#1 – Middagstips – Estragonsmør

 

Nyttårsaften er nå her og tanken er av vi skal ha gratinert sjøkreps til middag i dag. Aldri laget før men har googlet litt på nett for å finne ut fremgangsmåter og har tatt til meg enkelte råd.

Det ene rådet jeg leste var at estragon er ett perfekt krydder å ha til sjøkreps og ved å lage en passe porsjon av det har en krydder smør som også kan brukes til andre middager ved senere anledninger.

Selve oppskriften er ikke satt i stein da jeg som sagt har sett på nett og så godt til å prøve meg på ett smør.

Så sånn laget jeg mitt estragonsmør;

 • Ca. 200 gram meierismør.
 • En halv boks med estragon.
 • 1 eggeplomme.
 • Juice fra en halv sitron.

Sett smøret ut på kjøkkenbenken litt før bruk slik at det er litt mykt å jobbe med.

Så ta alt i en boll og kjør det sammen med en mikser.

Når alt var blandet samlet jeg det sammen til en pølse.

Første forsøk på estragon smør.

Så rullet jeg det tett inn i plastfilm før jeg la det i kjøleskapet. På denne måten har jeg smør til sjøkrepsen når jeg trenger den i kveld og i tillegg kan det ligge noen dager der til neste gang jeg skal bruke det.

Pølse med estragonsmør som er klar til å brukes til flere gode middager.

 

Våre kjære firbeinte og nyttårsaften.

Vi nærmer oss tiden hvor det snart skal skytes opp en del fyrverkeri, mange bruker flere tusen kroner på å lage show og enkelte har allerede begynt å skyte opp litt. Selv skulle jeg ønske vi som enkelt personer kunne slutte å skyte opp og at heller kommunen eller en enkelt person står for å lage ett show for hele bygda eller byen.

Her i Kristiansund er det planlagt felles fyrverkeri klokka 17.00 og kl. 24.00 om været holder seg, dette synes jeg er et fint tiltak. Felles oppskytning fører til mindre skader og flere kan glede seg sammen.

Men så kommer det til våre små og store firbente, hva med de. Mange reagerer på lyset og lyden at alle oppskytningen og rett og slett ikke har en fin kveld sånn som vi mennesker tenker vi skal ha.

Derfor så håper jeg og ønsker alle dyren en fin nyttårsaften og håper alle eierne er med på å gjøre dag, kvelden og natten bedre for de alle. Selv er jeg så glad for at samboeren er hjemme med boffene våre i kveld og natt siden jeg selv skal jobbe igjennom natten.

Mens vi forbereder oss til nyttår, drømmer vi oss også tilbake til varmere dager.

Er du på utkikk etter råd om hvordan du kan gjøre livet til din lille venn bedre er det mange råd på nett og her har dere ett lite utdrag av råd jeg har funnet og liker.

 • La ikke hunden være alene hjemme dersom den er redd for høye lyder eller fyrverkeri. Som skrevet har heldigvis Lexie og Snoopy selskap i min samboer siden jeg må jobbe.
 • Pass på at hunden ikke kommer seg ut og stikker avgårde. I mitt hode synes jeg ikke de skal taes med ut når det smeller som mest.
 • Dersom hunden ønsker å gjemme seg, kan det være lurt å la den få lov til det.
 • Vær sammen med hunden, finn et rom hvor det er minst mulig lysblink og lyder.
 • Prøv å avlede oppmerksomheten, for eksempel med musikk.
 • Ikke forsterk hundens frykt ved å trøste og vise bekymring. Lat som ingenting.
 • Aktiviser hunden med innendørs lek, sånn at den får noe annet å tenke på.
 • Gå en lang tur på ettermiddagen, slik at hunden er sliten når kvelden kommer.
 • Gi den gjerne mat litt sent, en mett hund faller lettere til ro.

Heldigvis er vi så heldige å ha to hunder som ikke er så redde, de reagerer med litt boffing men langt i fra noe som utgjør noe stor fare for de.

Så sist men ikke minst gjenstår det bare å ønske våre firbeinte venner ett godt nytt år også og håpe at det nye året blir enda bedre med mere leke og hygge. 🙂

4 juledagsfest!

Vel nå turte jeg å vise meg frem i hel figur i forje innlegg, så da er det også kanskje trygt å dele det en gang til å skrive om hvorfor jeg hadde pyntet meg og faktisk følte jeg så sånn passe bra ut.

Tørre å vise meg frem på bloggen for første gang i hel profil.

Samboeren og jeg var nemlig inviter på fest til venner av han, jeg hadde truffet noen av de som skulle dit før men det var også mange nye ansikter. Jeg er i grunn ikke den mest sosiale av meg og liker meg helst i bakgrunnen, men jeg har prøvd å komme mer ut av skallet mitt. Denne festen var en slik fest, her skulle nyte mennesker møtes og i tillegg var det både mat og kake servering (mat og sosiale anledninger er ikke like lett, selv ord det har blitt bedre med tidene)

Uansett, vi var altså bedt på bryggefest og selv om jeg hadde vært på jobb hele dagen og var lit sliten ble festen kjempe bra. Mariann og mannen hadde stelt så fin i stand på brygga og en kunne lett se at her var det mye arbeid bak.

Julestjernen skint så skarpt i vinduet mens regnet fosset ned på utsiden. Nissen satt også i vinduet og fulgte med.

Brygga hadde Mariann og mannen også dekorert med mye forskjellig, jeg fikk ikke tatt bilde av alt men fikk med noen detaljer.

Likte så godt hvordan de hadde både gammelt og nytt fremme som pynt.

Ved selve bordet satt jeg sammen med samboeren og ett godt vennepar av han som jeg har blitt bedre og bedre kjent med. De gjorde at nesten også ble mye tryggere og selv ikke maten ble en like stor utfordring som jeg ført fryktet. Så all ære til disse menneskene som gjorde kvelden min mye bedre. 🙂 Til middag fikk vi servert sodd og etter middagen ble det servert både julebakst, kaker og potetgull.

Mariann og mannen hadde stelt til med middag mens vi selv tok med drikke.

Som takk for invitasjonen til denne flotte kvelden ordnet jeg med en liten takk til vertene for invitasjonen. Jeg kjenner som sagt de ikke så godt men jeg valgt å gå for denne nydelige nyttårsbuketten fra Mestergrønn. Den var opprinnelig noen mindre så all ære til damen på butikken som hjalp meg å sette den sammen til denne flotte kreasjonen.

Nyttårsbuketten fra Mestergrønn.

Telle telle….1,2,3,7….20 000

Neste siste dag i året og en stor del av jobben på Drømmestrikk består nå i varetelling. De siste dagene har vi gått over knappene og herremine hvor mange knapper vi har.

Det er ikke bare bare å telle heller for en slal jo også hjelpe kundene som kommer innom å ønsker å handle, heldige oss som har verdens beste kunder. 😊

I fjor kom vi opp i rundt 30 000 knapper, men jeg tror ikkje vi kommer ditt i år. Skal jeg gjette tror jeg vi havner på noe rundt 20 000 i år. Så langt har vi iallefall kommet oppi rundt 17 000……

Hva tror du, en jobb du kunne tenke deg, alle rør har mellom 2 og 100 knapper i seg og alle må telles….en etter en…..

Telle knapper for harde livet slik at vi får tatt varetelling.

Vel det bar knappen, som vi forstatt har noen igjen av å telle. Men så skal jo resten av butikken telles også! Alle pinner og alt av tilbehør pluss siste men ikke minst skal alle nøster telles og vi har jo ikke rent lite av de heller.

Nøster som skal telles, disse på veggen her er kun Dale garn sine.

Så ingen smal sak, men vi kommer i mål i år også slik som årene før. 😄

Fikk du kun noe hjemmestrikket til jul?

God formiddag folkens, jeg sovnet til slutt igjen i 9 tiden og fått sovet noen timer til – HELDIGVIS – så nå kan nattevakten som kommer i kveld bare komme. Jeg tenkte jeg skule dele en liten tanke med dere før jeg begynner dagen med å stikke på butikken, trenger nemlig noen småting til nyttårsmiddagen i morra og orker ikke ut i morra mellom nattevaktene – pluss butikkene stenger jo tidlig i morra!

Julen er snart over og vi er på nest siste dag i året 2019 og mange bruker kanskje dagen til å oppsummere hva de fikk av julegaver. Selv er jeg ikke den som får flest julegaver, ei heller den som forventer mange julegaver. Jeg har heller ingen formening om at julegavene må koste mest mulig og være størst for å være bra julegaver. Mine tanker rundt julegaver er at du skal være glad for alt du får, at noen har tatt seg tid til å kjøpe eller lage noe til du.

For å komme med ett lite eksempel, bestevenninnen min fikk ett par ullsokker som jeg har strikket sammen med en middels stor sjokolade formet som en pingvin i julegave. Selve pakken er ikke stor og om en ser på summen på selve utgiftene er det ikke den største gaven, men ut fra takken jeg fikk skulle en tro jeg hadde gitt henne noe av det beste. Hvor fantastisk er ikke dette?

Hjemestrikket lue.

Satser forresten på å komme med verdens enkleste og i mitt hode beste oppskrift på sokker litt senere i dag eller i morgen. Dette er denne jeg har fått av en annen venninne, min strikkeguru og den er bare den beste av alle.

Men så over til de andre som sitter å tenker over julegaver og for eksempel tenker at jeg fikk bare et par strikkede sokker, en strikket klut eller en strikket lue. De som tenker dette var da en puslete gave, var det alt? Det er vel bare noe enkelt og lite hun har satt sammen på et par timer, ho strikker jo hele tiden uansett!

Vet du, det er faktisk ikke det. Det tar lang tid å strikke selv de minste ting, ofte kan det ta lengre tid å strikke små ting en store ting da garnet er tynnere og pinnene ofte er tynnere og billig er det heller ikke! Garn koster faktisk litt, iallfall om du kjøper garn som skal holde en stund pluss at det er behagelig å bruke.

Ta som et eksempel en lue i merinoull, ett garn som holder godt, varmer godt og er av god kvalitet. Ett nøste koster 59 kroner og til en lue trenger du mellom 2 til 3 nøster med garn avhengig av størrelse du skal lage.  Det vil si hatt utgiftene alene på luen blir 118 – 177 kroner. Så må du plusse på tiden du bruker på å lage selve luen, noe som kan ta en kveld eller flere kvelder avhenging av hvor avansert lue er. Du kan jo selv da tenke ut timesprisene, den er ikke alene så høy, men timesprisene min for at jeg faktisk tar meg tid til å lage dette til deg burde bety mye. Selv strikker jeg mye på bestilling og jeg kunne heller brukt tiden min på dette og dermed tjent noen kroner, men i stedet bruker jeg av min verdifulle tid på å lage gave til deg.

Så for å si det rett ut til deg der ute som ikke gidder å si takk engang, når du får en eller flere slike julepresanger. Det er faktisk ikke greit eller innenfor. Mener du virkelig at du har fått en dårlig gave og det ikke er verdt en liten takk en gang? Hvem tror du du er egentlig og hvor står det at de største og dyreste gavene er de som kun er verdt å takke for……..hva slags holdning er dette og hva lærer du eventuelt barna dine i for av hvordan de ser på gaver?

Som sagt så bruker jeg flere timer på gaven din og dette i tillegg at jeg er i en full jobb, en ekstra jobb, steller med hundene mine og i tillegg skal være sosial med mine nærmeste.

Jeg må si at når jeg opplever slik utakk, så slår tankene meg – Hvorfor gidder jeg å gi bort da plagget! For meg gir mer mening å gi bort denne luen, kluten eller sokkeparet enn å gi en flaske med bodylotion og en deodorant i en gavepakning. For min julegave en en JULEGAVE MED MENING!!! Jeg har faktisk tenkt lenge over hva jeg vil gi til deg!

Så moralen i innlegget til slutt til deg som ikke setter pris på gaver;

Husk å takk når du får en slik hjemmelaget gave! Om det ikke er den du setter mest pris på betyr likevel takken mye for meg. Det ligger som sagt masse timer bak et slikt arbeid, jeg strikker en og en maske med tanke på å få ferdig noe som jeg håper du vil like.

Husk folken, en TAKK betyr mye og det er viktig å sette pris på alt en får. Penger er ikke alt!

Søvnproblemer – føles helt håpløst enkelte ganger.

Problemer med å sovne eller sove lenge nok.
Problemer med å sovne eller sove lenge nok.

Klokka er nå i skrivende stund 07.40, vært våken i over en time alt da samboer sin alarm ringte 06.30 (selv om han faktisk ikke trengte å stå opp til denne tiden idag). Å hvordan  jeg misunner han og andre som får til å sovne igjen med en gang selv om de blir vekket av det ene eller det andre.

Her i huset når en klokke ringer reagerer også hundene med engang og de er klare til å stå opp. Voom frokost venter før en tur ut i hagen og gjøre fra seg, så med andre ord er det bare å stå opp.

Missforstå rett, jeg klager ikke over livet mitt, elsker samboeren og livet vårt med hundene. Men noen ganger slik som jeg sitter nå kjennes livet litt tungt. Jeg kjenner kroppen skriker etter søvn, men selv etter å ha stått opp med hundene uten å slå på lys, la de få det de trenger og så legge meg på sofaen i mørket – kommer søvnen allikevel ikke tilbake.

Jeg misunner rett og slett de som sovner til uten noe somhelst og som klarer å sove lenge. Jeg vet enkelt nå vil si at det er min feil at jeg har søvnproblemer siden jeg jobber natt, men la meg avkrefte dette med en gang. Selv om jeg jobber natt eller har fri i lengre problemer er søvnen noe jeg sliter med. Det er lite som hjelper, dessverre.

Min søvn om jeg skal sove godt og lenge nok består at å sitte opp til trøttheten tar overhånd og så å få sove til jeg er uthvilt. Noe som viser til at selv om jeg har fridager sitter jeg oppe lenge før søvnen kommer og jeg må flere ganger ta medisiner etter avtale med lege for å få til å sovne.

Men det som er greia er at når jeg da først sovner sover jeg godt, problemet er bare det at blir jeg først vekket igjen sliter jeg med å få sovne igjen.

Så nå sitter jeg altså her i mørket og skriver søvnløsetanker ned, mens Snoopy ligger å ser på meg i sofaen, Lexie ligger å sover på gulvet under sofaen og samboeren sover i sengen siden han lett sovner til igjen.

Ja ja, får vel sette på lyset, walking dead på tv og ta fram strikking. Så er det bare å vente på at søvnen kommer igjen og jeg kan legge meg ned igjen. Jeg må virkelig det idag også da jeg går på natt i natt og kun tre timer søvne før en nattevakt sier seg selv er for lite.

Så ha en fin fin dag folkens, håper dagen deres startet litt bedre enn min. 🙂

Star Wars The Rise of Skywalker vers Frozen 2

I kveld var nok en søndag hvor vi var på kino, jeg kan vel si med hånden på hjertet at jeg har sett mere kino de siste ukene enn hva jeg har siden jeg flyttet hit til byen.

Star Wars The Rise of Skywalker
Star Wars The Rise of Skywalker

Søndag for en uke siden var vi på Star Wars The Rise of Skywalker, her kan jeg ikke si jeg vart imponert.

Nå skal det sies at jeg har sett lite Star Wars fra før og kjenner ikke til så mye av historien. Men personlig synes jeg den var langdryg, mørk og ikke helt sammenhengene slik at jeg forsto helt hva som foregikk på skjermen. Sannheten var faktisk at jeg sovnet på skulderen til samboeren flere ganger, så for min del fungerte nesten filmen mer som sovemedisin enn underholdning slik den var ment å være.

Frozen 2
Frozen 2

Min i kveld etter ett bedre måltid på Hong Kong Garden avsluttet vi kvelden men å se Frozen 2. Her var det en film som underholdt fra start til slutt. Historien var solid med flere inntrykk fra samisk historie. Foresten er denne filmen også dubbet over på samisk, hvor kult er ikke det!

Anna og Elsa som barn sammen med foreldrene sine i starten på filmen.
Frozen 2 – Anna og Elsa som barn sammen med foreldrene sine i starten på filmen.

Sangene satt fortsatt som ett skudd og karakterene fra første film er like underholdende som første film, spesielt for min del slår aldri snømannen Olaf.

Elsa og søte lille Olaf.
Frozen 2 – Elsa og søte lille Olaf.

Han Olaf alene er jo bare så sjarmerende og vet akkurat hvilke strenger han skal spille på for å smelte hjerter selv for en animert figur. Bare sjekk ut denne lille traileren her med snømannen.

Så om jeg skal anbefale deg å ta turen på kino i disse dager vil jeg helt klart anbefale Frozen 2 kontra Star Wars. Som sagt er dette kun min mening, men jeg vet samboer var enig og flere andre.

Men helt klart er du stor Star Wars fan slår den slikker an den også om du kjenner til historien mere enn hva jeg gjør.

Søndagsfølelse, fortsatt jul og fridag.

Jeg vet ikke hvordan det er med dere, men for meg består denne jule av jobb, jobb og atter jobb. Dagene har rast ivei og det har ikkje vært mye tid til noe som helst.

Lillejuaften; Jobb fra 10 til 16, hjem og spiae middag, sove på sofaen og avslutter med å dra på nattevakt.

Julaften; Hjem fra nattevakt, sove noen timer, hoppe i dusjen, pynte seg, spise middag med samboeren sin familie og åpne julegaver før kvelden nok en gang ente på jobb og nattevakt.

1 juledag; Hjem fra nattevakt, sove noen timer, pynte seg, middag med familene til samboeren, hjem å sove en time på sofaen før nok en nattevakt.

2 juledag; Hjem fra nattevakt, sove noen timer, dusje og så på nytt ut på Blomneset og samboerens sin hjemplass for familiemiddag, hjem og sove en time på sofaen og så på nok en natt.

3 juledag; Hjem fra natt, sove noen timer, strikke litt men egentlig bare ta dagen med ro, spise lasagnerester til middag og avslutte med en litt tidlig kveld.

4 juledag; Stå opp, dusje slik at en ser presentable ut til å dra på jobb, jobbe på drømmestrikk fra 10 til 17 (telle sånn ca. en plass mellom 5 000 og 10 000 knapper, da vi har begynt på varetellingen), hjem på Goma for å hente finsko, hjem til samboeren for å pynte seg, ordne gave til de vi skal til før kvelden avsluttes med julefest hos venner.

5 juledag; Fridag, faktisk helt en fridag! Denne nytes i stille stunder hjemme på sofaen med roser fra samboer, kos med hunder og gaven med sjokolade fra verdens beste venninne. Om litt skal vi en liten tur (muligens) inn te Møst for å besøke familie, kommer litt an på været – men biffene må jo få ut. Så avslutter vi med middagsdate på Hong Kong Garden og en liten kinotur for å se Frost 2 i kveld.

Så denne dagen skal rett og slett bare nytes med litt fri.

Snoopysnoopen.
Snoopy, roser fra samboer, julegaveskål med sjokolade fra verdens beste venninne, kan en fridag nytes bedre.

Så som dere skjønner skal denne dagen nytes uten for mye styr, da jeg fra i morgen igjen går på med full jobb i over en ukes tid nok engang, så med andre ord skal nok en nyttårsaften feires på jobb.

Er selvmord ett egoistisk valg eller er det ett stort rop om hjelp som aldri ble hørt helt?

Selvmord
Selvmord, tristhet, ensomhet og mørket som sluker en!

Nå har det snart gått en uke siden Ari Behn forlot denne verden og dette preger fortsatt nyhetsbilde. Mange kommer med kommentarer og flere har gjort seg opp meninger om hvordan dette kunne skje og enkelte går så langt som å si at han var egoistisk som valgte å gi opp livet!

Selv er jeg uenig i at det er ett egoistisk valg i seg selv, jeg tenker at er du kommet dit hen hvor alt er svart og du ramler lengre og lengre ned i dypet er det vanskelig å snu tankene rundt dette. Dette er noe jeg tenker om alle som velger å ta sitt liv og ikke bare Ari Behn som nå er i alles tanker! Tenk; I Norge tar rundt 150 kvinner og i underkant 400 menn livet sitt hvert år. 550 tilsammen hvert år!! Når det gjelder hvor mange som gjør selvmordsforsøk eller villet egenskade, er tallene usikre fordi det ikke finnes noen nasjonal registrering av selvmordsforsøk eller selvskading i Norge.

Når en leser slike tall tenker jeg at her har vi alle en jobb å gjøre. Vi bør ikke dømme disse menneskene men heller snakke om temaet og lage mer åpenhet om det. Snakkes det om åpent er det letter kan det være lettere for den som går igjennom disse tankene eller handlingene å få hjelp før det er for sent.

Jeg selv vil iallfall ikke kalle disse menneskene egoistiske, men jeg skal være så ærlig å si at jeg synes det er synd for barna til Ari Behn at han valgte å ta sitt liv 1 juledag. For jeg tenker at dette vil da føre til at julen kan være vanskelig for barna å gjennom føre i årene som kommer uten at tankene går til akkurat denne tiden. Men mange velger akkurat helligdager til å begå denne gjerningen, så jeg vil tro selv om jeg ikke kan si det med sikkerhet at mange føler på en stor ensomhet ved røddagene.

Mange av oss har nok opplevet selvmord innen nære relasjoner, selv kjenner jeg til de som har prøvd men ikke lykkes.

Tankene min til disse er hva som foregikk i hodet på de når de kom til dette stadiet, det kan da umulig ha noe med egoisme å gjøre.
For de fleste som ender sitt liv på denne måten har en svært gjennomgående tanke og det er at de får for seg at alle rundt dem vil få det bedre om de ikke lever mer.
De føler seg som en belastning for alle andre.
Psykologien rundt dette er fryktelig dype tanker som de fleste av oss ikke forstår/vil forstå en drit av.
Mange truer med å ta sitt eget liv, men som ikke gjennomfører selve handlingen. Det de da holder på med er et desperate rop om hjelp! De vil og ønsker å leve, men greier ikke å leve et liv de er komfortable med uten å få den hjelpen de trenger.
De som faktisk tar sitt liv er i et helt annet situasjon, det som skjer i deres hoder blir bare mørkere og mørkere.
De mister evnen til å se lyse ting rundt seg og de mister alt håp og livsgnist.

Jeg vil ALDRI kunne bære NAG til en som er kommet til dette stadiet i livet, selv om savnet etter personen alltid vil være der og jeg skulle ønske jeg hadde de i livet fortsatt.

Så til dere som slenger ut av dere slike tankeløse og uvitende kommentarer har jeg kun en ting å si;

Holdningene deres bunner i ren uvitenhet og å si slike ting offentlig viser med deres sanne ansikter og deres egen egoisme.

Tenk dere om, for denne holdningen deler mange av dere også nedover til deres egne barn. Barn lærer av sine foreldre og eneste måten å få slutt på negative holdninger om det gjelder selvmord eller andre ting er av vi som voksne selv tar grep om våre egne ord og handlinger.

Det er på tide at voksne blir voksne og begynner å tenke lengre en nesen er lang om hvordan det samfunnet vi lever i faktisk skal være.

De som sliter med selvmordstanker trenger hjelp og støtte fra de rundt seg, ikke slike destruktive EGOISTISKE holdninger.

Sist men ikke minst;

Er du en av de som skulle trenge en å snakke med om disse tankene ring 116 123 og snakke med noen. Tankene dine er aldri dumme og det er helt åpent for å be om hjelp i tunge stunder. Gråt, tårer og tristhet skal settes ord på og det er ingen skam å be om en hjelpende hånd når en trenger den som mest.

 

Ari Behn død! Hvordan meninger om en endrer seg når en går bort!

I kveld ble rett før jeg dro på nattevakt strømmet det inn med snapper og Ari Behn og hans død. Først ble jeg noe overrasket og tenkte det var en spøk da media og folk har gjort narr av han i årevis. Men denne gangen var det ingen spøk Ari Behn har dessverre møtt mørket så hardt at han har tatt sitt eget liv.

Trip to Belarus
Ari Behn tok dessverre sitt eget liv idag, første juledag 2019. Bildet er lånt fra Ari Behn sin side her; https://aribehn.com

Selv har jeg ikke det store forholdet til Ari Behn, ei heller vet jeg nok om han til å skrive mye om han. Men det er noe med en bismak av å lese alle innlegg på sosiale medier om hvor elsket han var og hvordan han gjorde Norge rikere. Hva er nemlig greia med at folk kan gå fra å latterliggjøre en mann i årevis og ved han død endre mening og kun si positive ord om han? Jeg er veldig enige om at en ikke skal snakke vondt om de døde, men allikevel; har du ikke noe positivt å si om en person når han levde kan, tenker jeg en kan holde seg til å ikke late som du har mye positivt å si om han etter at han er gått bort!

Selv synes jeg slikt bare blir sykt irriterende og blir frustrert på vegne av hans etterlatte.

Aksel Hennie fikk egentlig sagt det så fantastisk, fint og brutalt ærlig:

“Latterliggjort og misforstået av de smålige – elsket og beundret av de kjærlige”

Ari Behn var en fargeklatt av en Askeladd som vant prinsessen vår for en stund og etterlater seg tre barn som vil føle ett savn mange ikke kan sette seg inn i. Så istedenfor å skrive ord om en mann jeg egentlig ikke kjenner vil jeg heller sende mine varmeste tanker til hans tre barn Maud Angelica, Leah Isadora og Emma Tallulah. På godt og vondt vil deres far bli husket for alltid og det er ufattelig trist at hans historie skulle ende slik.

Så til slutt vil jeg bare si Hvil i Fred kjære Ari, håper du har funnet den freden du mest sannsynlig lette hardt etter. Og til andre som sliter, spesielt kanskje ekstra ved høytiden vi er inne i nå – husk det er lov å si ifra, fortelle at en ikke har det greit og det er også lov å felle tårer selv på dager hvor alle andre forventer at alle skal ha det bra og bare smile.

Det er også love å si at du trenger fred og at bare noe sitter å hører på deg mens du prater om ditt uten å dømme. Selv håper vi jo alle at vi har en slik person å snakke med, men om du skulle mangle denne personen kan du bestandig ta kontakt med slik som Krisehjelpen og nummerne finner du her. Mentat helse på 116 123 er ett nummer du kan ringe hele døgnet og det er helt innenfor å noen ganger be om hjelp.

Selvmord er noe vi må snakke om å ikke bare dømme de som velger å ta dette steget. Mennesker som er havnet i denne situasjonen er det synd på og de trenger hjelp, og får vi ikke hjulpet de mens de lever bør vi heller ikke si noe om at de er feige om de velger denne veien ut heller.

For seriøst; Hva vet vel vi om hvorfor livet deres ender ned denne bunnløse spiralen?