Måned: mai 2018

Heklet fruktnett

Som jeg skrev for to dager siden er det på tide å ta noen grep for å være med å redde dyrene og planeten vår. Så hvorfor da ikke bruke hjemmelagde nett til å ha frukt og grønnsaker i når du er ute å handler istedenfor disse plastposene som fort havner i spøla. Ett heklet nett feier mellom 25 og 50 gram og derfor lette å ha med seg og veldig greie å bruke på storhandelen til helgen eller en vanlig hverdag.

 

Garn; Rester av bomullsgarn som du har liggende, det trengs mindre enn ett nøste til hvert nett.

Heklekrok; Her går det an å bruke flere, men til disse har jeg brukt krok nummer 3 og 3,5 da garnet jeg hadde liggende passe til den størrelsen.

Oppskrift;

 1. Hekle 6 luftmasker og sett sammen til en ring.
 2. Hekle 12 fastmasker i ringen.
 3. Hekle 6 luftmasker (1 dobbeltstav og 2 luftmasker), *1 dobbeltstav, 2 luftmasker* gjenta fra * – * i hver fastmaske på forje omgang = 12 dobbeltstaver.
 4. Hekle 6 luftmasker (1 dobbeltstav og 2 luftmasker) 1 dobbeltstav i masken hvor du begynte og 2 luftmasker, *1 dobbeltstav, 2 luftmasker, 1 dobbeltstav, 2 luftmasker* gjenta fra * – * i hver dobbeltstav på forje omgang = 24 dobbeltstaver.
 5. Hekle 7 luftmasker (1 dobbeltstav og 3 luftmasker), *1 dobbeltstav, 3 luftmasker* gjenta fra * – * i hver dobbeltstav på forje omgang = 24 dobbeltstaver.
 6. Gjenta omgang 5 til ønsket lengde, på min selv ble det til 19 omganger fra start til nå.
 7. Hekle *3 fastmasker i buen, 1 fastmasker i dobbeltstaver på forje omgang*, gjenta fra * – *  ut omgangen = 96 fastmasker.
 8. Hekle *2 fastmasker, 2 luftmasker som du samtidig hopper over 2 fastmasker*, gjenta fra * – * ut omgangen = 96 masker.
 9. Hekle 1 fastmasker i hver maske = 96 masker.

Fest alle tråder godt.

Tvinn eller hekle en passende lengde snor og tre igjennom hullraden til lukking.

Ønsker du ett mindre eller større nett legger du opp mindre eller flere fastmasker på første omgang.

 

 

Så var en igang igjen!

Huff, jeg vet ikke hva jeg skal si om dette! Nå for tiden har jeg kun fokusert på å prøve å få ferdig de prosjektene jeg har liggende hjemme, alt fra de som jeg har begynt på og de som ligger på vent.

Men, nå sitter jeg altså her. Klart sannheten er at jeg har sittet med denne tanken lenge, men tiden har liksom ikke vært inne for dette prosjektet. Som jeg har skrevet om før har flere spurt etter gensere med Kristiansund Ballklubb motiv på og jeg har jo sagt at ideene har vært under jobbing, men jeg tenkte egentlig ikke å sette igang med den nye ideen før til høsten. 

Så spørsmålet er hvordan havnet jeg her, en tur på garnbutikken og enden på viset var at jeg forlater den med en pose garn. Mønsteret og oppskriften er så å si ferdig tegnet og skrevet også. Derfor ender jeg altså opp med å sette denne ideen til min KBK kolleksjon fra på vent til faktisk på begynt. 

Ender genseren slik jeg tenker vil jeg nok dele dette mønsteret er dere også, men før jeg lover noen skal denne strikkes. Må jo rett og slett teste om ideen funker og blir like fint ferdig som jeg har tenkt ut i hodet mitt. 

Å ta turen på en butikk med garn er faktisk ikke så lurt bestandig. 😂

 

#kbk #Kristiansund #kristiansundballklubb #fotball #drømmestrikk 

Hva gjør vi med denne planeten vår?

Stadig større menger plastavfall havner i havet og der blir det ? det kan gå en million år før plasten en brutt ned. Dessverre tenker mange at selv om jeg er flink hjelper det lite når en så stor del av jorden befolkning ikke bryr seg. Men saken er at en plass må vi begynne og nå disse tider er det flere og flere som tar grep – heldigvis!

Vi er omgitt av plast på alle kanter og hvert år havner rundt 6,5 millioner tonn av den i sjøen. Tenk dere det 6.5 MILLIONER TONN!

Det er påvist store mengder søppel langs både kysten vår og alle andre verdensland sine kystlinjer, dette avfallet utgjøre en ekstra stor belastning og en reell trussel for dyrelivet som lever der. Tenk at vi mennesker er så ondskapsfulle og tenker på oss selv først og ikke hvordan vi kan gjøre livet til dyrene som vi deler planten med verre.

Mikroplast

Plasten vi kaster forblir i havet i lang tid, selv om den etter hvert blir den brutt opp i mindre og mindre biter som kalles for mikroplast. Mikroplasten gjør at det som før var klart sjøvann blir til en grå “plastsuppe”. Hvor trist er ikke dette når en ofte kan sitte å drømme seg bort til krystallklare vann og masse bading mens solen varmer kroppen?

I følge studier skal det nå finnes flere plastbiter enn plankton i verdenshavene, og de ørsmå bitene er nesten umulig å rense ut av havet! Når plasten blir til denne størrelsen tror fisker og fulger at dette er mat og derfor oppdages det stadig mer plastavfall i magen til sjøfugler.

Se kildebildet

Bilde lånt av takepart.com

Plast er ikke sunn mat og når man ser bilder som dette kan en jo bare tenke seg hvordan dyret har hatt det den siste tiden av livet. Dyr og fugler kan bli kvalt, de kan sulte i hjel fordi plasten gir dem forstoppelse, de kan dø av forgiftning, de kan få problemer med å pust og i tillegg til alt dette slite med å få i seg den næringen de faktisk skal ha. Bare se på denne stakkars skilpadden som har fått ett sugerør fast i luftveien som han må ha hjelp av mennesker for å få ut. Tenk deg smertene denne karen har hatt og hvordan han har plagdes.

Se kildebildet

Bilde lånt fra sedenne.no

Tenk også på at om dyret mot formodning ikke skulle dø av miljøgiftene den har fått i seg, kan giftene overføres oppover i næringskjeden. Større pattedyr så vel som fisker og sjøfugler kan da få i seg store mengder gift og sist men ikke minst er faktisk vi  mennesker er også en del av denne næringskjede

Plastøyer i Stillehavet

 

 

 

I disse fem havområdene finnes de enorme plastøyene. (Foto: NOAA)

Gigantiske “øyer” av søppel flyter rundt i verdenshavene, en av øyene utrolig nok dobbelt så stor som staten Texas i USA.

Mesteparten av plasten som de består av er blitt brutt ned i så små biter at “øyene” ikke er synlig fra satellitter, mikroplasten flyter like under vannflaten. Forskjellige typer plast i forskjellige faser av nedbrytningsprosessen flyter på forskjellige dybder, og plastsuppen strekker seg fra overflaten og flere meter ned i dypet.

Foto: Wikimedia Commons

Med andre ord må vi få ned avfallet vi kvitter oss med til en hver tid og om flere gjøre litt, kan vi kanskje inspirer andre til å følge vårt eksempel ved å tenke oss om to ganger før vi kaster fra oss noe i gaten, på stranden eller i havet. Søppelhavet er et internasjonalt problem og rydding av strender og synlig boss i havet gjør bare noe med symptomet. For å virkelig takle problemet må forbruket av plast ned og mer av det må gjenvinnes.

Selv skal jeg i hverfall fra nå av tenke mer over hvor mye plast jeg buker og kanskje tenke meg om når de på butikken spør om jeg trenger pose. Det går jo faktisk an å ha med seg en eller to hjemmeifra. 

#miljø #dyreliv #plantenvår #helse

 

 

Når en prøver å få en oversikt og ett system!

Den dagen da jeg kjøpte meg min egen leilighet var drømmen om å kunne ha ett rom som skulle få leve livet som hobbyrom (mulig ett ekstra gjesterom i tillegg). Men saken er det har tatt litt tid å få det ferdig, jeg har så mange tanker rundt det og et helt klart bilde i hodet om hvordan det skal bli når det står ferdig. Fælt å innrømme at jeg kan henge meg opp i små detaljer og at det derfor heller ikke blir kjøpt inn ting og tang før jeg finner akkurat det jeg ser for meg.

Men siden jeg nå i år har pinsefri og varmen ute selv med finvær har latt vente på deg, har jeg brukt litt av tiden til oppussing og rydding. Jeg har nemlig gått lenge å drømt om svarte vegger på soverommet og fredag tok jeg pensel og rulle fall. Så endelig har jeg fått ett mørkt soverom som må kunne sies og være perfekt til ei nattevakt som sover på dagtid. Gardinene og rullgardinen er også soltette, så på en klar sommerdag er det ikke mye lys som skal kunne plage meg. 😀😂😴

Jeg selv synes iallefall veggene, og gardiner er heilt perfekt. 😍

Vel så var det hobbyrommet som skulle få litt bein å gå på. Har mange mange flere planer for dette rommet også. Etterhvert skal det inn en sofa/seng, vegger skal males og mye mye mer. Men jeg har i det minste fått opp en hylle med en god del av garnlageret mitt, grøss og gru jeg har mere en hva jeg hadde trodd og dette er bare litt av det. 

Så har noe av de ferdige plaggene fått seg plass på hengere; kofte, gensere til voksen og barn pluss litt babytøy og sist men ikke minst klær til dukkene. Her har jeg også mye mere liggende, men en må jo begynne en plass for å få oversikt.

Helt til slutt har ett strikket nissepar fått seg plass på hyllen sammen meg flere små heklede venner, men må innrømme også her finnes det mere. 

Men selv om det er en del som står igjen og flere ting skal på plass sier jeg meg fornøyd så langt. Tiden strekker rett og slett ikke til til at en skulle ha fått gjort. Hadde man bare kunne tryllet seg til noen flere timer i døgnet i tillegg til alt en allerede bruker tiden på fra før…….Så visst noen har kode (trylleformularet) på dette må dere i så fall mer en gjerne fortelle det. 😂😀

Nå venter det litt kos med å stille ferdig litt strikking forhåpentligvis og så får dere fortsatt nyte det lille spm er igjen av pinsen idag. 😀

 

#strikking #hekling #hobby #hobbyrom #rydding

Frøken Poppy

Denne har faktisk vært i tankene lenge og på begynt for en god del tid siden. I disse tider hvor oversize gensere er kjempe populært, trenger en jo ikke se lengre en til Ganni, Line Langmo og Jannecke Weeden bølgen som har truffet oss for å se hva alle har ønsket seg. Selv har jeg testet å strikke flere av disse i forskjellige garntyper og du kan jo tenke deg selv til at det blir noen rester til overs. Så etter strikk av PIxie voksne størrelser gjort om til buksestørrelser og også gjort om til en Poppy, ble dukken noe oversett og trengte en hun også.

Når det kommer til å strikke til dukker er det liksom ingen ting i veien for å prøve ut det meste, ei er det heller ingen som klager på at noe klør eller at det er feil farge eller farger sammen. Derfor er dukken den perfekte kandidaten når du har lyst å gå på hobbyrommet og bare se etter hva du har liggende på lageret. Selv om en kan jo ikke skryte på seg at garnlageret krypet voldsom av en Poppy genser til den lille frøkna ble jeg iallefall kvitt to rester i Line Langmo sitt påfuglgarn.

Selve genseren er tatt ut fra inspirasjon til Pixie barnegenser med unntak av noe. Maskeantallet har jeg også bare prøvd meg frem på og kommet frem til hv jeg selv syntes passet, dette gjelder også når det kommer til lengde og hvor mye av hver parti som skulle være med.

Kan hende jeg kommer med fremgangsmåten og oppskriften min etterhvert, men i første omgang røper jeg pinner og garn. 😉

Pinner;

 • Settpinner i størrelse 5.
 • Liten rundpinne størrelse 5.

Garn;

 • Liten rest med isblå nummer 5614, kanskje rundt sånn ca. 20 gram.
 • Liten rest med rosa sløyfe nummer 7916, kanskje også rundt sånn ca. 20 gram med også.

 

 

#strikking #drømmestrikk #barn #linelangmo #langmo #ganni #dukke #dukketøy #dukkeklær #minmote #anettopheim #mittdesign 

 

Follow