Meg og KBK på nummer 1!

Altså hadde noe sagt jeg skulle sitte å skrive dette for en stund tilbake siden, hadde jeg bare kommet til å ledd og sagt at det aldri kom til å bli en realitet. Når jeg sendte inn mine design til konkurransen som handlet om fineste genser inne fotball og tippeliga hadde jeg ikke i min villeste fantasi sett for meg at lille med og Kristiansund Ballklubb skulle gå av med seieren på landsbasis blant 16 lag.

Stolte lille Maximilian i KBK designet.

Må også bare få rette en stor takk til Marita som har sendt meg bilder jeg får bruke. Jeg har jo ikke selv noen KBK genser eller lue, så setter så stor pris på bilder jeg kan få dele. Og slik jeg forstår det er også Maximilian utrolig stolt selv over å få være modell. Han er jo en sjarmør, så han passer jo perfekt til det.

Max er en stolt liten kar, men ikke bestandig så ivrig til å stille seg opp. 🙂
Mitt aller første KBK design innen genser.

Alt jeg kan si er tusen tusen takk til alle som har tatt seg tid til å avlegge stemme på denne genseren. Jeg forsto det slik at det kom inn rundt 10 000 stemmer og KBK gikk her av med mest stemmer i tillegg til stemmer fra juryen. Juryen besto forøvrig av Bernt Hulsker, Jannecke Weeden, Freddy dos Santos, Erlend Hanstveit og Hedda Hynne. Så må jo bare rette en stor takk til de også. 🙂

Jeg er overveldet over å ha vunnet, jeg trodde helt ærlig ikke lille Kristiansund og jeg hadde noe å stille opp med mot de aller største klubben i landet. Så så stort som dette er for KBK er det virkelig et stolt øyeblikk for meg også. Jeg er så takknemlig for at dere som har stemt har trykt mitt mønster til deres hjerter. Jeg har nesten ikke ord, så det beste som beskriver det er;

TUSEN TUSEN TUSEN TAKK ALLE SAMMEN!!!!!

Må også forøvrig få sagt gratulerer så mye til Ina Helen Herland, Hamar, Hamkam og Hamarkameratene som gikk av med seieren i OBOS ligaen.

 

Instagram HER – Facebook HER – SnapChat Unjem

Kan dette bli til ett kunstverk?

Det er kveld, korona herjer fritt og landet er nedstengt for så mye. Kun lov til en på besøk og i kveldsmørket er jeg derfor ute på veien. For nå er altså tiden inne for at jeg kanskje kan bli til ett kunstverk?

Kanskje!

Vel på tide å komme seg til han Tor da.
Tru hvordan dette vil gå.

For altså som jeg fortalte tidlige i dag har Tor planer om å tegne ett portrett av meg i bursdagsgave. Jeg måtte jo selvfølgelig si ja til dette, selv om jeg egentlig er en person som ikke er så veldig glad i bilder av meg selv. Men jeg har fått beskjed av psykologen min å ta noen sjanser og se hvordan det går. For det kan til tider være både positivt og skummelt å bevege seg utenfor komfortsonen.

Men nå skjer det altså, nå skal jeg sitte sitte i noen timer mens han gjør en grunn skisse. Heldigvis har jeg Odin som holder meg med selskap mens dette foregår.

Odin holder meg med selskap mens jeg sitter rolig.
Odin er en korthåret dach hund på 5 år.

Jeg tror blikket til Odin her beskriver noen av hva jeg føler om dette med å få en tegning av meg selv. 😉

Jeg får selv ikke se noe før Tor er helt ferdig med portrettet, så jeg må vel smøre meg med tålmodighet.  I følge han selv blir det ett kunstverk og jeg kommer til å bli fornøyd. Så jeg må jo bare tro på han og satse på det beste nå. 🙂

 

Instagram HER – Facebook HER – SnapChat Unjem

Akt-tegning av meg

Jo eldre en blir jo vanskeligere er det å komme på noe en ønsker seg til bursdagen når noen spør en rett ut hva; hva ønsker du deg?

Jeg tro jeg seriøst savner tiden når en faktisk ønsket seg noe, istedenfor nå hvor en bare går å ordner seg alt selv. Du vet den gleden du får når du venter i spenning før bursdagen din eller før julaften på om du endelig får den barbien, bilen, roboten eller hva enn du hadde ønsket deg i lengre tid. Og hvor lykkelig du var når du åpnet opp presangen og det du fant bak papiret var noen du virkelig hadde drømt om i lengre tid.

Men nå lever vi en tid hvor dette så og si aldri skjer lengre. Folk inkludert meg selv ordner det selv, det en ønsker deg skaffer en seg om det er full pris eller om du bare venter litt og kanskje finner det på salg. Uansett så skaffer du det selv og så å si nesten ingen andre kjøper gavene til deg lengre.

Så med bakgrunn i dette fikk jeg altså dette spørsmålet som som vanlig fører til at jeg ikke vet hva jeg skal si. Så Tor sin måte å løse denne floken på var enkelt greit som han sa selv; jeg ønsker å tegne deg. Dette kunne jeg jo ikke si nei til, tenke seg til en akttegning av meg liksom! Tror vi holder oss til ett portrett.

Nei da, så kunstnerisk tegning skal jeg ikke ha av meg selv. Men Tor er en utrolig flink tegner som klarer di utroligste ting. Så når jeg var der måtte jeg selv følgelig få ta en titt i alle hans gamle tegninger.

Her ser dere noe av kunstverket han har tegnet.

Hender er noe av det Tor spesielt liker å tegne.
Snakk om kunstneriske evner.
Nakne mennesker ser ut til å være noe han har tegnet masse av.
Både damer og menn har blitt hyppig tegnet.
Hadde dette vært meg hadde det vært en strektegning.

Så jeg må si jeg er litt spent på hvordan portrettet av meg vil bli den den han får tid til å begynne på det kunstverket.

 

Instagram HER – Facebook HER – SnapChat Unjem

“Liket” på The Atlantic Road

Hvem har fulgt med på Dexter? Serien som gikk på gikk på TV3 her i Norge som handlet om seriemorderen Dexter Morgan som også jobbet som kriminalteknisk blodekspert for Miami-Metro-Politi.

Dexter som ble spilt av Michael C. Hall opplever en traumatisk hendelse og blir foreldreløs bare tre år gammel. Han blir adoptert av Harry Morgan, en politimann som finner ham på et åsted. Harry skjønte tidlig at Dexter hadde sosiopatiske tendenser og lærte ham å kanalisere sin grusomme lidenskap (som går ut på å drepe på grunn av spenningen), ved å gi den en konstruktiv mening: Å drepe folk som fortjener det, folk som vet hvordan de lurer rettssystemet, slipper unna og aldri blir pågrepet for sine gjerninger. Slik jeg husker det pakket han inn ofrene sine i plastikk før han kvittet seg med bevisene.

Dagen da jeg var med på motorsykkeltur sammen med gutta kom vi over en trebåt med dette bildet.

Egil, som stakkars sitter tett pakket inn i plast.

I det vi raste forbi på sykkelen såg vi alle dette her og spesielt Frank og jeg fikk oss en god latter. Jeg spesielt fikk assosiasjoner til Dexter og såg for meg hvordan liket her var pakket og surret godt inn. Uten å huske hele serien såg jeg liksom for meg at Dexter her hadde gjort gjerningen og pakket inn for å passe på at beviser ikke ble oppdaget. Så her for meg sitter altså Egil bare å venter på å bli dumpet. Forsvinne i havet og bli en av statistikken.

Ååååå bare så det er sagt. JA jeg er fullstendig klar over at fantasien min kan ta overhånd og at den er overbelastet til tider. Men den har liksom bestandig fått fritt spillerom for jeg tror sterkt på at en har det ikke mer gøy en hva en selv lager.

Så klart jeg vet at dette ikke egentlig ikke er “liket” som sitter på The Atlantic Road. Men heller er en statue av en fisker med navnet Egil som sitter der innpakket om vinteren. Vel er iallfall det jeg har blitt fortalt. Så nå gjelder det bare å følge med og se hva som dukker opp under der nå som våren og sommeren nærmer seg. 🙂

 

Instagram HER – Facebook HER – SnapChat Unjem

Uken som gikk

AKKURAT NÅ:

 • Sitter å prøver å få ned litt oppskrifter både på baking og strikking. Så skal jeg prøve å få utnyttet helgen til det fulle om været samarbeider.

UKENS TANKE:

 • Den tror jeg er som hos så mange andre. VI alle er lei en pandemi som herjer, nye tiltak til en hver tid, regler som forandrer seg og til tider varier fra plass til plass. Jeg drømmer om en dag hvor en igjen kan planlegge lengre frem i tid og endelig kan sette foten utenfor våre egne landegrenser.

UKENS FAVORITTPLAGG:

 • Ganske enkelt å svare på, det blir min favoritt som har vært ikke bare denne uken med mange. Nemlig jakken fra Sophie Elise Og Skappel kolleksjonen. Garnpakke finner dere HER.

  Jakke fra Skappel og Sophie Elise sin kolleksjon.

UKENS TIPS:

 • Det må bli Absentia på ViaPlay. Et skikkelig krimdrama om en FBI agent som har opplevde noe av veldig alvorlig. Hun forsvinner fra jorden overflate og dukker opp igjen etter 6 år. Her er det spenning fra starten. Jeg er kommet på slutten av sesong en og det er to sesonger til.

UKENS CRAVING:

 • Popcorn med smak av lakris. Utrolig godt, kom over det hos Kitchn.no

UKENS HØYDEPUNKT:

 • Lite som skjer egentlig, så det må vel bli at jeg endelig har fått ett av gavekortene jeg vant etter designer konkurransen jeg deltok i og kom på førsteplass.

UKENS IRRITASJONSMOMENT:

 • Håret mitt som nekter å vokse og brekker av så utrolig lett. Heldigvis har jeg en god frisør som hjelper meg.

UKENS ØNSKELISTE:

 • Har egentlig ingen ønsker, er jo stengt ned overalt så lite å ønske seg takket være Convid-19.

UKENS MATRETT:

 • Må bli enten kyllingrulladen jeg lagde her om dagen eller rett å sett sushi hos Sushi Bar.

MÅL FOR UKEN SOM KOMMER:

 • Gjøre ferdig noen prosjekter jeg har på pinnene, få skrevet ned noen oppskrifter og få printet ut at jeg trenger av papir for å ta en sak videre. (Forteller mer om det når jeg kan).

UKENS FAVORITT-BILDE:

 • Ikke enkelt og iallfall ikke om jeg skal velge av meg selv. Men det må kanskje bli dette.

  Nydelig plass jeg får lov til å bruke på Blomneset.

Instagram HER – Facebook HER – SnapChat Unjem

Den store vaffeldagen

 • Idag er den store vaffeldagen og her i huset blir det derfor vafler til middag også i dag.
Den store vaffeldagen.

Vaffeldagen er en tradisjon som feires i Sverige, Norge og Danmark, som også er bebudelsesfesten, Skiftet fra den religiøse feiringen til vaffeldagen skjedde fordi den svenske Vårfrudagen, som betyr “Vår Frues dag” (Bebudelsens fest), høres ut som Våffeldagen i raskere tale, så over tid begynte svenskene å kalle det Vaffeldagen og feire den ved å spise vafler.

En enkel vaffel kan en gjøre så mangt med.

Waffle Day har nylig begynt å bli feiret også i andre land, ofte innledet av restauranter og kafeer som spesialiserer seg på vafler.

Vi brukte de til middag i dag. Vist du har på litt pepperoni, ost og chilikrydder blir det som en skikkelig sandwich.

Vaffel med litt pepperoni.
Så litt ost på toppen og krydder før den brettes i to.
Da er middagen klar til å nytes, enkelt og greit.

 

Noen drar hjem, andre på hytta eller utlandet mens vi andre…..

Så var vi her igjen! Norge stenges ned. Det er ikke lov på besøk med mer enn 1 til 2 mennesker, ingen unødvendige reiser eller leve livet som en slev vil. Munnbind på butikk og holde minst 2 meters avstand. Dette er rett og slett livet vi lever og vi alle fleste godtar det.

Munnbind tilbake på plass.

Vi godtar det og innfinner oss på det. Finner en måte å leve livene våre på selv om en skulle gitt hva som helst for å få leve slik en selv ønsket.

Men hvor riktig er det. Det sitter nå nordmenn i utlandet som har valt å reise under en pandemi. De er sure for at de må på karantenehotell og betale selv når de kommer hjem. De har reist på en reise som ikke var nødvendig. Så har du de 40 000 som planlegger å reise nå i påsken uansett, selv med di nye restriksjonene som kom i dag. De unnskylder seg med at de er lei og vil selv bestemme over livene sine.

Er alt dette riktig, tar alle riktige valg? Skal vi helst få bestemme selv, skal noen få få bryte regler slik de selv vil mens vi andre lever ett asosialt liv innenfor huset fire vegger med unntak av en tur på butikken i uka?

Nå skal ikke jeg sitte her med pekefingeren. Folk for stå for hva di selv føler er riktig og så må jeg stå for hva jeg gjør. Men en ting jeg vil si er at det å være lei eller av helsemessige årsaker er ikke nok for meg. Jeg også er lei, dritlei for å si det rett ut. Så lei at jeg kunne kommet med en saftig glose eller ti. Jeg hadde også hatt godt av en en reise til varmere strøk, kroppen og sinnet mitt hadde virkelig trengt det. Tross alt dette holder jeg meg hjemme og lever med alle di begrensningen som er satt, rett og slett fordi jeg håper vi en dag i fremtiden får tilbake livet slik vi en gang kjente det. Jeg får holde meg i ro og vare sammen med mine firbeinte ute på tur der folk ikke befinner seg.

Snoopy nyter en stille dag.

Det jeg kanskje stusser mest over er heller hvordan Bent Høie og Erna Solberg selv lever. Det feires bursdag og de reiser hjem og på hytta selv om de egentlig har bodd i Oslo i mange år. Dette går liksom under pendling. Så jeg tenker litt slik som Vår Staude i intervjuet av Høie på God Morgen Norge;

https://www.tv2.no/v/1643595/

Gjør slik som de som bestemmer sier og så lever de slev slik de vil!

Når en tenker på dette, er det egentlig rart at så mange bryter alt av regler under pandemien? Jeg bare spør!

 

Instagram HER – Facebook HER – SnapChat Unjem

MC Babe!!

Haha, huff kan jeg egentlig kalle med MC Babe!!!!

Det er nesten så jeg får lyst til å endre overskriften her bare mens jeg skriver. Men så har jeg fått beskjed om å ta sjanser og bare hoppe innimellom, så kanskje dette er en av gangen jeg skal la det stå til og bare gå for det uansett hva andre måtte mene?

Meg som leker tøff på motorsykkel.

Altså til å liksom være dette kommer jeg egentlig til kort, sannheten er jo bare at jeg sitter på. Jeg har ikke turt å ta steget å kjøre opp selv, usikker på jeg noen gang kommer til å ta MC lappen i det hele tatt.

Herre min, er jo tross alt bare ett år siden jeg satt på for første gang med kjæresten.

Min sjåfør når det kommer til motorsykkel.

Rart å tenke tilbake på hvor skeptisk jeg var og hvor nervøs jeg egentlig var på den første turen for sirka ett år siden. Men når en Frode, en kompis av kjæresten spurte om de kunne øvelseskjøre slengte jeg meg altså med. Mye tidligere på året enn hva jeg selv trodde med tanke på temperatur, men når været klaffer må en jo bare utnytte det til det fulle.

Frode stakkars får ikke kjørt opp med det første selv om han er klar for det, dette er en av tingen som pandemien visstnok har hatt effekt på. Kjøreskolene har rett og slett ikke kapasitet. Derfor er det jo perfekt for han at kjærest kan være med og når to kompiser til henger seg på, Frank og en jeg ikke kjenner navnet på ble det jo en flott tur.

Kjærest, Frank og Frode som tar seg en hvil på Gyl.

På to dager kjørte vi hele 40 mil tilsammen.

40 mil på to dager.

Turen besto av en tur til Gyl, skulle egentlig til Sunndalsøra men det var for kaldt. Og så hadde vi tur ut til Bud og noen turer over Atlanterhavsveien. På denne veien møtte vi også på innpakket kar som het Egil. Selv fikk jeg nesten en følelse av ett lik som var pakket inn, men mest sannsynlig sett for mye på krim på TV. Hvem husker Dexter liksom, han som drepte og delte likene opp før han kvittet seg med de?

Egil, som stakkars sitter tett pakket inn i plast.
Nydelig utsikt.

Damen som eier han Egil har visstnok en butikk av ett slag. Om den er i dette bygget eller ikke kan jeg ikke svare på, men jeg tror det kan være lurt å ta en tur til den en dag i fremtiden. Vel, det blir nok flere motorsykkelturer i tiden fremover. Iallfall om korona fortsetter å herje får en jo ikke reist noe uten for landet og bare må holde seg hjemme. Så noe må en jo finne på eller?

Vel, nå skal jeg ta turen ut å hente noe nytt garn og strikke på ett nytt prosjekt til Drømmestrikk.

Vi snakkes.

 

Instagram HER – Facebook HER – SnapChat Unjem

Vaffelmiddag eller bakelsmiddag om du vil

Matlei eller bare i mangel på hva du skal lage til middag? Selv er jeg veldig matlei for tiden og synes det å komme på hva en skal spise er skikkelig utfordrende. I tillegg så ble middagen sein i går på grunn av både hundelufting, venner og å hjelpe familie med noen bilproblemer.

Så derfor gikk vi for noe av det enkleste jeg kunne komme på til middag. Jeg hadde nemlig en halvliter med melk som var på grensen til å måtte kastes og derfor ble den til en vaffelrøre. Men vafler i seg selv er jo ikke ett fullverdig måltid, i hvert fall ikke i mine øyne. Men med litt ekstra på blir det en helt grei middag som jeg enkelt og greit kaller vaffelmiddag eller bakelsmiddag om du vil. Kjært barn har mange navn.

Vaffelmiddag / Bakelsmiddag.

Selv røren til bakelsen er nok rimelig vanlig, man tar det en har og mikser sammen til en har en passe tykk røre. Med en halv ts bakepulver i blir di også veldig fløffige.

Enkel vaffel klar til å bli noe mer.

Jeg stekte to og to, deretter la jeg på pepperoni og ost før jeg brettet di i to og la begge tilbake i jernet i ett minutt.

Må med pepperoni.
Så må det selvfølgelig litt ost til.
Brett begge i to og legg tilbake i vaffeljernet ett minutt.

For å holde de varme mens jeg stekte resten la jeg de i ovnen med over og undervarme på 100 grader.

Legg de i ovnen slik at de holder varmen.
Men 100 grader holder di seg varme til de skal nytes.

Så enkelt kan det altså gjøres og nå bare ved små enkle triks kan en nyte noe godt til middagen. For hvor godt smaker ikke nystekt bakels liksom?

Vaffelmiddag / bakelsmiddag er klar til å nytes.

 

Instagram HER – Facebook HER – SnapChat Unjem

Håper og ønsker på stemmer!

Da var dagen kommet! Den store konkurransen i Tippeligaen er igang.

Den med flottest design til en fotballgenser skal endelig kåres og mitt bidrag for Kristiansund Ballklubb er med. Merkelig litt stolt kjenner jeg, at så mange har tatt seg tid til å stemme frem mitt design.

Mitt aller første KBK design innen genser.

Men nå må jeg altså be dere om å stemme igjen. Jeg må bare ønske og håpe dere vil ta dere tiden til å stemme og at dere velger mitt design. 😉

Min genser som er med i den store konkurransen.
Genseren har ett enkelt og klassisk design.

Så om du er en stor fotball fan, heier på KBK eller ikke. Har egentlig ikke så mye å si, for her handler det egentlig ikke om fotball men heller om design.

Selvfølgelig kan du synes andre sitt design er finere, men jeg blir utrolig takknemlig om du stemmer frem min. Bare ved hjelp av alle som tar seg tid til å stemme kan jeg kanskje gå v med seieren. 🙂

Her under finner dere linker til å stemme og du deler det også er det bare fantastisk.

Du kan stemme via Kristiansund sin egen Facebookside.
Eller via Tippeligaen sin Facebook side.

Disse siden finner du inne på facebook under Tippeligaen og Kristiansund Ballklubb. Men for direkte link kan dere trykke HER eller HER.

Tusen takk for din stemme og du tar deg tid. 🙂

 

Instagram HER – Facebook HER – SnapChat Unjem