Hundebrød til snacksbiter.

Noen ganger må en gå utenfor firkanten å teste nye ting. Hvem skjemmer ikke bort hunden sin liksom?

Lexie gleder seg masse til å få sette tennene i dette.

Jeg kan i hvertfall skrive under på at jeg skjemmer de bort i den forstand på at jeg vil de skal ha det aller beste livet de kan ha så lenge de er her sammen med oss. Så derfor fikk jeg nå denne ideen om å kanskje begynne med litt hundemat og snack. Om dere liker det kan det hende det kommer mere og flere oppskrifter også etterhvert. Jeg har i alle fall fått meg mange ideer og har flere ting jeg tenker å teste ut.

Både Lexie og Snoopy synes dette luktet himmelsk godt.

Ideen fikk jeg vet at ved å lage dette selv, få hundene mine mat som ikke inneholder mye tilsetninger som ikke er så bra for dem. Jeg vet akkurat hva som finnes og hva de får i seg. Så med andre ord blir dette også en god del sunnere og i tillegg billigere i lengden. For sånn som med denne oppskriften ender du opp med to store brød og de gir igjen masse godbiter som de kan kose seg masse med.

Ingredienser;

 • 1200 gram med kylling voom – jeg brukte kjøttboller, men tenker å bruke pølsene etterhvert da de er enda billigere. Smaken kan du også variere alt etter hva hunden din liker.
 • 5 dl. havregryn.
 • 5 dl. havremel.
 • 3 spiseskjeer usaltet peanøttsmør.
 • 1 dl. solsikkekjerner.
 • 1 dl. linfrø.
 • 5 dl. potetmel.
 • 4 dl. vann.
 • 3 egg med skall.

Fremgangsmåte;

 1. Ha den tinte voomen i kjøkkenmaskin og rør det lett sammen.
 2. Tilsett havregryn, havremel, solsikkekjerner og linfrø.
 3. Tilsett eggene med knust skall i tillegg.
 4. Tilsett peanøttsmør.
 5. Bland vann og potetmel sammen og rør det godt ut før du blander det i massen.
 6. Fordel massen i to brødformer, blir to store brød av dette.
  Kle formen med litt bakepapir og ha massen fordelt over i formene.

  Du får fylt opp to hele brødformer.

 7. Stek de nå midt i ovnen på 200 grader i ca. 50 minutter.
 8. Ha de ut av ovnen, snu de på hodet over på rist og skru samtidig ovnen ned til 150 grader.
 9. Stek de så videre opp ned på risten midt i ovnen i 45 minutter.

  Steks videre på rist.

 10. Slå nå av ovnen og sett ovnsdøren på gløtt. La brøden stå i ovnen til avkjøling samtidig som ovnen gradvis blir kald.

Nå som brødene er helt kalde snur du de igjen og de er klare til å friste hundene og deles opp i biter.

Ferdigstekte og klar til å deles opp.

Skjør brødet først opp i skiver.

Skjær brødet i skiver, brødet er sprøtt utenpå, så litt smuler blir de. Men de kan du jo gi til biffene mens du holder på.

Del så skivene opp i passe biter, selv gikk jeg for biter på størrelse med sukkerbiter. Jeg hadde masse biter på ett glass som står ute og kan brukes til kos når det passer. Resten frøs jeg ned slik at vi har fersk snacks når vi trenger det.

Fra skiver til biter og over på glass.

Disse biten er så gode til både Lexie og Snoopy og jeg tror de kan garantere at hundene dine også kommer til å elske de. De kommer på lik linje som mine til å gjøre hva som helst for å få en bit av disse. Så med andre ord er disse perfekt til å trene med.

Fortell meg gjerne om dette faller i smak hos dine firbeinte og om du kunne tenke deg flere oppskrifter. 🙂

 

 

Red velvet cupcakes til 17 mai.

Så var det kommet til 17 mai og Norges nationaldag.

En ting er sikkert og det er at denne dagen kommer til å bli husket som en annerledes 17 mai. Dette er dagen hvor vi feirer sammen, men allikevel på avstand og og i hvert våre hjem.Selv slottet som vi bruker å se på på tv er annerledes og ser nesten tom ut, det ikke ett folkehav at mennesker, barnetoget og ei heller ikke en kongefamilie som står å vinker til folket. Kongefamilien kom jo uten en liten tur for å vise seg frem for folket men jeg tror nok de også savner barnetogene. Barnetogene som er som en elv av glede, jubel og kjærlighet. De er jo som en hovedpulsåre fra høyt oppi nord lengst i sør og er pulsen i 17 mai.

Kongen, dronningen og kronprinsessen, kronprinsen med barna.

Selv har jeg for en gang fri og tenker å kun feire den med fullstendig avlsappning uten at det skjer så veldig mye. Eneste jeg egentlig har gjort for å forberede noe kos til i dag er at jeg har handlet inn litt grillmat og makt noen Velvet cupcakes og cakepops.

Vi er jo ikke så mange som kan samles derfor har jeg kun laget litt denne gangen, i tillegg til en liten etasjekake jeg vil dele med dere senere. Men i denne omgangen tenke jeg kun å dele helt enkle muffins med enkelt dekor i tillegg til noen må søte smaksbomber.

Red velvet cupcakes
Red velvet cupcake, pyntet med sjokoladekrem og pynt.
De er sånn passe størrelse på de slik at de ikke blir for mektige.

Cupcakesen ble til av overskuddet fra noen ødelagte cupcakes og litt fra kakene. De er enkel og lage ved at du river kaken til smuler og blander det godt med passe mengde krem. Så triller du kuler, selv valgte jeg kuler på 10 gram hver. Helt til slutt dekorer du de sånn som du ønsker. Skal se om jeg kan få tatt noen flere bilder under selve prosessen for å vise dere senere.

Red velvet cake pops, disse hadde jeg med meg på kortkveld i går også.
Disse fungerer som små smaksbomber når du er sugen på noe godt.

Eller vi jeg bare stikke innom å ønske dere en flott 17 mai og gratulerer så mye med dagen alle sammen. La oss avslutte med felles allsang fra ett knippe norske sangere som bidra i år.

Allsang på grensen – Ja, vi elsker

Fra noen av Norges største artister til alle dere❤️ Syng gjerne med🇳🇴Feir sammen med oss på TV 2 nå, og helt til kl. 17.30!

Posted by TV 2 on Friday, May 15, 2020

 

Slik sparer du 176 000 kroner igjennom hundens levealder

En ting er garantert når du har hund og det er at de trenger stell. Vi har jo en Bichon Havanais og en Lhasa Apso og om du kjenner til rasen fra før vet du hva jeg snakker om.

Så i helgen ble tiden hvor begge hundene skulle få ordnet seg skikkelig. OA tok ansvar for dusjing og vasking på fredagskveld.

Lexie ikke helt klar til dusjing, men har ikke noe valg.
Lexie er ikke den som er mest glad i vask, men så fornøyd når ho er ferdig.
Snoopy er litt mere velvillig til å få seg en vask.
Snupsen sendere deg noen blikk underveis, men godtar det meste.

Etter dusjen ble resten av jobben min, vi har nemlig gjort avtale om at han ordner bilene mens jeg tar ansvaret for pelsstell, kloklipp osv osv på hundene.

Jeg er langt ifra noen hundefrisør, men jeg gjør så godt jeg kan. Frisører har jo som regel litt mere profesjonelt utstyr, dette kan ikke jeg skryte på meg. Derimot kan jeg skryte på at jeg har fått laget eget stellebrett av samboeren og jeg har selv gått til anskaffelse av en skikkelig klippemaskin. Maskinen var en dyr investering der og da, men om en tar ett kort mattestykke på det finner en fort ut at en har spart penger. Det koster jo mye om du skal sette de inn til en hundegroomer hver gang og disse to trenger en klipp tre til fire ganger i året. I tillegg lever de jo opptil 15 år, så du kan jo tenke deg.

Si at en frisørtime for en hund koster mellom 1500 og 2000 kroner per hund (var dette jeg betalte første gang for Lexie). Så om du da har to hunder for meg blir dette på det billigste i året på kroner 12 000 kroner i året. Om de da lever i 15 år blir det 180 000 igjennom hundens levealder.

Herregud, var faktisk ikke klar over at summen ble så stor selv. Det er jo en sinnssyk sum!!!

Selv betalte jeg rundt 4 000 kroner for maskinen og ofrer noen timer hver 3 måned på hundestell. Dette vil da si at igjennom hundenes levealder sparer jeg oss for 176 000 kroner.

Hvor mye penger er ikke dette en kan bruke på andre ting liksom?

Som sagt er jeg langt i fra profesjonell, men selv synes både samboeren og jeg at hundene ser bra ut når jeg er ferdig. Så derfor kommer vi til å fortsette å gjøre det slikt.

Og når en kan spare så mye vil jeg jo helt klart si det er verdt det og kan anbefale deg også om å gjøre det. Du blir jo slik som meg flinkere og flinkere for hver gang du klipper.

Snoopy er nå klar for vår og sommer.
Lexie er også klar for vår og sommer.
Nå krysser vi bare fingre for at vår og sommer blir så flott som de bare kan være her på Nordmøre.

Forsøk på å være en hobby gartner

Tanke seg til at det nå snart er to år vi har vært sammen og rundt 1,5 år siden jeg mer eller mindre flyttet inn på toppen her ved stormvarslet. Tiden flyr og det tydere jo på at vi har det bra sammen. 🙂

Men en som ikke har hatt det så bra siden før jeg kom inn i bildet er hagen. Hagen har dessverre fått gjennomgå nå i rundt tre til fire år uten av noen har tatt seg spesielt av den. OA har selvfølgelig klippet gress og holdt plenen ved like, dette er noe jeg ikke kan ta på meg da allergien ville kommet til å ta knekken på meg. Men når det kommer til blomsterbedene og steinuren som er i hagen har jeg nå overtatt ansvaret for. Akkurat dette er ikke noe OA ser på som veldig gøy, noen jeg kan forstå. Det er jo fint med blomster og planter i alle verdens farger, men hvor begynner en. Jeg har virkelig ikke noe peiling på dette, så selv om jeg har tatt på meg dette som min oppgave blir denne veien til underveis.

Noen grønne fingre har jeg ikke, men det jeg skal gå inn med godt mot. Blir nok å prøve å plante ting som tåler en god del og kanskje ikke trenger så mye vedlikehold. Allikevel så er det jo viktig at det blir fint, så Plantasjen kommer nok til å få besøk av meg flere ganger. Når det kommer til å plukke ut blomster og planter er det noe jeg ser frem mot. Har liksom lagt meg en liten plan oppi hodet om hvordan jeg ønsker det endelige resultatet skal bli seende ut. Vi får se om jeg får det til like fint som fantasibilder mitt sier etter hvert.

I første omgang har jeg bestemt meg for å fokusere på opprydding. Det trengs å rive ut gamle døde planter og blomster, pluss alt ugresset som har fått blomstret opp til å ta over det meste. Dette er nok det som er den største delen av arbeidet og vil ta tid. Men jeg er lever etter regelen; skal du gjøre noe, gjør det skikkelige første gangen. På denne måten vil vedlikeholdet etterpå bli enklere.

Det kan hende jeg er vel over gjennomsnittet optimistisk nå på at jeg får dette til. Jeg er så langt i fra å ha grønne fingre som noen kommer, men det er jo viktig å ha troen på seg selv. 😉

Har du likevel noen tips eller råd å komme med er du hjertelig velkommen til å legge igjen en kommentar under her. Alt vil bli tatt gladelig i mot i som sagt et håp om å få den ultimate hagen for en hobbygartner. 🙂

Her ser dere forresten noen av plassene som skal ordnes. De finnes i forskjellige høyder, forskjellige plasser på tomten og noen har det du kaller blomsterbed mens andre blir rett med gresset og de siste rundt steiner.

Når en har hunder får en sjeldent gjøre noe uten at de skal være med å følge med.
Et av blomsterbeden som skal få seg en opptur etterhvert.
Bed nummer to.
Dette bedet er det som trenger mest arbeid, da det er her vi sitter mest ute.
Opprenskningen har begynt sakte men sikkert.
Litt kosting og rydding må også til.
Det er rart hvor mye som samler seg opp over noen år når en ikke tar tak i det.
Det må også renskes opp her borte ved nabogjerdet.
Plenen ved gjerdet går i en liten nedoverbakke, men det betyr jo ikke at den ikke kan pyntes opp.

Så som sagt, har du noen råd over hva jeg bør gjøre og hvilke planter og blomster jeg burde sette ned, vel ikke hold igjen. Kom med tips og råd, bare husk at jeg ønsker helst å plante ting som tåler litt og kommer igjen år etter år helst. 🙂

Anne Brith Influencer Program vers Koronavirus!

Corona viruset får skylden for at ABIP AS ikke klarer seg og derfor går konkurs!

Å bruke noe så alvorlig som årsak til å ikke ordne opp for seg selv når en vet hvor mange som faktisk sliter, er hinsides irriterende. Så derfor tenker jeg å ta for meg en liten sammenligning.

ABIP vers coronavirus!

La meg bryte dette ned til litt og la oss da se på fakta. ABIP er ett kurs basert på at alt foregår over nettet. Vi skulle ha Anne Brith Davidsen som mentor og hun skulle berike vår kunnskap om sosiale medier. Hun lovet vel i grunn at vi skulle bli di neste store influencerne, men dette var jeg forberedt på at ikke var aktuelt. Lille meg såg eller ser jeg for meg helt på toppen blant de store.

Men ja jeg hadde ambisjoner om å lære og kanskje får til en litt større blogg en hva min lille hobbykrok startet ut som. Dette har jeg på sett og vis klart, men det er ingen mentor med navnet Anne Brith Davidsen som kan ta æren for det. Æren for at jeg har kommet hit er ene og alene med selv, med tanke på at jeg ikke fikk en oppstartssamtale med den store bloggeren Anne Brith selv engang sier vel dette seg selv!

Men…. ABIP skulle som sagt foregå som ett nettkurs! Altså her er det snakk om at vi alle sitter hjemme hos oss selv og følger med på hva en lærer har å si. Det vil si at vi ikke skulle treffes hverken mentor og meg eller meg og andre deltakere. Så hvordan kan corona viruset da være årsaken for at dette ikke har fungert. Corona har hindret mennesker fra å være sammen, skoler er steng, butikker har vært stengt og vi har ikke lov å møtes mange mennesker om gangen. Så med utgangspunkt bare i dette burde kurset kunne ha blomstret til noe stort. Dette handler om jobben Anne Brith Davidsen selv skulle lagt ned.

Andre bedrifter har økt salgstallene sine, fått flere følgere og tjent mye mere enn vanlig på grunn av nettet. Enkelt sagt på grunn av at de har tatt jobben seriøst og har stått på for å få ting til å fungere. ABIP startet i hovedsak på Facebook, men skulle ved ett senere tidspunkt bli flyttet over på ett forum. Jeg tror alle ble slettet fra forumet og akkurat hvor mange som faktisk ikke har tilgang til forumet vet jeg ikke. Det eneste jeg vet er at ei som har vært der inne i det siste forteller at det ikke er kommet noe nytt siden nyttår.

Altså nesten ett halvt år!!!!

Det som er kommet er kun videoer som er flyttet fra Facebook over på forumet. Så dette tok vel kanskje noen timer på en kveld å utføre. Så hva har da vår såkalte mentor brukt tiden på?

Og nå kom altså siste nyhet om at hun har slitt økonomisk på grunn av corona og har ikke midler hverken til AS eller for å gjøre opp for seg.

Så spørsmålet mitt er hvordan skulle dette viruset ha hindret Anne Brith i å gjøre jobben over nett? Jeg synes dette er så respektløst overfor de som faktisk har lidd på grunn av dette. Mange firmaer har gått konkurs på grunn av at de ikke har muligheten til å bruke nettet. Mange har blitt permiterte og ikke visst om de har en jobb å komme tilbake til når det åpnet opp igjen. Mange har mistet jobben sine rett og slett for at jobber ikke har vært å oppdrive på grunn av dette. Flere har ikke sette familemedlemmer på mange uker og måneder på grunn av risiko for smitte. Eldre sitter alene og enkelt får ikke en gang dusjet på flere uker. Alle innen helsevesenet (inkludert meg selv), vaskere, butikkansatte osv har risikert å ta med seg smitte hjem på grunn av at de har måttet på jobb. Sist men ikke minst har mange mistet livet på grunn av viruset.

Så langt i Norge er 7903 mennesker smittet, 71 mennesker er innlagt på sykehus og 214 mennesker har mistet livet.

I hele verden er det ennå verre og her er det i tillegg mange mørketall da det ikke blir testet nok. Men på verdensbasis er det 3 583 055 mennesker smittet og 251 537 mennesker har omkommet.

Jeg lurer derfor på; hvem har lidd verst her? Alle disse menneskene eller en dame som kunne levert ett nettkurs hjemme fra sin egen stue?

I mitt hodet er vel dette ganske så klart vel, vekten veier ikke akkurat i Anne Brith Influenser Program sitt favør???

Halvgrove rundstykker

En ting som revolusjonert måten å bake på for meg er tangzhong metoden. Jeg elsker hvor saftig og holdbar gjærbakst jeg får ved å bruke denne teknikken!

Halvgrove rundstykker.

Ingredienser for tangzhong jevningen;

 • 2,5 dl. vann.
 • 2,5 dl. melk.
 • 100 gram hvetemel.

Ingredienser for selve deigen;

 • Tangzhong jevningen.
 • 3 dl. vann.
 • 10 ts. rømme.
 • 6 gram tørrgjær.
 • 200 gram hvete- og rugmel.
 • 250 gram sammalt hvetemel.
 • 450 – 500 gram hvetemel.

Ingrediensen etter at deigen har blir eltet i maskinen i 10 minutter;

 • 1 dl. vann.
 • 3 ts. salt.
 • 150 gram romtemperert smør i terninger.

Fremgangsmetoden tangzhong jevningen;

 1. Varm opp vann og melk mens du rører inn melet. Dette skal bli til en jevning som ser ut som en tykk hvit saus.
 2. Sett til avkjøling før du kan fortsette videre.

Fortsettelsen etter jevningen;

 1. Ha jevningen i bakebollen.
 2. Ha i de tørre ingrediensene pluss rømmen og 3 dl. vann.
 3. Elt deigen i ca. 10 min.
 4. Ha i saltet og smøret i terninger.
 5. Ha så i 1 dl. vann litt etter litt og elt videre i bakemaskinen i ca. 10 minutter.
 6. Ha over plastikk og sett til heving til den har doblet i størrelse.
 7. Del deigen opp i emner på ca. 80 gram, jeg fikk 26 rundstykker ut av denne deigen.
 8. Trill dem til boller og sett på en bakeplate med bakepapir.
 9. La etterheve i ca. 45 minutter.
 10. Pensel med egg og strø på valmuefrø.
 11. Stek de midt i ovnen på 220 grader i ca. 18 til 20 minutter.
 12. Avkjøl og server.

De holder seg ferske i flere dager, men du kan også fryse de ned og ha til en senere dag.

Nyt de og kose deg. 🙂

Nei Anne Brith, siste ord er ikke sagt!

Etter hva som kom i går, har jeg ett behov for å skrive litt til. Kampen mot Anne Brith Davidsen og hennes kurs ABIP har vært lang og hard, men den er ikke over. Langt der i fra!

For svaret som var et blankt avslag i går gjør meg forbanna. Hvordan en som sier selv at hun er en dyktig business dame kan bruke månedsvis på å hale ute en sak for å så smi seg på andres ulykke – er rett og slett uten for min forståelse….. Anne Brith Davidsen har kanskje i glemt meg i forhold til kurset, men jeg glemmer ikke og kommer til å stå på kravene hele veien.

Media glemmer heller ikke slik som artikkelen jeg delte fra Dagbladet i går og når artikkelen fra Romerikeblad. Romerike sin artikkel kan du lese HER. Dette er de siste i rekken så langt, men siden siste ord ikke er sagt vil det nok komme mere.

Anne Brith Davidsen går for konkurs nummer fire istedenfor å ordne opp.

Anne Brith Davidsen sitt kurs har før korona viruset i det hele tatt dukket opp fått inn så mange. Flere har også nå kommet på banene etter at forbrukertilsynet konkluderte med to lovbrudd. Bra er det, selv om jeg skulle ønske de kom med før, jo flere vi er jo sterkere står vi. Så om du er en av de som er misfornøyd med kurset, ja da håper jeg du nå står frem. Vi kan ikke la dette ligge og la brudd på loven ligge. Lovbrudd er straffbart og det burde ha store konsekvenser.

Ikke bare en konsekvens som konkurs, for dette er jo tydeligvis noe Anne Brith Davidsen ser på som en lett utvei. Dette er iallfall mine tanker med tanke på at dette er hennes fjerde gang. Det blir for enkelt å bryte loven gang på gang og svindle mennesker for flere tusen kroner for slippe unna konsekvenser.

Jeg som så mange andre som har stått frem har blitt blokkert fra Anne Brith Davidsen sine kanaler, men unntak av en. Der får jeg med meg noe. Jag har fått med meg at hun ønsker oss dårlig karma, at hun setter pris på støtten ho har og at dere lesere må ha forståelse for hvor tøft dette er for henne.

TØFT!!!!

Ja jeg skjønner det er tøft å få så mye negativitet mot seg på en gang. Men vet du hva? Det har vært så mange muligheter for å løse dette uten å måtte dra dette så langt. All dekning i media kunne vært unngått, like så våre innlegg på blogger og Instagram. Løsningen hadde vært så enkel, rydd opp med en gang ved å være saklig og gjør det rette. Hadde Anne Brith gjort dette hadde ikke navnet henne blitt smurt utover x antall nettsider og aviser i negativ betydning. Hadde vi alle fått ordnet opp oss i mellom hadde vi forsvunnet fra dette sirkuset og ikke brukt noe mere tid hverken på ABIP eller Anne Brith selv.

Det skrives også i brevet at AS hennes ikke har noen penger og derfor er en løsning umulig å inngå. Hva i alle dager har i såfall alle de hundre tusen kronen gått til? Ett liv i sus og dus med nytt hus, leasing av dyr bil, nye møbler, skjønnhetsbehandlinger som løshår og negler og fester med høy champagne servering?

For store kostnader innen kurset har det jo ikke vært, hun har jo ikke engang trengt å betale telefonregning for telefonsamtalene vi ble lovet, for det ble jo vårt ansvar å ringe henne i håp om ett svar.

I tillegg til dette topper svaret seg ved at hun melder As insolvent på grunn av korona!

Som sagt i tidligere innlegg; KORONA!!!!

Det tok liksom toppen av kransekaka. Men samtidig nå som jeg har fått tenkt meg litt om såg jeg dette komme. Dette var faktisk første tanken som slo meg når viruset slo ut for fult. Jeg så for meg at hun tenkte dette var passe beleilig i håp om at saken vår ville drukne i viruset sin dekning. Men når det ikke skjedd nå bruker hun heller viruset til sin fordel. For meg er dette sykt, utspekulert og uten sidestykke provoserende.

ABIP er ett kurs som besto av telefonsamtaler og informasjon via Facebook og Instagram. Med andre ord ett kurs og en tjeneste som kunne levert som bare det selv om viruset herjer. Ingen hadde trengte så møtes og alle kunne fått samme informasjon og hjelp som jeg og de andre har hatt krav på. Istedenfor velger nå Anne Brith Davidsen å gjemme seg bak dette viruset og utnytte dette til sin egen vinning.

Damen sitter nå igjen med alle pengene, huset og bilen uten noen store konsekvenser. Hvor lenge går det før hun kommer med neste AS og nye mennesker blir svindlet for tusenvis av kroner?

NEI OG ATTER NEI; SISTE ORD ER IKKE SAGT!

Jeg godtar ikke dette som en løsning og derfor vil jeg gå videre. Andre har jeg også med meg på dette. Vi trenger bare noen dager på å summe oss og for å legge en slagplan videre.

Denne omgangen er kanskje tap, men kampen er langt i fra over.

Dette handler ikke lengre kun om pengene jeg og de andre krever. Dette har blitt til en prinsippsak for meg og de andre. Dette handler om å ikke godta å bli behandlet på denne måten.

Anne Brith Davidsen sitter kanskje stille selv i båten og satser på at dette går over eller bare forsvinner ut i intet. Men da ta hun feil, vi sitter også i båten for å bruke hennes ord, men vi er også klar for å kjempe for rettferdigheten. Rett skal være rett og dette har pågått så alt for lenge til å la det ligge.

Ok, så kanskje litt vel direkte her nå og kanskje også for ærlig vil noen synes. Men det får så være, om vi ikke kjemper videre lar vi en svindler slippe unna med lovbrudd og andre kan også følge i hennes fotspor. Det er rett og slett ikke aktuelt.

Det eneste riktig her i denne saken er at vi alle får tilbakebetalt summene vi har betalt inn, helt ærlig burde vi også fått renter. Pluss en offentlig unnskyldning for måten vi har blitt behandlet på. Men dette er noen jeg tror vi kan se langt etter og derfor har dette heller bikket over til prinsippet ved å ikke la en som begår lovbrudd slippe unna.

Så igjen, om du er misfornøyd med kurset ABIP vær så snill å stå frem, fortell din sak og ikke la dette stilne. Jo flere som står frem og jo mere som kommer frem, desto vanskeligere vil det var for Anne Brith Davidsen å slippe unna med dette?

 

ABD går for KONKURS nok en gang!!

Så kom dagen hvor svaret endelig kom. Kan ikke si jeg er noe som helst overrasket over at vi fikk blankt avslag på klagene, men at Anne Brith Davidsen skulle bruke korona som årsak til at vi ikke kan finne en løsning….

Korona er altså årsaken til ingen løsning!

Vel, den hadde jeg ikke sett komme på denne måten. Klagene ABD har fått inn angående ABIP kom lenge før koronaviruset og hun har holdt igjen lenge uten å gi oss en god løsning. Så jeg synes faktisk det er bak mål å nå bruke ett virus som årsak for dette. Anne Brith Davidsen har dratt denne saken ut alt hun har kunnet for å nå komme med denne løsningen.

Om hun også går til konkurs er det faktisk hennes fjerde. Altså fire ganger gjør hun det samme på grunn av pengeproblemer, men likevel får hun fortsette. Dette er noe jeg synes er rimelig forkastelig. At en person kan starte det ene og det andre firmaet for å så gå konkurs gjentatte ganger uten at det får konsekvenser, er noe jeg ikke har en forståelse for.

Pluss denne gangen har hun faktisk brutt lovene i tillegg, men allikevel slipper hun unna.

Nei, vet du hva! En kan ikke svindle mennesker for penger å bare komme unna med det! Anne Brith har tatt penger fra masse mennesker, ikke bare oss kursdeltakere men også samarbeidspartnere som hun heller ikke betaler. Hva har hun brukt pengene opp på lurer nå jeg på? Har hun brukt det på seg selv, hus og ett liv med limousin og champagne? For å nå slippe unna med med å erklære seg insolvent og skal nå melde oppbud, det vil si slå seg konkurs for 4 gang!!! Er ikke dette svindel vet ikke jeg !!!

Jeg vet ikke helt hvor veien går videre nå, eneste jeg vet er at jeg må summe meg litt. FÅ snakket med resten av gruppen og så må vi bestemme oss for veien videre. Jeg har ikke tenkt å gi opp denne kampen riktig ennå. Dette har nå bikket over til en prinsippsak hos meg.

Jeg har kontaktet både Dagbladet og Romerike Blad om svaret vi har fått på mekling. Og Dagbladet er først til å komme med en artikkel om dette, den kan dere lese HER.

Ett AS av Anne Brith Davidsen konkurs nok en gang!

 

Nugattistjerne

Denne har tatt av på sosiale medier og nå er det min tur til å ta fatt på den også. 🙂

Nutellastjernen (jeg laget med nugatti), synes den ser skikkelig kul ut og den er slett ikke så vanskelig som man kanskje skulle tro. Litt arbeid med den er det men det er langt i fra umulig og for tidkrevende. Søker du opp denne stjerna finner du den i mange varianter og fyllet du bruker kan være så mangt. Her er det egentlig opp til deg hva du liker og ikke eller hva du har i heimen.

Selv brukte jeg nugatti som jeg hadde, varmet den opp foran peisen slik at den ble litt enklere å smøre utover. Jeg strødde også på litt av karamelåpulveret mitt. 🙂 Men om du har lyst på noe annet kan du også teste ut nuttella, smør – sukker – kanel, vaniljekrem eller syltetøy. Det er ingen ting som er feil, her er det rett og slett bare å velge det fullt du bare elsker å spise og hvilken smak du liker aller best.

Stjerne fylt med nugatti og karamellpulver.

Ingredienser du trenger til stjernen;

 • 650 – 700 gram hvetemel.
 • 70 gram sukker.
 • 1 ts salt.
 • 1 ts kardemomme.
 • 0,5 pakke med tørrgjær.
 • 3,5 dl melk varmet til romtemperatur.
 • 4 egg.
 • 150 gram smøre terninger, enklest med romtemperert.

Fyllet;

 • Nugatti.
 • Karamellpulver.

Fremgangsmåte for deigen;

 1. Bland alle de tørre ingrediensene i bakebollen.
 2. Varm opp melken og hell det i det tørre mens maskinene jobber på svak styrke.
 3. Forsett med å ha i eggene ett og ett egg om gangen.
 4. Elt godt i ca. 10 minutter.
 5. Ha i smøret noen terningene av gangen og elt alt godt sammen i ca. 10 minutter.
 6. Deigen blir litt klissete, men ikke ha i mere mel. Heller vent til du skal bake den ut.
 7. Ha over plastikk og sett den til heving og la den heve til dobbel størrelse.

Når deigen har dobblet er den klar til å bakes ut. Denne deigen får du minimum to stjerner av, selv fikk jeg to stjerner og 9 snurrer.

Hvordan lage stjerna;

 1. Ha deigen over på et bakebord og del den opp i tre like store deler – to stjerner og en deig til snurrene. Legg to deler til siden og fortsett med stjernen slik som beskrevet under.
 2. Del deigen i fire deler og start med å kjevle en del helt flat
 3. Deigen skal være veldig tynn, nesten så du kan se gjennom den.
 4. Legg den over på ett stekebrett med bakepapir.
 5. Smør på nugatti og strø over karamellpulveret eller fyllet du selv ønsker, men la det være igjen ca. 2 cm ute ved kantene.
 6. Gjenta med to lag til.
 7. Legg en middagstallerken over og skjær rundt.
 8. Sett ett glass I midten på rundingen.
 9. Del så først opp i fire deler, slik du deler opp en kake.
 10. Del så hver kvartdel opp i fire igjen du har nå tilsammen 16 små “kake” deler rundt glasset.
 11. Vri to og to deler enten mot hverandre eller fra hverandre to ganger rundt.
 12. Klemme to og to av endene sammen nederst til en stjernespiss.

  Slik ser den ut når du har snurret hver del.

 13. Stjerne skal etterheves en liten time på et lunt sted.

  Etter etterhveingen ser du den har blitt en god del større.

 14. Pensle med et sammenpisket egg.
 15. Selv strødde jeg også på ett lag med karamellpulver over etter penslingen for å sette en ekstra spiss på den.
 16. Stek i forvarmet ovn, midt i ovnen på 210 grader i 15-20 minutter, til den er gylden.

Om du ønsker kan du se på videoen her for selv fremgangsmåten på å lage stjerne.

Så er det bare å servere, pass også på å få ett stykke selv da jeg kan garantere at dette forsvinner fort.

Gjenta med andre del å lag en stjerne til og med den tredje kan du lage en tredje stjerne eller snurrer.

Nugattisnurrer av tredje del.

Få ting smaker bedre en ny gjærbakst.

Klarte ikke vente til de ble helt kalde, måtte bare prøvesmake.

#1 – Bagles

Det er helg og andre dag i mai, tygg litt på den; vi er i MAI! Betyr det nå håp om varmere tider for oss alle og kanskje kunne nyte lange dager ute uten å fryse på fingrene? I forbindelse med at det er helg er det også på tide med litt ny bakst her i huset og i dag tenkte jeg å dele oppskriften min på bagles via tangzhong teknikken. Disse smakte helt fantastisk til frokost med litt brunost på. Og lukten i huset oser nytelse, skulle sånn ønske at lukten kunne komme igjennom via bildene.

Bagelen er først og fremst kjent som et amerikansk frokostbrød, men den skal visstnok ha blitt bragt over Atlanterhavet av polske immigranter på slutten av 1800 tallet. Av denne oppskriften min får du ca. 24 stykker.

Bagles med brunost. Nammm……..

Ingrediensene til tangzhong jevningen;

 • 3 dl. vann.
 • 60 gram hvetemel.

Ingrediensen for resten;

 • 1 dl vann.
 • 6 ss melk.
 • 3 ss sukker,
 • 2 ts tørrgjær.
 • 700 gram hvetemel.
 • 2 egg.
 • 1 ts kardemomme.
 • 150 gram romtemperert smør i terninger.

Fremgangsmåten for jevningen som må kjøles ned etterpå før den kan brukes;

 1. Ha i vann og hvetemel i en kasserolle og varm opp blandingen. Rør hele tiden og jevningen er ferdig når den er som en litt tykk hvit saus.

Fremgangsmåte for selve deigen;

 1. Ha tangzhong jevningen i bakebollen.
 2. Tilsett resten av vesken og de tørre ingrediensene pluss eggene.
 3. Ha i smøret noen terninger av gangen og når alt smøret er i lar du maskinene jobbe på middels styrke i minst 10 minutter. Deigen skal være litt “løs” så ikke tilsett mer mel.
 4. Dekk med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse.
 5. Når deigen har doblet seg heller du den ut på et lett melet kjøkkenbenk. Du skal altså ikke tilføre mer mel, men bare ha litt på kjøkkenbenken.
 6. Del opp deigen i 24 like store deler, her kan du veie om du vil slik at de blir akkurat like store.
 7. Trill runde boller.
 8. Stikk pekefingeren midt i bollen og lag et hull. Form så bagelen slik at hullet utgjør ca. 1/3 av brødets diameter.
 9. Sett brødene på bakepapirkledd bakebrett 12 og 12 stykker.
 10. La dem etterheve under klede i ca. 30 minutter.

Herfra kan du gå to veier.

Vei nummer 1;

 • Pensel baglesen med egg og strø på valmuefrø.
 • Stek baglesene i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutter.
 • Avkjøl de på rist, smør på favoritt pålegget og nyt de til frokost.

  Perfekt til en lang frokost på helg.

Vei nummer 2;

 • Finn frem en bred kjele og fyll opp med 3-4 liter vann.
 • Tilsett 1 ss sukker og kok opp.
 • Legg 3-4 bagels oppi det varme vannet (skal så vidt koke) og la de trekke i det varme vannet i ca. 3 minutter på hver side.
  Ha de forsiktig opp i det det varme vannet.

  Kok de forsiktig i ca. 2 – 3 minutter på hver side.

 • Bruk hullsleiv og legg de ferdigkokte brødene på et klede og la det renne av.
 • Legg dem deretter tilbake på den bakepapirkledde bakebrettet.

  Slik ser de ut når de er ferdig kokt.

 • Pensle bagelsene med egg og strø over valmuefrø.
 • Stek de på 210 grader midt i ovnen i ca. 25 til 30 minutter.
 • Avkjøl de på rist og så er det bare å fylle de med pålegg og servere.

  Her er de ferdig stekte etter kokingen.

Personlig kommer jeg nok ikke til å bruke vei nummer 2 flere ganger da jeg ikke syntes det ble så bra resultat av det. Men det er jo allikevel greit å ha prøvd det ut.