Vendela kofte

Som skrevet tidligere her i uken har jeg sett at jeg har en god del bilder på mobilen og vendela koften er en av de. Denne strikket jeg til en god venninne som jeg ble kjent med i Hellas og har truffet på ferie hvert år siden nesten. Hun er en av de som er så koselig og behagelig å reise på tur med, vi ønsker å oppleve det samme selv om jeg kanskje ligger noe mer i selve solen enn henne når det gjelder dette med å få farge på kroppen under en ferietur. 

Jeg bare elsker Kreta og synes det er helt herlig å lade batteriene i disse omgivelsene;

 

 

 

 

 

Fikk til og med muligheten til å oppleve solnedgangen ved fyret inne i Chania i år.

For når det blir mørkt i Chania blir det virkelig mørkt.

Men så tilbake til Vendela kofta, venninna mi har dessverre blitt allergisk mot ull. Derfor ente det opp med at jeg for første gang strikket en kofte i bomull, her har jeg da brukt Mandarin Medi fra Sandnes som har samme strikkefasthet som det opprinnelige garnet 22 masker over 10 cm. Hele koften er strikket på pinner nummer 3 og 3,5.

Jeg ente opp med å bruke følgende farger siden hun ønsket seg noe i blått.

Bunnfargen er Lys Blå med nummer 6003.

Mønsterfarge 1 er Hvit med nummer 1001.

Mønsterfarge 2 er Marine med nummer 6073.

Det kan være lurt å strikke koften noe strammere og kortere enn oppskriften sier når du strikker med bomull da bomull har en tendens til å sige noe. Men min venn ble veldig fornøyd og har allerede ønsket seg en til i andre farger.

Så bare sånn til slutt for å slenge med noen flere bilder fra mitt kjære Kreta, jeg må jo bare ha med noen av mine søte små venner som jeg ender opp med å ta vare på mens jeg er der nede.

 

 

 

 

 

 

 

Lille vinterkongle lue

Vel, så var både genser og lue ferdig i settet til min kjære kollega på Gjøvik og siden jeg hadde noen restegarn igjen etter både genser og bukse fikk jeg lyst til å overraske henne med en lue også. I Klompelompeboka – Strikk Året Rundt er det oppskrift også på Lille VInterkonglelue til barn. Oppskriften finner dere på side 28. Luen er en firkantlue noe jeg faktisk synes er utrolig søtt når du setter på to små dusker på toppen.

Luen er å finne i flere størrelser fra 0 måneder og opp til 6 år. På de minste størrelsene er det strikket på øreklaffer og snor til knyting under hanken, men siden jeg strikket størrelse 4 år ble det uten alt dette. Jeg gjorde også her i tillegg det samme som på buksen, jeg droppet nemlig lusen på toppen av den. Selv synes jeg dette ikke gjorde noe, hva sier dere?

Luen er strikket på samme pinner som genser og bukse, nummer 2,5 og 3. Jeg brukte garnet som opprinnelig står i oppskriften Tynn Merino fra Sandnes og de fargene som ble valgt er som følger;

Som bunnfarge ved navnet Jeansblå gikk det med 3 nøster ala 50 gram med nummer 6033.

Mønsterfarge nummer 1 ved navnet Lysblå gikk det med 1 nøste ala 50 gram med nummer 6211.

Så nå som alt er overlevert til en fornøyd mottaker kan jeg dele alt. Settet ble da riktig så søtt spør du meg!

Vinterkonglegenser til barn

Reklame | Klompelompe

Ble spurt fra en gammel kollega her for en stund siden om jeg kunne strikke en genser og en bukse til en av de minste i familien. Dette kunne jeg selvfølgelig ikke si nei til og jeg kom på dette da jeg gikk igjennom bildene mine i kveld. Jeg ser nå at jeg har en god del jeg ikke har tatt meg tid til å skrive ned eller vise her på min lille blogg. Men i alle fall så tenkte jeg å begynne litt her nå og få tømt litt fra bilde arkivet mitt på mobilen.

Kollegaen min var ikke helt sikker på hvilket mønster hun ønsket og var derfor åpen for det meste. Dette ente med at jeg sendte henne en del bilder av ting og tang så hun kunne velge og valget ente tilslutt på førstevalg for genser fra Klompelompe Vinterkonglegenser. Hun falt pladask for fargene som den opprinnelig var strikket i på bildet i boken, oppskriften og bilde er fra boken Klompelompe – Strikk Året Rundt.

Vinterkonglegenser til barn er tatt i fra inspirasjon fra naturen;

Etter utallige skogsturer med lommene fulle av kongler og småstein i det snøfattige vinterlandskapet på Karmøy, kom ideen til vinterkonglenavnet og mønsteret. Ifølge barna kan kongler brukes til alt, lekedyr så vel som byggeklosser.

Dette i følge designerne av boken Hanne Andreassen Hjelmås og Torunn Steinsland.

På grunn av mye av det jeg har lest om at Klompelompe sine oppskrifter er noe små i størrelsene ente jeg opp med å strikke størrelse 4 år istedenfor 2 år for at ungen skulle kunne få bruke det en tid fremover også og ikke bare nå selv om ungen bare er 2 år.

Genseren er strikket på pinner nummer 2,5 og 3 og dere finner oppskriften på side 18 i boken. Jeg brukte garnet som opprinnelig står i oppskriften Tynn Merino fra Sandnes og de fargene som ble valgt er som følger;

Som bunnfarge ved navnet Jeansblå gikk det med 3 nøster ala 50 gram med nummer 6033.

Mønsterfarge nummer 1 ved navnet Hvit gikk det med 1 nøste ala 50 gram med nummer 1002.

Mønsterfarge nummer 2 ved navnet Lysblå gikk det med 1 nøste ala 50 gram med nummer 6211.

 

Gråværs Nancy

Så nærmere julen seg med stormskritt og som vanlig går strikkepinnene flittig til verks i disse tider. Nancy ser også ut til å være like populært som før når det gjelder vår verden innen strikking. Denne gangen ble det en nancy i blå og gråtoner som kom av pinnenen.

Denne er strikket i størrelse medium og oppskriften finner dere i hefte Tema 35. Oppskriften på Nancy finnes i to typer garn, både Alpakka som har 22 masker over 10 cm og Mini Alpakka som har 27 masker over 10 cm. Personlig synes jeg det er finest i tynn alpakka, da en ender opp med en varm kofte men samtidig en som ikke er så veldig tung.

På denne Nancy kofta har jeg brukt følgende koder; Natur nummer 1012, Inkblå nummer 6063 og Lys Blå Melert nummer 6221 fra Sandns sitt Mini Alpakka utvalg, men måtte ta i bruk bunnfargen fra Drops da Sandnes var utsolgt for rette farge så der ente jeg opp med å bruke Lys Perlegrå 9020 med Alpaca fra Drops. Dette har så og si samme strikkefasthet, så dette utgjør ikke så mye i det store og hele.

I medium går der det med 350 i bunnfargen, men siden jeg byttet med garn fra Drops trengte jeg kun 300 siden det har noen ekstra meter på hver nøste kontra Mini Alpakka. På selve mønsteret går det det med 50 gram i hver farge, med unntak av hvit hvor du trenger en liten bit av ett nøste til.

 

Endelig en genser til herren i familien

Reklame | Du Store Alpakka

Innimellom tenker jeg det nesten er litt synd på herrene i denne strikkeverden vår! Går en inn på sider for å se etter oppskrifter er det veldig enkelt og finne noe nytt og fint til oss damer og ennå enklere er det om du skal strikke til barn og babyer, men en ny genser til mannen i huset kommer dessverre ikke like ofte i ny innpakking.

Men etter at det fantastiske garnet Alpakka Tweed fra Du Store Alpakka kom i butikken måtte en herre genser strikket i dette garnet testes ut. Alpakka Tweed er av flott kvalitet med et klassisk og rustikt preg, men er like vel mykt og behagelig å ha på kroppen selv for en som klør. Garnet kommer i 21 flotte farger som er  inspirert av naturens fargespill. Garnet har en strikkefasthet på 17 masker over 10 cm. på pinne nummer 5 i glattstrikk og mønster.

Herre genseren som valget falt på er en gratis oppskrift fra Du Store Alpakka og til motsetting på en genser til en dame har denne genseren ingen annet navn enn Herre Genser, men du verden så flott den er.

Oppskriften finner dere i katalogen DSA35 Alpakka Tweed Story og oppskriften kan også lastes ned gratis her under navnet DSA35-11 Herregenser. Du får den i fem størrelser fra small til xxlarge.

Genseren er strikket på pinner 4 og 5, så sånn middels tykke pinner og derfor går det ganske fort å strikke den. Valget av farger falt på de tre fargene som står i oppskriften og er som følger 10 nøster Grå 101 i bunnfarge og 4 nøster Gråblå i mønster pluss noen enkle detaljer i form av striper og hals i Oliven 110 hvor det går med 1 nøste.

Strikker du denne til herren i huset har han en varm og god genser som vil hjelpe han å holde kulden ute igjennom hele vinteren.

I oppskriften står det at du skal felle til hals og strikke mønster frem og tilbake, men jeg gjorde noen endringer fra originalene. Hva jeg gjorde var at jeg strikket mønsteret helt opp og tok symaskinen fatt for å lage utringingen til hals, halsen skal uansett strikkes dobbel så derfor så skjuler du sårkanten inni selve halsen og du vil derfor ikke kunne se dette etterpå. Jeg valgte også og felle 4 masker i hver side hvor armene skulle og så legge opp nye masker der som jeg strikket vrang, på denne måten fikk jeg en fin og grei plass å få sydd og klipt opp til ermene.