Spørsmål en introvert spør seg om!

Det slo meg her om dagen når jeg såg en post om Maria Mena. På instagram skrev hun selv; takk for invitasjonen, jeg fikk bare sånn puls!

Hun dukket på til Elle sin fest men etter å ha gått den røde løperen, snudde hun og fro hjem.

Ikke at jeg er invitert til mange røde løpere, faktisk ingen. Men det fikk meg til å tenke over hvor intravert jeg kan være enkelte dager og dette fikk meg selv til å stille meg noen spørsmål;

  1.  Er det for tidlig i uka til å planlegge min helgedvale?
  2.  Hvordan kan jeg høflig takke nei til en ivitasjon om å være sammen uten å høres ut som en enstøing?
  3.  Ohhh nei….fikk jeg klein øyekontakt med en fremmed….igjen?
  4.  Burde jeg øve på unnskyldningen for å unngå en lliten samtale idag?
  5.  Er det greit å melde avbud selv på kort varsel på grunn av at hunden min trenger oppmerksomhet?
  6.  Husket jeg på å lade introvert batteriene mine over natten?
  7.  Er det mulig for meg å trekke meg tilbake til min trygge plass og smatidig bli sett på som ett verdigfult medlem av samfunnet?
  8.  Hvorfor finner jeg noen ganger glede i å bryte avtaler? Er det det motsatte av FOMO? Som at det ikke er redd for å gå glipp av noe men heller JOMO – Gleden av å ikke være med.

Noen rare tanker og spørsmål, men jeg kan jo være over gjennomsnittet sosial enkelte ganger og andre ganger trekker jeg meg enkelt og greit inn i mitt trygge skall og blir nesten usynlig til omverden…..

Introvert eller ei?
Så enkelt når en til tider ikke trenger å være sosial.

Babyteppe

Reklame | Marte Helgetun

Som sagt økte familen her om dagen og en babygave måtte på plass. Da ble det til et babyteppe av to nøster Fargespill fra Marte Helgetun.

Strikket og heklet babyteppe.

Teppet finner dere oppskriften på her; https://www.martehelgetun.no/blogg/2021/11/babyteppe/

Fargen jeg har brukt er;

  • Kløvereng nummer 12.

Teppet er strikket etter oppskriften fra Helgetun med to nøster. Du startet med tre masker og øker slik oppskriften sier til du har brukt opp første nøste. Selv stoppet jeg en stund før det for jeg hadde planer om en heklet kant rundt. Så når det ble stor nok slik jeg såg for meg, begynte jeg å felle.

Babyteppe

Som sagt heklet jeg også en bølgekant rundt selve teppe for å gi teppet en fin avsluttende kant.

Babyteppe25

Fra lite til masse smak på en to tre……

Når en skal feire noe stort eller lite betyr det som regel at en skal ha en kake eller to å servere til. De fleste gangene baker jeg selv, men jeg må også innse at tiden ikke bestandig rekker til og da er det veldig kjekt å kunne gå til den lokale bakeren.

Men selv om en kjøper en kake hos bakeren betyr det at en får en god kake? For fakta er jo at gjerne også at disse kakene som regel er masse produsert og er laget for å passe de fleste sine ganger. Dette tror jeg i alle fall tilfellet var ved denne sjokoladekaken vi fikk kjøpt til en bursdagsfeiring. Kaken sin utseende var det ingen ting å si noe på, den så helt fantastisk ut, mye bedre enn hva jeg noen gang kunne klart å dandere. Men dessverre levde ikke smaken opp til forventingene. Dette ente med at vi tok med oss nesten en halv kake hjem etter hele feiringen (selv med masse folk) og jeg ente opp med å fryse den.

Jeg liker ikke å kaste mat og selv om kaken egentlig ikke var så god betyr det ikke at den trenger å gå i boss. Den trengte bare litt kjærlighet og fra å ha lite smak gikk den til å smake masse på en to tre. Utseende kan vi sikkert snakke masse om, langt i fra noe profesjonelt, men den har i hvert fall smak.

Sjokoladekake

Enkelt forklart tok jeg opp kaken en dag i forveien og lot den tine i kjøleskapet til dagen etter på. Jeg moste så hele kaken i en diger bolle og tilsatte en god mengde med sterk kaffe for både smaken og saftigheten sin skyld. I tillegg knuste jeg oppi en pakke med oreokjeks.

Selv bommet jeg med mengden kaffe og den ble litt bløt, men jeg tok å la den i en illfastform og satte den kaldt. Der etter helte jeg over en plate med smeltet sjokolade pver toppen og satte kaldt igjen. Deretter delte jeg den bare opp i biter og det ble en slags kladdekake med masse smak.

 

Flekker og lort over alt…..

Reklame | HobbyHund.no

Sommeren er endelig her og her på møre betyr det det samme som hos alle andre; ut og nyt været så lenge vi har det. Spesielt her på møre vet vi at de skikkelig godværsdagene kan komme og gå like fort. Så en ting jeg synes er skikkelig digg når solen skinner og varmen er levelig er å komme meg ut på tur med mine firbeinte.

Men er det en ting som føler med å gå turer på møre er det flekker og lort. For selv om solen skinner betyr det ikke at det er tørt på stiene eller oppi fjellet. Noe som fører til at hundene som regel ikke ser ut når vi kommer ned til bilen igjen. Har de i tillegg funnet noe å rulle seg inn i er de ekstra lykkelige, meg ikke like mye. Derfor bestemte jeg meg fort for å kjøpe dette når venninnen min fortalte meg om hva hun hadde gått til anskaffelse av.

Hun hadde funnet dette fantastiske trekket på HobbyHund.no, Multifunksjonelt baksetebeskyttelse. Er jo bare supert, hele baksete er dekket av denne beskyttelsen og hundene kan ta med seg alt av lort de måtte finne på.

Trekket er slitesterkt og justeres lett til å passe alle slags kjøretøy. Slås ut med full størrelse til 1,4 x 1,5 meter og med ekstra sideklaffer.

Multifunksjonell Baksetebeskyttelse

Første stefg består av å få vasket bilen innvendig. Herre min gud den er ganske ny denne bilen, men det skulle en ikke tru etter noe turer med hund.

Multifunksjonell Baksetebeskyttelse

Trekket kan en velge å ha opp etter setene foran eller liggende nedover, selv valgte jeg oppover. Dette for å unngå at Snoopy skal klare å oppe frem i bilen før han er sikret.

Multifunksjonell Baksetebeskyttelse

Nå skal det bare ordnes med nye seler til begge to som skal festes bak i beltespennene. Disse er praktiske å nå selv med trekket på.

Multifunksjonell Baksetebeskyttelse

Snoopy sin første tanke var hvordan kommer jeg meg frem, men som dere ser stopper dette seg selv. Så nå skal disse to Lexie og Snoopy få med seg så mye gørr de enn måtte, men ingen ting av dette skal i setene. 🙂

 

 

Gratulerer med å bli storesøster!

Familier øker, flere barn dukker opp. Dette er til stor stas hos alle, hvor hvem er ikke glad for en ny frisk baby som har kommet til verden?

Vel hva visst du er enebarn og plutselig er du en av to og det nye søskenet får det meste av oppmerksomheten.

Familien på min samboer sin side vokste nettopp. Hans onkelbarn ble far til jente nummer to. Hedwig som jenta heter skal selvfølgelig få sin helt egne gave, men jeg tenkte i første om gang å gjøre litt stas på den nye søsteren; en Gratulerer med å bli storesøster! gave.

Personlig har jeg en stor fasinasjon av elefanter og det sies at har en eller flere i huset vil de bestandig våke over din sjel. Derfor kom denne elefanten av heklekroken. Etter jenta Elsa sitt ønske har den fått navnet Elfie.

Elefanten

Elfie er heklet på pinner nummer tre i garnet Mandarin Naturell fra Sandnes Garn. Garnet har jeg kjøpt hos Drømmestrikk på Futura her i Kristiansund.

Jeg har brukt fargene;

  • Støvet lys grønn nummer 9041
  • Mørk grønn nummer 8052
  • Lys ferskenblomst nummer 4002
  • Ett sett med øyne som jeg har festet på innsiden.
Elefant

Elfie falt virkelig i smak og jeg fikk en video hvor jenta hoppet av glede og ropte høyt elefant. 🙂

Hva bedre kan en ønske seg av reaksjon?