Lotta bolero

Etter lang grubletid kom jeg frem til at tiden er kommet for å få meg ny hund. Så for to uker siden reiste jeg til Sarpsborg for å hente en liten tispe av rasen Lhasa Apso. Har sett mye frem og tilbake på hvilken rase jeg kunne tenke meg. Opprinnelig kunne jeg tenke med samme rase som første hund jeg hadde, Baltus en West Highlander White Terrier. Men etter å ha sett mer og mer på denne rasen og også falt for Laura Vandervoort sin adopterte Frankie Blue Eyes ble det til at denne rasen ropte høyest til meg.

Bilderesultat for laura vandervoort dog frankie

Men i det med å få seg hund er det jo noen ting som må på plass rundt også, så da er det ekstra kjekt med en snill kollega som vil gi bort utsyr. Derfor  følte jeg det var rett og rimelig at hun fikk noe i retur. Denne kollegaen er bestemor til ei lita jente som liker å pynte seg og hva passet vel bedre da enn en bolero som hun kan pynte opp nesten ett hvert antrekk med. Denne boleroen er også hentet fra Klompelompe og er strikket i størrelse 2 til 4 år. Boleroen er strikket på noen timer og har ett nydelig bladmønster over ryggen


Jeg er i grunn veldig glad i Klompelompe sine oppskrifter, men akkurat når det gjelder denne oppskriften stusser jeg over hva de oppgir som garnmengde. De skriver at det går med 300 gram i den størrelsen jeg har strikket med garnet Mitu fra Rauma, mens jeg brukte merinoull fra Sandnes og brukte kun litt under 100 gram med det garnet? Garnet har samme strikkefasthet og eneste forskjell på meter lengde er at det er 5 meter mer i merinoulla. Derfor skal i grunn ikke dette garnvalget utgjøre så stor forskjell…..

Men uansett, boleroen er superfin og lekker, pluss den blir myk og varm i merinoull så jeg er fornøyd.

#strikking #minmote #barn #klær #Klompelompe #sandnes #sandnesgarn 

 

Annie danse skjørt

Har fra før strikket Annie hals og lue fra Klompelompe. Hun som mottok dette syntes mønsteret på dette var så nydelig og lurte på om jeg kunne strikke ett skjørt med det også. Klompelompe har selv ingen skjørt som svinger ut litt med dette mønsteret, derfor ble det til at jeg laget mitt eget med inspirasjon fra dette mønsteret. Mønsteret finner dere i denne boken;

Skjørtet er strikket i merinoull i samme farge som halsen og luen er strikket i og fargen heter mørk pudderosa med nr, 4344. Selve skjørtet er strikket på pinne nr. 4 og så har jeg brukt trådsnella mi på selve snoren til knyting i livet. Jeg lagde den i en litt lysere farge for å få en liten kontrast på selve skjørte, snoren er i fargen pudderrosa med nr. 4032.


Skjørtet er laget etter inspirasjon fra en shorts på selve maskeantall i livet og ett danseskjørt for selve lengden på skjørtet. Størrelsen ble til slutt ca. 2 – 4 år.

Utsyr;

 • 2 nøster til selve skjørtet.
 • En liten rest til å lage snor med.
 • Rundpinne 4.
 • Trådsnelle.

Oppskrift;

 • Maskeantallet er 126.
 • Strikket 8 omganger før jeg laget en “blondekant” ( 2 rett sammen og ett kast hele veien rundt.) i toppen og så 8 omganger igjen. Så strikket jeg neste omgang sammen med oppleggskanten. Pass også på at du lager to hull til snoren midt foran.
 • Strikk 6 masker rett, *6 masker mønster (mønsteret finner dere fra Annie hals og lue i Klompelompe) 12 masker rett*. Gjenta fra *-* 5 gander til og avslutt med 6 masker rett.
 • Strikk omgang over i 20 omganger.
 • Nå skal skjørtet få en liten utsving så derfor på første omgang av hver 10 omgang skal det økes to masker i hver glattstrikkfelt. Øk en maske etter først og før siste maske i feltet.
 • Jeg økte til jeg hadde 20 masker i hver felt og avsluttet mønsterstikk etter 6 omganger her.
 • Strikkes så to riller som avslutning og så felte av, greit å passe på å ikke felle av så stramt her.

Skjørtet måler ca. 23 – 24 cm. når det er ferdig.

#strikking #minmote #barn #klær #Klompelompe #sandnes #sandnesgarn #design #egetdesign

Lothepus lue

Farmen kjendis går for første gang på tv 2 og Lothepus er en mann de fleste har lagt merke til. Den typiske mannemann fra Fjorden Cowboys, Leif Einar Lothe som prøver å stå tøff frem på tv men egentlig er han bare en pus. 😉

Lothepus- eller Rallargenseren har allerede gått sin seiersgang og takket være at Lothe ga sin lue til Linni Meister er det nå luen som går sin seiersgang. Oppskriften finner dere gratis på Dale garn sine sider, men selv laget jeg min egen lue da jeg synes den fra Dale var veldig stor.

Jeg har strikket mine i Merino Ekstra Fine fra Drops, på en lue går det med 1,5 nøster i bunnfarge og under ett nøste av de tre andre fargene. Fargene jeg har brukt er 05 lys grå i bunnfarge, 35 mørk lyng, 01 natur, 31 skogsgrønn og jeansblå.

Hele luen er strikket på pinne nr. 4 med og istedenfor å sy fast belegget, har jeg strikket fast belegget etterhvert for å på den måten få sammenkoblingen like elastisk som selve luen. Jeg strikket 8 partier av det mønsteret som er i kun grått før selve fellingene.

Størrelser;

 • Små barn 88 masker
 • Store barn 96 masker
 • Ungdom/dame 104 masker.
 • Herre 112 masker.

#strikking #minmote #klær #voksen #barn #herre #dame #farmen #farmen2017 #lothepus #FjordenCowboys #garnstudio #drops