En liten Poppy

Sannheten er at selv om noe opprinnelig ikke finnes eller er laget oppskrift på før, er det ingen ting i veien for å lage det allikevel. Slik er situasjonen når det kommer til denne genseren. Venninna mi Bodil har selv strikket seg en poppy genser av Line Langmo og ønsket seg poppy til jentene sine også. Selv strikket hun til ene datteren i lilla, mens jeg strikket denne i rosa til den andre datteren.

Line Langmo sin Poppy finnes opprinnelig ikke i størrelser til barn, men hvorfor skal det stoppe en? Line Langmo har også kommet med en Pixie genser og det er denne vi tok som utgangspunkt. Pixie er strikket på pinne 7 og 9 med dobbel tråd, mens Poppy er strikket med enkel tråd på pinne 5 og 7.

For å få en genser som passer brukte jeg maskene og målene etter størrelse 8 år hos Pixie og denne passet perfekt til mottaker. Størrelsen ble noe sånn type 4-5 år sånn omtrent.

Pinner;

 • Settpinner nummer 5 og 7.
 • Rundpinne 5 og 7.

Garn;

 • 3 nøster med pink 4626.
 • 3 nøster rosa sløyfe 7619.

#strikking #minmote #drømmestrikk #barn #linelangmo

Bamsen Sean

Nattens sterke vind har roet seg litt og selv om det blåser noe ennå er det så lite at den nye bamsen min kunne ta en liten photo shoot på verandaen uten å blåse over ende.

Jeg vet flere har ventet på noen nytt innen KBK og etter at jeg strikket bamsen Theodor er nå bamsen Sean ferdig. 

Teddy Sean sitt navn kom rett og slett etter bare å ha sett på en liste over Kristiansund Fotballklubb sin side over spillere. Jeg har jo som ærlig skrevet før at jeg har null peiling på selve fotballen og kan så å si ingen ting om hverken ballen eller spillerne, men Sean er jo ett greit og kort navn for å gi bamsen ett KBK inspirert navn. 

Bamsen er strikket etter inspirasjon fra Arne og Carlos sin bamse mens mønsteret på bamsen er av meg.  På grunn av at bamsen har raglanfelling ble mønsteret laget som en bord over magen og ryggen denne gangen.

Så til slutt ble denne vennen til, en perfekt kammerat til hvem som helst som har KBK som en av sine store lidenskaper. Han måler ca. 40 cm, så er ikke for liten men ei heller for stor. Akkurat passe for små barnehender til å klemme og kose med.

Jeg har brukt følgende for å få denne herremannen ferdig;

 • 2 nøster med 50 gram, nummer 12 marine av baby merino.
 • 1 nøste  er 50 gram, nummer 01 hvit av baby merino.
 • Pinner nummer 3.
 • To knapper som jeg har festet godt på slik at de små ikke skal få plukket de av så fort eller sette de halsen.
 • Diagram av meg.
 • Selve mønsteret er inspirert av Arne og Carlos. 

 

#strikking #strikk #kbk #kristiansundfotballklubb #fotball #teddy #bamse #barn

Bamsefar Theodor

Ja ja, så er tiden inne for å innrømme at nok et prosjekt på sokker ble mislykke! Seriøst, jeg lider virkelig av Second Sock Syndrome! 

Garnet fra Arne og Carlos var kjøpt inn og kommet på pinnene . Jeg hadde troen denne gang, helt sant! Jeg skrev jo til og med om løsninger for at syndromet skulle vinne i går og jeg brukte til og med løsning #6. Begge sokker ble strikket samtidig og begge to hadde fått mansjett, skaft og hæl….det var faktisk bare å strikke rettstrikk videre over foten og felle av til tær som sto igjen så hadde jeg hatt ett par som var identiske, men den gang ei…lysten avtok og jeg ente med å rekke opp!

Men saken var jo at garnet var kjøpt inn og det kunne jo ikke bare ligge og iallefall ikke kastes – løsningen ble derfor en bamsefar.

Arne og Carlos har i tillegg til mønster på sokken kommet med oppskrift på en herlig liten kar og her bruker du ett nøste av sokkegarnet deres. På en Theodor går det med 3/4 av ett nøste på 100 gram og jeg har brukt pinne 3 på alle deler. 😊

Bamsen var både gøy og kjekk å strikke og ikke som sokkene i det hele tatt. Han ble større en han ser ut på bildet, men så herlig og perfekt til å pynte opp ett barnerom eller være en bestevenn til ei lita jente eller herremann. For to dager siden fikk han til og med være med ut på photoshoot i finværet. 

På han Theo ser det ut som han har på seg bukse og her kunne jeg selvfølgelig si at dette var min dyktighet som er årsaken til at han ble slik, men jeg kan ikke skryte på meg dette. Garnet er jo både ensfarget og flerfarget flere steder og ting blir litt tilfeldig, men jeg fikk til dette ved en tilfeldighet ved å gjøre det slik;

 1. Strikk begge armene.
 2. Strikk en fot.
 3. Strikk begge ørene.
 4. Strikk den andre foten.
 5. Så sett sammen føttene  og strikk kroppen og følge oppskriften videre slik som det står.

På denne måten ble min bamse slik, jeg kan ikke love at din blir lik, men med ett nøste av fargen Gardenia nummer 09136. Jeg vil tro at på alle nøstene som har fargene slik som i dette nøste vil du kunne få en bamse som min hvor det ser ut som han har på seg bukse, på de andre med litt mere mønster er jeg usikker men det skal prøves ut etterhvert. 

På selve snuten til bamsefar brukte jeg opp merketråden som Arne og Carlos har laget for merker på nøste, derfor ente han opp med gul snute. Jeg brukte også to knapper til øyne som jeg festet godt slik at de ikke lett skal kunne rives av.

#bamse #strikking #barn #arneogcarlos  #drømmestrikk 

Lider du Second Sock Syndrome? Du er ikke alene.

Dette er ett kjent syndrom blandt mange strikkere og slev om det i betegnelse sier sokker gjelder det er ikke bare for sokker. Enhver strikket gjenstand som vanligvis kommer i par er egentlig med innunder dette syndromet: sokker, votter, hansker, leggvarmere og ermer.

Jeg kjenner symptomene kommer over meg hver gang jeg skal strikket ett par, både før og under faktisk. De kommer oftes etter at jeg har avsluttet et sokkemønster jeg virkelig har lyst til å prøve eller ett nytt garn som vil gi mønster og struktur. Det klør i fingrene etter og begynne og gleden er stor for hver cm du kommer for du ser hvordan det blir, men gleden forsvinner fort når du skal strikke sokk nummer to…..!

Det er rart med det for strikking er jo min store hobby! Jeg vil glede meg over det! Så hvordan kan vi slå det dette syndromet? Vel jeg har gjort meg opp noen tanker, jeg kan ikke love at de virker eller at du finner gleden. Men jeg håper ved å skrive dette at jeg kanskje kan finne kuren for meg selv og få ferdig ett par…….muligens…..kanskje…….Vel, lov å håpe! 😉

Løsning #1;

Lage serie av flere single sokker? En kan jo kanskje strikke tre til fem forskjellige enslige sokker og deretter gå tilbake og strikk kompisene. På den måten strikker vi alltid noe annerledes og når andre runde kommer rundt vil det ikke føles like kjedelig.

Løsning #2;

Rett og slett legge opp til sokk nummer to med en gang og strikke den uten å legge det fra deg. Strikke! Strikke! Strikke! Tross alt er vi jo ikke ferdig med prosjektet før begge sokker er strikket, ikke sant? Hvis vi klarer å føle på at begge sokker er egentlig ett prosjekt, kan vi kanskje ha en bedre sjanse til å fullføre den andre sokken i god tid?

Løsning #3;

Forelske oss i det prosjekt vi holder på med. Selvfølgelig elsker vi jo allerede sokken vår (visst ikke hadde vi ikke begynt), men det gjelder å elske den fortsatt når det kommer til sokk nummer to. Ta den på deg og forestill deg alle de fantastiske tingene du kan ha på deg med den sokken.

 • Ville det ikke se bra ut med de vintage stil skoene? 
 • Ville det se super søt ut med en kjole? Ville de ikke vært perfekt til å ha i fjellskoene når du tenker det ut på vanrings tur etterhvert?

Vi må jo kunne avslutte den sokken. Den må få seg en kompis.

Løsning #4;

Trenger de egentlig å være et par? Jeg vet dette er litt fusk, men har det egentlig så mye å si? Hva om vi strikker en grå sokk med en rød tå, en lilla hæl og en krøllete mansjett? Kunne det være kompis være en grå sokk med lilla tå, en krøllehæl og en rød mansjett?

Når alt kommer til alt har det noe å si, ingen bryr seg vel igrunn om hvordan sokkene dine ser ut så lenge de har på deg sko? De ser jo verken hælene, mansjettene eller tærne? Og selv om de gjør det, hva så? Har de ett problem med det er vel dette helt ærlig deres problem og ikke ditt? 

Løsning #5;

 Magic Loop! Strikk begge sokkene samtidig ved å bruke to lange rundpinner.

Løsning #6;

Strikk to med engang ved å strikke mansjetten på sokk nummer en og så mansjetten på sokk nummer to, skaft på nummer en og skaft på nummer osv osv… På denne måten er begge ferdig omtrent samtidig og du slipper tanken på at det må strikkes en sokk til.

Kommer dere på flere forslag til å slå Second Sock Syndrome på? I såfall legg igjen en kommentar i kommentarfeltet, spent på høre om dere ahar flere og gode forslag. Ingen forslag er dumme og flere råd gir flere løsninger for oss alle. 😀

#strikking #sokker #syndrom #sss #ass 

Lille Olavas i sin sommerdrakt

Her kommer mitt første prosjekt fra Tidddlibomstrikk så langt, ja må si så langt for her er det mye som jeg skrev om før å like. Den første oppskriften som jeg falt for ble Olavas Sommerdrakt; en sommerklassiker. Den er en luftig sommerdrakt for varme dager eller i bruk utenpå en body og sommerbukse på kaldere dager. Som de sier i boken er den så morsom å strikke at du garantert strikker flere enn én. 

Oppskriften kommer i flere størrelser fra prematur og opp til 2/3 år, så den lille i familien kan ha denne som ett favorittplagg i flere farger en god stund. 😊 Siden den finnes helt ned i prematur størrelse har jeg fortsatt å leke meg med lageret av restegarnet og fortsatt å utvide dukken sin garderobe og den passet perfekt til banyborn dukka. 

Ble jo riktig så søt. 😊

På knappen har jeg selv brukt søte små bjørnehoder.

Pluss drakten har seler som går i kryss bak på ryggen. 

I oppskriften oppgir de Lerke og Pure Eco Wool fra Dalegarn som garnalternativ og det har en strikkefasthet på 22 masker over 10 cm. Dette hadde jeg ikke liggende hjemme, så mitt valg falt denne gangen på Merino Ekstra Fine fra Drops.

Utstyr;

 • Rundpinne 3,5.
 • Settpinner 3 og 3,5.

Garn;

 • 50 gram merino ekstra fine, selv har jeg brukt fargen skogsgrønne nummer 31.

Tilbehør;

 • 6 knapper.

 

 

#strikking #minmote #drømmestrikk #Amandaprosjektet #baby #nyfødt #Tidddlibomstrikk #olavassommerdrakt #merinoull 

Det lille ekstra til Truls strikken

En får virkelig rester igjen etter alle mulige prosjekt lik ens på dette hentesettet som jeg først begynte å strikke til en kommende oldemor og så en kommende bestemor i tillegg. Så siden bestemoren kom på banen og så at det måtte bukse til tenkte jeg at jeg kunne vær snill å strikke med resten av settet også. Dette rett og slett for at det var igjen garn fra lue, jakke, sokker og bukse. Alt er jo strikket i størrelse 0 til 3 måneder så det går derfor ikke med så mye garn til de minste ting.

Så for å fortsette på Truls sitt strikkesett lagde jeg smekke og votter til også, oppskriften på disse finner du fortsatt liggende gratis på Dale sine sider her.

Det går med under ett nøste til begge deler og begge er strikket i babyull fra Dale i hvitt med nummer 0010.

Smekken er finnes kun i en størrelse som passer til alle størrelsene fra 0 til 3 måneder og opp til 12 til 18 måneder. Selv har jeg strikket i en snor ved hjelp av strikkemølla mi som knyting, men du kan også sette i ett silkebånd om du skulle ønske det. Hele smekken er strikket på pinne nummer 3 og så er det brukt heklekrok nummer 3 for å lage pyntekanten.

Votten er i størrelse 0 til 3 måneder og er strikket på pinner 2,5 og 3. Snoren som er mellom dem har jeg brukt strikkemølla mi til å lage og den er myk nok og lang nok til å gå fra hånd til hånd og bak ryggen.

Sånn blir det når en hater rester og ønsker å blidgjøre de en strikker til. 

Må si meg fornøyd med hele settet og jeg synes også det er riktig så søtt. Pluss for at oldemoren selv ble kjempe fornøyd teller jo ekstra mye, beste tilbakemeldinger å få er de som er lykkelige når de får endelig resultat av garnet. 😀

#strikking #smekke #votter #baby #hentesett #drømmestrikk #dalegarn #babyull

Truls sin bukse

Som jeg skrev her i går strikket jeg en jakke, lue og sokker som hentesett til ei som blir oldemor på sensommeren. Saken er at når bestemoren fikk høre at jeg strikket, mente hun at settet måtte også få ha en bukse til. 😀

Så da var det bare å ta fram pinnene å strikke en bukse til også. Buksen er strikket i babyull fra Dale i fargen hvit denne også med nummer 0010.

Oppskriften finner dere her som gratisoppskrift. Jeg har forsåvidt fulgt oppskriften med noen få unntak. I oppskriften så strikkes hvert bein hver for seg og faktisk helt opp til vrangborden, dette syntes ikke jeg var så fint og valgte derfor å sette begge bein sammen og strikke sammen hoftedelen sammen. Jeg lagde også hullbord i vrangborden som jeg dro en strikket snor igjennom istedenfor å strikk seler og sy i knapper, dette rett og slett på grunn av at jeg ikke hadde knapper til stede når jeg ferdigmonterte denne. Til buksen går det med ca. 3 nøster alá 50 gram, men kutter du sele trengs det ca. 2 nøster. Jeg har også her strikket størrelse 0 til 3 måneder.

Slik ser den ut forfra og jeg synes den er finere slik en at en skal ha søm hele veien på fremsiden og baksiden.

Også buksen har de søte hjertene på seg, men de kommer litt bedre frem når en ser buksen fra siden.

 

#hentesett #bukse #baby #nyfødt #drømmestrikk #strikking #trulsstrikkesett #dale #dalegarn #babyull

Truls strikkesett

Så var tiden kommet til ett nytt hentesett, denne gangen etter ønske fra ei som blir oldemor på sensommeren. Jeg vet ikke om det er ventet en jente eller gutt, men siden hun har valgt fargen hvitt nummer 0010 går jeg utifra at de selv heller kanskje ikke vet det. Settet er fra gratisoppskrift fra Dale, Truls strikkesett modell 349-08 som dere finner her.

Oldemoren ønsket at oldebarnet skulle få pynte seg i en jakke, sokker og lue, alt er strikket i størrelse 0 til 3 måneder så det er perfekt for den lille til å ha på seg på vei hjem fra sykehuset. 😍

Først ble jakken strikket og her går det med ca. 150 gram med babyull fra Dale.

Sokken går det med ca. 25 gram med babyull fra Dale .

Luen trenger også ca. 25 gram med babyull.

Så tilsammen på dette settet har jeg brukt ca. 4 nøster tilsammen. For å få avsluttet jakken trenges det også 7 små knapper til jakken og 1 liten knapp til luen.

Hele settet er strikket på pinne 2,5 og 3 og er strikket i strukturen glattstrikk og perlestrikk med ett søtt mønster med hjerter.

 

#hentesett #oldemor #baby #dale #babyull #drømmestrikk #nyfødt #trulsstrikkesett

Nancy i perfekte høstfarger

Ok, sannhetens øyeblikk!! Nei da, kanskje ikke så alvorlig men….😉🤔😉

Sannheten er at jeg ikke så for meg at jeg skulle sitte å strikke nok en Nancy til med disse fargene og stjernen på akkurat samme måte. Jeg vet jeg sa det gjorde Nancyen finere, men etter nå å endelig ha fått ferdig denne tror jeg tiden inne for å gi Nancy en liten pause. Eller……mulig det blir en baby Nancy eller kanskje en dukke Nancy av ett slag. 😂 Haha, vinglepetter kan jeg vel kalle meg selv, men jeg har jo igjen rester. Vel, det for bli en annen dag. 😀

Men iallefall har jeg nå fått levert fra meg den siste i rekken,. Huff det var en smule kjedelig på slutten med å ferdigstille den, jeg brukte noen ekstra dager på denne da lysten plutselig forsvant. Så det ente med at jeg måtte ta meg sammen (har jo egentlig bestandig lyst å begynne på neste prosjekt, rart at en alltid skal glede seg til det). Men den ble ferdig strikket, symaskinen fikk frem i lyset for å ta del i monteringen og feste belegg/pyntebånd pluss festing av tråder….det skal jo ikke mere til. 😉

Denne er som skrevet strikket etter samme prinsipp på første av denne typen, hun som skulle ha den hadde sett den jeg strikket til Bodil og ville ha akkurat samme; Nancy kofte i størrelse small med large i lengde og pyntebånd over sprinter istedenfor standar bellegg,

Kofta er strikket på pinne 2,5 og 3 i mini alpakka fra Sandnes og jeg har brukt følgende farge og mengde;

 • 7 nøster med mørk brun nummer 4071.
 • 1 nøste med kitt nummer 1015.
 • 1 nøste med øker nummer 2035.
 • 1 nøste med rust nummer 3355.

#nancy #drømmestrikk #strikking #jakke #kofte