På tide å hente frem gamle favoritter

Høsten er her for fult, trenger ikke se lengre en til skogen. Skogen med alle fargene ser jo ut som puslespill når en kjører igjennom landskapet her på møre.

Men med høsten bringer også lovnaden om at vinter nærmer seg og kulden vil også sakte men sikker komme. Derfor er det så kjekt å kunne finne frem gamle favoritter fra skapet, slik som denne grønne Lindtein genseren. Denne kan jeg bare bo i så myk og varm den er.

Elsker den bare!

Lindtein genseren er en av mine absolutte gensere som heg har i skapet.

Den er strikket i Pus fra Du Store Alpakka og er bare så mye som du kan få den.

Skoggrønn Lindteingenser, strikket med ragland.

Hvilken genser er din favoritt nå som høsten er kommet?

Grønnere på andre siden

Er gresset grønnere på den andre siden eller er det bare mer av det samme? I det siste har jeg stilt meg selv dette spørsmålet mye. Jeg vet jeg søker etter noe og ønsker endring, men jeg tror ikkje det er så enkelt.

Drømmen om noe annet der ut!

For jeg tror helt seriøst at om en søker endring må en gjøre noe med det selv. For ingen ting kommer gratis i livet og ingen gjør endringene for deg. Alt jeg har fått til i livet så langt er hva jeg har gått etter og di neste eventyrene der ute skal jeg også overvinne selv.

For jeg trur på en ting og det er at du kan endre deg selv og ditt liv, men du kan ikke endre andre.

Så velg di du har i livet med omhu og tenk på hva som e best for deg selv og ikke alle rundt deg. Selvfølgelig skal du bry deg om andre, men om du ikke bryr deg om deg selv kommer du ingen vei.

Burger the American way!

Sikkert og visst er at du ikke kan stoppe på Vuddu Diner uten å teste ut burger og milkshake. Altså her får du virkelig den beste burger The American Style som du kan kun drømme om i Norge.

Når kjært fortalte om denne plassen skrøt han uten sidestykke og jeg selv tenke OK vi prøver, men han tok ikkje feil. Å se bare her hvor fornøyd han var over at vi skulle spise her.

Han karen her var rimelig fornøyd med stoppet.

Burgerne og shakene er enkel men samtidig så gode. Her snakker vi amerikanske smaker og sjekk bare ut menyen for shakene liksom;

Shake The American Style.

Det finnes også helt egne regler her som di så fint forklarer;

Reglene for å spise hos Vuddu Vally.

Dineren er inspirert etter en lys blå Ford Pickup. For under et besøk på et marked i Charlotte, North Carolina, kjøpte eierne en lys blå (Carolina Blue) Ford Pickup Stepside 1959-modell. Etter at de fikk denne hjem, kom ideen om at denne Pickupen kunne være logo og at Dineren skulle hete Pick-up Cafe. De valgte registreringsnummer V-487, som har sitt opphav i deres adresse Vuddudalen 487.
Med Pick-up Cafe ønsker de å skape en hyggelig og uformell møteplass med mulighet til å kjøpe seg enkel, god mat og snacks.

Pick Up Ford
Pick Up Cafe
Pick Up Cafe
En gammel jukeboks har di også skaffet seg.
Pick Up Cafe.

Å besøke denne cafeen er virkelig som å ta ett sted inn i det amerikanske, så liker du USA bør du med stor sikkerhet besøke denne her.

Vuddu Vally museum

I går delte jeg hemmeligheten om den lille perlen Vuddu Vally og i dag tenkte jeg å friste dere med noen bilder fra museumet.

Museumet består av en samling av kulturminner med blant annet fullt utstyrt landhandel, kjøkken fra 1930-tallet, og stuer fra 50/60-tallet, gammel utedo, samling av gamle bilskilt fra alle USA`s stater, kaffekanner, matbokser og mye annet som skaper en avslappende og god atmosfære.

Så her kommer rett og slett museumet kort vist frem i en bildeserien uten så mange ord.

Denne søte bamsekaren er hva som møter deg når du kommer inn dørene.
Bekledningen den gang da.
Uniformerte menn.
Til og med den gamle heksa er med på showet.
Landhandleriet.
Litt av hvert å se her.
Hvem husker disse gamle telefonene?
Vuddu Vally
Vuddu Vally
Vuddu Vally

Der ingen skulle tru at amerika dukket opp!

Liker du det amerikanske og drømmer du om å kunne innta en skikkelig digg burger The American Style, men rett og slett ikke kommer deg til USA?

Vel, du trenger ikke lete lengre. For ca. to mil uten for Trondheim sentrum dukker amerika opp der inn skulle tru det gikk an. Du kjører bare ved veien og tenker at ja ja her var det ikke mye å se, så plutselig ut av det blå……

Fra veien ser du ikke nødvendigvis skiltet til Vuddu Valley du legger merke til først, men heller alle figurene som står ved veien og rundt selve dineren. Det som også er gøy er at di legger til nye figurer hvert år, så du vil hele tiden kunne finne noe nytt å se på om du tar turen.

Det var kjæresten som ønsket å ta meg med her da han hadde gode minner om maten her fra. Det tok ikke lang tid før jeg skjønte hvorfor, både på grunn av utseende og mat. Å jeg mener sjekk bare her på disse bildene da, hvor tøff og annerledes for Norge er ikke dette. Alt dette under finner du bare før du setter en fot innenfor dørene av bygget.

Vuddu Vally diner med alt det andre di også har å tilby.
Bare på vei opp bakken til inngangsdøra venter dette.
Di har fylt opp til randen av alt mulig.
De har virkelig passe på å ha noe for alle.
Hvor søt er ikke denne for eksempel?
Det finnes både vanlige sykler og di gamle med motorer her.
Hvem liker gamle motorsykler?
Til og med benkene er det noe annerledes med.
Drømmer du om is kan du til og med sette deg ned i en.
Eller ta deg en pustepause sammen med denne karen.

Så om du kjører forbi anbefaler jeg deg til å stoppe opp å ta en titt. Innehaverne Reidun og Svend Otto Søyseth kjøpte Kortmans Lysutsalg i Trondheim i 1994. I 1998 opprettet de Kortmans Lysfabrikk AS og startet med produksjon og utsalg i Vuddudalen i Åsen. Siden den gang har konseptet utviklet seg til å bli både museum og Diner. Innehaverne har store utviklingsplaner for fremtiden og det er nok mye som vil skje i «Vuddu valley» fremover.

Verdens beste kanelsnurrer

Vet du at i dag har det vært kanelsnurren sin dag?

Kanelbolle, kanelsnurr, kanel i svingene, kanelknute eller skillingsbolle – kjært barn har mange navn!

Kanelbollens dag har blitt feiret siden 1999, og selv om man nå finner mange varianter av kanelboller over hele verden, er det i de nordiske landene man finner de tradisjonelle kanelbollene.

Å hvor godt lukter det ikke i heimen av ferske boller og ikke minst hvor godt smaker det når di er fersk ut av ovnen.

Verdens beste kanelboller.

Ingredienser;

 • 0,5 liter melk.
 • 125 gram melis.
 • 0,5 pakke tørrgjær.
 • 1 ts kardemomme.
 • 700 – 750 gram hvetemel.
 • 150 gram smør i terninger.

Fyll;

 • romtemperert smør.
 • Sukker.
 • Kanel.

Fremgangsmåte;

 1. Bland alt unntatt smør i en bolle på lav hastighet 1 eller 2 i ca. 5 minutter.
 2. Fortsett på lav hastighet og tilsette terningene med smør. Når alle terningene er kommet oppi og alt har blandet seg, lar du det gå enda 5 minutter på hastighet 1 eller 2.
 3. Så helt til sist kjør 2 minuttene kjører på hastighet 5.
 4. La deigen hvile og heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
 5. Kjevle ut et rektangel.
 6. Smør på smør for å så strø på sukker og kanel.
 7. Brett deigen over seg selv og del opp i 24 strimler som du snurrer til snurrer eller knuter.
 8. Sett til heving nok en gang i ca. 30 minutter.
 9. Stek di midt i ovnen på 220 grader i ca. 14 minutter.
24 kanelsnurrer gir denne oppskriften.
Kanelsnurrer på mitt nye mariusfat.

 

 

Må vel ta farvel med sommerkjolene for i år?

Er du en som rydder vekk sommerkjolene når vinteren kommer eller bruker du di fortsatt men bare på en litt annerledes måte?

Selv er jeg en som rydder di bort. Vet ikke hvorfor egentlig for jeg liker å gå med kjole, men det blir fort så kaldt når kulden setter inn. Ja, jeg vet en kan bruke strømpebukse til også videre, men det er liksom ikke meg. Selv ikke når jeg trives veldig godt i kjolene.

I Kiel hvor jeg fortsatt kunne bruke sommerkjolen.

Men nå som vinteren venter blir di altså pakket bort og vinterklærne skal letes frem igjen. For jeg liker virkelig ikke å fryse. Nå ser jeg heller frem mot fine kvelder inne med stearinlys og pledd mens høst og vinter herjer utenfor.

I følge religion var det bare Jesus som kunne gå på vannet!

Norge har åpnet, folk er ute og fester mens jeg egentlig skulle vært på ferie i USA. Rundreise i Sørstatene var planen over nesten 3 uker, men dette ble ikke en realitet i år heller, selv om vi nå teknisk sett kan reise holder vi oss iallfall hjemme.

Så hva har jeg da brukt denne sommeren på?

Mye, men samtidig har vi holdt oss mest i ro og for oss selv. Jeg har faktisk brukt mest tid på å ta vare på 6 geitebukker. Frodo og gjengen flyttet over på Kattholmen før sommeren, så da har vi vært der så mye som vi har kunnet. Elsker jo dyr og bruker mer enn gjerne mye av tiden min sammen med di, så når Øyvind sa besøk di så mye dere vil: vel jeg var ikke vanskelig å be.

Så tidlig i sommer når vi ikke fant di på holmen begynte vi å tenke det verste. For kan geiter svømme og er di redd vann eller ikke? For selv om religion sier at kun Jesus kunne gå på vannet, stemmer det ikke helt. Fra heimgården til kjærest og over til holmen går det an å gå over så lenge det er grunt nok.

Kjærest “går” på vannet!
Snoopy fulgte nøye med den gangen det foregikk.

Så når Frodo, Finken, Freddy og Arnt var borte begynte søket. Jeg søkte til og med på om geiter kunne svømme og svaret var;

De kan jo svømme en stund, men så drukner de.

Så tanken var; tenk om de har begynt og gått over og at floa sakte men sikkert hadde tatt de!!!

Heldigvis hadde ingen skade skjedd og geitene hadde det bare fint på andre siden av holmen. Gutta kommer også nå som regel springende så fort jeg parkerer bilen. Frodo og Raggen som kom sist er di som er mest fotogene og stiller seg opp til fotoshoot når som helst.

Frodo og Raggen sier ikke nei til å bli tatt bilde av.