Enkel rillejakke

Det sies at noen ganger er det enkle best, bedre utsagn passer vel sjeldent for en jakke som dette.


Jakka heter enkelt og greit Rille jakke og er fra Sandnes sitt hefte 1508 kolleksjon for søtnosene våre fra baby til småskole og jeg har strikket denne i størrelse 0 til 3 år for å passe til den siste romperen jeg strikket. Også denne jakken er strikket til utstilling på Drømmestrikk på Futura.

Den er strikket i tynn merinoull fra Sandnes i fargen hvit med nummer 1002 og pinne nummer 3 er brukt på hele jakka. Fra start til slutt strikkes jakken i riller og er i en hel del, kun trengs det å sy sammen i sier og feste på knapper. Så som sagt enklere jakke fins rett og slett ikke. Den passer dessuten flott til romperen fra samme hefte i fargen jeans blå. 



Jeg prøvde ut settet på ei dukke jeg hadde bare for å se, settet er noe stort til selve dukken, men perfekt for foreksempel ett sett når du skal ha med baby hjem fra sykehuset for første gang.

#strikking #knitting #minmote #baby #barn #sandnes #hentesett #jakke

Jeans romper

Nok ett lite strikkeoppdrag på vegne av Drømmestrikk på Futura, denne gangen er det en liten herlig romper som nå henger til visning på butikken. Den er strikket med glattstrikk på nedre del og så for en ekstra detalj er det falske fletter på selve brystpartiet. Snoren som er i livet har jeg strikket istedenfor å tvinne tråd slik det står i oppskriften, da jeg syntes det ble penere. Selve romperen er strikket i tynn merinoull og fargen som er brukt er 6052 jeansblå. Størrelsen er 0 til 3 måneder.

For å teste den ut prøvde jeg den også på en dukke jeg har her heime.

Oppskriften finnes i Sandnes sitt hefte nr 1508 kolleksjon for søtnosene våre fra baby til småskole.

#sandnes #romper #baby #falskefletter #fletter #jeans #blå #minmote

Snerten lue

Det ble også til en liten lue som matchet mariusdressen fra i går. Denne også strikket i de tradisjonelle fargene marineblå, hvit og rødt. Garnet på denne lien ble restegarn fra gårsdagens dress så derfor er også denne strikket i sisu. Siden jeg ikke hadde tid til å strikke snorer på denne og heller ikke hadde trådsnella mi tilgjengelig ble det til at jeg flettet snorer på denne lua.

 

Tradisjonelle mariusdress

Selv om vi er kommet til 21 juni er det ingen ting på gradestokken som tyder på sommer er på Møre denne uka. Så en mariusdress i sisu har også fått sett dagens lys denne seinvåren. Den ble i størrelse 3 måneder og er strikket i tradisjonell marineblå, rødt og hvit.

#strikking #minmote #barn #klær #baby #knitting #marius

Kofte i herlige jordfarger.

Enkelt ting går ikke av moten og derfor har nok en nancykofte sett dagens lys. Denne er strikket i størrelse xxl og er i fargene brun, lys brun, beige og hvit, garnet som er brukt er fra Sandnes garn og heter alpakka.


Denne herlige kofta har tatt reisen til ei glad dame i Jessheim.

#Nancy #kofte #voksen #dame #alpakka #minmote #sandnes #brun #Drømmestrikk 

Den herlige sinnasau koften

Reklame | Garnstudio og Kauni

Etter at jeg designet KBK luer og pannebånd oppskrifter som selges hos Drømmestrikk på Futura her i byen, fikk jeg i oppdrag å strikke en sinnasau som eier kan stille ut i butikken sin. Selvfølgelig sa jeg JA! til dette, er jo bare gøy å få stilt ut strikken sin i en butikk. I tillegg så er den strikket i ett garn jeg aldri har vært borti før; Kauni garn. Garnet kan i starten når en ikke har strikket med det før noe hardt, men etter at du er kommet igang merker du fort at det ikke er like hardt som første inntrykk. Og etter at du har fått damer plaget også er den veldig myk og lett å ha på seg.

Selve hoveddelen av jakka er som skrevet strikket i Kauni; vrangborder og som hovedfarge valgte hun mørk lilla med kode LL6 og som kontrast farge på stripene valgte hun ett effektgarn med fargene grønn, blå og lilla toner i med kode EFL. På selve sauene er det brukt Fabel garn; sort 400 og natur 100. 

Det går med litt over 1 nøste i mørk lilla, 1 nøste i flerfarget garn (rett med mer avhengig av hvor nøye du er med å få stripene på armene helt like, selv var jeg relativt heldig og likte selv hvordan armene ble selv om de ikke er helt like), 1 nøste svart og 1 nøste natur.

Oppskriften en laget av Ann Myhre og oppskriften er på hele 9 sider, så den er veldig detaljert og med mye info. Så viktig å lese hele oppskriften først og så ta jakka steg for steg. Etter ønske bra butikkeier strikket jeg denne i størrelse medium, men med lengde fra large. Jakka er også strikket ovenfra og ned, men den kan lett strikkes motsatt vei da det bare er å felle istedenfor å øke der det står i oppskriften. 

Selv ble jeg syk og hadde lite energi til å strikke denne så det tok derfor litt lengre tid å strikke den enn hva jeg normalt bruker. Men er du frisk og har energien vil jeg regne ca. 2 uker fra start til slutt på denne. 

#sinnasau #sau #Kauni #fabel #Drømmestrikk #Futura #jakke #sinnasaujakke #sinnasaujakka #sheep 

 

Musen Line koseklut

Til babyteppet som jeg delte med dere i går laget jeg en koseklut også i samme farge og mønster. Fargen er fortsatt lys rosa 05 fra bebyggelse merino og pinnene er fortsatt nummer 3.

Koseklute kan selvfølgelig lages mindre eller større alt etter hva en selv ønsker, men denne måler ca. 30 x 30 cm.

Selve hodet til kosedyret bestemmer du jo også selv, på denne kluten har jeg brukt mønsteret på ei mus fra boken hekling til småfolk og det er heklet på pinne nr. 3,5.


Legg opp 3 masker og strikk riller hele veien med unntak av diagrammet, en rille er to pinner med rettstrikk som strikkes frem og tilbake.

Øk 2 masker på hver andre finne til du har 105 masker (eller så stor som du ønsker), begynn da med å felle 2 masker på annenhver pinne til du har 3 masker igjen. Da felles det av og du kan velge å avslutte eller hekle en kant som du selv synes er fin rundt.

Diagrammet begynner å strikke når du har 89 masker på pinnen, da strikkes diagrammet over de midterste maskene.

Blanke rutete strikkes rett på rettsiden og vrang på vrangsiden.

Ruter med x i strikkes vrang på rettsiden og rett på vrangsiden.


#diagram #rosa #koseklut #kosedyr #baby #barn #hjerte #mus 

Hjerteteppe til ei prinsesse

Fikk her om dagen spørsmål om jeg kunne strikket ett babyteppe te ei venninne, hun hadde falt helt for ett teppe med mange hjerter på. Teppet er strikket i kun en farge og med rett og vrangmasker, tilsammen har det seks hjerter i bredden og syv hjerter i lengden. Teppet vil måle litt forskjellig fra hva garn og pinner du bruker og du kan selvfølgelig lage det bredere og lengere visst du ønsker ved å legge til 30 masker i bredden og strikke så langt du selv måtte ønske.

Jeg strikket dette teppe i baby merino fra drops med fargekode 05 lys rosa og jeg strikket hele teppet på en rundpinne nr. 3. Teppet mitt måler ved dette garnet ca. 65 x 70 cm. Jeg brukte litt over 5 nøster på dette teppe.

Oppskriften er opprinnelig fra QuilteHuset og etter at jeg sendte de en mail om spørsmål om jeg hadde tillatelse l å dele oppskriften på bloggen; fikk jeg svaret ja. Så her under finner dere oppskriftene.  Selv er jeg nok litt for opptatt med symmetri, derfor forandret jeg en liten detalj på selve hjertet. Jeg syntes det ble bedre når hjertet ble likt på begge sider, men dette velger du selv visst du vil strikke teppet. Jeg deler under oppskriften diagrammet på hjertet som jeg selv brukte med den lille endringen.


Det er 10 riller på begynnelsen og slutten, 10 masker med rillestrikk i hver side, 5 riller mellom hver rad med hjerter og 5 masker med rille strikk mellom hvert hjerte i bredden.

#hjerte #strikking #baby #babyteppe #teppe #rosa #vognteppe