GANNI the julliard mohair bow pullover / Lavendelgenser

Reklame |

Så var tiden kommet til å dele siste forsøk på den så langt siste oppskrift i Ganni genserne. Som sagt er dette den siste jeg har sett så langt som det er kommet oppskrift på og oppskriften er også denne gangen laget av Anett Opheim. Du finner oppskriften ved å gå inn her.

Men på grunn av min fasinasjon av Børste Alpakka for tiden, ønsket jeg å prøve en variant i dette garnet sammen med Silk Mohair. Jeg hadde liggende noe garn hjemme og med å kjøpe til noen nøster til fikk jeg altså denne av pinnene og slanket garnlageret litt igjen ( hater å ha rester med mye garn og ikke få brukt det ) . Pluss dette er jo også første kombinasjon som jeg selv ikke synes klør og jeg KLØR av det meste. 

Opprinnelig er ikke dette garnet brukt i oppskriften, men det har jo funket bra på både Ganni Fingenser og Ganni Høstegenser så derfor tenkte jeg det ville fungere her også. I oppskriften er den strikket på pinne 12, men jeg synes det blir litt vel løst strikket med så stor pinne. Derfor har jeg brukt pinne 7 på vrangbord og hals mens på resten 9, det gir en strikkefasthet på 10 masker over 10 cm.

Jeg la også opp til den største størrelsen som på grunn av mindre pinner gir en ett ferdig produkt av minste størrelse. Ønsker du derfor den største størrelsen vil jeg anbefale å legge opp til største størrelse og bruke pinne 8 og 10. Selv strikket jeg en vrangbord på armene over 10 omganger da jeg liker de litt lengre, pluss så strikket jeg 5 pinneved vrangbord på bolen før at den ikke skulle få sjansen til å rulle opp. Bortsett fra dette fulgte jeg oppskriften slik Opheim har skrevet den, med ett lite unntak av at jeg ikke lagde splitt bak rett og slett for jeg liker ikke slik åpen rygg.

På denne størrelsen går det med 5 nøster Børstet Alpakka og 2 nøster Silk Mohair, skal du strikke en størrelse større renger du ett nøste til av hver sort. Fargen jeg har brukt er Pudder Rosa i Børste Alpakka med kode 4602 og Pudder Rosa i Silk Mohair med kode 3511.

Måten bærestykke er strikket på ser det i grunn ut som solstråler på en fin sommerdag. 😊

#genser #minmote #drømmestrikk #strikking #ganni #lavendelgenser #sandnes

Lille Frøken Putty

I disse tider er det ikke bare de minste som skal kunne få pynte seg i fine strikkede kreasjoner, nå er også tiden inne for at dukkene skal kunne følge trenden til lillemor og lillefar.

For nå endelig kan små mødre og fedre få “mini me” versjoner av seg selv i alle de farger de måtte ønske. I hefte Tema 54 Dukker fra Sandnes finner du blant annet Putty, Blåklokke, Nancy og mye mer. Barn er herlig kreative og har sine egne regler for hva som fungerer best og det er bare sjarmerende om fargekombinasjonene blir litt utenom det vanlige. Her er det bare å mixe og matche.

Klærene finnea i to størrelser: 40-45 cm og 45-50 cm. Den største varianten egner seg dessuten også som strikk til premature babyer, om du skulle ønske å bidra til det via for eksempel Amandaprosjektet.

Min lille frøken Putty er i størrelsen babyborn og har fått pyntet seg i Puttykjole, Puttykyse og strømpebukse.

 

 

Puttykjolen og kyse er strikket i babyull lanett fra Sandnes med fargene brunrosa nummer 3544 og kitt nummer 1015 mens strømpebuksa er strikket i kun kitt nummer 1015. For hele settet trenger du ett nøste med kitt og to nøster med brunrosa og dette skal holde om du strikker den ene eller den andre størrelsen. Hele settet er strikket på pinner 2,5 og 3 og du trenger i tillegg to knapper til å lukke kjolen bak.

 Oppskriften finner du her i hefte Tema 54 Dukker.

 

#strikk #strikking #baby #amandaprosjektet #prematur #barn #minmote #sandnes #dukke #dukketøy #dukkeklær #klær #lek #gave

 

Jannecke Genser

Reklame | Enda mer Bystrikk

Nå som vinteren er her og temperaturen svinger fra kaldt til litt varmere og så kaldt igjen, hva passer vel da bedre en med en herlig god kosegenser? Du har sikker hørt navnet Jannecke Weeden før og sikkert sett ho på TV i ett eller flere programmer, senest når hun var med i God Morgen Norge på Tv2 for å snakke om angst. I dette programmet hadde hun på seg denne herlige genseren i en skikkelig skogsgrønne farge.

Er ikkje denne damma en tøff og åpen dame som snakker om det mange anser som tabu å snakke høyt om?

Så kan jeg vel også være så ærlig å si jeg er litt lei Ganni gensere etter utallige varianter av denne som allerede er strikket. De er jo fine og jeg har planer om å strikke flere, men kjekt med litt forandring innimellom også. Derfor var lykken stor når denne kosegenseren kom på skjermen og jeg tror faktisk jeg skal unne meg en selv etterhvert også, rett og slett for at denne varianten passer meg bedre enn Gannigenserne. ☺

Jeg har strikket min i en variant av Børsta Alpakka og Silk Mohair fra Sandnes da dette var det garnet som kom nærmest hos min lokale garnbutikk. Siden dette er genser nummer en og i ett annet garn strikket jeg i første omgang en størrelse small/medium. Derfor ente jeg opp med å bruke 7 nøster med Børsta Alpakka farge Lys Blågrå 6220 og 3 nøster Silk Mohair farge Blåmelert 5835. Ønsker du å strikke den største størrelsen, tror jeg du skal kunne klare deg med samme mengde så lenge du holder strikkefasthet i oppskriften.

Selv har jeg fulgt oppskriften på maskeantall og selve pinnene, men jeg gjorde om genseren til en med raglanfelling. Så jeg strikket dobbel perlestrikk til jeg hadde 31 perler i høyden på armen og 26 perler på bolen før jeg satte sammen armer og bol. Så strikket jeg fire omganger før jeg begynte med selve fellingen til raglan mens jeg fulgte oppskriften videre og jeg felte også likt til halsen slik som det står i oppskriften.

Skal jeg være helt ærlig synes jeg den blå kjempe fin og ser frem til å strikke flere etter at en Nancy og litt dukkeklær er kommet av pinnen. 😀

Genseren har følgende må;

 • Arm ca. 48 cm.
 • Hel lengde ca. 63 cm.
 • Overvidde ca. 106 cm.

Dette stemmer med oppskriften i boken fra Enda mere bystrikk selv om jeg har brukt annet garn enn hva oppskriften oppgir. Oppskriften finner dere her i denne boken og det fine nok en genser for alle og en hver i denne boken. Selv om min favoritt er denne genseren. 

#strikking #strikk #bystrikk #endamerebystrikk #minmote #drømmestrikk #kos #kosegenser #genser #janneckegenser #janneckeweeden #knitting 

Freya Finkjole

Reklame | Dale Garn

For å si det so  Dale garn sier ? kun det beste til de minste.

I katalogen DG339 Dale Baby Classics finner du oppskriften til denne søte sommerkjolen og bonusen er jo også at den finnes som gratis oppskrift som kan lastes ned HER. Du får dobbelt opp med oppskrifter ved å laste ned modell 06 ved at du får både Freya Finkjole og Sommertopp, størrelsene du får er fra 6 måneder opp til 4 år.

Begge to er strikket i Lille Lerke som er fra den fineste økologiske og etiske Pure ECOgarn. Kun det aller beste til de små! Lerke garnet er perfekt når ren ull blir for varmt, og er like flott til hekling og strikking. Suksessen er garantert! Mønsteret er det samme på kjolen som toppen og med farger i sukkertøy blir det jo ett veldig fint mønster.

Jeg har strikket denne kjolen i størrelse 2 år og den er strikket på pinne 2,5 og 3. Fargene kan du jo egentlig variere i alle mulige varianter, men jeg har brukt fargen 8101 Jadegrønn i bunnfargen med fargene 5752 Skifer, 0020 Ubleket Hvit, 8120 Lys Gul og 8104 Dus Gammelrosa.

#dalegarn #dalebabyclassics #strikking #minmote #houseofyarn_norway #dg #baby #barn #drømmestrikk 

Bølgetøfler

Selv de minste kan trenge noe som varmer de små tærne i vinterkulda og hva passer da bedre enn ett par søte små tøfler. Jeg fant denne oppskriften gratis på nett, så visst dere vil kan dere følge lenken til den her.

Men siden jeg ikke er så stødig på dank, har satt den over fra dansk til norsk og laget flere størrelser på dem. De som også er så kjekt med dette lille prosjektet er jo at her kan du få brukt opp litt av lager og rester en har heim, for det går ikke med så mye garn til ett par.

 

Jeg har brukt garn fra SandnesLanett Babyull, dobbel tråd og på pinner nr. 3, men du kan også bruke enkeltråd med baby merino ull fra drops.

 Størrelse;

 • 0-3 måneder.
 • 3-6 måneder.
 • 6-9 måneder.
 • 9-12 måneder.

Oppskrift;

 • Legg opp 24, 27, 30, 33 masker og strikk 28, 30, 32, 34 riller.
 • Fell 11, 12, 13, 14 masker og strikk videre over de 13, 15, 17, 19 maskene slik:

Strikk 4 pinner med glattstrikk med den glatte siden mot retten og så 4 pinner glattstrikk med den glatte siden på vrangen. På denne måten lager du boblene ved tærne.

 • Gjenta disse to partiene over med rett- og vrangpartier til du har 10 bølger med glattstrikk mot retten og 9 bølger med vrangstrikk mot deg.

Monteringen;

 • Sy sammen den siste omgangen med bølgestrikk mot andre siden av der du har strikket rillestrikk.
 • Sy så sammen rillestrikken under foten, men ikke over der du har strikket bølgestrikken.
 • Ta en dobbeltråd og trekk den igjennom bølgesidene både opp og nede. Trekk godt sammen og fest de godt.
 • Brett så ned kanten på rillestrikken og så er tøflene ferdige.

Lykke til alle som prøver på disse søte små.

 

#baby #tøfler #babytøfler #gave #strikk #strikking

The little black sweater

Den lille sorte har vi alle hørt om, men den er jo egentlig sett på som en kjøle som passer til de fleste anledninger. Men helt ærlig passer det jo også supert med en sort fin genser som også går til det meste av hva du har i garderoben.

Så hva med en Ganni inspirert høstgenser i svart, som sagt har du en genser til de fleste anledninger pluss at det er en kosegensere å ha på seg. Genseren er både kul og trendy og siden den er strikket på tykke pinner føles den også veldig lett på. Genseren passer perfekt til både jeans og skjørt, alt etter hva du føler for å ha på deg når du står opp av sengen.

Jeg har strikket denne etter oppskrift fra Anett Oppheim sin Kristianes Høstgenser, i oppskriften hennes får du oppskrift på to størrelser; small og medium/large. 

Min genser her er i en størrelse small, men det er strikket på ekstra 5 cm på armene og en ekstra Y i lengden på bolen etter ønske. Garnet er Brushed Alpaca Silk fra Drops og det går med ca. 12 nøster på denne når du strikker sånn som meg her med 3 tråder i tykkelse.

#strikk #strikking #minmote #anettopheim #ganni #sort #svart #black #høstgenser #genser

Braided Headband / Flettepannebånd

Flott, tykt og varmtpannebånd med store fletterbsom detalj, du kan lage det med en eller to fletter alt etter hva du ønsker og har behov for.

Litt i sammenligning med gårsdagens innlegg går dette pannebåndet også under kategorien lettstrikket for både nybegynner og de som har strikket i mange år. 

Å hva er vel bedre innimellom en små enkle og raske prosjekt.

Utstyr;

 • 2 nøster Rubin fra Sparkjøp, Merino Ekstra Fine fra Drops eller Smart fra Sandnes.
 • Liten rundpinne nummer 4,5.

Lengden avgjør du selv, men greit å prøve seg frem etterhvert da pannebåndet krymper en god del når du begynner å flette. Pannebåndet er også på grunn av dette lett å lsge til både små og store, barn og voksne. ☺

Oppskrift;

Under her finner dere bilde av hvordan det ser ut og hvordan dere fletter. Oppskriften er opprinnelig på russisk, men bilden gjør det veldig enkelt å forstå fremgangsmåten og du skal derfor slippe å møte de store utfordringene.

Skulle du likevel føle du trenge litt mer forklaring, kan du ta en titt på denne videoen med navnet Braided Headband.

 

#pannebånd #hårbånd #flette #fletter #hodeplagg #strikking #strikk #minmote 

 

Calorimetry

Dette er vel i grunn ett av de letteste og samtidig utrolig anvendelige pannebåndene du kan finne!

Pannebåndet består kun av rett og vrangmasker og strikkes på forkortet pinner i en vendestrikk teknikk.

Utstyr;

 • Et nøst Smart fra Sandnes, Merinoull fra Sandnes, Duo fra Sandnes, Lerke fra Dale, Merino Ekstra Fine fra Drops. Garnet skal ha en strikkefasthet som tilsier 22 masker over 10 cm.
 • Liten rundpinne på 3,5.

Oppskrift;

Pannebånder går over 4 masker og maskeantallet du trenger må gå opp i 4 + 2. Dette gjelder uansett størrelse du strikker og du legger bare til eller trekker fra ett tall som kan deles på 4 alt etter størrelsen du ønsker.

 • Legg opp 114 i barnestørrelse og 122 masker i damestørrelse på rundpinnen.
 • Strikk 2 rett og 2 vrang over alle maskene og avslutt med 2 rett og snu.

Det skal bestandig strikkes rett over rett og vrang over vrang fra begge sider.

 • Strikk alle maskene bortsett fra de 2 siste og snu.
 • Ta en maske løst av, strikk 3 masker (fortsett ribbestrikk), plasser markør, strikk til det står 2 masker igjen og snu.
 • Ta en maske løst av, strikk 3 masker, plasser den andre markøren, strikk til neste markør og snu.
 • Ta bort markøren, en maske løst av, strikk 3 masker, sett markøren tilbake, strikk til neste markør og snu.

Gjenta omgangen over totalt femten ganger.

 • Ikke ta bort markøren, 1 maske løst av, strikk til neste markør og snu.

Det skal nå være 46 masker mellom markørene og 38 masker på hver side av markørene.

 • 1 maske løst av, strikk til markør, ta bort markør, strikk 4 masker, sett markøren på igjen og snu.

Gjenta omgangen over 17 ganger til og nå sksl det kun være 2 masker igjen utenfor markørene på hver side.

 • 1 maske løst av, strikk til markør, ta bort markøren og strikk de siste 2 maskene.
 • Strikk en pinne til over alle maskene (husk å ta bort den siste markøren) og fell løst av.

Fest endene, bruk en av trådene til å feste en knapp.

Knapphull har du allerede laget da du bruker en av de små hullene som blir ved passene som du snur arbeidet.

Crystal Ice Hat

Enkelte luer slår mere ann en andre og i USA har visst nok denne fått seg en opptur. Lua heter Crystal Ice Hat på original språket mens oversatt til norsk blir ett vakkert navn som Iskrystall-lue.

Ved første øyekast, spesielt for de som kanskje ikke har heklet så mye ser den avansert ut å hekle, men sannheten er at den egentlig er veldig enkel å lage.

Det som også gjør denne oppskriften så utrolig kjekt er at den uten så mye dill fall kan gjøres om til alle mulige størrelser. Alt fra baby, barn, dame, herre og baggy, faktisk bare en selv som setter en stopper. Alt du trenger å passe på når du setter igang er ater at maskeantallet er mulig å dele på tallet fem.

Oppskriften er opprinnelig på engelsk, men det skal i utgangspunktet ikke føre til,så store problemer selv om du ikke er helt stødig på engelsken. Kan du det grunnleggende innen hekling, vil jeg tro du lett skjønner hvordan du går frem. Spesielt visst du følger videoen på YouTube,  det geniale er at det faktisk finnes to videoer; en for det høyrehendte og en for de venstrehendte.

Selv brukte jeg heklekrok nummer 4 og tre farger, norske flagget (passer jo supert nå som det snart er vinter OL 2018 i Pyeongchang i Sør-Korea. Garnet jeg brukte får dere tak i hos Sparkjøp og heter Rubin, men du kan lett bruke ett annet garn og også krok visst du skulle ønske. På størrelsen jeg laget gikk det med ca. 1 nøste i hver farge, rødt, hvit og blått. (HEIA NORGE!)

Når du ser på videoen vil du se de bruker ett tykkere garn og krok, men som sagt så lenge som du passer på at maskeantallet kan deles på fem får du ingen problemer.

Masken som brukes er luftmasker, fastmasker, kjedemasker, kamelmasker og dobbeltstaver. Kamelmasker er vel det alle vil lure mest på hva er, men bare se nøye på videoen når han forklarer og du vil lett forstå hva det betyr og hvordan du skal gå frem. ☺. 

Som sagt finnes det en video for begge om du er høyre- eller venstrehendt har ingen ting å si, de forklarer lett for begge.

Trykk på linken HER for å finne den for de som hekler med høyrehånden.

Og trykk på denne linken HER for dere som hekler med venstrehånden.

Ønsker du oppskriften skriftlig, kan du laste den ned her på PDF; Crystal Ice Hat.

Det viktigste før dere setter igang er å passe på at dere måler dere rett ut i forhold til størrelse dere ønsker og at tallet med masker lar seg dele på 5 (vet at jeg gjentar ,eg selv her nå, men men…). Dette er for at luen tøyer seg lite ut og vil bli fort for trang visst dere ikke er nøye på opplegget.

Vel håper dere liker den., selv fikk denne luen seg ett nytt hjem hos ei venninne på Gjøvik. 😀

#hekling #minmote #norge #rød #hvit #blå #lue #ol #ol2018

Talene kjolen

Reklame | Be Charmed

Noe av det populære på strikkefronten nå for tiden er den søte Talenekjolen. Dette er en kjøpeoppskrift som dere kan få tak i her. Selv strikket jeg denne i størrelse 1 årsiden de  skulle være en dåpsgave. Selv om dåpsbarnet er 6 måneder nesten ved dåpen så har hun ved at jeg strikket 1 år en kjøle hun kan vokse litt i.

Dessverre oppdaget jeg etterhvert i strikkingen at det er flere feil i selve oppskriften, derfor fikk jeg flere mailer fra designeren for å få mønsteret til å stemme.

Hun tilbudte seg også å finne løsningene på feilene, men jeg fikk løst de selv ved å bruke litt ekstra tid og litt grubling. Det skulle jo tross alt være en dåpsgave så jeg hadde ikke tid å vente på ny oppskrift.

Så selv om denne kjolen tok litt lengre tid enn hva jeg hadde tenkt, ble den likevel ferdig i løpet av en ukes tid.

 

#kjole #minmote #barn #dåp #gave #dåpsgave #navnedag #talenekjolen