Petrol Nancy

Så var det dette med å velge farger! Det er ikke bare bare når en endelig har bestemt seg for hvilken genser, kofte eller hva dette måtte være en ønsker å strikke eller få strikket.  Akkurat dette var utfordringen for damen som ønsket denne koften strikket.

Hun hadde dessverre klart å ødelegge koften hun har fått tidligere på grunn av uhell med vasken, så derfor ønsket hun seg en ny. Den første var hun så utrolig fornøyd med, men for å ikke forbinde den nye med den gamle ble det andre farger på denne jeg strikket.

Fargene valget falt på denne gangen er som følger;

9 nøster gråmelert nummer 1042 fra Mini Alpakka.

2 nøster hvit nummer 1001.

1 nøste himmelblå nummer 6013.

1 nøste petrol nummer 6554.

Etter ønske som dere sikker forstår utifra mengden på bunnfargen er denne strikket mye lengre enn hva en medium kofte i Nancy opprinnelig er. Damen som bestilte denne ønsket at ermene skulle være ca. 7 cm. lengre enn vanlig og hun ønsket også at bolen skulle være ca. 15 cm. lengre enn vanlig. Så på grunn av dette gikk det derfor med 9 nøster istedenfor hva som står i oppskriften.

Jeg skal være så ærlig å si at etter å ha strikket denne mengden med grått var jeg veldig glad når jeg var ferdig og kunne overlevere denne til damen. Og når en får tilbakemelding opp at hun er meget godt fornøyd kan jeg ikke noe annet enn å være fornøyd selv.

I tillegg til tilbakemeldingen fikk jeg både dette vakre kortet og en kopp i gave!

Dette hadde jeg ikke forventet i det hele tatt, men wow for en koselig ekstra tilbakemelding! Bedre kan det ikke bli. 🙂

Marius kjole med rundt bærestykke.

Det er rart å tenke på at dette plagget var noe av det første jeg strikket med mønster og min aller første bestilling for mange mange år siden. På den tiden var det min daværende sjef som ønsket en kjole til datteren sin, men denne gangen var det en tidligere kollega av meg som ønsket en til barnebarnet sitt.

Barnebarnet er 2 år, men lang for alderen så derfor valgte vi sammen om at jeg strikket en mellomting mellom 2 og 4 år men med 4 års lengde. Hun ønsket også de som nå kalles de originale fargene som er blått, rødt og hvitt som i vårt norske flagg. Hun ønsket også at det skulle være i ett garn som ikke ville klø og siden jeg har strikket mye i tynn merino fra Sandnes til henne før falt valget på dette garnet også denne gangen.

Jeg ente opp med og bruke oppskrift fra Tema 30 0 -4 år og oppskriften finner dere på side 17 under nummer 9. Den er opprinnelig strikket i babyull lanett men jeg brukte altså tynn merino med følgende farger; Marine nummer 5575, Hvit nummer 1002 og Rød nummer 4219.

Siden oppskriften her er på 31 masker over 10 cm på pinne nummer 2 og 2,5 og jeg har funnet ut at jeg strikker litt stramt med tynn merino ente jeg opp med å bruke pinne nummer 2,5 og 3.

Som en ekstra liten detalj strikket jeg også en falsk flette i hver side og i kanten nede på kjolen men jeg glemte helt å ta nærbilde av denne lille detaljen når jeg tok bilder på jobb.

#1 – Hjertebladbukse

Jeg kom over dette hefte på jobb her om dagen og her var det virkelig mye søtt.

Heftet heter Babystrikk på pinner 3 og er designet av Lene Holmen Samsøe. Heftet inneholder 15-20 oppskrifter på babystrikk til gutter og jenter i alderen nyfødt til to år. Alle oppskriftene passer til babyull, tynn merinoull, tynn alpakka, lille lerke, baby merino, mandarin petit osv osv….

Så her er det bare å velge og vrake i farger og sorter. 🙂

Babystrikk på pinne 3 – Hjertebladbukse

Selv falt mitt valg på den søte buksen ved navnet Hjertebladbukse. Jeg ente opp med å bruke Mini Alpakka fra Sandnens med fargen Peach nummer 3514.

Babystrikk på pinne 3 – Hjertebladbukse

Størrelsen på buksen ble størrelse 9 – 12 måneder og har en vidde på 49 cm samt er høyden foran 22 cm. For å få til denne buksen trenger du to nøster som tilsvarer 100 gram og den er strikket på pinner nummer 2,5 og 3.

Denne lille bleiesuksen med bladmønster passer perfekt over ett par strøpebukser så her er muligheten mange for å pynte opp antrekket til den minste i familien.

Buksen har også en strikket snor med detalj av blad på som i tillegg til det vakre mønsteret på stumpen pynter buksen enda mere.

Hjertebladbukse
Hjertebladbukse

Just Stripes

Reklame | Bella broderi og hobby

For en stund tilbake siden kom jeg over ett nytt garn som min lokale garnbutikk hadde fått inn. Jeg må si jeg er heldig som har en slik super butikk i nærheten og i tillegg er det en butikk som tar inn nye varianter både titt og ofte, noe som rett og slett gjør det til en fryd å gå inn der. Denne gangen hadde Bodil tatt inn enda ett garn fra CEWEC og garnet har fått det flotte navnet Katmandu!

Katmandu er et fantastisk mykt garn og i tillegg utrolg lett så når det kommer til å strikke store prosjekt vil du uansett ende opp men ett kjempe lett plagg. Garnet betstår av 19% Yak, 37% bambus, 36% merino ull og 8% polyamid. Det har en løpemeter på 125 meter per 25 gram og strikkefastheten sier 25 masker på pinne nummer 3,5.

For å teste ut dette garnet ente jeg opp med å strikke en genser etter mønster som jeg også fant på CEWEC sine sider. Personlig synes jeg denne var enkel men samtidig så flott at jeg bare måtte teste den ut. Genseren heter Just Stripes og dere kan finne oppskriften HER om dere ønsker å strikke en dere også.

Som genseren sier ved navnet Just stripes ser dere at den har striper i forskjellige farger på ermene som tar seg igjen i stripene og sluttfargen på selve brystet.

Genseren er få tak i størrelser fra small og helt opp til xx large, selv ente jeg opp med å strikke en i størrelse medium og den har følgende mål; overvidde 96 cm, hel lengde 60 cm og ermene måler 46 cm. For å strikke denne genseren går det med 12 nøster og jeg ente opp med å bruke de samme fargene som oppskriften tilsier, de er som følger; 9 nøster lys grå nummer 5, 2 nøster mørk grå nummer 6 og 1 nøste gul nummer 2.

Genseren passer også heilt perfekt til sjalet jeg strikket for en tid tilbake.

Sjalet har navnet Tibet Tørkle som er strikket i det mykeste av den myke ullen til Yak oksene og dere liker det finner dere mer informasjon om det HER.

Løvverklue / Land of leaves hat

Reklame | Ravelry

Julen er over og det nye året har så vidt fått begynt sin start. I år tenker jeg å gjøre som så mange andre strikkere og legge av en sum for alle begynte nøster, en sum for alle nye nøster og en litt større sum for alle ferdige prosjekter. Ser så mange har gjort dette på Facebook sine håndarbeidssider i flere år og de får jo til en ganske så betydelig sum mange. Så som iherda strikker jeg er tenker jeg at jeg må kunne få til en bra sum selv, en som jeg tenker kan bli til en flott reise eller noe. 🙂 Lov å håpe iallefall!

Selv om denne luen her har vært ferdigstrikket en stund har det med å ta bilder tatt sin tid så for å avslutte dette prosjektet og begynne på sparingen kan jeg jo dele denne kjekke luen med dere. 🙂

Selv om her på nordmøre fortsatt ikke har fått noen snø (noe jeg fortsatt personlig er helt OK med forøverig) betyr det ikke at vi ikke trenger en lue for vinden river godt her ute ved kysten.

Løvverkluen er designet av Marianne J. Bjerkman og om du selv har lyst å strikke en finner dere oppskriften HER. Hun har designet luen etter inspirasjon av løvskogens prakt, mønsterstrikken beskytter hodet mot vind og gjør at den sitter godt på hodet. Oppskriften finnes i to størrelser; S-M/Dame og L-XL/Herre.

Luen er strikket i mernioull som har en strikkefasthet på 22 masker over 10 cm på pinne nummer 3,5. Det du trenger for å strikke luen er en liten rundpinne nummer 3 og 3,5 pluss settpinner i nummer 3,5 for å avslutte luen på toppen.

Fargene jeg ente opp med å bruke ble som følger; Sand nummer 2431, Mørk Brun nummer 3081 og Maisgul nummer 2015. For å fullføre luen går det med 1 nøste av hver farge i begge størrelsene.