Storesøsters høstlue

Reklame | Raverly og Garnstudio

I dag når jeg kom hjem fikk jeg ett bilde fra en kamerat som er nede på østlandet på jobb, der var det kommet snø og kaos. Så derfor veldig takknemlig for at det fortsatt er høstvær her hjemme i byen. Men tiden er vel inne for å innrømme at kulden har satt inn og at vinteren er nok ikke langt unna her heller.

Så for å holde hodet varmt fremover passer det jo utmerket med noen nye luer på denne årstiden. Første valg falt på Storesøsters Høstlue som er ett mønster av Marion Aiseth. Liker du luen kan du finne mønsteret her.

Storesøsters Høstlue er en helt enkel og litt baggy lue med fine detaljer av to små søte løv. Luen er strikket på pinne 3,5 på vrangborden og 4 på selve luen. Garnet jeg har brukt er Merinoull fra Sandnes garn, men her kan du bruke Merino Ekstra Fine eller Lima fra Drops pluss Smart, Spøt og Duo fra Sandnes og i tillegg Lerke fra Dale. Så med andre ord skal du kunne finne den perfekte fargen i det rette garnet for deg eller den du strikker til. Selv går jeg som regel for Merinoull da dette er et garn som ikke klør og jeg liker Sandnes sitt bedre en Drops sitt.

Fargen jeg falt for ble den nye fargen i Merinoull fra Sandnes ved navnet Syrin med nummer 5002.

Selv med navnet storesøsters høstlue høres den kanskje ut til å passe best til små, men oppskriften er fra 1 år og opp til størrelse large i voksen størrelse. Så med andre ord er det en lur som alle jentene i familien kan ta i bruk.

Luen er enkelt strikket i rett og vrangmasker med noe kast og strikking av to masker sammen enkelte plasser. Det er kun en plass du møter en utfordring med at hun som har skrevet oppskriften sier du trenger en flettepinne, men her valgte jeg å bruke teknikken; flette uten hjelpepinne.

For å se hvordan dette gjøres kan dere for eksempel ta en titt inne på denne videoen fra Garnstudio.

IAco4tICRYU

Som du ser er det enklere en du tror. 🙂
 

 

 

Wiolakofte til barn

Reklame | Ark Bokhandel, Dale Garn, Sandnes Garn og Wiola

Da var dagen kommet hvor jeg kunne dele med dere hvordan jeg kom borti dette flottet mønsteret. Selv har jeg aldri helt sett for meg en kofte eller genser med så mye mønster i til meg selv, men til ei lita frøken er den jo rett og slett bare helt nydelig spør du meg.

Wiolakofte til barn som dere finner mønsteret på i denne boken fra Ark her; Lek med tradisjoner.

Bodil har allerede strikket en til seg selv, men hun ønsket en i barnestørrelse også. Jeg tror tanken først var at den skulle brukes som utsillingsmodell i butikken, men det ente med at hun ble så fornøyd med fargene at datteren skulle få den istedenfor. Dette kunne jeg lett ha forståelse for da jeg såg hvilke farger hun hadde plukket ut og i tillegg hadde hun funnet de perfekte knappene til kofta også.

Hun valgt å bruke en blanding av Lerke fra Dale garn og Duo fra Sandnes for å få den rette fargekombinasjonen.

Vet ikke hva dere synes, men personlig synes jeg disse fargene var helt perfekte sammen.

Duo Aksgul nummer 2124 fra Sandnes.

Lerke Halvbleket hvit nummer 0017 og Fresia nummer 4845 dra Dale.

Og til slutt så ente hun (med litt hjelp fra meg) opp med disse flotte fargene som passet fargen Fresia perfekt.

Bodil selv startet ved friskt mot, men tiden og lysten forsvant dessverre litt innimellom. Så derfor er det jo supert at en har samme strikkefasthet slik at en kan komme med en hjelpende hånd. Så nå er hele koften ferdig og resultatet ble at Bodil selv strikket bolen og bærestykke, men jeg tok meg av ermene, kantene og den lille monteringen som trengtes med å feste på knapper. Helt til slutt ente vi opp med enighet om at jeg kun skulle hekle en helt enkel kant rundt selve stolpene.

 

 

 

Jeg tror opprinnelig koften er strikket med fire farger pluss at den har noen boble masker på stolpene opprinnelig, men vi falt for kun tre farger og enkel kant. Kofta takket være at Drømmestrikk at barnedukker fikk jeg tatt noen fine bilder av den før den ente opp som en favoritt hjemme hos jentene hennes.

Oslolua

Reklame | Drømmestrikk på Futura, PetiteKnit og Sandnes Garn.

Høsten er kommet og her i byen regner det vel sikkert ikke noe mer enn andre plasser i landet, men jeg skal innrømme at jeg drømmer meg tilbake til Kreta, strand, sol og blått hav så langt øyet kan se.

 

 

Hvordan jeg som er en frossen sjel kan være født i ett land som Norge har jeg lurt på flere ganger enn en, men det er nå en gang slik og da må en kle seg deretter.

Vel, nå selv om jeg fryser lett er jeg ikke den som bruker lue på så veldig mange dager i året. Men siden Drømmestrikk flyttet lokaler trenges det litt flere luer til utstilling i butikken og som første lue denne høsten falt smaken på Oslolua eller Oslohuen som den heter på dansk fra PetiteKnit.

 

Opprinnelig er luen strikket i dobbelt garn Arwetta Classic fra Filcolana som er ett dansk garn, som opprinnelig er laget for myke, slitesterke barneklær. Dette garnet har Drømmestrikk så langt ikke fått inn, så derfor ente jeg opp med å bruke Tynn Merino fra Sandnes. Dette garnet passer perfekt til selve oppskriften og strikkefastheten som de skriver i oppskriften sin: 22 masker med dobbel tråd på pinne 3,5.

Lua er å få tak i i fire størrelser; barn, junior, dame og herre.

Luen er strikket i kun glattstrikk og selve vrangborden er brettet tredobbelt så med andre ord skal du slippe å fryse på ørene med denne på hodet.

 

 

Sammenfletting av samfunnet.

Reklame | Kirkens Bymisjon

Som jeg skrev i går så synes jeg det er greit å lage litt andre varianter enn kun de orginale skjerfene som Kirkens Bymisjon sin dugnad. Så derfor tok jeg som fortalt i går at jeg tok med meg Lexie ut på en liten fotoshoot og tok også i bruk en staut bukk som hjelpe også.

Lexie i folkeparken.

Garn;

5 nøster #orangeskjerf fra House of Yarn = 50 gram per nøste.

Pinner;

Rundpinne 8 og en flettepinne.

Oppskrift;

Legg 33 masker. 

Strikk 9 masker slik diagrammet under sier, 15 masker riller og 9 masker slik diagrammet sier på nytt.

Strikk til arbeidet måler ca. 175 cm.

 

 

 

Bli med på den årlige strikkedugnaden.

Reklame | Kirkens Bymisjon, Dale Garn Drømmestrikk og Life Kristiansund.

Vel, da er vi kommet til høsten og her regner det som bare det og livet føler liksom ikke like lyst ut nå som jeg er hjemme fra Kreta. Men hverdagen venter og da er også strikkingen i gang igjen. Vel, den har jo egentlig hvert med på sommerferie den også men mer om det senere. Først selv om jeg vet jeg er litt sent ute tenkte jeg å skrive litt om oransje skjerfet dugnaden i år også.

Selv om jeg vet fristen for når skjerfene skal samles inn snart er ute, er det fortsatt mulig å få ferdig ett skjerf til om du tar og følger en helt enkelt oppskrift. Alle skjerf som strikkes i år kan du levere til Kirkens Bymisjon innen fredag 12 oktober. For i anledning årets TV-aksjon til inntekt for Kirkens Bymisjons arbeid for et varmere samfunn, er tanken at vi over hele landet skal vi kle Norge med hjemmestrikkede oransje skjerf. Når du har levert ett eller flere om du har tid og lyst, tar Bymisjonen med seg de oransje skjerfene ut i gatene over hele Norge noen dager før årets TV-aksjon som går av stabelen 21. oktober 2018 til inntekt for Kirkens Bymisjon.

Oransje skjerf får du kjøpt hos flere garnbutikker rundt om i landet og det går med mellom fire til fem nøster i ett skjerf, kanskje bare to eller tre om du strikker en varm hals istedenfor ett langt skjerf.

Nøstene ser slik som dette ut og har #oransjeskerf på seg.

Så langt i år vet jeg at du har kunne og fortsatt kan få tak i garn hos i alle fall Drømmestrikk på Futura her i byen og jeg vet også at Life har hatt garnet da det er her jeg har handlet garnet i år og dermed levert mitt tilskudd der i år.

Jeg synes fortsatt hele tiltaket er topp, men jeg er fortsatt ikke helt enig i at alle trenger å gå med ett likt skjerf, så selv om jeg ikke kan gjøre så mye med fargen på garnet kan jeg i det minste lage ett annet mønster i ny og ned. Denne gangen tok jeg med meg Lexie ut og tok et bilde av hun i det, tanken slo meg også da at en kan jo strikke en hundgenser også av dette garnet muligens? Ide til neste års dugnad med andre ord. 🙂

Så om du bestemmer deg for at du ønsker å bidra til årets dugnad rekker du det fint på en kveld eller to om du følger en helt enkel oppskrift som denne;

Størrelse:

One Size.

Plaggets må:

Ca. 20 x 140 cm.

Garnforbruk:

4 nøster med 50 grams nøster.

Strikkepinner:

Liten rundpinne nummer 6.

Strikkefasthet:

15 masker rillestrikk på pinne nummer 6 = 10 cm.

Oppskrift på Åpenhet:

Legg opp 30 masker på rundpinne nummer 6.

Strikk rett frem og tilbake (riller) til arbeidet måler ca. 140 cm, eller til det ikke er mer garn.

Fell av.

 

Dette er som sagt siden tiden snart løper ut det enkleste skjerfet du kan lage, men Bymisjonen tar i mot etter fristen også om du ikke skulle rekke det. Da havner det bare i pakken til neste år.