Garn alternativ til Ganni gensere

Har du lyst å strikke en ganniinspirert genser slik for eksempel Kristianes fingenseren, Kristianes høstgenseren, Bølgegenseren, Lavendelgenseren, Hybridgenseren og 2 bølger osv osv….

Gannigenser

Vel jeg har iallfall her skrevet ned noen garn og garvarianter som kan brukes. Er jo ikke alle som har råd til de dyreste garnpakkene og noen garn klør jo mer en andre på enkelte. Så her under finner du ihvertfall listen;

 1. To tråder Air fra Drops garn.
 2. En tråd Air og en tråd Brushed Alpaca Silk fra Drops garn.
 3. To tråder Børstet Alpakka fra Sandnes garn.
 4. En tråd Børstet Alpakka og en tråd Silk Mohair fra Sandnes garn.
 5. To tråder Påfugel fra Dale garn.
 6. En tråd Påfugel fra Dale garn og en tråd Silk Mohair fra Sandnes Garn.
 7. En tråd Påfugel fra Dale garn og en tråd Brushed Alpaca Silk fra Drops garn.
 8. Tre tråder Silk Mohair fra Sandnes garn.
 9. Tre tråder Brushed Alpaca Silk fra Drops garn.
 10. To tråder Myk fra Sandnes garn.
 11. En tråd Myk og en tråd Silk Mohair fra Sandnes garn.
 12. En tråd Pus fra Du Store Alpakka.

Med disse variantene av garn vil kostnadene på selve garnet komme på mellom 400 og 700 avhengig av type garn, størrelse og eventuelt ekstra lengde. Så strikker du selv eller om du får noen til å strikke den for deg mot litt betaling vil du uansett komme billigere ut en hva Ganni selv tar for genseren – 4 400 kroner!

Med dobbel tråd variant blir den ekstra god og varm, en tråd av to forskjellige tråder blir den litt lettere og med tre tråder blir den veldig lett å ha på.

Så her er det egentlig bare å finne den eller de fargene en synes passer sammen og sette igang.

#1 – Mindy Mus

Er det virkelig noe som kan få tankene mine over på noen annet når jeg trenger å avspore litt er det hekling. Hvem trenger ikke det en gang eller to i løpet av en dag?

Mindy Mus – Hekle en venn.

Kanskje ikke all slags hekling, men det meste ja. Hvorfor spør du? Jo, det skal jeg fortelle deg. Svaret er veldig enkelt. Du er nødt til å konsentrere deg hele veien. Det å hekle kosedyr betyr jevnlige økninger og fellinger. Så når du holde på må du ha tungen rett i munnen og følge med hele veien.

Jeg vet mange bruker maskører for å vise starten, men ved hekling synes jeg det er best uten. Når det kommer til strikken er saken en helt annen. Da er den nemlig gull verdt.

Andre vet jeg også starter hver omgang med en luftmaske og det er det selvfølgelig ingen ting i veien for. Men jeg synes du får en slags tydelig sporvei i heklingen som viser hvor omgangen startet. Den liker jeg ikke. Jeg liker at du ikke den som får dyret ikke ser hvor du startet og hvor du sluttet på hele prosjektet.

Derfor jeg en person som sitter å teller hele veien. Blir kanskje litt asosial ved slike anledninger, men jeg koser meg og slapper av med det. Jeg liker at jeg får tanken bort fra alt som surrer oppi hodet og krever plass. Så når ønske kom om en Mindy Mus til en jentungen av ei venninne av meg sa jeg selvfølgelig ja.

Denne musen er fra boken Hekle En Venn og dere finner oppskriften på side 21.

Mindy Mus – Hekle en venn.

Mindy er en venn å danse med for en liten ballerina og her kan du leke deg frem med farger og lage din helt unike mus.

 

Oppskriften er veldig enkel å følge og de forklarer nøye og detaljert hvordan du skal gå frem, men jeg har gjort min lille endring når det kommer til denne oppskriften. Opprinnelig i denne oppskriften står det at alle deler skal hekles hver for seg. Deretter skal alle deler syes sammen til en hel figur.

Personlig liker jeg best å hekle fast det som kan hekles fast. Tenker da rett og slett på når den lille skal leke med den. Jeg vet ikke om det er sant eller ei, men jeg ser for meg at det er vanskeligere å rive deler fra hverandre når det er gjort på denne måten.

Så det første jeg heklet fast var beina til selve underdelen.

Mindy Mus – Hekle en venn.

 

Der etter heklet jeg ermene slik at de låg klar til jeg skulle hekle overkroppen.

Mindy Mus – Hekle en venn.

 

Mindy Mus – Hekle en venn.

 

Deretter heklet jeg hodet og fylte det da hodet ikke går ann å hekle på underveis.

Mindy Mus – Hekle en venn.

 

Her er en liten endring som jeg ikke gjorde underveis på denne musen, men jeg kommer til å gjøre om jeg hekler en til – nemlig denne lille snuten. Jeg kommer nok heller til å starte med rosa på selve hodet enn å hekle en snute å sy på på, dette rett og slett for at jeg synes snuten ble noe stor her i forhold til selve musen.

Mindy Mus – Hekle en venn.

 

Så ble overkroppen til og her ser dere at jeg har heklet på ermene samtidig.

Mindy Mus – Hekle en venn.

 

Når dette er gjort er der bare å sy på hodet og du sitter igjen med en nusselig liten dansene mus som kan følge deg i alle døgnets tider.

Mindy Mus – Hekle en venn.

 

Er maten årsaken til at du sover dårlig?

Har du problemer med å sove og føler at han Jon Blund unngår deg som pesten? Til tider føler iallfall jeg det slik. Det hjelper lite hvor innbydene seng ser ut og om en har sengen for seg selv eller deler den med typen eller hundene….

Sengen var både god og behagelig å ligge i og sengetøyet var rent og pent.

Så etter å ha slitt med dette i lengre tid begynner en å bli litt desperat etter hva som kan hjelpe. Så selv om jeg får veldig god hjelp av fastlegen min søker jeg gjerne litt på nett om enkel og naturlige løsninger.

For hvem drømmer vel ikke om en god natts søvn og den følelsen av å være helt uthvilt når en står opp. Etter litt søking i natt kom jeg over flere gode råd og tenkte jeg kunne dele noen av de med dere. For dette som jeg kom over snakker om mat som kan være ødeleggende og selv om jeg jobber natt må jeg jo likevel ha næring i løpet av natten.

Vel iallfall er disse råden noe jeg kom over i natt.

 1. Tomater – tomater er jo noe som en bruker til masse, en enkel salat som til middag. Men tomater er visst ikke lurt å spise før en legger seg på grunn av høyt syreinnhold. Syreholdig mat kan gi deg halsbrann som igjen går ut over nattesøvnen.
 2. Krydret og sterk mat – dette gjør at kroppstemperaturen din stiger, noe som gjør at blodomløpet får fart på seg og kickstarter fordøyelsen. Dette kan føre til halsbrann og gjøre det vanskelig å sove. Veldig dumt for min del siden jeg er rimelig glad i sterk mat.
 3. Brokkoli – igjen noe som passer til salater og middager. Her skulle en jo tro det var bra å få det i seg, men ikke før søvnen. Brokkoli har ett høyt fiberinnhold som kan føre til at du føler deg oppblåst. Dette er igjen noe som kan gjøre det vanskelig å sove.
 4. Biff – kjøtt generelt er en favoritt. Selv spiser jeg ikke biff hver dag, men jeg er veldig glad i gode kjøttstykker når det kommer til middag og kan gjerne ha med meg rester på natt. Men på grunn av det høye fett og protein innholdet i kjøttet får fordøyelsen ekstra mye og jobbe med. Dette er noe igjen som fører til dårlig søvnkvalitet.
 5. Mørk sjokolade – noe søtt kan jo frist på kvelden eller på natt for min del når jeg jobber. Men mørk sjokolade inneholder koffein og som vi alle vet er jo koffein oppkvikkende. For fakta sier at jo mørkere sjokolade en spiser jo høyere innhold av koffein får en i seg.

 

 

Nysnø og snøballkrig

Idag når vi våknet og såg ut vinduet var det kommet ned ca. 10 cm. med nysnø. Selv om jeg hater snø for min egen del elsker hundene snøen, så vi måtte jo bare ta oss enn tur ut å leke i snøen.

Vi valgte å kjøre til Blomneset hvor hundene kan få springe fritt og bare leke seg til de går lei. Men på veien dit måtte vi også innom Pets Kristiansund for å handle nye halsbånd til Lexie og Snoopy. Snoopy ble den som ble med inn og valget falt på turkis til han selv mens Lexie fikk rosa. Litt gøy å koste på de biffen litt nytt innimellom. Litt små bortskjemt, men de fortjener det jo siden de er så søte. 🙂

På Blomneset låg snøen hvit og fin når vi kom. Ingen hadde vært der før oss så hundene fikk gleden av å innvie den med sine små poteavtrykk. Selvfølgelig måtte vi kaste mase snø slik at begge to kunne gå i krig med ballene. Her skulle ingen snøball overleve de små kjempene.

Snoopy klar til å ta sats, men Lexie følger nøye med.
Men det tok ikke lenge før Lexie ble med på leken også.
En to tre og hoppe, hvem fanger ballen først.
Lexie gikk seirende ut.
Samme gjorde Snoopy.

Skal innrømme at selv om jeg ikke liker snø er det gøy å se hvordan disse to koser seg fult ut når snøen har dalt ned.

 

#1 – Skoggenser

Tenkte jeg skulle dele litt om en ny genser fra Sandnes Garn i dag. Denne er deg Cecile Skog som har vært med på designen og det delikate hullmønsteret består av grantrær. Så en kan jo tenkte seg til hvorfor de valgte trær ut i fra etternavnet hennes.

Men uansett så er mønsteret enkelt og fint å se på. Mønsteret kommer også til både voksen og barn, så her kan mor og datter gå med samme genser. Genseren er strikket i garnet Kos fra Sandnes Garn og kommer i mange farger, derfor kan en enten strikke i samme farge til en begge, forskjellige farger til mor og datter eller flere farger til en selv – alt etter hva en ønsker i grunn. Kos er ett ullgarn og som Skog selv sier “Ull å bevege seg i, mjukt og lett på tå”.

Skoggenser, Sandnes Garn og Cecile Skog design.

Som dere ser her på mønsteret så kan dere seg små trær danne seg. Disse trærne kommer spesielt godt frem ved hjelp av lyse farger eller om du har en mørk farge med en lys skjorte under.

Skoggenser, Sandnes Garn og Cecile Skog design.

På voksen genseren slik som her har jeg strikket den i fargen Lys Gråmelert 1021 og det gikk med 6 nøster i størrelse medium.

Tenkte også jeg kunne vise dere barneversjonen, selv om jeg har ikke har strikket denne selv. Men vi har den utstilt på butikken jeg jobber og der står den flott og viser seg frem sammen med min voksen modell.

Skoggenser, Sandnes Garn og Cecile Skog design.

#1 – Mariuslue

Strikker en en heldress med mønsteret marius og sitter igjen med reste gjør man hva?

Jo, svaret er enklet og greit. En strikker en lue med samme mønster for å gjøre antrekket perfekt på en liten jente. Siden dressen ble strikket i størrelse 6 måneder ble også denne luen det.

Mariuslue størrelse 6 måneder.

Selv strikker jeg ofte firkantede luer, men denne gangen ble det en rundlue da jeg syntes den passet fint til ei lita jente.

Utstyret du trenger;

 • Rest med nummer 1032, farge lys gråmelert.
 • Rester med nummer 1002, farge hvit.
 • Rester med nummer 4513, farge gammelrosa.
 • Liten rundpinne 2,5 og 3.
 • Settpinner 2,5 og 3.

Quaden – you’ve got a friend in me!

Quaden you’ve got a friend in me.

Mobbing har vært og er fortsatt er stort problem og den som kan se på denne videoen og si at det ikke stemmer mangler noe essensielt.

Hjerteskjærende å både se og høre på. En 9 åring skal ikke sitte og si at han vil ta sitt eget liv. Det finnes grenser for hvordan et mennesket skal oppføre seg ovenfor ett annet. Det å mobbet en 9 åring for noe han selv ikke er skyld i slik som kortvokstsyndrom er og vil aldri være innafor i noen normer.

En 9 års gammel gutt skal le, ha det gøy, leke med venner og se frem til å gå på skolen. Ikke komme hjem i tårer og ønske at han ikke eksisterer. Som moren sier i filmen; det er på tide foreldre lærer opp ungen sine om hvordan de skal oppføre seg. Det er faktisk vi voksne som lærer barna hvordan det er greit å behandle andre mennesker. Om ikke voksne snart tar større grep vil dette bare utvikle seg til noen enda større og katastrofalt. Er ikke statistikken om selvmord høy nok uten at enda flere og barn helt ned i 9 år ønsker å dø?

La nå derfor heller vise Quaden og andre som sliter at det finnes godhet i verden! Det finnes i oss alle!

Personlig vil jeg bare si slik som Hugh Jackman;

Quaden you’ve got a friend in me! Always!

Mobbing er ikke OK, ikke nærheten av OK en gang! Så la oss alle være litt snillere med hverandre. Livet er hardt nok som det er allerede om en ikke skal igjennom ett liv med mobbing også. Alle og en hver møter vi en hindring eller flere i livet. Tenk selv om noen skulle mobbet deg for den hindringen og enda mere spesielt om dette da er noe som du ikke slev kan noe for heller!

Jeg er så glad for at Quaden fikk oppleve denne dagen her under. Og at han sier at dagen gikk fra å være den værste til den beste er ord som synger i mine ører.

Dette fortjente du!

La ingen trykke deg ned lengre, du er perfekt akkurat slik du er.

Bare noen siste ord, du som leser dette og tenker dette ikke gjelder deg eller dine. Husk vi alle har ett ansvar om å ta vare på andre mennesker og vise omsorg, empati og nestekjærlighet.

Ser du noen som sliter; smil til di, spør om du kan hjelpe med noe eller rett og slett bare møt opp og vær hos de. VIs de at uansett så har di en venn i deg på godt og vondt. Og vise litt omsorg koser en selv ikke så mye, men for den som sliter kan det bety alt i hele verden!

#1 – Mariusdress

Noen ganger er det greit å strikke klassikkere slik som denne mariusdressen. Denne ble strikket til en kollega som skal bli bestemor.

Mariusdress i 6 måneder.

Den er strikket i garnet Sisu fra Sandnes og er en blanding av tre oppskrifter for å få rundfelling.

Utstyret;

 • 3 nøster Sisu nummer 1032, farge lys gråmelert.
 • 1 nøste Sisu nummer 1002, farge hvit.
 • 1 nøste Sisu nummer 4513, farge gammelrosa.
 • Liten rundpinne nummer 2,5 og 3.
 • Settpinner 2,5 og 3.
 • Knappen har jeg kjøpt på Ebay.
Ebayknapper

 

Dressen er strikket i størrelse 6 måneder slik at den lille kan bruke det en stund. Blir bein og armer for lange kan de bare brettes opp den første tiden.

Oppskriften er som sagt en blanding, jeg har brukt oppskrift på maskeantall og cm. fra dressen i original sisu dress 6 måneder. Men cm. på selve armen er etter oppskrift fra dressen strikket med rundfelling i smart og lannet, det er også ved hjelp av disse jeg har kommet frem til antall på mønsteret.

Alle informasjon om maskeantall, mønster og mål finner dere i heftet Tema 30, Klassiker 0 -4 år.

#1 – T-skjorte bilde variant.

Reklame | Clas Ohlson

For alt for lenge siden fortalte kjæresten om en t-skjorte som han hadde brukt så alt for mye og derfor var såpass slitt at det gikk gikk an å bruke den lengre. Men på grunn av bildet på selve skjorten satt det alt for langt inne å la den gå i søpla. Så den har nå ligget i en ball på kjøpmansdisken hans i flere måneder uten at den har hatt noe liv eller mening.

Derfor tok jeg noen grep denne uken for å overraske han da han kom heim fra en jobbreise.

Jeg dro på Clas Ohlson og fikk tak i en ramme som var sånn akkurat slik jeg hadde sett for meg i hodet. Valget falt på London rammen 40×40 cm. Du kan få den i flere størrelser så om du ønsker en lignede kan dere ta en titt HER inne, dere finner den både i svart og hvit ramme.

Jeg tenkte først på å skaffe 50×50 men på grunn av at rammen også har passepartout rundt selv bilde falt valget på 40×40. Dette ble mer en stor nok og hadde jeg godt for større hadde det blitt veldig mye hvit rundt selv bildet.

Sikkens
Ble ganske så godt fornøyd med endelig resultat selv.

Som sagt var dette en overraskelse som han ikke skulle vite noe om derfor satt jeg det bare opp ferdig innrammet på kjøpmansdisken hans slik at han måtte se det når han kom inn.

Overraskelsen fungerte slik jeg håpet og han ble gledelig overrasket som han sa selv og bildet havnet med en gang på veggen inne på sture. Dette tok meg litt på sengen da han tidligere hadde snakket om å henge det opp i garasjen sammen med alt av motorer og verktøy siden bildet hører under denne kategorien. Men ingen ting er jo bedre at han ble så fornøyd at bildet fikk henge i stuen istedenfor å bli stuet bort i garasjen.

Sikkens
Bildet havnet også på veggen med en gang, så da er det jo gøy å gi gaver.