{Mammas} Bladrillejakke

Reklame | Raverly

Ett lite fellesprosjekt mellom Bodil og meg, en lett og behagelig kosejakke. Bodil hadde gjort ferdig bolen og en arm på denne før ho gikk litt lei, så ho spurte så pent om jeg kunne strikke den ferdig til henne. Flaksen var jo faktisk også at vi har samme strikkefasthet,  så det ble ikke synlig på jakka at to har strikket på den. 

Jakken er strikket i enkel tråd Drops Air på pinne 5 og 6 så den går igrunn ganske greit å strikke kjapt. Den finnes i størrelse fra xs til xl og våres felles jakke er strikket i størrelse medium. Siden Bodil hadde begynt på denne er det selvfølgelig hun som har bestemt fargen og derfor ble denne laget i en nydelig lys grågrønn med fargenr. 18 og i denne størrelsen går det med 8 nøster med garn. Jeg har også heklet kant rundt hele jakka for å få fine og like kanter over hele, pluss dette gjør også at fremstykkene kanskje ikke får til å sige så mye visst en har mye i lommene. 😀

Jakken er designet av Marianne J. Bjerkan og oppskriften finner dere på raverly her. I følge designer selv er dette en behagelig og nydelig myk rillejakke med knappedetalj på ermene (visst en ønsker) og bladmønster på hver side av stolpene. Jakken strikkes nedenfra og opp og ermene settes inn ved hjelp av raglanfellinger.

#mammasbladrillejakke #jakke #drops #air #minmote #Drømmestrikk 

KBK barnelue

Reklame | Idas hobbykrok og Drømmestrikk

Da kan jeg endelig med glede melde om at oppskriften på barnelua endelig er ferdig skrevet. Flere har ønsket enå og jeg har nå laget lua til barn i tre størrelser; 3 til 6 måneder, 6 til 12 måneder og 1 til 2 år. Oppskriften kommer i tide til at Kristiansund Ballklubb har bortekamp mot Ålesund denne helga. I tillegg begynner det jo å bli kaldt ute så det kan være godt for de minste å ha en lue på hodet visst de er så heldige å få være med på kamp. Disse passer jo også perfekt som en bursdagsgave eller om ikke alt for lenge julegave til den minste i familien med ihuga fotballsupportere. 😀

Oppskriften får dere kjøpt kun hos Drømmestrikk på Futura eller ved å kontakte meg. Alle inntekt av salg av oppskrift går direkte til Kristiansund Ballklubb på lik linje som voksen lua og pannebåndet. Håper dere liker den. 😀

#minmote #barn #klær #baby #strikk #strikking #idashobbykrok #Kristiansund #kbk #KristiansundBallklubb #Ballklubb #fotball #Darbylørdag #darby

Strikkekafé for Oransje Skerf-aksjon i Kristiansund by

Som en del av Oransje Skjerf-aksjonen til Kirkens Bymisjon har Colombine og Kristiansund  Frivillighetssentral arrangert 4 strikkekvelder i oktober. Kveldene ment å være hyggelige sosiale sammenkomster i høstmørket, der alle kan møtes uavhengig av strikkeerfaring. 

På selve strikkekveldene er tanken at du strikker ett oransje skjerfet som skal henges opp i byen natt til 1 november. Disse er ment slik at alle som vil vise avdelingsleder ønsker seg ett varmere og mer inkluderende samfunn kan plukke ned et. 

Garnet som brukes i aksjon4selges i flere garnbutikker i Kristiansund og kan bestilles på nett på blant annet www.knittingroom.no (for hver nøste som selges går 5 kroner direkte til Kirkens Bymisjon. 

De siste to kveldene som styringen i oktober er 24og 31 oktober, plassen som møtes på er Kristiansund Frivillighetssentral og de holder åpent mellom klokka 19 og 21.

De står med servering av litt kaffe, te og snacks. Å som de skriver på siden sin på Facebook ønsker de Velkommen til en hyggelig strikkekveld eller to. ☺

Ser dere på flere innlegg her på bloggen ser dere at jeg så langt har lagt ut 3 oppskrifter på skjerf og her kommer det siste. Dette er ikke min opprinnelige oppskrift men den er tatt fra skjerfet Lothepus representerer. 

Skjerfet er strikket i helpatent på rettstrikk frem og tilbake. Jeg hr brukt pinne 8 og la opp 18 masker, men du kan legge opp mindre eller flere alt etter hvor bredt du ønsker det. Skjerfet i ferdig størrelse skal måle 20 cm. i bredden og 150 cm. langt.

Første maske løftes løst av og siste maske strikkes bestandig vrangt. Eller så er det bare å følge oppskriften som ligger her fra Dale som gratisoppskrift.

#strikking #idashobbykrok #kirkensbymisjon #lothepus #oransje 

Oransje byggeklosser

Ett siste skjerf så langt til en som gruer seg til jul. Denne gangen ble faktisk skjerfet til mens jeg satt i frisørstolen hos Zikk Zakk i Kristiansund. Når jeg satte meg ned visste jeg egentlig ikke hvordan jeg ville lage det, jeg bare var sikker på at jeg ikke ønsket dette heller i enkel rillestrikk.

Så etter litt prøving og feiling ble jeg enig med meg selv å bruke firkanter, på sett å vis oransje byggeklosser for å vise støtte veg å bygge bruer mellom oss alle.

Jeg har brukt pinne 8 og oransje garn da alle skjerfene til Kirkens Bymisjon skal ha denne fargen, det går med ca. 4 nøster til ett skjerf. Alle skjerf skal måle minimum 20 cm. i bredden og 150 cm. i lengden.

Første og siste maske regner jeg for kantmasker, første maske tar jeg bestandig av løst vrangt og siste maske strikkes bestandig rett.

Legg opp 26 masker og jeg gjentar disse 8 pinnene til ønske lengde;

  • Pinne 1 til 4 strikk 3 rett og 3 vrang. Pass på at rett kommer over rett og vrang over vrang når du strikker frem og tilbake = 1 byggekloss i høyden.
  • Pinne 4 til 8 strikkes 3 vrang og 3 rett. Pass på at vrang kommer over vrang og rett kommer over rett = 1 byggekloss i høyden.

#kirkensbymisjon#oransjeskjerf#gledensomgruersegtiljul #strikking #skjerf #oransje 

Ett lite skjerf med stor betydning.

Årets strikkedugnad for et varmere samfunn er i gang. Så da ble det også ett skjerf til fra meg. Bli med du også å strikke oransje skjerf – og gjør en forskjell! 😀

1. november starter Kirkens Bymisjon den landsomfattende juleaksjonen «GLED EN som gruer seg til jul». De ønsker å spre varme og glede i en tid som er ekstra tung for mange. Målet er å gjøre jula litt bedre for flere.

? Kirkens Bymisjon arbeider for et varmere og mer inkluderende samfunn. Skjerfene er Kirkens Bymisjon symbol for en varmere by, sier generalsekretær Adelheid Firing Hvambsal.

Så denne dagen ble det ett enkelt skjerf strikket i halvpatent. Garnet som er brukt er oransje garnet til Kirkens Bymisjon hvor 5 kroner av hvert nøste går med til å støtte de. 

Jeg brukte pinne nr. 8 og hver første maske løftes vrangt av men hver siste maske strikkes rett.

Legg opp 30 masker og gjenta de to omgangen til du har en lengde på ca. 150 cm.

  1. Strikk alle masker rett.
  2. Strikk en rett og en vrang innen for kantmaskene.

Skjerfet skal måke ca. 150 cm. i lengden og ca. 20 cm. i bredden.

#kirkensbymisjon, #oransjeskjerf #gledensomgruersegtiljul #strikking #skjerf #oransje 

Vakker lue med tofarget stjerner!

Som vanlig etter en Nancy kofte sitter en ofte igjen med garn, spesielt i de fargene en har brukt på mønsteret. Når jeg fikk med garn fra butikken til utstillingsmodell fikk jeg dessuten med ett ekstra nøste i hovedfarge for å være sikker på nok garn. Jeg satt også igjen med noen cm. med pyntebånd. 

Derfor etter ønske ble også laget en lue som skulle matche kofta og i tillegg ha den lille ekstra detaljen med bånd. Luer med pyntelapp/pyntebånd får du jo kjøpt veldig mange plasser, men som du ser er dette lett å fikse selv også.

Vrangborden er strikket på pinne 2,5 og med 120 masker. Jeg strikket vrangborden ca. 3 cm. lang, byttet så til pinne 3 og økte jevnt til 126 masker.

Strikket så mønsteret likt som på Nancy kofta og avsluttet etter stjerna med å strikke mønsteret likt som starten. Deretter strikket jeg resten av lua i hovedfarge og på andre omgang etter mønster felte jeg igjen inn til 120 masker. Selve luen strikket jeg ca. 20 cm. før jeg begynte med felling,  men luen kan jo strikkes lengre visst en ønsker.

 

#strikking #knitting #minmote #idashobbykrok #nancy #brun #lue #sandnesgarn 

Oransje perler som varmer i kulden.

I år som årene før oppfordre Kirkens bymisjon å strikke oransje skjerf for å glede en som gruer seg til jul. Ideen til skjerfet er det visst nok ikke så mange som vet, men etter å ha lest litt på Kirkens bymisjon sine sider har jeg funnet følgende årsak;

  • Hobbyklubben hang ut ullplagg i 2010 for å vise frem norske håndverkstradisjoner. De oppdaget at et ullplagg utenfor kontorbygget ble tatt ned og brukt i løpet av natten og hengt opp igjen grytidlig om morgenen. Det viste seg å være en hjemløs som brukte det til å varme seg gjennom natten. Det ga ideen om et samarbeid med Kirkens Bymisjon, og året etter hang vi sammen ut noen titalls hjemmestrikkede oransje skjerf i Oslo sentrum ? for å spre varme og oppfordre til varme og inkludering i en tid som oppleves tung for mange.

1. november starter Kirkens Bymisjon juleaksjonen «GLED EN som gruer seg til jul, og markerer det ved å lage Årets varmeste dag med 10.000 hjemmestrikkede oransje skjerf som deles ut over hele Norge. Det oransje skjerfet er Norges varmeste skjerf, når du tar det på deg blir du nemlig ikke bare fysisk varm, men du signaliserer også at du er for et varmere samfunn.

Så derfor i år tenkte jeg at det kunne være greit å ta del i denne hyggelige bevegelsen. Søker du på KirkensBymisjon og på oransje skjerf finner du oppskrift på skjerf, det mest vanlige er ett vanlig rillestrikket ett. Hoved kriteriene for skjerfet skal være som følger; oransje, ca. 150 cm. langt og ca. 20 cm. bredt.

Jeg tenkte at det kunne være greit å strikke med litt forskjellig struktur, for selv om alle skal være oransje trenger de jo ikke å være helt like! Derfor ble mitt første skjerf inspirert av Michael Kors sitt perleskjerf.

Du trenger følgende utstyr;

  • Ca. 4 nøster oransje garn, eksempel #oransjskjerf med 50 gram og 75 meter per nøste.
  • Rundpinne 8.

Oppskrift;

  • Legg opp 27 masker, første maske løftes av vrangt hele tiden og siste maske strikkes rett hele tiden for å få fin kant på hele skjerfet.
  • Strikk så hele tiden 1 rett og 1 vrang innenfor kantmaskene. For å få perlestrikk strikkes rett over vrang og vrang over rett hele tiden.

#oransje #strikking #minmote  #kirkensbymisjon #oransjeskjerf #gledensomgruersegtiljul 

Nydelig Nancy takket være vakker stjerner.

Vel selv om jeg har strikket mange Nancy før, både genser og kofte til både barn og voksne har jeg aldri likt en Nancy bedre enn nå. Jeg har før bestandig strikket den med stjernen ensfarget,  men etter å ha prøvd å strikke den nå med to farger er jeg nesten nyforelsket i Nancy igjen. Når du strikker en genser eller kofte likens flere ganger på rad så er det virkelig kjekt med en så enkel forandring som gjør gleden ny igjen.

Denne kofta er strikket i Mini Alpakka fra Sandnes på pinner 2,5 og 3. Fargen er i hovedfarge mellombrun melert 2652, kitt 1015 og sist men ikke minst er de nydelige tofargede stjernene strikket i oker 2355 og maisgul 2015. Størrelse er en small i omkrets men lengden på bolen og armene er strikket i størrelse xl etter ønske.

 

#nancy #strikking #minmote #sandnes #alpakka #Drømmestrikk #IdasHobbykrok #brun #høst.

Rubygenser

Så forje torsdag kom det et såkalt hasteoppdrag inn. Drømmestrikk på Futura ønsket å få strikket en utstillingsmodell av Anett Opheim sitt nye design Ruby.

Rubygenseren er en lett oversized, god og myk genser med et kult rubin mønster på for- og bakstykke. Ermene er strikket i glattstrikk og vrenges før de syes på, men man kan også velge å ha glattstrikken ut om man synes det er finest.

Genseren er trendy med struktur og hullmønsteriller. Denne passer like fint til ett skjørt som til ei bukse.

 

Oppskriften finner dere ved å følge denne linken HER.  I oppskriften til Anett Opheim står det at den skal strikkes på pinner 6 og 8 med dobbel tråd Fearytale fra Du Store Alpakka, dette gir en strikkefasthet på 12 masker over 10 cm.

Jeg har fulgt oppskriften til punkt og prikke og med samme pinner, men med unntak av garntype.

Jeg har strikket denne genseren i dobbel tråd Air fra Drops. Fargen jeg brukte etter ønske er mellomgrå med kode 04, vi syntes begge denne fargen var fin til genseren. Bestiller du oppskriften får du den i to størrelser, XS-S og M-L, min er strikket i størrelse M-L og måler som følgende;

  • Hele lengde 60 cm.
  • Erm lengde 50 cm.
  • Overvidde 115 cm.

#strikking #minmote #Ruby #rubygenser #drops #air 

Ett minipeosjekt oppi alt annet.

Selv om jeg synes det er gøy å strikke alt mulig rart, alt fra smått til stort. Er det faktisk innimellom veldig greit med mini prosjekt som går litt fortere unna enn en voksen genser.

Så når en gammel kollega av meg fra Gjøvik lurte på om jeg kunne strikke Mariusdress med tilhørende lue så jeg selvfølgelig ja. Det ble til en enkel Marius strikket i sisu fra Sandnesgarn og den er i størrelse 6 måneder. Fargene ble de tradisjonelle fargene blå, rød og hvit.

#marius #baby #strikking #idashobbykrok #sandnes