Bagles

Det er helg og andre dag i mai, tygg litt på den; vi er i MAI! Betyr det nå håp om varmere tider for oss alle og kanskje kunne nyte lange dager ute uten å fryse på fingrene? I forbindelse med at det er helg er det også på tide med litt ny bakst her i huset og i dag tenkte jeg å dele oppskriften min på bagles via tangzhong teknikken. Disse smakte helt fantastisk til frokost med litt brunost på. Og lukten i huset oser nytelse, skulle sånn ønske at lukten kunne komme igjennom via bildene.

Bagelen er først og fremst kjent som et amerikansk frokostbrød, men den skal visstnok ha blitt bragt over Atlanterhavet av polske immigranter på slutten av 1800 tallet. Av denne oppskriften min får du ca. 24 stykker.

Bagles med brunost. Nammm……..

Ingrediensene til tangzhong jevningen;

  • 3 dl. vann.
  • 60 gram hvetemel.

Ingrediensen for resten;

  • 1 dl vann.
  • 6 ss melk.
  • 3 ss sukker,
  • 2 ts tørrgjær.
  • 700 gram hvetemel.
  • 2 egg.
  • 1 ts kardemomme.
  • 150 gram romtemperert smør i terninger.

Fremgangsmåten for jevningen som må kjøles ned etterpå før den kan brukes;

  1. Ha i vann og hvetemel i en kasserolle og varm opp blandingen. Rør hele tiden og jevningen er ferdig når den er som en litt tykk hvit saus.

Fremgangsmåte for selve deigen;

  1. Ha tangzhong jevningen i bakebollen.
  2. Tilsett resten av vesken og de tørre ingrediensene pluss eggene.
  3. Ha i smøret noen terninger av gangen og når alt smøret er i lar du maskinene jobbe på middels styrke i minst 10 minutter. Deigen skal være litt “løs” så ikke tilsett mer mel.
  4. Dekk med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse.
  5. Når deigen har doblet seg heller du den ut på et lett melet kjøkkenbenk. Du skal altså ikke tilføre mer mel, men bare ha litt på kjøkkenbenken.
  6. Del opp deigen i 24 like store deler, her kan du veie om du vil slik at de blir akkurat like store.
  7. Trill runde boller.
  8. Stikk pekefingeren midt i bollen og lag et hull. Form så bagelen slik at hullet utgjør ca. 1/3 av brødets diameter.
  9. Sett brødene på bakepapirkledd bakebrett 12 og 12 stykker.
  10. La dem etterheve under klede i ca. 30 minutter.

Herfra kan du gå to veier.

Vei nummer 1;

  • Pensel baglesen med egg og strø på valmuefrø.
  • Stek baglesene i ovnen på 200 grader i ca. 15 minutter.
  • Avkjøl de på rist, smør på favoritt pålegget og nyt de til frokost.

    Perfekt til en lang frokost på helg.

Vei nummer 2;

  • Finn frem en bred kjele og fyll opp med 3-4 liter vann.
  • Tilsett 1 ss sukker og kok opp.
  • Legg 3-4 bagels oppi det varme vannet (skal så vidt koke) og la de trekke i det varme vannet i ca. 3 minutter på hver side.
    Ha de forsiktig opp i det det varme vannet.

    Kok de forsiktig i ca. 2 – 3 minutter på hver side.

  • Bruk hullsleiv og legg de ferdigkokte brødene på et klede og la det renne av.
  • Legg dem deretter tilbake på den bakepapirkledde bakebrettet.

    Slik ser de ut når de er ferdig kokt.

  • Pensle bagelsene med egg og strø over valmuefrø.
  • Stek de på 210 grader midt i ovnen i ca. 25 til 30 minutter.
  • Avkjøl de på rist og så er det bare å fylle de med pålegg og servere.

    Her er de ferdig stekte etter kokingen.

Personlig kommer jeg nok ikke til å bruke vei nummer 2 flere ganger da jeg ikke syntes det ble så bra resultat av det. Men det er jo allikevel greit å ha prøvd det ut.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg