Amalie skaut

Av det siste nøste med pudderrosa laget jeg ett skaut med en søt heklet blomst på. Ett skaut er godt å bruke som beskyttelse mot solen, som varme på middels kalde dager og ikke minst pynter det opp antrekket litt. Jeg tok inspirasjon fra ett bilde jeg såg ved å søke på Klompelompe og brukte Annie luen som utgangspunkt. 

Denne vil passe i mange år da den er elastisk takket være vrangborden.

Utsyr;

  • 1 nøste merinoull 
  • Pinne 3,5 eller 4 avhengig av strikkefastheten din.

Oppskrift;

  • Legg opp 72 masker og strikk vrangbord 1 rett og 1 vrang i 10 omganger.
  • Fell de første 6-8 maskene og strikk videre slik.
  1. Omgang; Strikk rett over alle maskene. (Løft av første maske som om du skulle ha strikket den vrangt).
  2. Omgang; Løft av første maske som om du skulle strikke den vrangt, 2 rett, strikk videre vrangt til det gjenstår 3 masker og strikk de siste maskene rett.

Strikk disse to omgangen til hele arbeider måler ca. 13 cm.

Felling;

  • Fellingen skjer på hver rett omgang. 
  • Strikk 3 masker, 2 vridd rett sammen, strikk videre til det gjenstår 5 masker, 2 rett sammen og avslutt med 3 rett.
  • Strikk tilbake som omgang 2.
  • Fortsett dette til du har igjen 2 masker, dra tråden igjennom de maskene og fest den godt.

Blomsten velger du selv om du vil ha på og hvordan blomst du velger er helt opp til deg.

 

#strikking #minmote #barn #klær #sandnes #sandnesgarn

Oliver lue

En tøff lue til en tøff liten gutt er Oliver luen fra Klompelompe. Passformen er så tøyelig og sitter i tillegg veldig godt på hodet til lillegullet.

Oppskriften finner dere i Klompelompe heftet; guttestrikk.

Den finnes i flere størrelser; 4-9 måneder, 1-2 år, 3-6 år og 8-12 år. Min er strikket i 4-9 måneder og på knytesnorene har jeg brukt tråsnelle for å få den fin. Jeg har laget med trådusk, men det finnes også mange fine fuskepelsdusker. For meg er det uaktuelt å bruke ekte pels, pelsen skal dyra få ha i fred etter min mening. 

#strikking #minmote #barn #klær #Klompelompe #sandnes #sandnesgarn

Annie hals

Kollega eventuelt meg har vært innom Sunndalsøra en tur og der kom hun over garn fra Klompelompe som hun forelsket seg i. Fargen hun falt for heter mørk pudderrosa og koden er 4344.

Denne halsen finner dere oppskriften på i Klompelompe boka; Klompelompe, strikk til hele familien.

Den finnes i størrelser 1-2 år, 3-8 år, 10-14 år og voksen one size.

Den brettes i to slik at den står fin opp mot halsen.

#strikking #minmote #barn #klær #Klompelompe #sandnes #sandnesgarn

Annie lue

Siden det går med ett nøste til Annie halsen i størrelse 1-2 år og kollegaen min hadde kjøpt 3 nøster med merinoull i fargen pudderrosa. Ble det også strikket en lue som passer til halsen og denne ble også pyntet på med hjelp av fire knapper formet som hjerter.


Luen finnes i størrelse 1-2 år, 3-6 år, 8-12 år og voksen. Jeg har strikket denne i størrelse 1-2 år og oppskriften finner dere i Klompelompe boka; Klompelompe, strikk for hele familien.

#strikking #minmote #barn #klær #Klompelompe #sandnes #sandnesgarn 

Kjekkas tuttasnor

Reklame | Klompelompe

Nå har det seg slik at romperen jeg la ut i går var del av en bestilling til ei koselig ei som har fått gleden av å bli bestemor. Babyen er ventet november / desember, så har derfor blir det litt strikking til henne fremover.

Etter at romperen var ferdig i går såg jeg også at det var mer en nok av den lille resten til å lage en smukkesnor også. En vet jo at en baby kan ha tendens til å miste smukken sin innimellom og hva er vel da bedre en en litten snor som er festet til genseren slik at smokken aldri forsvinner langt unna.

Som skrevet ble denne til av restegarnet fra i går og derfor er den laget av samme garn – merinoull fra Sandnes og fargen er fortsatt jeansblå nummer 6033 og den er strikket på pinne nummer 3.

Oppskriften finner du i Klompelompe sitt hefte guttestrikk som også gårsdagens romper er fra;

Som tillegg til garnresten trenger du to knapper til å få festet strikken og klypen med, en bukseklype og ett lite hårstrikk. Håstrikket festet rundt selve smokken.