#18 – London – Madame Tussaud – Kjendisene

En dag bland kjendisene som beskriver seg selv best bare ved hjelp av bildene. Så glad vi tok turen til Madame Tussaud i London altså.

Madam Tussaud
Madam Tussaud – Tom Cruise
Madam Tussaud – Leonardo DiCaprio & Kate Winslet
Madame Tussaud – Brad Pitt
Madame Tussaud – Michael Buble
Madame Tussaud – Godzilla
Madame Tussaud – ET
Madame Tussaud – Charlie Chaplin
Madame Tussaud – Arnold Schwarzenegger & Bruce Willis
Madame Tussaud – KIm Kardashian & Kendall Jenner
Madame Tussaud – Ed Sheeran
Madame Tussaud – Miley Cyrus
Madame Tussaud – Taylor Swift
Madame Tussaud – Freddie Mercury

 

#6 – Vardegenser

Når en strikker en knallrosa bukse må en jo også strikke en genser som passer til og denne vardegenser passer jo bare perfekt. Den følger i samme farge som buksen i bunnen og så tre farger i mønsteret.

Når vi satte sammen disse fargene såg de veldig bra og tøffe ut på bordet. Men i etterkant ville vi nok tatt den knallrosa i mønsteret og lys rosa på selve genseren. Men så lenge jenta som fikk det var fornøyd sier vi oss også fornøyd.

Genseren er strikket etter samme prinsipp som buksa, som vil si størrelse 6 år og 8 år i lengde. Mønsteret finner dere i hefte Vardefamilien fra Rauma Garn.

Vardegenser i størrelse 6 år og 8 år i lengde.

Utstyret du trenger for å strikke denne genseren er som følger;

 • 4 nøster ala 200 gram Tumi farge Cerise nummer 8448.
 • 1 nøste ala 50 gram Tumi farge Lys Grå nummer SFN38.
 • 1 nøste ala 50 gram Tumi farge Natur nummer SFN10.
 • 1 nøste ala 50 gram Tumi farge Lys Rosa nummer 3532.
 • Settpinner nummer 2,5 og 3.
 • Liten rundpinne nummer 2,5 og 3.

Men viktig at strikkefastheten stemmer, så om du strikker strammere eller løsere må du gå opp eller ned på pinnestørrelse etter hva den sier.

Vardegenser, spm dere kanskje ser så hadde det muligens hvert finere med den knall rosa fargen inni mønsteret og lys rosa som hovedfarge også.

Selv om vi ville gjordt om på fargerekken nå som vi ser det sammen, ble ikke settet så aller værst. Og som sagt ble jenta lykkelig over dressen og det er jo det viktigste.

Vardegensr og vardebukse.

 

 

 

 

#1 – Vardebukse

Noen ganger må en bare gå for noe i knallfarger slik som denne buksen her. Den ble til da datteren av sjefen ønsket seg en dress til skolen og mor ønsket at fargene skulle være knallrosa i bunnen.

Denne er i strikket i størrelse 6 år men med lengde til 8 år. Den er strikket i Tumi fra Rama Garn selv om den opprinnelig skal strikkes i Finull fra samme produsent. Men for å være ærlig er Finull ett garn som klør og derfor er det bedre med Tumi til barna.

Vardebukse i størrelse 6 år med lengde i 8 år.

Oppskriften finner dere i Vardefamilie hefte fra Ramua og oppskriften er super enkel å følge.

Utstyret du trenger for å lage denne er som følger;

 • 4 nøster ala 200 gram Tumi 4 farge Cerise nummer 8448.
 • Settpinner eller crazy trio pinner nummer 2,5 og 3.
 • Liten rundpinne nummer 2,5 og 3.
 • Strikk til å ha i midjen.

PS; vel å merke at disse pinnene er veiledende, du må bruke de pinnene du trenger for å få strikkefastheten 26 masker glattstrikk på 10 cm.

#17 – London – Minste hotellrommet jeg har bodd på noen gang.

Fra å bo litt usentralt i London flyttet vi oss nærmere sentrum og ente opp på hotellet

Garden Court Hotell

Når vi søkte det opp på nett syntes vi det såg ganske så koselig ut og det var mye pluss med tanke på plasseringen. Hydepark og andre severdigheter som Madame Tussaud låg mere eller mindre i gang avstand fra hotellet og det var lett å finne frem.

I det vi parkerte utenfor også så vi at hotellet lignet veldig på de bildene vi hadde sett. Men når vi kom inn på rommet visste jeg ikke om jeg skulle flire eller le….rommet var knøttlite.

Jeg mener knøttlite!

Når du kom inn døra kom du rett inn på en trapp som føret til en bitteliten gang. I gangen var det kun rom for en person og fra her gikk du rett inn på badet eller soverommet. Badet var så lite at du kunne sitte på do, vakse håret i dusjen og samtidig pusse tennene ved vasken. Haha, må bare le når jeg skriver det.

Selv rommet hvor sengen sto var også ekstremt lite. Her tok sengen så å si all plass og det var håpløst å få gjort noe der inne. Var så vidt plass til oss begge når vi sto oppreist og kofferten måtte vi oppbevare i trappen i gangen for å få plass.

Garden Court Hotell
Garden Court Hotell

Men selv om rommet ikke helt levde opp til forventingene var det likevel flere positive ting ved hotellet. Den største plassen var at vi fikk oppbevare koffertene på hotell selv etter at vi sjekket ut. Utsjekk var nemlig kl. 12 og vi skulle ikke videre før kl. 17. Så takket være at de tok vare på bagasjen fikk vi oppleve litt mer av det London hadde å tilby.

Hotellet var også i en ikke så travel gate, så her var det flotte muligheter for å få en god natt søvn. I tillegg så hadde hotellet frokostservering til alle gjestene. Ikke at det var noe luksus i den, men det var mer enn nok mat til at vi begge ble mette.

Så selv med ett lite rom, (mulig de andre rommene er større) er dette ett hotell jeg kan anbefale. Spesielt med tanke på beliggenheten.

Sushi og avsuittning

Reklame | Sushi Bar Kristiansund.

I snart 3 år nå har jeg truffet en kjempe flott gruppe med mennesker samtidig som jeg har fått luftet hundene. Vel hunden når det startet, i starten var det nemlig kun to mennesker og to hunder – Tor og jeg hadde det kjent sammen og Lexie storkoste seg med å leke med Odin.

Så etter noen måneder kom det flere til og en av de som dukket opp til slutt var OA og Snoopy – herved ble det to hunder og en kjæreste takket være hundelufting. 🙂

Siste som dukket opp var Kim og Fant, men dessverre fikk vi ikke så mye tid med de da Kim fikk seg ny jobb og flyttet på seg. Men vi kunne jo ikke la han flytte uten å ta farvel med han og Fant. Så først var vi alle på hundelufting slik at de fikk sitt før vi på to bein avsluttet med ett herremåltid hos Sushi Bar Kristiansund.

Sushimiddag og avslutning.

Var noe skeptisk til sushi når det først kom til byen og tenkte at dette var noe jeg ikke likte. Men så feil kan jeg ta! De har virkelig en meny som frister til alle og maten er upåklagelig. Etter første møte her har det ført til at jeg her å spiser hos de ca 1 gang i måneden.

Hva med deg, liker du sushi?

16 – London – Lion King

Når kvelden kom og selv om dagen hadde bestått av regn og atter regn, dog med masse opplevelser som du kan lese om tidligere. Var tiden komme for dagen, kveldens og turens høydepunkt kommet, vi skulle på musikal i London. ENDELIG!

Siden vi allerede var i London sentrum gikk vi over Waterloobrigde for å finne frem til teateret som musikalen gikk i. Måtte bare da ta ett bilde når jeg var ett stykke ut på brua siden lyset fra London Eye var såpass fint å se på.

London Eye og alt det andre som låg omkring.

Så gikk turen videre til Lyceum Theatre og musikalen Lion King.

Lyceum Theatre.

Dette var virkelig en stor opplevelse og hele settingen levde opp til alle forventingene jeg hadde. Det var rett og slett magisk å se.

Teateret var også helt praktfull inni og selv om vi hadde bra plasser denne gangen skal jeg neste gang sitt i en av balkongene.

Lyceum Theatre, Lion King.

Under selve oppstillingen var det ikke lov til å ta bilder, men jeg stjal til meg noen på slutten for å vise dere noe. Hele oppsetningen skal virkelig ha skryt for hvor flinke skuespillerne var, musikken var helt på topp og ikke minst hvor flinke de hadde vært med å lage alle scene og rekvisittene.

Lyceum Theatre, Lion King.
Lyceum Theatre, Lion King.
Lyceum Theatre, Lion King.

Denne opplevelsen var fantastisk at en ting er sikkert, jeg skal på en ny musikal neste gang jeg besøker London. Målet må bli en ny en hver gang jeg besøker byen.

Helt til slutt er det bare å si at om du skal på denne musikalen er det bare å begynne å glede seg med en gang! Du vil ikke angre!

#7 – Middagstips – Gratinert kylling og pasta grateng.

I disse tider hvor miljø og matsvinn er høyt oppe på alle sine agendaer tenkte jeg å kaste meg enda litt inn i dette. Her i heimen hater vi nemlig å kaste mat og bruker derfor rette der vi kan bruke de.

Så her om dagen når vi hadde igjen stekt kyllingbiter fra en middag og pasta carbonara fra en annen middag ble denne middagen til. Liker veldig godt de dagene jeg ikke trenger å handle og få brukt opp kun det vi har kjøleskapet. Derfor sammen med disse restene pluss en brokkoli og ost som lå i kjøleskapet er dette både lett å lage pluss at det er smart.

Kylling og pasta grateng.

Fremgangsmåten er like enkel som den er genial. Her er den super korte to do listen;

 1. Sett ovnen på 200 grader.
 2. Ha kyllingen i bunnen på formen.
 3. Tilsett brokkoli.
 4. Tilsett pasta carbonara.
 5. Strø på ost.
 6. Stek midt i ovnen i ca. 20 minutter, du kan godt sette på grillen på slutten for å få enda mere farge på overflaten de siste minuttene. Men pass på her da grillen gjør at det fort kan bli brent.
Kylling og pasta grateng.

Enkelt ikke sant!?! Vel jeg kan iallfall love deg at det smaker kjempe godt pluss at du kan klappe deg på skulderen for at du ikke har handlet inn noe kun brukt rester. For det som er så genialt med denne måten å lage mat på er at du kan bruke akkurat det du har i kjøleskapet. Så om du har blomkål istedenfor brokkoli er det ingen ting i veien for å bruke det istedenfor for eksempel.

Rabattkode til deg – stor mulighet til å fylle på garnlageret.

Reklame | TittInnGarn.no

Fra og med i dag og ut februar har jeg vært så heldig å få muligheten til å gi dere en rabattkode på 10% avslag pluss fri frakt og samtidig muligheten til å selv kjøpe meg noen nye herlige garnnøster fra Titt Inn Garn.

TittInnGarn.No (Reklame)

Denne nettbutikken kan dekke alle dine behov innen strikking, brodering og hekling. Med andre ord en drøm for deg som er like glad i håndarbeid som meg. 🙂

Selv kommer jeg nok til å ordne meg med garn til stripaskjerfet som jeg nå har fått litt dilla på og tenker kan bli fine julegaver eller bursdagsgaver etterhvert. Har også sett meg ut ett sjal og noen sokker pluss luer.

Stripaskjerfet

Så jeg må selv inn å se på farger og bestemme meg for hva jeg skal gå til innkjøp av. Det blir nok derfor noen nøster Kos fra Sandnes Garn. I tillegg til pus synes jeg Kos er ett godt alternativ til de som måtte klø av forskjellige garnsorter slik som meg.

TittInnGarn.No (Reklame)
TittInnGarn.No (Reklame)

Nettbutikken leverer til hele Norge og det tar mellom 1 til 5 dager å få det i posten avhengig av når i uken du bestiller.

RABATTKODE:

Få 10% avslag på alt av garn, pinner, brodering og garnpakker ved bruk av min kode pluss fri frakt.

Koden er: Idablogg

15 – London – Giraffe Feel Good Food

Er det en restaurant som virkelig ga positivt inntrykk i London var det Giraffe.

Giraffe Feel Good Food

Restauranten er tydelig populær da den var stappfull av folk. Men de hadde ordnet med slik fin uteservering at selv om vi ikke fikk bord inne gjorde det ingen ting. Selv det at været ikke var på vår side gjorde noe. Giraffe hadde nemlig satt opp store parasoller og varmelamper som bare gjorde stemningen bedre. Det var noe magisk med å sitte ute på kvelden rett ved elven Themsen og nyte ett bedre måltid.

Giraffe Feel Good Food

Måltidet startet vi med noe kelneren vår anbefalte – frityrstekte ostesticks som vi skulle dyppe i en chillisaus. Skal sies her at vi var litt skeptiske, men dette smakte fortreffelig godt. Anbefaler deg å prøve det.

Giraffe Feel Good Food, ostesticks med chillisaus.

til hovedmåltid falt begge for en burger hver, to forskjellige vel og merke. Jeg gikk for en kyllingvariant mens OA gikk for en tradisjonell burger. OA var allikevel mere vågal når det kom til chipsen enn meg, han valte søtpotet. Jeg har selv hatt en dårlig opplevelse med den type chips før hvor de var bløte, men hos Giraffe skuffet de ikke. Det ente vel med at jeg spiste en god del av hans sin chips om jeg skal være ærlig.

Giraffe Feel Good Food, kyllingburger.
Giraffe Feel Good Food, burger med søtpotetchips.

Herremåltidet avsluttet vi med å dele en porsjon med Churros som vi dypet i smeltet sjokolade.

Giraffe Feel Good Food, Churros.

Dette var ikke noen slankerett, men den smakte himmelsk godt og det frister å prøve de igjen ved en senere anledning.

Giraffe Feel Good Food, Churros

Har du lyst å ta turen til denne flotte spiseplassen finner du den rett ved London Eye og adressen er 19-21 Brunswick Centre, London WC1N 1AF, England.

 

Flamingo klar for 50 tallsfest!!

Reklame | Glitter og H&M

Scenarioet er som følger; du er invitert i 50 års fest til to av dine beste venner, du vet det blir storfeiring, masse latter og glede og alt annet en kan finne på å forvente når to homofile slår på stortrommen og lager fest med tema Dyrene på Savannene!

Hvor gøy høres ikke dette ut bare sånn ved første gjennomlesning? Kjempe, ikke sant? Men selv om du da gleder deg masse og tenker Hipp Hurra dette skal bli gøy, kommer også spørsmålet; hvilket dyr skal jeg være og hvordan skal jeg kle meg ut?

Du kan liksom ikke ta turen til ditt nærmeste kjøpesenter å finne hva en kostyme som passe perfekt inn i dette temaet, så da må en tenke annerledes og det var slik jeg kom inn i bildet. Jeg har jo ordnet så mye annet for henne at hun hadde stor tro på at jeg fikk fikset noe som passet. Og jeg tenkte hvorfor ikke, en vet ikke om en får det til eller ei før en har prøvd.

Sånn for å gi meg litt selvskryt og fortelle i samme slengen at jeg fikk skryt av mottaker, ble vi begge fornøyde med endelig resultat og nå som denne er overlevert og på vei til Oslo er det på tide å tenke på papegøyen som også skal på fest.

En rosa flamingo.

Det er godt mulig det finnes lignende hårbøyle der ute i verden, men denne er iallfall tatt ut fra min frie fantasi så jeg håper dere liker den.

Utstyr;

 • Heklekrok 3,0.
 • Synål.
 • En rest med rosa bomullsgarn tykkelse 22 masker over 10 cm.
 • En rest med svart bomullsgarn tykkelse 22 masker over 10 cm.
 • En rest med hvit bomullsgarn tykkelse 22 masker over 10 cm.
 • En hårbøyle, bør være litt bred og ha stopp rundt seg da den skal syes i.
Hårbøyle som du finner hos Glitter
 • En rest med vatt
 • Og akkurat passe mengde tyll til at du selv bir fornøyd, selv tok jeg tyll fra ett gammelt skjørt.
Tyllskjørt fra H&M

Oppskrift og fremgangsmåte:

Nebb hekles med svart;

 • Hekle 6 fastmasker i en magisk ring = 6 fastmasker.
 • Hekle 1 fastmaske i hver maske = 6 fastmasker.
 • Hekle 1 fastmaske i hver maske = 6 fastmasker
 • Hekle *1 fastmaske i neste fastmaske, 2 fastmasker i neste fastmaske*, gjenta *-* ut omgangen = 9 fastmasker.
 • Hekle 1 fastmaske i hver maske = 9 fastmasker.
 • Hekle *1 fastmaske i hver av de 2 neste fastmaskene, 2 fastmasker i neste fastmaske*, gjenta *-* omgangen ut = 12 fastmarker.
 • Hekle 1 fastmaske i hver fastmaske = 12 fastmasker.

Bryt garnet og fortsett med hvitt.

Ansikt;

 • Hekle 1 fastmaske i hver fastmaske, = 12 fastmasker.
 • Hekle 1 fastmaske i hver fastmaske, = 12 fastmasker.
 • Hekle *1 fastmaske i hver av de 3 neste fastmaskene, 2 fastmasker i neste maske*, gjenta *-* omgangen ut = 15 fastmasker.
 • Hekle 1 fastmaske i hver fastmaske = 15 fastmasker.
 • Hekle *1 fastmaske i hver av de 4 neste fastmaskene, 2 fastmasker i neste maske*, gjenta *-* omgangen ut = 18 fastmasker.
 • Hekle 1 fastmaske i hver fastmaske = 18 fastmasker.
 • Hekle 1 fastmaske i hver fastmaske = 18 fastmasker.
 • Hekle *1 fastmaske i hver av de 5 neste fastmaskene, 2 fastmasker i neste maske *, gjenta *-* omgangen ut = 21 fastmasker.
 • Hekle 1 fastmaske i hver fastmaske = 21 fastmasker.

Bryt garnet og fortsett med den rosafargen som du måtte ønske.

Hodet og kroppen;

 • 1 fastmaske i hver fastmaske = 21 fastmasker.

Nå hekles hele 6 omganger slik som dette;

 • Hekle 1 fastmasker i hver av de 4 neste maskene, i hver av de neste 3 maskene hekles 2 sammenheklede staver, i hver av de neste 7 maskene hekles 2 sammenheklede dobbeltstaver, i hver av de 3 neste maskene hekles 2 sammenheklede staver og til slutt hekles 1 fastmaske i hver av de 4 neste maskene = 21 masker tilsammen.

Fortsett på halsen slik som dette;

 • Hekle 1 fastmaske i hver maske = 21 fastmasker.
 • Hekle *1 fastmaske i hver av de 5 neste fastmaskene, 2 fastmasker sammen*, gjenta *-* omgangen ut = 18 fastmasker.
 • Hekle 1 fastmaske i hver fastmaske = 18 fastmasker.
 • Hekle *1 fastmaske i hver av de 4 neste fastmaskene, 2 fastmasker sammen*, gjenta *-* omgangen ut = 15 fastmasker.
 • Hekle 1 fastmaske i hver maske i 45 omganger.

Nå sitter du igjen med følgende.

En rosa flamingo tar form.

Så må den syes fast på selve hårbøylen, pass på at hodet ikke blir for mye til den ene eller andre siden da den da fort ramler av. Pluss tenk på at halsen skal ha en slags bøy på seg. Slik ble min når den var sydd fast til hårbøylen.

En rosa flamingo har kommet seg på bøylen.

Nå var det bare å klippe i tyllen og feste den der jeg syntes det ble finest. Her er det ingen fasit, jeg klippet skjørtet opp i 12 deler og bare festet de rund hals og over selv kroppen slik jeg syntes passet. Du må nok regne med å bruke hele skjørtet for å få en fyldig kroppen, men hvor fyldig du får den er også litt opp til deg i forhold til hvordan du fester den. Her er det egentlig bare å prøve seg frem.

Så sist men ikke minst trengs det å sy på to svarte øyer.

Flamingoen har fått fjær i form av ett tyllskjørt.

En liten oppdatering om flamingoen er at den den ble såpass populær på fest at den ble stjålet vekk fra min venninne. 😉