Nydelig liten lue

Med litt restegarn fra gårsdagens hettejakke ble det nok til å lage en liten lue også. Jeg lagde den til å matche jakka men når jeg begynte på fellingene valgte jeg å strikke vanlig glattstrikk.

Oppskriften passer til 6 måneders baby: 

  • Legg opp 108 masker på pinne 2,5 med hvit.
  • Strikk rillekanten så langt du ønsker, jeg valgte å strikke ca. 3 cm.
  • Skiftet så til pinne 3 og begynte på mønsteret som er i jakke, mønsteret går bestandig over 4 masker.

Omgang 1; strikk alle masker vrangt.

Omgang 2; strikk alle masker vrangt.

Omgang 3; *strikk 3 masker rett, løft neste maske rett av*. Gjenta fra *-*

Omgang 4; *strikk 3 masker rett, løft neste maske rett av*. Gjenta fra *-*

Omgang 5; *strikk 3 masker rett, løft neste maske rett av*. Gjenta fra *-*

Omgang 6; Strikk alle masker rett.

Omgang 7; strikk alle masker vrangt.

Omgang 8; strikk alle masker vrangt.

  • Gjenta omgangen 1-8 til ønsket lengde selv falt valget på å gjenta dette 7 ganger.

Fell så av rundt på toppen av luen annen hver omgang slik;

  • Omgang 1; strikk alle masker rett.
  • Omgang 2; *strikk 16 masker rett, 2 masker sammen*. Gjenta ut fra *-* ut omgangen.

Gjenta disse to omgangen, men omgang 2 strikkes med en og en mindre maske mellom hver gang du strikker to sammen. Fortsett slik til du har igjen 12 masker, trekk en tråd igjennom alle maskene og trekk sammen. Fest tråder og damp luen lett.

#strikking #knitting #minmote #baby #Dale #blå #blue #lue #barn #klær #navnedag #dåpsdag 

Hettejakke til navnedagen.

Når en liten gutt skal ha navnedag trenger han ett anntrekk til festdagen, så da ble valget først lagtop denne stilige hettejakken;

Visst du ønsker å strikke en som er lik, finner du oppskriften i Den store guttestrikkeboka. Jeg har strikket denne i størrelse 9 måneder og garnet er myk babyull fra Dale med fargekode 5701. 

 

#strikk #minmote #baby #barn #gutt #navnedag #strikking #knitting #babyboy #blå #blue #jakke 

Bryllupsgave

Mariusgenser i bryllupsgave kan være en fin ting å gi. Mange ønsker seg marius og det å få noe hjemmestrikket kan mange sette stor pris på. Dette tenkte iallefall en kollega av meg, så da datteren hennes skulle gifte seg ønsket hun å gi marius til både brud og brudgom. Begge genserne er i størrelse medium.

Hun ønsket også at de skulle være i originalfargene marineblå, rødt og hvit.

Damegenseren ble med rundfelling, mens herregenseren ble med påsydde armer.

 

#strikking #knitting #minmote #marius #genser #herre #dame #gave #salg #bryllup #bryllupsgave 

Sjiraffen Raffen

Kom her om dagen over ett nytt type garn. Synes dette såg interessant ut på mange måter. Garnet er laget i flere farger og av tre forskjellige teksturer.

Ett nøste gir deg en lue og den siden den er så tøyelig passer den til alt fra små barn og opp til ungdom. Og visst en skulle ønske en selv som voksen lar dette også seg gjøre, men da vil du trenge to nøster istendenfor ett.

Siden de alle ser rett så søte ut ble det ikke enkelt å velge hva en skulle strikke først. Men jeg tenkte meg tilbake til barndommen hvor jeg husket sjiraffen “Raffen” fra barnetv. Alle på min generasjon husker vel alle koselige stunder med Eli Rygg, Jarl Goli og Terje Strømdahl i Parkveien 2 fra 1985 til 1987?

“Raffen” ble ført av dokkespilleren Åsmund Huser og han spilte den hemmelige programlederen som de andre programlederene aldri oppdaget.

Vel det var dagen mimring og slik ble iallefall min sjirafflue når den ble ferdig.

 

Garnet er tilpasset fargen til hodet av det kosedyret som du monterer på toppen av lua. Som her med min sjiraff, derfor er denne luen i fine gule, oransje og røde toner.

 

Garnet etter DCM Top This FLOWER Hat Yarn. Oppskriften står inni bandet rundt nøste og den strikkes på pinne 5,5.

Garnet er av 78 % akryl og 22 % nylon. Selve hodet er 100 % polyester.

Hodet er lett å ta av og på visst du skulle trenge å vaskes luen. Og lua kan vaskes lett for hånd.

#strikking #knitting #minmote #Raffen #sjiraffen #sjiraff #lue #barn #voksen #portveien #portveien2 #EliRygg #jarngorli

 

KBK pannebånd

På hjemmekampen 11 april ble Brann slukket i en helt elektrisk atmosfære på Kristiansund stadion. Kampen bølget frem og tilbake og for de som skjønner seg på fotball ble det en slitekamp uten sidestykke. Gleden ble derfor stor i det 71 minutt når hele Nordmøre roper på straffe og Svein Oddvar Moen hører etter. For øvrig helt korrekt dømt av dagens dommer også visst jeg forsto de som så kampen rett. Acosta henger ikke med når Benjamin Stokke rykker til inne i 16-meteren og feller tankspissen fra Tønsberg soleklart. Straffe til KBK! Da skritter Sverre Økland selvsikkert opp fra 11-meteren, og banker ballen utagbart ned i venstre hjørne. Kristiansund stadion eksploderer i jubel og glede! Makan til trykk skal visst aldri fotballen i Kristiansund før har vært vitne til.

Så i kveld på andre påskedag braker det løst igjen selv om dette blir på bortebane, for i kveld møter gutten Sandefjord fotball på Komplett Arena. (Komplett Arena (tidligere Komplett.no Arena) er hjemmebanen til Sandefjord Fotball. Den ble åpnet 21.juli 2007, med hjemmekamp mot Lyn. Arenaen har en publikumskapasitet på totalt 6000 seter, alle under tak. Til sesongstart står visstnok den sørlige kortsiden være ferdig utbygd med leilighetskompleks og ytterligere 600 ståplasser).

Derfor heier jeg nok en gang stille med KBK selv om jeg ikke ser kampen og i den forbindelse har jeg også da nå fått lager ett KBK pannebånd til å høre med luene som allerede ligger for salg hos Drømmestrikk på Futura. (inntekten fra de går som sagt direkte til Kristiansund Ballklubb).

Jeg har laget dette som dobbelt og det er derfor godt og varmt til øren på kalde kampdager eller andre dager en føler for å varme ørene. 🙂 Som en ekstra liten detalj har jeg også laget det med en pyntekant øverst og nederst som består av en slags hullrad.

#KBK #Kristiansundballklubb #Kristiansund #Sandefjord #strikking #håndarbeid #salg #minmote #fotball #påske #2påskedag #andrepåskedag

Bursdagsgave til mor.

Når ei ønsker å overraske mammaen sin med noe fin til bursdagen sin. Moren elsker visst nok fargen blå og har ønsket seg en ny kofte i lengre tid. Så slik ble da bursdagsgaven hennes seende ut;

NancyKofte i blåe toner.

Den er strikket på pinner 3 og 3,5 og garnet er alpakka fra Sandnes, 

  • Dyp blå 6081
  • Natur 1012
  • Inkblå 6063
  • Lys blåmelert 6221

Jeg brukte 7 messingknapper på denne. Oppskriften sa alt fra 8 til 10. Men siden jeg kun fikk tak i knapper med diameter 20 mm, fant jeg ut at det holdt med 7 knapper på denne.

 

#strikking #minmote #nancy #kofte #voksen #dame #alpakka #sandnes

KBK mot Brann.

Året andre hjemmekamp for Kristiansund går i kveld mot Brann og ifølge de som har mere peiling på fotball en meg kan dette bli en slite- og duellkamp på oppgraderte Kristiansund Stadion.

Det forventes en tøff og tett kamp, vi har visstnok en hurtig kunstgressbane, så det kan gå fort. Så derfor forventes det mange dueller og tøffe tak. Selv om det ventes en tøff kamp og været ikke idag heller ser ut til å være på fotballens side håper jeg på seier! Uansett så vil jeg tro det blir litt av en folkefest på tribunen, billettene til kampen har blitt revet bort. Interessen for fotball i Nordmøre er stor om dagen! Det er stor entusiasme i byen, og et sulteforet publikum. Og hvor artig hadde det ikke vært å få årets første poeng i kveld. Interessen rundt laget har nemlig ikke falmet tross den tøffe starten mot Molde, Odd og nå Brann.

For å vise min lille støtte til klubben har jeg designet mine egne KBK luer etter tillatelse fra ledelsen i klubben. Oppskriften på luen er å få tak i hos Drømmestrikk på Futura til 25 kroner stykke og dette er de to siste designene.

KBK med hjerter for å vise hvilket laget som banker mest for deg.


Og sist med ikkje minst luen med teksten Laget For Lidenskap.

For dersom også ønsker å følge kampen i dag sendes den på MAX fra kl. 19.00.

 

#strikking #knitting #minmote #kbk #brann #tippeligaen #fotball #mandag #kamp

Derbylørdag for Kristiansund og Molde.

Vel dagen idag må vel sies å være spesiell for Kristiansundere. I dag på første april (NEI, det er ingen aprilspøk) spiller Kristiansund Ballklubb sin første kamp i tippeligaen. Dette er jo stort i seg selv, men nå går også kampen mot Molde! Trykket i byen kommer derfor til å bli høyt, hatforholdet mellom Kristiansund og Molde er jo fra før til å ta og føle på. Så denne kampen blir litt av ett oppgjør!

Som bosatt i Kristiansund er det nesten bare forventet (mulig å obligatorisk) at en heie på KBK, selv for meg som på langt nær er noe fotball interessert. For meg er det jo egentlig kun elleve spiller på hvert lag som springer rundt etter en ball og alt for skjeldent havner den ballen i mål.

Ja, som dere skjønner er ikke min kunnskap om fotball stor, men en kan ikke unngå å bli litt engasjert på vegne av byen når en hører fansen snakke varmt om laget. Lærte faktisk senest i dag at grunnen til at kampen mellom Molde og Kristiansund spilles i dag på en lørdag på grunn av at alle lokaloppgjør skal spilles på lørdager, resten av kampene spilles på søndager. 

Vel iallefall til ære for årets første oppgjør og for å vise min lille støtte har jeg laget en ny lue av min opprinnelige KBK lue. Forskjellen på denne og den tidligere er enkelt fortalt at den er i stripper av blått, dette til ære for spillerne sine nye drakter. 

Så for å avsluttet mitt lille fotballinnlegg idag;

HEIA KRISTIANSUND FOTBALLKLUBB, LAGET FOR LINDENSKAP!!!!

 

#strikking #minmote #barn #voksne #dame #herre #fotball #eliteserien #kbk #Kristiansund #KristiansundFotballklubb #Derby #derbylørdag