Rød Tirilgenser med hull

Reklame | Sandnes Garn og Lokal Oslo

Tanken var ikkje å strikke en tiril rett opp i jula, men når en blir spurt så pent om en kan strikke ferdig genseren fra der du setter på armen; ja, hva skal en si. Som vanlig så jeg ja, dette skal jo være en julegave og den måtte være ferdig senest i dag kl. 12. 

Så resultatet av to som strikker ganske likt, fikk vi ferdig en knallrød tiril og den kan nå glede noen på julaften som en flott julegave.

Genseren er i størrelse medium og er strikket i børstet alpakka fra Sandnes. 

#tiril #sandnes #minmote #genser #rød

En nydelig kjole til feiring i jula og nyttåret.

Skal ikke skryte på meg at jeg har strikket hele denne kjolen, jeg har kun gjort den ferdig da ho som strikket den gikk lei. 😉 Men den er jo så nydelig så selv om dette er ett felles prosjekt må jeg bare dele den med dere. 

Kjolen er strikka i fargen lys blå nummer 6511 og det går med 2 nøster i denne størrelsen som er en i 6 måneder. Bak i nakken er det laget en åpning som åpnes og lukkes ved hjelp av en søt hjerteknapp.

Kjolen henger når fint til utstilling hos Drømmestrikk på Futura her i Kristiansund og der kan du også kjøpe både mønster pluss garnet du trenger. Kjolen finnes i finnes i to forskjellige hefter Og den er strikket i alpakka silke fra Sandnes i alle størrelser og det går med 2 til 6 nøster avhengig av størrelse på kjolen du strikker.

Størrelsene fra 3 måneder og opp til 3 år finner dere i hefte 1504 smårollinger og går kun under navnet kjole.

Størrelsene fra 4 år og opp til 12 år finner dere i hefte 1502 barne mix fra Sandnes og går også her under navnet kjole.

#kjole #drømmestrikk #futura #alpakkasilke #alpakka 

Vingenser

Nå som julen nærmere seg og ofte kommer det frem en vinflaske eller to. En god vin passer jo like godt til julematen, som julegave eller en venninnegave når du besøker gode venner i romjula. Men er du som meg synes du ikke selve flasken er så fin å se på og hvorfor da ikke heller pynte den opp litt, kanskje spesielt kjekt visst du skal gi den i en gave da den får noe ekstra over seg.

Ser mange lurer på hva slags garn en skal bruke og hvor mange masker osv osv man skal bruke på disse. Så her er hvordan jeg gjør det.

 

Garn: Merino Ekstra Fine, Smart eller Alpakka ( Strikkefasthet 22 masker = 10 cm. )

Pinner: 3,5 – 4 eller det du må ha for å holde strikkefastheten.

Legg opp 60 masker og strikk vrangbord 2 rett og 2 vrang i ca 3 cm.

Når det kommer til selve mønsteret er jo egentlig mulighetene uendelige, igrunn så er det kun fantasien din som setter hindringer og hva en selvfølgelig selv også synes er fint. Eneste som kan sette en liten stopper er om en ikke tar høyde for maskene. Men så lenge du får passet mønsteret inn i 60 masker er det bare å leke seg frem. 😀

Som min lille variant her er det brukt litt inspirasjon fra naturen og det blir plass til akkurat 3 hjort rundt 

Når mønsteret er ferdigstrikket skal du fell masker oppover mot halsen. Fell 6 masker hver omgang til du har 24 masker igjen.

Så avsluttes genseren som vanlig med at det strikkes hals, jeg gikk for høy hals som dekker hele flasken, men den kan også brettes ned og du kan selvfølgelig strikke den kortere om du ønsker også. Halsen strikkes over de 24 maskene med 2 rett og 2 vrang til ønsket lengde.

#vin #flaske #jul #gave #julegave #drops #sandnes #minmote