Frykten for The Boogeyman

Barndomsminner på godt og vondt.

Kanskje mest vondt, for frykten for monster under senga, i skapet eller rett utenfor soveromsdøra var iallfall ekte for meg. Husker frykten min var stor når jeg bodde i Oslo og den ble ikke noe bedre når jeg flyttet inn i Ivar Seljedalsgate 2 på Sunndalsøra. Jeg har bestandig trodd at det fantes mere mellom himmel og jord enn hva alle i hele verden ser. Alle tror vi nok på noe, men jeg kjenner mye på energi og krefter istedenfor å tro på noen stor gud som sitter oppe i himmelen. Jag skal ikke gå sånn inn på det for det kan jeg skrive masse om, men alle tror vi på hvert vårt og monsteret under sengen med navnet Booeyman har eksistert så lenge jeg kan huske. Han finnes fortsatt den dag i dag.

Alle har vi vel en gang i tiden vært redd for monsteret i skapet eller under sengen.

Når jeg skulle legge meg som liten måtte jeg ta sats og hoppe opp i sengen, for da trodde jeg ikke han fikk tak i meg. Så måtte jeg bestandig ligge med ansiktet ut mot rommet. Var ikke det at jeg trodde han ikke kom, men da fikk jeg iallfall med meg når han kom. Jeg såg helt seriøst for meg at risikoen for å bli tatt var størst om jeg ikke låg med ansiktet ut.

Jeg selv må bestandig ligge innerst ved veggen, men ha blikket mot døren.

I tillegg måtte jeg bestandig pakke meg helt inn i dynen og jeg låg med ryggen helt inn til veggen. Dette var også noe jeg var sikker på ville beskytte meg mot dette monsteret. Bestefar min brukte å spørre om han skulle spikre fast senga, dyna og puta til veggen slik at det ikke fikk flyttet seg i løpet av natten. Jeg var nære ved å si ja flere ganger. 🙂 Bare tanken på at en tå eller en finner er uten dyne og utenfor sengekanten fikk det til å gå kaldt nedover ryggen min. Jeg måtte aldri gi han sjansen for å ta meg.

Jeg må også ligge god midt i sengen og undr dynen.

Rart dette med barndomsminner og hva en var redd på den tiden. Men sannheten er at jeg fortsatt på flere vis frykter ett monster. Jeg må fortsatt ligge med ansiktet mot døra, lengst bort fra døra og pakke meg helt inn uansett hvor varmt det måtte være.

Marerittet over The Boogeyman kan jeg fortsatt ha den dag i dag. Mest kanskje fordi han til tider var en ekte figur, frem til denne personen døde når jeg var 17 og dette kan fortsatt gi meg masse frykt. Jeg kan rett og slett våkne med kaldsvette, angst og gråten som presser på.

Så for meg har bestandig monster fintes og jeg tror på de den dag i dag. For selv om ekte monster dør er energien fortsatt med meg videre og det kan også være andres energi.

Husker tilbake til når jeg fulgte med på alt av Charmed på TV3 og tenke; hva om jeg hadde disse kreftene og trylleformlene, da kunne je blitt kvitt monsteret en gang for alle.

Phoebe Halliwell (Alyssa Milano) som ble kvitt the woogyman for første gang.

Phoebe Halliwell (Alyssa Milano) og Piper Halliwell (Holly Marie Combs) som ble kvitt the woogeyman for andre gang.

Prue var min store helt I starten og etterpå ble Piper min store helt. 🙂 Prue som kunne flytte ting bare ved hjelp av tanker og Piper som kunne stoppe tiden. Da snakker vi krefter som kunne stoppe ett hvert monster uansett form og størrelse.

Hvordan er det med dere, hadde eller har dere fortsatt frykt for monsteret under sengen eller i skapet?

Mørkloftet sine hemmligheter

For deg som som har fulgt snapchat eller instagramen min i det siste, har du nok fått med deg at jeg pusse opp og rydder unna gamle ting. Planen er å etterhvert muligens leie ut eller selge min egen leilighet siden jeg mer eller mindre uoffisielt har flyttet inn hos kjærest. Selvfølgelig er dette fortsatt litt frem i tid, en god del ting må komme på plass først. Slik som samboerkontrakt og planene om å kjøpe meg inn i huset her. Men dette er jo ikke noe som skjer med det første, for som sagt har jeg en god del som må gjøres først.

Mens jeg har pusset opp har jeg også begynt å selge bort litt av mine gamle ting som dukker opp mens en rydder. Så de to siste dagene har jeg sortert en del lego.

Sorteringsjobben er igang.
Sorteringsjobben fortsetter.

Hvem har ikke lekt med lege liksom?

Selv om jeg ikke har kjøpt noe lege selv og så er det jo en kjensgjerning at lego koster en god del penger. Jag kunne selvfølgelig ha solgt unna dette også, men etter en god del sortering har jeg gjort som følger. Noe har blitt tatt vare på som jeg skal legge ut for salg etterhvert, men det aller meste ga jeg enkelt bort til en god venninne som skal bli bestemor til to nye barnebarn på nyåret og allerede har ett barnebarn. Ikke at de kan leke med det med en gang, men bestemor har det jo liggende klart til når den dagen kommer.

Så her har de mennesker, borger, vikingerskip, biler og alt annet av lego som jeg selv ikke kan sette navnet på. Jeg startet i utgangspunktet med å sortere etter farger, former og størrelser. Men etter å sett hvor mye som faktisk kom fra mørkeloftet gikk jeg lei. Derfor ente det med at jeg sorterte ca. 3/4 deler fikk Monica med seg resten for å sortere selv. Så nå gleder jeg meg til å høre og se hvordan de vil leke med dette i fremtiden. Pluss at jeg liker at det kommer til nytte og ikke bare går i søpla.

Jeg personlig synes det er greit å dele litt av sine goder og kanskje tjene noen ekstra karma poeng i det store løpet.

 

Ride Solo, Together

En dag som startet bråere og på en helt annen måte enn hva jeg hadde sett for meg.

Det er søndag og jeg tenkte at i dag skal jeg sove lenge, starte dagen seint og bare nyte dagen inne i pysjen. Ja, høres ganske kjedelig ut for mange kanskje. Men fakta er at jeg trives godt i eget selskap og nyter slike dager innimellom. Kjærest hadde dessuten store planer om å jobbe på båten, så da passet en slik dag perfekt.

Men……

Dagen startet ikke slik eller ble slik. Jeg ble vekket av to hunder som ønsket ut og plutselig kom spørsmålet fra kjærest; blir du med på motorsykkeltur?

Hæææ… var min første respons. Hadde ikke sett ut og visst ikke noe om at det var sol og fint vær. Helt ærlig såg jeg for meg drittvær og at motorsykkeltur var uaktuelt. Men nei da, i dag skinte solen så stor som bare det og visst nok var den en årlig motorsykkeldag i dag. The Distingguished Gentleman’s Ride var visst nok i dag og han ønsket jeg skulle bli med. Dette er et årlig klassisk motorsykkelløp til inntekt for forskning på prostatakreft og mens psykiske helse. Dette kunne jeg selvfølgelig ikke si nei til og derfor var det bare å hoppe i det og sette seg på sykkelen.

Nesten klar for tur i min Sunday Sweatergenser,

Måtte selvfølgelig ha på meg en strikka genser i kulden selv om solen skinte. Så idag brukte jeg min Sunday sweater strikket i pus fra du store alpakka.

Måtte bare prøve ett bilde uten hjelm også, selv om håret er Vedlig hjelmsveis. 🙂

Oppmøte for dagen var heller ikke dårlig og mange ble med på selve turen.

Mange var allerede på plass når vi kom.
Ett lite skrytebilde av kun sykkelen til kjærest.
Flere kjører kommer etterhvert også.
Hørte feler si at det er lenge siden det har vet så bra oppmøte.
En liten selfie fra bak på sykkelen med noe på sykkel bak.
Selve turen startet mot Nordlandet, men vi kjørte så å si over hele byen og alle landene.

Riding Solo, Together fakta:

Er DGR for 2020 kansellert?

 • Nei, årets arrangement kanselleres ikke. Den vil imidlertid finne sted i et justert format på grunn av Covid19. Alle oppfordres til å ri alene, sammen med en kjær eller med en pute.

Hva betyr det å gjøre et solo-arrangement?

 • Dette vil bety at det ikke er noen massedeltakelsesarrangementer. Ryttere vil bli oppmuntret til å kle seg dapper og ri alene for å overholde sosiale distanseringstiltak.

Byen min lar oss ri i grupper? Kan vi fortsatt ri i grupper?

 • Årets arrangement handler om å ri solo, men koble seg globalt. Vi oppfordrer ikke noen til å sykle i grupper eller med flere personer.

Må vi fortsatt holde oss til byveiene, eller kan vi ta en lengre kjøretur enn en vanlig DGR-begivenhet?

 • Grunnlaget for arrangementet var bygget på å ri gjennom hjertet av byen, og det oppfordres veldig til å ri gjennom langsommere byveier. Dette vil være etter ditt skjønn. Forsikre deg om at du følger sikkerhetsinformasjonen vår om ridning.

Hvor lenge skal vi ri?

 • Vi anbefaler å ri ikke lenger enn 2 timer.

Hvordan kobler vi oss globalt og deler bilder med hverandre?

 • Når du er registrert og du har fullført turen, vil det være veibeskrivelser angående opplasting og deling av bilder. Sammen med dette vil vi ha et live kart der ryttere kan finne bilder som deles over hele verden.

Kan jeg velge hvilken som helst by eller et land selv om det ikke tidligere var en tur i byen min?

 • Ja, når registreringen åpnes, vil du ha muligheten til å legge til byen eller landet ditt hvis det ikke er noen spesiell tur i listen.

Hva skjer hvis prognosen ser ut som regn?

 • Siden det ikke er noe massedeltakelsesarrangement, er det ikke noe problem å fullføre turen noen dager før eller etter selve dagen, hvis været ser ut som om det vil regne på søndag.

Fullfører vi forrige års turrute, eller kan vi ri hvor som helst?

 • Det vil ikke være noen definert rute i år; det er etter eget skjønn å bestemme hvor du vil ri. Dette handler om å ri solo, men sammen med ryttere over hele verden.

Dette her var litt informasjon fra siden deres, om du ønsker å les mer finner du informasjonen HER. Du finner også hvordan du kan bidra om du ønsker å bidra med noen kroner HER.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vennetjenester, forventer vi for mye tilbake?

Vennetjenester! Alle gjør vi de.

Jeg gjør i hverfall det, jeg liker å tenke det du gir ut i universet er hva du får tilbake. Og det å be en venn eller venninne om hjelp eller å bli spurt har aldri skadet noen. Selvfølgelig kan en få ett nei i ny og ned. Men hovedpoenget er ikke at alle skal si ja til en hver tid.

Alle har vi nok de som ber oss om en tjeneste eller ti uten å gi så mye tilbake. Å til de er det selvfølgelig helt greit å sette grenser å si nei. Men min leveregel er at hva jeg gir får jeg tilbake på ett eller annet vis. Det trenger ikke være samme type hjelp eller noe som helst egentlig annet enn en takk. Kanskje en god klem, selv om dette ikke går nå i disse koronatider. En takk i seg selv betyr mye og det å heller vite at jeg kan be om hjelp ved ett senere tidspunkt.

Mange ganger forventer vi nok så mye mye mer enn hva vi får eller kanskje til og med har fortjent. For sannheten er at mange mennesker dessverre tenker litt for mye på seg selv og ikke de rundt seg. Du har mennesker som gir og gir og så har du mennesker som bare tar og tar. Livet er ikke rettferdig med andre ord.

Dette er bare kalde fakta for livet. Men det betyr ikke at vi kan opp. Ei heller slutte å hjelpe hverandre.

Selv har jeg på Vedlig kort tid fått en helt fantastik venninne. Hun flyttet til byen for ca. 6 måneder siden og eier hunden Tarzan. Tarzan, Lexie og Snoopy var de som ble venner først, men nå er det ingen av oss som kan tenke oss holmen uten de eller å ikke ha henne som en venninne. Hun har tilbudt seg å passe hunder om det trengs og vil stille opp om vi spør og hun kan. Selv har vi hjulpet henne litt, spesielt kjærest som prøver å fikse bilen hennes. Dette har vi gjort uten å forvente noe som helst i retur.

Så når hun ut av det blå dukket opp med en rosebukett og ett kort med så fine ord, varmet det mer enn hva jeg kan sette ord på! Disse rosene var ikke noe vi hverken forventet eller hadde bedt om, derfor setter vi sånn ekstra pris på de. Så tusen takk Monica og Tarzan. <3

Selv er roser for meg de rosene som er finest av alle blomster der ute. Venninna er utdannet blomsterdekoratør og denne flotte buketten som består røde og hvite roser pluss noen nydelige blader (vet ikke hva de heter). Uansett er den helt fantastisk flott og den passet perfekt til å sette i tepotta fra Tassen serien.

Nydelig bukett med nydelige ord.
Fargen på den røde er rett og slett til å bli forelsket i.

Takket være denne snille damen har kjærest og jeg to buketter som begge fyller Tassen porselen. Tassen serien er favoritten til kjærest. Selv er jeg den stolte eier av disse tøffe rosene som er farget med konditorfarge i grønt, blått og sort.

Roser som jeg har farget selv.

Og sammen er kjærest og jeg eier av denne flotte med røde og hvite.

Sammen står de nå å fyller stuen med gode lukter og Tassen ansiktet er med på lyse opp dagen.

To buketter, veldig forskjellige men like nydelige.

Hund med vannskrekk…

Jeg har hørt om vannskrekk blandt mennesker, men at jeg en dag skulle få en hund som var redd det hadde jeg ikke sett for meg.

Lexie er en av de tøffeste hundene jeg vet om. Ho blir som regel venner med alle og elsker å leke med andre hunder. Er det hunder som krangler mellom seg, springer min frøken rett bort og stiller seg i midten. Hun prøver å få kontroll og om en av de andre hundene ikke hører på ho, slenger ho de lett over på ryggen og står over den til den roer seg ned. Så i slike situasjoner er ho rett og slett tøffere enn toget.

Men når det kommer til vann er ho en skikkelig pyse. Ho e rett og slett så feig som det bare går an å bli. Derfor ble overraskelsen min skremt stor når vi kom til denne plassen Vasslia på vei til Trondheim. Rett og slett en skatt av en plass jeg ikke viste om. Her var det store flater å springe på og masse vann og leke seg i. Pluss av en eller annen grunn gikk Lexie faktisk sammen med Snoopy ut i vannet. Veldig merkelig som sagt siden ho egentlig skygger unna alt som har med vann å gjøre. Men her la ho seg til og med ned i vannet innimellom løpingen.

Lexie og Snoopy tar sats å hopper i vannet.
Bolla tør faktisk å utforske vannet, litt stolt på hennes vegne selv om det ikke er det dypeste.
Snoopy tar føringen, men det ser jo rett og slett ut som Lexie koser seg i bakgrunnen.
Kan ikke si noe på at ho ikke i det minste prøver å være tøff.
Snoopy tar sats og stuper uti det, men Lexie tar det et steg av gangen sakte men sikkert.
Trenger aldri å bekymrer meg for om Snoopy koser seg heldigvis.
Vannet når utrolig nok nesten helt opp til buken på Bolla.
Med konsentrasjon og tunga beint i munnen er det rart hva en fåt til.
Ente faktisk opp med at begge to ble våte fra topp til tå.
Nesten så ho tørr å legge seg ned i vannet også.
Lexie og Snoopy tar sats å hopper i vannet.
Snoopy koser seg.
Lexie synes det er litt skummelt fortsatt, men ser ut til at frykta kanskje har sluppet taket litt.

Selv har jeg aldri hatt den store frykten for vann, men siden jeg ente opp med en hund med vannskrekk måtte jeg undersøke litt hva dette faktisk var. Dette er hva jeg har kommet frem til som passe Bolla.

Ho lider rett og slett av akvafobi. Når hunden har akvafobi eller frykt for vann, lever ho med en vedvarende og unormal mengde frykt og angst som hindrer ho i å komme i nærheten av vann. Dette er en irrasjonell frykt for noe som ikke forårsaker stor fare. Kvinner har dobbelt så stor sannsynlighet for å oppleve dem enn menn, men om dette gjelder tisper konta hannhunder vet jeg ikke.

Om du mistender at din hund på lik linje som min har skrekk for vann kan du se etter disse symptomene;

 • Å se vann kan utløse intens frykt og angst uansett mengde og volum. Det er selve vannet som skaper frykten og den resulterende angsten.
 • Du ser hunden din har en umiddelbar følelse av intens frykt, angst, panikk og en vedvarende, overdreven eller urimelig frykt når den utsettes for vann.
 • Rask hjerterytme
 • Tett bryst.
 • Pustevansker
 • Kvalme.

Hvorfor får noen vannskrekk og andre ikke;

 • Den kan være på grunn av genetisk arv.
 • Den oppstår vanligvis i valpetiden.

Så siden Lexie har fryktet dette med vann siden ho var valp, er det nok bare å innse at dette er noe ho er født med. Men kanskje sakte men sikkert med tiden vil ho overvinne den. Jeg er vel bare gi henne den tiden ho trenger, selv om det går ett år til eller mer.

Hvordan er det med deres hunder, har de vannskrekk eller andre fobier?

 

 

Føler jeg sviktet meg selv

 

Tankefull og litt tom for ord.

Idag hadde jeg time til legen, en legetime jeg har grudd meg mere til enn noe på lenge. Timen har latt vente på seg lenge på grunn av meg selv og ingen andre.

Det har jo jevnlig kommet brev i posten om å ta en celleprøve og viktigheten med det. Hvert år får tross alt rundt 25 000 norske kvinner konstatert unormale celler i livmorhalsen etter å ha tatt en celleprøve. Ikke alle celleforandringer er kreft eller forstadier til kreft og de aller fleste som får konstatert dette blir helt friske. Det er fort gjort og selv om noen finner det litt ubehagelig er det ikke smertefullt. Dette er iallfall slik de fremstiller det i brevet som kommer.

Høres jo så enkelt og greit ut ikke sant?

Etter mye om og men hadde jeg i dag altså en slik time, har visst om den i flere uker nå. Så jeg burde vært mer en forberedt. Jeg hadde til og med etter snakk med legen fått beroligende medisin før timen. Rett og slett for at angsten og panikken ikke skulle få ta overhånd.

Så idag sto jeg opp med en gang klokken ringte etter avtalen med legen. Tabletten jeg skulle tas skulle taes en time før selve timen. Kl. 07.30 ble den tatt og jeg var klar for å stille. Gråten kom sakte men sikkert og når jeg kom til selve kontoret og inn til legen knakk jeg sammen.

Legen Ming gjorde hva hun kunne for å få meg til å gjennomføre uten tvang. Forklart alt i ro og hadde ordnet med dobbelttime til meg slik at vi skulle ha godt tid. Jeg ente opp med tre legetimer for jeg gikk ut derfra uten å ha tatt denne celleprøven.

Mens jeg satt der følte jeg meg totalt ubrukelig, verdiløs og feig som ikke klarte å gjennomføre. Så å si alle andre kvinner gjennomfører det jo, så hvorfor skulle jeg jeg klare det. I tillegg følte jeg meg svak som gråt og slet med å prate. Har jo bestandig fått høre dette at vi ikke skal vise følelser i familien. Utad skal det virke som alt er greit uansett hva og så kan du knekke sammen innom huset fire vegger! Så føler rett og slett jeg sviktet meg selv!

Mens jeg skriver dette hører jeg jo selv hvor trist dette høres ut og ikkje minst kaldt. Men følelser styrer innimellom tanken våre og noen ganger vinner de dessverre.

Derfor er jeg så takknemlig for at legen min tok seg tid til å snakke med meg. Uten å gå for mye inn i hvorfor jeg ikke klarte å gjennomføre her, rett og slett for at jeg ikke er klar for å skrive det ned ennå. Ble vi iallfall enige om veien videre og jeg tro vi kom til en løsning som passer meg aller best.

Jeg vet selvfølgelig at jeg burde gjennomført, men dette lot seg rett og slett ikke gjøre i disse dager. Utrolig hva gamle minne og hva en vond barndom kan gjøre med at en ikke klarer ting.

Det ingen andre enn meg selv som er årsaken til at jeg ikke gjennomførte. Men gamle minner tok overhånd, legen nevnte PTSD som årsak og om jeg er ærlig har jeg vel tenkt den tanken selv…… Derfor er jeg så takknemlig for at legen er tålmodig meg meg og ikke presser meg til å gjennomføre noe jeg ikke selv er klar for.

Kunne skrevet så mye mye mer her, men jeg er ikke klar for å dele noe mer riktig ennå. Jeg håper selvfølgelig at den dagen kommer hvor jeg kan klare å prate om det eller skrive det ned uten at tårene kommer. Men den dagen er dessverre ikke idag.

 

Farmen 2020

Aldri en høst uten Farmen eller hva?

Det e iallefall noe som har blitt tradisjon her i gården. Vanlig Farmen på høsten og Kjendis Farmen på nyåret.

De få bildene som jeg har sett så langt ser det jo like idyllisk ut som tidligere år.

Ser ut som en nydelig plass.
Kunne levde lenge med å hest.

For en drøm det hadde vært å være der og kunne tatt noen rideturer med en hest som dette. Ridd på denne store flotte plassen her.

Farmen 2020, strikking og hund.

Men jeg hadde vel kommet til å savne Snoopy og Lexie for mye til å være med selv. Pluss jeg hadde ikke gjort meg på tv eller trivdes med å bli filmet. Selv om drømmen om å lære mye der inne hadde fristet. Hadde også kommet til å savne strikkingen min.

Så langt i episoden lover det til intriger allerede. Er iallefall to som er rimelig mannssjåvinistiske der inne alt. Pluss det kan bli spennende å se hvordan hun som er muslimsk skal lære seg å leve med gris som husdyr uten å skrike. Å så blir det spennende å se hvor mange som tar hensyn til hennes tro om å ikke sove på samme rom som mannfolk🤔

Sist men ikke minst er jeg spent på om Mads Hansen klarer å levere inn i rollen som programleder. Så langt skuffet han litt når han ikke kom ridende inn på hest. Men det er min mening.

 

Bæ bæ lille lam

I det siste har jeg strikket litt babyklær og jeg har kommet over ett herlig nytt garn som jeg virkelig kan anbefale.

Babystrikk i Theo mønster

Selv har jeg strikket dette Theo settet i garnet og oppskriften på det finner du gratis HER.

Som regel nå en skal strikke til baby eller barn er det merinoull eller babyull som står i oppskriftene. Uforståelig nok i grunn, for barn og babyer liker ikke klær som klør.

Hvem gjør vel det?

Husker da selv tilbake med grøss og gru når jeg fikk nytt strikketøy av bestemor som bare klødde om en såg på det. Det finnes selvfølgelig fortsatt slike garn den dag i dag, men utvalget har blitt så mye mye bedre. Nå slipper en å klø seg til blods hver gang en skal ha på seg ett nytt plagg en har strikket eller fått strikket.

Slik som dette nye garnet jeg har kommet over fra Lillelam. Ett helt fantastisk myk garn som kjennes ut som en drøm på kroppen.

Lillelam består av 100% merino.

Garnet er ikke bare kjekt på kroppen, det er også ekstremt godt å strikke med. Det sklir like godt på trepinner som metallpinner og tråden deler seg ikke når du strikker med det. Rett og slett ingen minuser å komme med. Garnet kommer også i flere fine farger, da bare ett blikk på fargen her. Så duse og fine.

Noen av de fine fargene.
Og her er noen flere farger.

Du kan også kjøpe med en søt liten pose med navnet på garnet i nærbutikken min iallfall. Vil tro du kan det andre plasser også. 🙂

Mini eplekake

Så var vi her igjen! Besøk i kveld og perfekt tid til teste ut en minikake før jeg skal bake en større kake i morra for å teste på Mc klubben også denne uken.

Kaller det minikake da det kun er to menn som skal spise i kveld, så ingen poeng i å lage en stor kake. I kveld prøvde jeg meg på en mini variant av en eplekake men en liten vri. Marengslokk på toppen.

Mini eplekake med marengs.

Den ble ikke perfekt, iallfall ikke marengsen. Det er min egen feil at jeg bommet litt på varmen i ovnen. Men det gjør ingen ting for smaken var innenfor og gutta spiste den mer en gladelig. 🙂

Ingredienser til kaken;

 • 125 gram meierismør.
 • 125 gram sukker.
 • 2 egg.
 • 125 gram hvetemel.
 • 2 spiseskjeer melk.
 • 2 t-skjeer kanel.
 • 2 t-skjeer vaniljesukker.
 • 8 til 10 epler fra hagen.
 • 1 liten neve peanøtter.

Ingrediensene til marengsen;

 • 2 eggehviter.
 • 4 spiseskjeer sukker.

Fremgangsmåte;

 1. Del opp eplene i skiver og ha i en bolle med kaldt vann.
 2. Sett bollen i mikroen på 5 minutter slik at epleskivene blir myke.
 3. Kjør smør og sukker hvitt.
 4. Ha i ett og ett egg.
 5. Ha i melken.
 6. Ha i de tørre ingrediensene.
 7. Legg deigen i formen selv har jeg brukt en form som måler ca. 16 x 16 cm.
 8. Legg epleskivene i formen etter slikt ett mønster du selv liker.

  Selv la jeg epleskivenen i ett rosemønster.

 9. Strø på litt hakkete peanøtter.

  Strø på peanøtter.

 10. Stek kaken midt i ovnen på 180 grader i 30 minutter,
 11. Nå mens kaken står i ovnen lager du marengsen. Pisk den stiv med litt og litt sukker av gangen.
 12. Ta kaken ut av ovnen og legg marengsen over kaken. Om du vil kan du tilsette litt konditorfarge i marengsen slik som meg.

  Sprøyt marengsen over selve kaken.

 13. Sett den tilbake i ovnen og stek den i ca. 10 minutter til.

Nå er den bare å servere og høre om du får like gode tilbakemeldinger som meg. Som sagt ble ikke utseende perfekt denne gangen, men smaken er jo viktigere og den sitter. 🙂

 

Lørdagskveld med Burøe

I går ble det mye av ingen ting og jeg hadde rett og slett ikke lyst til å skrive noe som helst. Men i dag tenkt jeg at det passet å fortelle om en hyggelig kveld.

Lørdagskvelden var første kveld hvor jeg skulle inn å se hvordan Kulturfabrikken har blitt her i Kristiansund. Å jeg må si den var overraskende fint bygd inni også.

På vei inn i Kulturfabrikken med kjærest og venner.

Vi hadde bestilt billetter i god tid og slik det såg ut var det nesten utsolgt. På grunn av covid19 hadde de satt opp egen bor til alle og vi fikk plass på balkongen. Antibac sto også klart på alle plasser og det var kun bordservering. Så lite fare for noe smitte kontra dansegalla som faktisk også foregikk i byen den kvelden.

Vi fikk plass oppe på balkongen.

Ørjan kom på scenen ca. kl. 19.30 og holdt på en times tid. Personlig har jeg aldri vært på show med han før, men han leverte og vi lo godt igjennom kvelden.

I Karantene Med Ørjan Burøe.
Til ære for showet hadde han også Corona på bordet sitt som han drakk underveis.

Showet for meg manglet en rød tråd å følge igjennom det hele, men det hadde lite å si egentlig. Latteren satt løst og han traff på flere punkter.

Etterpå dro vi på Kranaskjæret og spiste klippfisk. Vi hadde håpet den skulle servers med smørsaus også denne kvelden. Men de hadde byttet ut til blåskjellskum. Vi alle var noe skeptiske, men maten smakte fortreffelig som vanlig. Virkelig å anbefale den maten der.

Klippfisk på Kranaskjæret.