#1 – Middagstips – Estragonsmør

 

Nyttårsaften er nå her og tanken er av vi skal ha gratinert sjøkreps til middag i dag. Aldri laget før men har googlet litt på nett for å finne ut fremgangsmåter og har tatt til meg enkelte råd.

Det ene rådet jeg leste var at estragon er ett perfekt krydder å ha til sjøkreps og ved å lage en passe porsjon av det har en krydder smør som også kan brukes til andre middager ved senere anledninger.

Selve oppskriften er ikke satt i stein da jeg som sagt har sett på nett og så godt til å prøve meg på ett smør.

Så sånn laget jeg mitt estragonsmør;

  • Ca. 200 gram meierismør.
  • En halv boks med estragon.
  • 1 eggeplomme.
  • Juice fra en halv sitron.

Sett smøret ut på kjøkkenbenken litt før bruk slik at det er litt mykt å jobbe med.

Så ta alt i en boll og kjør det sammen med en mikser.

Når alt var blandet samlet jeg det sammen til en pølse.

Første forsøk på estragon smør.

Så rullet jeg det tett inn i plastfilm før jeg la det i kjøleskapet. På denne måten har jeg smør til sjøkrepsen når jeg trenger den i kveld og i tillegg kan det ligge noen dager der til neste gang jeg skal bruke det.

Pølse med estragonsmør som er klar til å brukes til flere gode middager.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg