Det lukter godt i heimen!

Hva gjør man når man finner straks utgått melk i kjøleskapet? Vel, jeg tenker da tilbake til bestemor og hvordan hun bestandig fant noe hun kunne bruke i kjøleskapet, var ikke så nøye med dato så lenge det luktet godt og såg fint ut. Jeg husker hun var en ekspert på når det kom til det å lage vafler.

Fantes det noe bedre å komme til bestemor og bestefar, lukte nystekte vafler og i tillegg hadde hun nyrørt jordbærsyltetøy. Det var tider det……

Men det ble ikke det melken jeg fant igår ble brukt til. Dagen i går gikk nemlig til med å hjelpe en gammel tante med å rydde på kjøkkenet, jeg synes det er litt greit og kan bli litt petimeter over hvor ting skal stå. Og vi koste oss faktisk der jeg spurte henne spørsmål om gamle kopper og fat som jeg fant pluss at vi lo litt over enkelte ting som dukket opp fra intet. Var rent så koselig der jeg holdt på og time gikk, så det ente med at jeg tok med melken hjem og så lovet jeg å komme med noe godt til henne dagen etterpå.

Så derfor står vi (jeg med hundene rundt meg) å baker og det lukter så godt i heimen i følge Snoopy!

Jeg har ikke fått finskrevet oppskriften ennå, men den kommer litt senere i dag. 🙂

Hva er det vi skal finne på nå da og er det til oss tenkte nok disse to når jeg satte igang.

Snoopy holdt også ett nært oppsyn og luktet ekstra etter hver gang ovnsdøren ble åpnet.

Jeg bare måtte erte han litt også når muffinsen var ferdig, han var så flink å bare luktet uten å spise. Så jeg må nok dele en til de etterhvert her nå når vi selv skal nyte de til frokost og i tillegg pakke ned noen som vi skal ta med til tanten.

 

Apekatt og soling

Kanskje ikke de to orden en først tenker på samtidig, men det er iallefall der livet mitt gikk idag. Kjæresten skulle klippe plen på heimgår så jeg satt meg likså greit i “Ida’s hjørne”. Det er den perfekte plassen som jeg låner av kjæresten sin søster og mannen når jeg det er sol og sommer. Og idag tok jeg også med meg heklingen og selvfølgelig måtte hundene også få lov til å være med.

Snoopy var også vakt for posen med garn og fyllvatt.

Når en får ett søtt ønske

Da jeg la ut bilde om han onkel Modulf var det flere som syntes han var søt. Så Modulf er nå allerede ute på reisen til sitt nye hjem.

Sistemann som syntes den var søt var tantebarnet mitt og etter å ha sett på flere bilder falt valget lett på at hun ønsket seg en apekatt.

Men før jeg kunne sette igang måtte fargevalg tas og fargene ente opp slik som under. Rød bukse, blå med rosa striper på genseren og brunt i kroppen. Så nå er det bare å sette igang.

Lexie badet for første gang i sitt liv

Som tiden flyr, tenk at Lexie blir tre år i år! Heldigvis har vi mange år sammen igjen, men tankte på den dagen som jeg må si forvel til henne gjør meg bare dårlig bare ved tanken. Derfor er det så deilig å kunne nyte slike lange late dager sammen med henne som i går.

Jeg skal ikke si hun hoppet uti selv, fikk litt hjelp av meg. Men hun fikk avkjølt seg litt og jeg fant ut at hun er svømmedyktig, så det trenger jeg iallfall ikke bekymre meg for.

Svømmer som bare det.

Med snuten godt ut av vannet.

Kanten nærmer seg.

Endelig snart på trygg grunn.

Bare litt til så er hele kroppen på trygg grunn og en kan legge på sprang.

Snart på tide å tenke julegaver igjen!

Tenk det alle sammen det er under ett halvt år igjen til jul, så om du skal lage julegaver i år er det kanskje på tide å tenke på at tiden er inne til å starte. Har du småunger selv eller kjenner noe som har som du skal eller bør i julegave til? Hva da med denne søte elefanten med navnet Onkel Modulf?

Modulf utforsket høydeskrekken under fotoseansen.

Jeg har gitt navnet utifra boken Hekle en Venn, hvor jeg har funnet oppskrift.

Men har barnet en favorittonkel med annet navn, en annen kjær familievenn eller rett og slett en bestefar som kan gå under verdens beste bruker du det navnet.

For meg hadde elefanten fått navnet Morgen Kane etter min aller kjæreste bestefar, han var og er i mitt hodet den beste, snilleste og med fantastiske mannen som jeg noen gang har møtt og jeg tror aldri noen kommer til å komme i nærheten av han en gang.

Så med andre ord har du her mange valg, alt etter hvem du hekler denne til.

Elefant har også en søt liten stjert, egentlig er den laget på en annen måte i boken. Men jeg laget min egne lille vri og heklet den.

Sol, sommer og livet

Hei og hopp alle, håper dere har en like fin sommerdag som meg. Dagen har gått til med å bare nyte solen, tenkte litt og samle litt energi nedi på svalberget, hjelpet en gammel dame med noen småting og så har jeg tatt noen bilder av Snoopy og Lexie. Det ble faktisk så mange siden de begge to utrolig nok svømte litt så før det deles må de gåes igjennom.

Men det får bli senere da solen skal nytes litt til her jeg er. Å ligge på berget og kjenne solen varme, men en Lexie på ett annet berg hvor hun tørker seg og Snoopy tar seg en høneblund i skyggen.

Når jeg såg Lexie og Snoopy bade trodde jeg det var kaldere i vannet, men jeg klarte faktisk å duppe tærne uti. 😀

Så nyt dagen videre alle sammen så blogges vi. 🤗

 

Hva er kjærlighet?

Ett ganske stor spørmål når en tenker seg om, men samtidig er det ett ganske så enkelt ett også. Selv kom jeg over en ganske så god beskrivelse her en dag av en ukjent. Selv har jeg også lagt til noe ord for at jeg følte det stemte i forhold til meg og mitt liv.

Lånt fra Filosofi i Skolen.

Til de par som er så ivrige etter å kalle det slutt etter at forelskelsen stopper, til de som kaster inn håndkleet på forholdet sitt fordi alt ikke er ‘perfekt’… her er litt mat til ettertanke…

Livslangt engasjement er ikke det det mange tror det er. Det er ikke å våkne hver morgen for å spise frokost på senga sammen, ikke å kose seg i sengen hver kveld før begge to sovner, ikke et rent velstelt hjem, ei ett hjem som bare er fylt med latter, kjærlighet og vakre ord!

Det er noen som stjeler hele dyna og snorker hele natten. Det er smelling i dører, roping og til å med harde ord til tider. Det er hardnakket uenighet og å gi hverandre den tause behandlingen til deres eget hjerter leges for så å tilby tilgivelse og eller å bli tilgitt.

Det er å komme hjem til den samme personen hver dag som kjenner deg ut og inn, vet alt om deg og likevel elsker deg – kun for at du er den du er!

Det er å le den “ene” gangen du gjorde noe dumt. Det handler om skittentøy og usminkede senger. Det handler om å hjelpe hverandre med det harde arbeidet i livet.

Det er å svelge maset i stedet for å si det høyt. Det er å spise det enkleste måltid og sitte sammen de sene nattetimene fordi du ikke har rukket det før på kvelden….

Det er å føle at verden raser sammen under deg og at selv den minste ting er uoppnåelig. Det er at din kjærlighet holder rundt deg og forteller deg at alt kommer til å gå bra selv i de tyngste stunder.

Det er å fortsatt elske noen selv om de noen ganger gjør deg helt gal. Det er å prate sammen om de vanskelige tingene som du helst ikke vil snakke om.

Å elske noen er ikke alltid lett, mange ganger er det vanskelig og det kan føles nesten umulig. Men det er også fantastisk, berikende og en av de beste tingene du noen gang vil oppleve.

Så hold om din kjære og ikke ta han eller henne for gitt, du vet aldri den dagen du står der uten han eller henne. <3

Hunder uten tannlegeskrekk

Er det en ting som skal være sikkert og visst så er det at jeg (matmor) har tannlegeskrekk, derfor er jeg kjempe glad for at hundene ikke har “arvet” den. Selv får kjeg panikk bare ved tanken på å gå inn til tannlegen for bare tanken på lukten og alle de instrumentene er nok til å sende kalde gufs nedover ryggen min.

Men når det kom til hundene gikk det som en drøm.

Vel og merke så går de til en hundefrisør for å fjerne tannstein så de slipper jo enklere unna.

Torhill Heidi Ludvigsen som utførte jobben var kjempe flink og det gikk raskt og greit. Så kan derfor anbefale henne på det sterkeste om dere selv ønsker å få hjelp til å fjerne tannstein på hundene deres.

T&T Hundesalong og Torhill Heidi Ludvigsen holder til på Frei og dere kan ringe henne eller sende en melding på nummer 90 78 60 52 for å bestille time. Vi fikk time fort selv nå med tanke på at det er ferietider og i tillegg så var vi ferdig på ca. 15 tilsammen med begge hundene.

Vi holdt oss også i bakgrunnen slik at vi ikke skulle bli ett forstyrrende element under prosessen som frisøren sa og anbefalte oss.

Begge to var kjempeflinke og nå kan de begge smile stolt over å ha fått tilbake Hollywoodsmilet. For selv Lexie holdte seg rolig i situasjonen selv om hun ikke var så komfortable oppe i høyden!

Sånn til slutt klapper jeg meg selv litt på skulderen (og litt på kjæresten sin) over at vi hadde så lydige hunder i følge frisørene og når hun i tillegg skrøt av pelsstellet på de følte jeg meg rett og slett litt stolt. Ikke det at jeg hadde ventet på skryt eller noe som helst, men at en som er profesjonell synes jobben jeg har gjort er mere en bra nok – ja, da tenker jeg det bare må være lov å være fornøyd. For selv om jeg både klipper pels, negler, fjerner flott og dusjer de er jeg langt i fra noen ekspert, jeg er rett og slett bare en hundeeier som gjør så godt hun bare kan for at hundene skal ha ett fint liv.

Livet i fjæra!

Dagen i dag startet litt sakte med jobbing på blogg, kos med hundene og så såg jeg ferdig de to siste episodene av The Handmaid’s Tale.

Serien synes jeg var både grusom og bra å se på men jeg ble noe skuffet over slutten på hele serien. Jeg vet ikke, men jeg personlig er ikke glad i slutter som egentlig ikke er noe slutt.

Vel iallfall så forsatte dagen med en tur til legen der ting gikk som forventet, kanskje også bedre enn forventet.

Før turen ble med hundene ned i fjæra for å leke med hundene.

Sånn helt ærlig blåste det litt for mye for min del, men Lexie og Snoopy storkoste seg.

Snoopy la også på en liten tur selv og når jeg ropte på han kom han fint inn på innkalling selv om han kom fra en helt annen side av hva jeg faktisk ropte etter han i. 😂

En liten oppdatering om flamingoen

Jeg fortalte dere tidliger om at jeg hadde fått ett nytt og litt annerledes oppdrag. Ei venninne skal i 50 års bursdagsfest med pomp og prakt og de skal kle seg ut som dyr fra Savannen. Vel faktisk to venninner så det blir en papegøye etterhvert også, men jeg tenkte jeg kunne dele progresjonen på prosjektet med dere nå.

Hva tror dere, har dere troen eller ville dere gjort noe annerledes? Jeg vet han savner øyer, kropp og vinger men det kommer snart.

Så langt har jeg brukt en grå hårbøyle, bomullsgarn, heklekrok, vatt og sytråd for å komme så langt som jeg har.