Larsbua

Da er det dagen før dagen og i morgen begynner årets stikk ut sesong. Det skal sies at jeg jukset litt her og tok turen før sesongen har begynt, men etter å ha fått snap av utallige venner som har vært å besøkt denne bua måtte jeg bare ta med meg Snoopy og Lexie og teste ut stien jeg også. 🙂

Utsikten kan en ikke klage på når en er heldig med turværet og hundene var enige der de satt så fint og så utover Frei, Gjemnesbura og lengre.

Turen til Larsbua er en fin tur om du går alene, sammen med venner og eller familie eller slik som meg denne dagen; to tullete boffer! Når du kommer opp til Larsbua har du storslått utsikt mot Straumsnes, Gjemnes og Averøya skrives det på moroturer og dette stemmer jo perfekt på skikkelige finværsdager. Larsbua er ei lita bu med benker og bålplass hvor du kan nyte matpakka under tak hvis det er dårlig vær eller ute rundt grua. Før bua ble bygd var det benker og grue på stedet, derfor kalles også plassen for visstnok “benkan”.

 

 

Turen går fra Flatset (tidligere møbelfabrikken) på Frei. For å starte turen krysser veien Flatsetbakken og går deretter inn i veien Vollabakken og for å være sikker på at du er på rett vei kan du se i starten av denne private veien ei fin brun “postbu”. Vollabakken er privat og det skal/er ikke lov å kjøre eller parkere langs denne veien. Etter 100 meter passer du på å holde til venstre oppover bakken og du kan se Seterhaugen og Freikollen langt der fremme hele veien mens du går.

Veien går etterhvert inn i skogen på fin bred skogsvei, så her er det bare å følge skogsveien helt til du møter en like bred skogsvei som går til venstre. Følg denne videre til du ser en sti som går slakt oppover til høyre, denne stien går inn i en magisk trollskog og fortsetter oppover og du skjønner at du er på rett vei opp til en storslått utsikt. Når du har kommet til “toppen” møter du nok en bred skogsvei og du følger den helt frem til Larsbua som du får på høyre side.

Heldig er jeg som har hunder som er villige til å sitte lenge nok til å ta bilder, men det skal sies at Snoopy er noe tøffere enn Lexie som dere ser. Lexie måtte ligge på benken da den bare var så “høyt” opp, dere skjønner jeg har en hund som har høydeskrekk og er mørkeredd.

Så det rare med disse to; Lexie er tøffere en toget så lenge alle fire poter er plantet trygt på bakken mens Snoopy er tøffere en toget når han sitter i høyden og gjerne inntil meg eller matfar eller på motorsykkelen.

Stien opp til LArsbua er ikke tilgjengelig for rullestolbrukere ei heller de med barnevogn. Stien går over 0,2 km. asfalt og 1,8 km. god sti, selve turen er på 2 km. om du går samme vei frem og tilbake, men går du runden rundt får du en sti på 4 km.

 

 

 

 

 

 

Oslo lue i enkel tråd merinoull

Som jeg skrev om tidligere var vi invitert ut på Grip i båttur for en stund tilbake siden og i den forbindelsen laget jeg luer til både meg og kjæresten.

Valget falt på Oslolua men denne gangen også men jeg gikk for å bruke kun en tråd og strikket derfor i Merinoull fra Sandnes istedenfor 2 tråder med Tynn Merino Ull som opprinnelig er brukt. Fargen jeg brukte ble den samme for oss begge da det var de høsten jeg hadde ligende. For å lage begge brukte jeg ca. 2,5 nøster per lue så tilsaman ble det ca. 5 nøster.

Koden og navnet på fargen jeg brukte ble Mørk Gråblå med nummer 6061.

Jeg fulgte oppskriften som vanlig med enkel tråd men jeg strikket som dere ser under her en størrelse mindre enn både herre og dame da luene egentlig er ganske stor slik som de opprinnelige er.

Mann;

Legg opp til størrelse dame da luen er stor.

Strikk 60 omganger før du bretter kanten i to og strikker neste omgang sammen med oppleggskanten.

Snu arbeidet og strikk 40 omganger før du begynner på fellingen.

Dame;

Legge opp stil størrelse junior da luen er stor.

Strikk 57 omganger før du bretter kanten i to og strikker neste omgang sammen med oppsleggskanten.

Snu arbeidet og strikk 40 omganger før du begynner med fellingene.

Fiskesuppe

Da var tiden inne for å dele den berømmelige fiskesuppen min laget på den herlige sjøkrepskraften jeg laget tidligere i uken. Herre min! Hadde aldri trodd jeg kom til å lage en fiskegryte på denne måten noen gang i mitt liv, men her er den altså. Skal sies jeg søkte inspirasjon fra nettet, men når det kommer til mengder og hvilke smaker ble den til litt sånn underveis i grunn så om du ønsker andre smaker er det bare å prøve deg frem.

Som skrevet over er bunnen for denne suppen laget på sjøkreps og om dere vil se på oppskriften til den finner dere den HER.

Første omgang så startet jeg med å dele opp alt som skulle oppi gryta etterhvert og jeg ente opp med å bruke en pakke gulrøtter, en passe stor kålrabi, 3 hvitløksfedd og en løk. Men som skrevet så kan dere bruke det dere selv ønsker i tillegg eller bytte ut med.

Så freste jeg løken litt alene før jeg tilsatte hvitløken, jeg har lært at hvitløken ikke skal oppi samtidig som løken da den blir fortere brent. Jeg stekte dette på svak varme slik at løken ble gylden og som sakt veldig viktig at den ikke brenner seg.

Så tilsatt jeg gulrøttene som jeg bare har skrelt og delt opp i passe store biter.

Rett etterpå gjorde jeg det samme med kålroten.

Jeg lot alt dette småsteke litt på svak varme for å få smak i det mens jeg krydret kraften med salt, pepper og timian. Så tilsatte jeg 2,5 dl. med fløte og en liten mengde med lettrømme som jeg hadde stående igjen i kjøleskapet. (Bestemor sa bestandig at en skulle leke seg frem med hva en hadde for hånden så jeg tok hennes tips her).

Deretter var tiden kommet for å legge løk, hvitløk, gulrøtter og kålrabi oppi suppa.

Så tilsetter du det du måtte ønske av fisk eller annen sjømat som du liker, i mitt tilfelle endte jeg opp med å ha i laks i passe biter.

Vi varmet også opp suppen dagen derpå og da tilsatte vi enda litt mere med fersk sjøkrepskjøtt.

Kanskje høres rart ut dette men jeg er faktisk stolt over å ha laget denne og bonusen ble jo også at en kompis som egentlig ikke liker fisk syntes suppen var kjempe god også.

Så ja, her klapper jeg meg på skuderen og er kry over hva jeg fikk til.

Om dere prøver å lage det samme håper og ønsker jeg dere den samme positive opplevelsen som jeg har fått ved dette forøket. 🙂

Sjøkrepskraft

God morgen alle sammen og god første påskedag, håper alle har en fin dag. Dagen min startet med en god frokost og en god kopp kaffe servert i favorittkoppen min.

I går gjorde jeg forresten noe jeg aldri hadde gjort før ei eller tenkt jeg skulle prøve meg på, men så ble det til ett forsøk lell! Men jeg valgt å følge Pippi sitt ordtak; dette har jeg aldri gjort før, så det klarer jeg helt sikkert! Og vet du, det ble bedre enn forventet men har sikkert forbedringspotensialer som kan prøves ut til neste gang.

Men i alle fall så startet dette med at vi hadde sjøkreps til middag på lørdag og siden jeg har sett de lage kart på slikt skal på TV tenkte jeg hvorfor ikke? Selv om jeg søkte litt på nett ble egentlig min kraft bare til underveis og slik som dette gikk jeg frem;

Først så delte jeg opp skallet i mindre biter og freste dette i smør i grytepanna mi for å få mest mulig smak ut av skallet slik jeg har sett det blitt gjort på TV.

Akkurat mengden vet jeg ikke da jeg bare tok det vi hadde igjen etter lørdagens middag.

Så tilsatte jeg en hel løk som jeg bare delte opp i sånn passe store biter.

Deretter tilsatte jeg to gulrøtter som jeg også bare skar opp i passe store biter.

Så har jeg sett og hørt at vin i kraft vist nok skal gjøre det store for å få frem god smak og at det her er viktig å brukte vin du faktisk liker å drikke og ikke bare kjøpe den første og billigste. Derfor gikk jeg for denne som sto i skapet på kjøkkenet og som vi syntes var god å drikke i tillegg.

Three Monkeys

Deretter tilsatte jeg vann nok vann, jeg har her sett at noen skriver en liter andre skriver at det skal dekke klørenen helt. så min mengde ble vel sånn ca. 1,3 dl.

Så lot jeg dette koke opp skikkelig før jeg skrudde varmen helt av og satte på lokket, fra nå lot jeg det bare stå å putre in sin egen varme i ca. en hel time til kraften hadde fått en mørkere og varmere farge.

Så silte jeg kraften og kastet skallet og de ihjelkokte gulrøttene og løken og satt så igjen med denne fytende hærligheten.

Fra nå av kan du her krydre til smakene slik du vil, men jeg vente siden jeg skal lage fiskesuppe av dette. Men om du kun ønsker å bruke deler av dette kan du også fryse ned denne herligheten slik at du har til en annen dag også.

Eggvarmere til påskefrokosten

Da har påsken kommet god i gang og i dag er det selve påskeaften, håper dere alle har en like fin påske som jeg har vært heldig å ha hatt. Selv gikk jeg i fri på onsdag og har fått nytt lange dager med masse sol, så nå har til og med kroppen fått litt god etterlengtet solfarge og jeg kan si jeg ikke føler meg like vinterblek lengre. 🙂 Dagen har vært brukt til grilling, faktisk har vi grillet trur jeg nesten sammenhengende i snart to uker nå, hvor kjekt er ikke det – fisk, kylling, burgere, pølse og biff med alt mulig tilbehør slå ikke feil. O g det slår i alle fall ikke feil når vi har holdt på med dugnad på hjemgården til kjæresten dagen lang og ellers sittet å slikket solen for alt den er hvert. 🙂

Ellers for å skrive litt om noe håndarbeid også kan jeg fortelle om disse søte små som jeg fikk spørsmål om å lage til påsken.

Bilde er lånt fra Renate Rokås og om dere vil kan dere ta en titt på instagramen hennes @frurokaas . 🙂

Originaloppskriften er opprinnelig laget av @swoste, hennes oppskriftfinner dere her: http://zwoste.de/anleitung-schaf/

Hun skriver på tysk, på denne YouTube-videoen finner dere maskene ganske godt forklart: https://www.youtube.com/watch?v=9jsusxBb76I&t=2s

 

Denne oppskriften er ikke helt lik, men når dere først har fått til en lue går det mye lettere på de neste. Disse er litt småknotede å lage siden de er så små (noe de må være for å passe på ett egg). Oppskriften sier at du kan lage ører på disse små også, men på grunn av en ekstremt irriterede og lite passende senebetennelse som dukket opp i høre håndledd ble det dessverre til at jeg bare lagde ti luer og ikke en blanding med og uten slik som egentlig var ønsket.

Garn;

50 gram lys grå nummer 0501.

50 gram lys camel nummer 2020.

Pinner;
Heklenål nummer 2.

Forkortelser:
FM: fastmaske
BM: boblemaske
KM: kjedemaske
LM: luftmaske

Forklaring på BM;

1 kast, stikk nålen ned i neste m, 1 kast, trekk det gjennom m, 1 kast, stikk nålen gjennom samme m som før, 1 kast, trekk det gjennom m = 5 m, 1 kast, trekk det gjennom alle m samtidig.

NB! BM + FM betyr at man skal lage en fastmaske i samme masken som boblemasken.

Oppskrift;

Lue:

Start med magisk ring.

Lag 8 fastmasker om ringen og avslutt med 1 kjedemaske. Et lite tips er å vente til du har heklet noen runder før du drar ringen helt igjen, da er det lettere å hekle. Så fortsetter du slik som under her;

1. (FM, BM + FM) x 4 = 12 masker (4 bobler)
2. 12 FM = 12 masker
3. (BM + FM, FM) x 6 = 18 masker (6 bobler)
4. 18 FM = 18 masker
5. (BM + FM, FM) x 9 = 27 masker (9 bobler)
6. 27 FM. I siste maske, lag to FM i samme maske. = 28 masker
7. (BM + FM) x 14 = 28 masker
8. 28 FM = 28 masker
9. (BM + FM) x 14 = 28 masker
10. 28 FM = 28 masker
11. (BM + FM) x 14 = 28 masker
12. 28 FM = 28 masker
13. 28 FM = 28 masker. Avslutt med en KM.

Øreklaffer:
1. Snu og hekle 8 FM tilbake fra der du avsluttet på luen
2. Snu og hekle 7 FM
3. Snu og hekle 6 FM
4. Snu og hekle 5 FM
5. Snu og hekle 4 FM
6. Snu og hekle 3 FM
7. Snu og hekle 2 FM
8. Snu og hekle 1 FM
9. Avslutt med 16 LF

Legg luen sammen slik at du kan se hvor du skal starte på den neste øreklaffen. Lag en renneløkke og dra masken gjennom den første masken. Hekle en LF og hekle så 7 FM bortover. Snu og følg samme fremgangsmåte som på den andre øreklaffen.

Ører:
Start med magisk ring. Lag 5 FM, avslutt med en KM.
1. Hekle to FM i hver maske = 10 masker
2. Hekle to FM i annenhver maske = 15
3. Hekle to FM i hver tredje maske = 20
Behold tråden på øret og hekle et til i en annen farge. Avslutt med en KM, klipp av tråden (med lengde nok til å feste) og dra tråden gjennom masken.

Klipp av tråden fra den magiske ringen på begge ørene og legg dem sammen med baksiden inn. Start i den siste masken på øre to og hekle fastmasker gjennom maskene på begge ørene helt til du er kommet rundt. Fest tråden på øre to. Knip det doble øret sammen slik at farge to kommer på innsiden og sy dem sammen til du er omtrent på midten (ca 4 masker opp). Avslutt nederst på øret og fest det til luen, ca midt over øreklaffen og omtrent på boblerad to fra bunnen.

Gjenta med det andre øret.

Luene er også søte uten ører, lag gjerne noen uten også.

Grip for første gang

Da er dagen endelig kommet hvor jeg kan starte påskeferien og solen skinner slik at humøret er bare må være på topp. Solen nytes nå ute med Mac i fanget og kroppen får litt etterlengta farge etter en alt for lang og kald vinter. Jeg sitter også å gleder meg til om noen timer for da kan en bursdagsgave nytes inne på C Spa – Hot Stone massasje slår liksom aldri feil.

Men hovedgrunnen til at jeg tok med Magen ut i dag var egentlig fordi jeg tenkt å dele noen bilder fra i går. Vel og merke er dette ikke noe håndarbeid, men med tanke på at det var min første skikkelige båttur her i byen etter at jeg flyttet hit, pluss Lexie sin aller første båttur noen gang og i tillegg at vi ble invitert med ut på Grip hvor jeg heller aldri har vært, måtte jeg bare vise noen bilder av den fine turen og flinke hunder i båt.

Selve turen startet med å få på redningsvester på hundene og få de ned på landgangen, noe som i seg selv ikke burde være noen utfordring. Men den gang ei, Lexie sin angst slo inn og det var fryktelig skummelt! 😉

Etterhvert fikk jeg også ett bilde hvor hun satt litt lettere og slappet noen av.

Men fra å være noen engstelig selv, ble alt så mye bedre når Snoopy kom støttende til.

Så var vi klar for tur og som matmor var jeg meget spent på hvordan hun ville reagere på selve båturen, Snoopy å for den del da det kun var hans andre tur.

Men turen gikk så mye bedre enn hva jeg noen gang kunne ha sett for seg, Snoopy satt i mitt fang på veien utover.

Mens Lexie fikk sitte i det tryggeste fanget hun vet om på veien utover, mens hun byttet til mitt på veien tilbake.

Jenta skalv ikke i det hele tatt og etterhvert så ble hun så modig at hun turte å se over kanten mens vi kjørte en liten snartur inne i havna.

Må si jeg var en veldig stolt hundemor etter denne turen og gleder meg nå til forhåpentligvis ennå flere i enda finere vær utover sommeren.

Grip var jo også bare så utrolig fin plass å være ute på.

Grip er en øygruppe beliggende i Atlanterhavet omkring 12 km nordvest for byen Kristiansund og 20 km sydvest for Smøla. Hovedøya Gripsholmen, også kalt Gripholmen og oftest bare Grip, er den eneste med bebyggelse – i tillegg til holmen med Grip fyr.

Vi fant også en liten plass hvor vi kunne sitte i solen og bare slappe av i god og varm sol.

Snoopy og Lexie nøt også den herlige varmen.

Vel og merke låg Lexie nærme meg så å si hele tiden, men Snoopy var noe modigere og utforsket kanten litt.

Som sagt over ble ikke dette det store håndarbeidsinnlegget, men dagen var bare til å nytes og derfor ble strikking satt til siden.

Men for å nevne noe da så hadde jeg på meg Oslolua og Katrine genseren under selve båturen da det fortsatt er litt for kaldt til å kjøre i sommerklær. Katrinegenseren er forøvrig den første genseren som jeg har strikket bevist til meg selv og jeg skal lage ett innlegg senere og fortelle om garn og og alt annet en annen dag.

Men akkurat nå skal solen nytes litt til så derfor ønsker jeg dere en fin dag videre og så hører dere fra meg igjen før dere vet det. 🙂

Biff stroganoff

Er det en middag jeg husker godt fra barndommen så er det biff stroganoff, snakk om en skikkelig søndagsmiddag! Vel ikke for det vi hadde rester av den på en mandag også så den passer jo like godt på en hvilken som helst hverdag som på helg. Men gud bedre så godt det er og for ett herremåltid!

Dette er som skrevet noen jeg husker fra barndommen og jeg fikk det servert både av mamma og av bestemor så når det kom til oppskrift søkte jeg det rett og slett bare opp på nettet og så “slumpet” jeg litt underveis for å bruke hva vi hadde i kjøleskapet og for å få den rette smaken, har jo lære etter x antall matprogrammer at det er utrolig viktig å smake til underveis – for selv om oppskriften sier en mengde kan det hende du har lyst på mere eller rett og slett at du kaster oppi noe som ikke står oppskrevet.

Min biff stroganoff ble derfor til litt sånn underveis, men her er i hovedsak oppskriften min.

Ingredienser

  • 800 g biffkjøtt, for eksempel mørbrad.
  • 2 stykk rødløk.
  • 4 fedd hvitløk.
  • Smør
  • 2 spiseskjer god tomatpuré.
  • 2 dl rødvin av en god rødvin du har stående i skapet (passer jo perfekt som drikke til middagen senere også.
  • 2 dl storfekraft.
  • 3 dl crème fraîche.
  • Rømme.
  • Salt
  • Pepper.

Fremgangsmåte:

Skjær biffen i passende biter, selv liker jeg litt shunky biter slik at biten får en fin bruning rundt men fortsatt er litt rosa i midten.

Brun så litt og litt av biffen i stekepannen og krydder med salt og pepper eller andre krydder du føler passer, pass på å ikke ha i for mye slik at biffen blir brunet og ikke kokt.

Brun løken lett i gryta og rett før den er ferdigbrunet tilsett hvitløken.

Ha i tomatpureen og for å vekke den litt til live la den surre forsiktig sammen med løk og hvitløk i ca. 5 minutter.

Tilsett så den rødvinen du måtte selv ønske og la rødvinen redusere til halv mengde.

Tilsett kraften fra kjøttet eller den kraften du har stående i i skapet pluss en god dasj soyasaus og la det igjen koke inn til halv mengde.

Rør så inn creme fraiche pluss eventuelt en skvett med rømme som du har i kjøleskapet og la det småkoke noen minutter til gryten har en fin konsistens. Smak så til med salt og pepper og ha også oppi mer soyasaus om du ønsker.

Tilsett så biff kjøttet og la det lige der og godgjøre seg i sausen til alt er godt og varmt igjen.

Så er det bare å koke ris, lage potetmos eller stekepotet osv. vel egentlig det du måtte ønske til og helt til slutt er det bare å kose seg med ett godt måltid som varmer godt.

Maten smaker også himmelsk godt dagen etterpå og til dagen etter stekte jeg ris i istedenfor å koke den og det var heller ingen dum ide.

Sunday Sweater

Petite Knit er kommet med nye oppskrifter, vel denne har vært populær kanskje en stund men jeg har ikke rukket å strikke den ennå. Men iallfall så kom nå tiden for at jeg skulle strikke en nå, og Sunday Sweater er  jo en kjekk liten genser som går ganske så fort å strikke (alt kan strikkes på en rundpinne på grunn av maskeantallet på ermene) og i tillegg så kommer den også i Cardigan utgave om du skulle ønske det.

For å finne oppskriften på Sunday Sweater kan dere følge denne linken til norsk oppskrift HER.

Cardigan finner dere HER.

Og skulle du ønske den i juniorstørrelse (fra 4 år og opp til 14 år) finner dere oppskriften HER.

Sunday Sweater strikkes ovenfra og ned, i selve oppskriften står det at du skal sy ned halsen til slutt men jeg valgte å strikke sammen siste omgang på halsen med oppleggskanten på halsen for å få det finest sammen og i tillegg blir den like elastisk som selve strikkingen av genseren.

Bærestykket strikkes rundt i ribb med økninger og alt er veldig godt forklart i oppskriften, bare å følge punkt for punkt.

Bol og ermer strikkes i glattstrikk og begge avsluttes med en vrangbordkant.

Ermene på Sunday Sweater er ekstra lange og strikkes med økninger, slik at de blir større ned mot håndleddet. På grunn av dette kan det lønnes seg å strikke vrangbord litt stramt og felle av litt stramt også da du har mere en nok masker til å strikke rundt på en liten rundpinne, så med andre ord blir den ganske løs visst ikke. Selv gikk jeg faktisk nes en halv pinnestørrelse fra det som står i oppskriften, men du kan godt gå ned ett helt nummer også om du skulle ønske det uten at den blir for stram.

Dersom du ønsker et klassisk fit bør Sunday Sweater ha en bevegelsesvidde (positive ease) på 5-10 cm i forhold til ditt brystmål og dersom du ønsker et oversize look bør den ha en bevegelsesvidde på ca. 20 cm.

Genseren kommer i flere størrelser – XS (S) M (L) XL (XXL) som svarer til et brystmål på omtrent 80-85 (85-90) 90-95 (95-100) 100-110 (110-120) cm.

Så i tillegg til å passe på at du har rett strikkefasthet på prosjektet er det viktig å måle deg selv før du går i gang med å strikke slik at du får den størrelsen som passer deg aller best.

Oppskriften tilsier at du skal ha en strikkefasthet på 14 masker glattstrikk over 10 cm. på pinner nummer 6. På vrangbordene bruker du pinne 5,5 men som skrevet over kan du godt gå ned på den størrelsen når det kommer til vrangborden på ermene.

Det opprinnelige garnet i oppskriften er 350 (350) 400 (450) 450 (550) gram  Snefnug fra CaMaRose (50 gram = 110 meter) som strikkes sammen med 75-100 (100) 100 (100) 125 (125) gram Silk Mohair fra Isager Yarn (25 gram = 212 meter) eller Tilia fra Filcolana (25 gram = 210 meter).

Men siden jeg strikket denne i ett garn jeg får tak i i min lokale garnbutikk ente jeg opp med å bruke 300 gram med Air fra Drops (50 gram = ca. 150 meter) og 100 gram Kid Slik fra Drops (25 gram = ca. 210 meter) i størrelse medium.

På denne genseren har jeg brukt følgende fargekoder;

Drops Air farge Bringebær nummer 25.

Drops Kid Silk Bringebær nummer 32.

Som litt ekstra informasjon på grunn av at jeg slev liker det helt likt mellom økninger og fellinger og at det skal være helt identisk på like deler gjorde jeg det slik på ermene under økningen og før selve vrangborden:

Jeg strikket 14 omganger med maskene som tilhører ermene før jeg begynte på økningen, så økte jeg på pinne nummer 15 og etter dette gjentok jeg økning på hver 10 omgang til jeg hadde rett maskeantall. Etter siste økning strikket jeg 9 omganger før jeg avsluttet med vrangborden slik den er beskrevet i oppskriften.

Sjøgrønn tiril

Helt ærlig så hadde jeg helt glemt at jeg hadde strikket denne. Denne Tirilgenseren strikket jeg for (vel jeg vet faktisk ikke, noen måneder siden for å si det sånn), men jeg kom på den da Marita stakk innom for å spørre så pent om jeg kunne reparere den da hun hadde vært uheldig å fått et hull på ene erme. Noe jeg selvfølgelig sa ja til, ikke store jobben og i tillegg så hadde jeg ett nøste liggende som var brukt i rette farge.

Tirilgenseren er fra Sandnes sitt oppskrift lager og du kan kun kjøpe oppskrift med originalgarnet, men butikker som selger oppskriften har jo også garnet så det er ingen utfordring.

Denne er strikket i størrelse medium og på denne størrelsen trenger du 6 nøster med Børstet Alpakka for å fullføre den, men du har som sagt en god del rest av det siste nøstet slik som jeg skrev i forhold til å eventuelt reparere genseren og du skulle være uheldig å rive over en tråd ved ett uhell.

Marita er kler egentlig veldig godt rosa og er ekstremt glad i rosa (mye mere enn undertegnende for å si det sånn), så overraskelsen var egentlig stor da hun kom med Aqua Marine og ikke rosa til denne genseren. Men fargen er jo nydelig og veldig kledelig (men så kler jo Marita så å si alt) og fargen finner dere inne hos Sandnes garn under nummer 7020.

For å fikse erme som var plasser hun hadde fått ett lite hull brukte jeg enkelt bare en liten tråd og masket sammen maskene over og under for å på denne måten gjøre det minst mulig synlig at jeg hadde fikset på den. Marita ble jo fornøyd med resultatet også så derfor så klapper jeg meg på skuldra og sier meg fornøyd med resultatet selv om dette ikke er noe jeg egentlig har så mye kunnskap eller erfaring på.

 

Nok en Anna Maria

Sommerfølelsen er endelig her og den nytes i hagen i finværet. Sol på kroppen og hundene nyter å solstrålene som treffer kroppen like mye som meg. Akkurat nå føles livet herlig og en kan ikke klage.

To blide og sjarmerende krabater ute i sola. 🙂

Hadde du spurt meg om hvordan jeg trodde helgen skulle bli på søndag hadde jeg vært mye mere skeptisk. Ryggen og nakken slo seg vrang etter å ha vært så fin i lengre tid og det var bare en ting å gjøre – ringe den beste kiropraktoren. To timer til han i løpet av noen dager og helgen ser mye lysere ut, finværet hjelper helt klart. Hverken ryggen eller nakken er optimal, men hva lærer en seg ikke å leve med? Satser iallfall på at sol på kroppen og frihelg med gjengen her heime skal gjøre godt til en sliten kropp. 🙂

Både Lexie (Bolla) og Snoopy (Snupsi) koser seg i sola, men går ikke for langt unna matmor.

Så til prosjektet fra helvete!

Hadde du spurt meg direkte om jeg kunne strikke en til Anna Maria genser rett etter den forje hadde jeg svart tvert NEI! Men som vanlig etter å ha hatt en pause fra den og spørsmålet kom klarte jeg ikke å si nei. Så da var det å sette seg ned med den igjen da. Hvem hadde trodd? Iallfall så ble det til at denne gangen skulle den strikkes i den største størrelsen – x large (oppskriften går ikke lengre en det).

Men for å få målene som var ønsket endte jeg opp med å bruke pinne 3,5 på vrangborden og strikket som vanlig halsen dobbel (synes halskanten blir så mye finere på denne måten) og så brukte jeg pinne 4,5 på selve mønsteret. Under selve strikkingen var jeg noe usikker på om dette ville bli fint og at jeg kanskje burde heller øke med masker og strikke med pinnene som sto i oppskrifta, men etter damping ble det slik at jeg syntes resultatet ble bra lell så jeg angrer ikke.

Jeg gjorde også endringen slik som på den tidligere ved å istedfor ha puffermer og sy de på gjorde jeg om oppskriften til raglandsfelling. Er jo ikke så mye som skal til for å lage denne endringen, jeg felte 9 masker under ermene og så var egentlig endring gjort. Så strikket jeg til jeg hadde igjen 180 masker på pinnen, gikk da over til pinne 3,5 og felte til 108 masker før jeg strikket halsen ensfarget.

For å få til denne genseren trenger du 7 nøster Olivengrønn nummer 9554 og 4 nøster Svart nummer 1099.