Når feil rettes opp på nok en bølge.

Etter at hodet virkelig ikke var med på forje hvite bølgegenser klarte jeg å få ferdig en ny genser i naturhvit størrelse large. Mottaker ble også veldig fornøyd så da kan jeg si meg selv fornøyd også. Selv om forje “feil” strikk egentlig fikk en fin slutt ved å finne sin nye eier i Namsos, så aldri så gale at det ikke er godt for noe. ☺

Denne bølgen er også strikket i 3 tråder Brushed Alpaca Silk men i fargen natur med nr. 01 og jeg brukte 14 nøster på denne. 

#strikking #knitting #minmote #anettopheim #ganni #bølgegenser #Kristianesbølgegenseren #drops 

Grå Solveig genser

Enkelte prosjekter setter både strikkelyst og tålmodighet mer på prøve en andre! Men nå kan jeg endelig si meg stolt og fornøyd av nok en Solveig genser, tilsammen har jeg nå strikket to stykker av denne og jeg kjenner at to er mer en nok. Så sier vel igrunn never again til at Solveig kommer i hus eller på pinner her noe mer. 😜 Å holde tunga rett i munnen mens en strikker denne er neste et must og en Må hele tiden følge med for å få fletter og kabler på rett plass og ikke minst rett vei. 

Men fra litt tull over til alvor, sannheten er at jeg ble mere fornøyd med denne grå genseren sammenlignet med den hvite. Vet ikke helt hvordan jeg skal forklare hvorfor, men stort sett synes jeg at feste på armene ble finere på denne. Årsaken kan vel være så enkel at jeg på den hvite sydde fast armen men på denne grå brukte jeg heklekroken. 😊

Jeg føler selv jeg har funnet en slags teknikk som nesten gjør at festningen av armen blir mere usynlig på vrangsiden og nesten går glatt inn i selve strikkingen både på rettsiden og vrangsiden. 

Garnet som Hanneli hadde sammen med Sandnes garn har nå gått ut av produksjon, men hun som skulle ha denne klarte å få tak i akkurat nok nøster (13 stykk) i fargen grå 1020 til denne. Og disse nøstene holdt akkurat til denne genseren, kunne ikke strikket den større om jeg ville. 🤗

Genseren er en blanding av størrelsene small og medium og er strikket på pinner 4 og 5.

Overvidde ca. 90 cm.

Lengde ca. 58 cm.

#strikking #minmote #fletter #hanneli #Sandnes #merino 

Noen ganger er ikke hodet helt med!

Er det mulig var første tanke når jeg var kommet halvveis på denne bølgegenseren. Jeg skulle strikke den i størrelse large, men klarte på ett eller annet vis å strikke den i small/medium……hodet er virkelig ikke med bestandig. 

Men den fikk seg jo en ny eier denne også og ble sendt til Bergen, Så jeg kan jo egentlig ikke klage over det. Jeg får heller tenke nok en lykkelig eier går rundt med den berømmelige ganni inspirerte bølgegenseren. 😉

Den er strikket i trippel tråd Brushed Alpaca Silk fra Drops på pinner 8 og 9 og det går med 12 nøster i denne størrelsen.

#strikk #strikking #ganni #bølge #bølgegenser #genser #minmote #hvit #natur #anettopheim 

En skikkelig gråværsgenser som passe årstiden.

Her på Møre regner, hagler og til og med snør litt omtrent annenhver dag, til og med en kombo på samme dag til tider. Så en har jo god grunn til å fyre i peisen og så kose seg inne med stearinlys og strikking. 😀

Jeg vet selv at store prosjekter kan være kjedelig å gjøre ferdig innimellom, grunnen kan være at en har tatt seg vann over hodet på noe en ikke kan, det blir ikke slik en ser for seg eller en går rett og slett lei. 😮

Hun som hadde begynt på denne hadde mistet motivasjonen til å få denne ferdig og spurte pent om jeg orket å gjøre den ferdig. Jeg ba henne komme med posen slik at jeg kunne se hvordan det såg ut og for å se om jeg strikket likt. Hun hadde kjøpt både mini alpakka og vanlig alpakka i genseren, fulgt oppskriften til mini alpakka men strikket på pinne 3 og 3,5. Så genseren var litt løst strikket i forhold til min strikkefasthet.  Men siden bolen så å si var ferdig og ikke resten tok jeg en sjanse på å få den ferdig for henne.

Jeg strikket vrangbordene på armen og halsen i 3 og armer pluss brystet i 3,5. Etter ønske fra mottaker ble ikke resultatet så ille, hun ønsket en løs og ledig genser og den har også ekstra lengde på genseren. I tillegg til litt forskjellig strikkefasthet  (men som skrevet synes jeg det gikk greit lell, hva synes du?) ble stjerna tofarget denne gangen også. Jeg sendte henne ett bilde av min forje og hun likte den detaljen veldig godt. Selv synes jeg den ble litt mykere en en enkel rad med koks på selv brystet.

Nærbilde av stjernen i koks og lysgrå.

Fargene er;

  • MINI ALPAKKA MØRK GRÅMELERT 1053  
  • ALPAKKA HVIT 1001
  • MINI ALPAKKA KOKSMELERT 1088 
  • ALPAKKA GRÅMELERT 1042

Oppskriften finner dere i heftet; TEMA 35 NORSKE IKONER VOKSEN

 

#strikking #knitting #minmote #nancy #koks #grå #hvit #høst #genser 

Hjemmelagde stearinlys

Har flere ganger sett forskjellige måter å lage lys på og fikk denne dagen ånden over meg og lysten til å prøve. Leste opp om selve temaet og søkte på YouTube etter videoer om hvordan det lages. Så dette ble resultatet når jeg var ferdig med alt.

Jeg hadde ingen mengder å gå etter, men tok en sjanse på hvor mye som trengtes. Prosessen består av tomme lysglass som jeg først vasket med zalo og varmvann for å fjerne alle rester av gammelt lys. Jeg ente opp med 5 små lysglass. Så fant jeg frem gamle og slitte fargestifter som jeg fjernet alt papir ifra. Akkurat hvor mange jeg brukte telte jeg ikke over, det ente bare opp med en bundet. Så tok jeg noen telyse som jeg fjernet fra formen og tok bok veiken.

Nå kommer selve prosessen på hva du gjør videre. Jeg la alle telys ca. 10 stykk til 5 glass og bunden med fargestifter i en liten kasserolle og lot alt smelte sammen. Bruk svak varme, det skal kun smelte og ikke koke, rør også underveis slik at du ser at det ikke blir brent og du får blandet alt sammen.

Når alt ser en fin og glatt veske helles den over på de glassene du ønsker, jeg brukte 5 glass som det står [email protected] på. La de stå til avkjøling en times tid ca og så sett oppi ett bursdagsfest som brukes som ny lysveik. 

La så det bare stå til alt er stivnet helt og så er det bare å bruke lysene som du selv har laget. 

Slik som dette ser det ut når det er lys i, ganske så stemningsfullt og fint igrunn. 😀

#lys #fargestifter #farge #homemade #home #minmote #kos #stearin 

Kristianes fingenser

Etter å nå ha strikka to stykker av den berømmelige bølgegenseren var turen kommet til å strikke Ganni genser nummer to. Så her er da resultatet min variant av fingenseren. Denne er strikket til ei på jobb som bare elsker fargen rosa, så da måtte den bare strikkes i duse rosa farger.  Jeg har brukt en tråd Pudder rosa Børstet Alpakka fra Sandnes garn 5 nøster med kode 4602 og en tråd Pudder rosa Silk Mohair fra Sandnes garn med kode 3511 2 nøster.

Størrelsen er en S/M i antall masker men er strikket i en slags mellom ting mellom minste og største størrelse i lengde. Jeg har fulgt oppskriften sånn som den står ellers og har brukt pinne 8 på vrangborder og pinne 9 på selve genser.

Målene er slik som dette;

  • Overvidde 48 cm målt flatt og 96 cm vist målte rundt.
  • Hel lengde ca. 60 cm.
  • Armer målt fra under der du deler arma i to ca. 46 cm.

Frempartiet som dere ser har hullmønster hele veien, armene er med en enkel råd hullmønster resten er vrangstrikk og selve ryggen er i enkel rettstrikk uten noe hullmønster.

 

#ganni #minmote #strikking #Kristianesfingenser #fingenser #rosa #pink #pudder #Sandnes 

Hvite bølger som passer til en kald vinter

Så etter forje bølgegenser som jeg strikket, skrev jeg en del om dette med disse fellingen. Det førte til at jeg fikk 5 eller 6 oppdatere oppskrifter fra designeren av genseren! Det litt komiske med dette at selv om det sto noen forandringer i hver, står det fortsatt ikke bedre forklart når det gjelder fellingene.

Men det kom flere ønsker på ganni gensere etter den røde og derfor genser nummer to strikket i fargen natur i garnet Børstet Alpakka nummer 1012. Jeg gikk derfor på med friskt mot nok en og brukte her den siste oppdateringen jeg hadde fått og mine notater fra forje.

Denne er strikket i størrelse S/M på pinner nr. 8 og 9 og det gikk med ca. 10 nøster med denne garntypen. Opprinnelig står det i oppskriften at den skal strikkes i drops air dobbel tråd, jeg har brukt dobbel tråd i alpakka også. 

Målene er ca. 60 cm. på armen, 100 cm. i overvidde og hel lengde er ca. 56 cm. Dette stemmer så å si med oppskriften selv med annet garn og forskjell fra den rød til denne er det ikke strikket på noen ekstra bølger.

Frempartiet består av bølger, vrangstrikk og perlestrikk, ryggen består at vrangstrikk og perlestrikk og armen består av vrangstrikk og en enkel rad med bølger.

#strikking #bølge #genser #bølgegenser #anettopheim #ganni #idashobbykrok #minmote #drops #kristianesbølgegenser #sandnes