Nugattistjerne

Denne har tatt av på sosiale medier og nå er det min tur til å ta fatt på den også. 🙂

Nutellastjernen (jeg laget med nugatti), synes den ser skikkelig kul ut og den er slett ikke så vanskelig som man kanskje skulle tro. Litt arbeid med den er det men det er langt i fra umulig og for tidkrevende. Søker du opp denne stjerna finner du den i mange varianter og fyllet du bruker kan være så mangt. Her er det egentlig opp til deg hva du liker og ikke eller hva du har i heimen.

Selv brukte jeg nugatti som jeg hadde, varmet den opp foran peisen slik at den ble litt enklere å smøre utover. Jeg strødde også på litt av karamelåpulveret mitt. 🙂 Men om du har lyst på noe annet kan du også teste ut nuttella, smør – sukker – kanel, vaniljekrem eller syltetøy. Det er ingen ting som er feil, her er det rett og slett bare å velge det fullt du bare elsker å spise og hvilken smak du liker aller best.

Stjerne fylt med nugatti og karamellpulver.

Ingredienser du trenger til stjernen;

  • 650 – 700 gram hvetemel.
  • 70 gram sukker.
  • 1 ts salt.
  • 1 ts kardemomme.
  • 0,5 pakke med tørrgjær.
  • 3,5 dl melk varmet til romtemperatur.
  • 4 egg.
  • 150 gram smøre terninger, enklest med romtemperert.

Fyllet;

  • Nugatti.
  • Karamellpulver.

Fremgangsmåte for deigen;

  1. Bland alle de tørre ingrediensene i bakebollen.
  2. Varm opp melken og hell det i det tørre mens maskinene jobber på svak styrke.
  3. Forsett med å ha i eggene ett og ett egg om gangen.
  4. Elt godt i ca. 10 minutter.
  5. Ha i smøret noen terningene av gangen og elt alt godt sammen i ca. 10 minutter.
  6. Deigen blir litt klissete, men ikke ha i mere mel. Heller vent til du skal bake den ut.
  7. Ha over plastikk og sett den til heving og la den heve til dobbel størrelse.

Når deigen har dobblet er den klar til å bakes ut. Denne deigen får du minimum to stjerner av, selv fikk jeg to stjerner og 9 snurrer.

Hvordan lage stjerna;

  1. Ha deigen over på et bakebord og del den opp i tre like store deler – to stjerner og en deig til snurrene. Legg to deler til siden og fortsett med stjernen slik som beskrevet under.
  2. Del deigen i fire deler og start med å kjevle en del helt flat
  3. Deigen skal være veldig tynn, nesten så du kan se gjennom den.
  4. Legg den over på ett stekebrett med bakepapir.
  5. Smør på nugatti og strø over karamellpulveret eller fyllet du selv ønsker, men la det være igjen ca. 2 cm ute ved kantene.
  6. Gjenta med to lag til.
  7. Legg en middagstallerken over og skjær rundt.
  8. Sett ett glass I midten på rundingen.
  9. Del så først opp i fire deler, slik du deler opp en kake.
  10. Del så hver kvartdel opp i fire igjen du har nå tilsammen 16 små “kake” deler rundt glasset.
  11. Vri to og to deler enten mot hverandre eller fra hverandre to ganger rundt.
  12. Klemme to og to av endene sammen nederst til en stjernespiss.

    Slik ser den ut når du har snurret hver del.

  13. Stjerne skal etterheves en liten time på et lunt sted.

    Etter etterhveingen ser du den har blitt en god del større.

  14. Pensle med et sammenpisket egg.
  15. Selv strødde jeg også på ett lag med karamellpulver over etter penslingen for å sette en ekstra spiss på den.
  16. Stek i forvarmet ovn, midt i ovnen på 210 grader i 15-20 minutter, til den er gylden.

Om du ønsker kan du se på videoen her for selv fremgangsmåten på å lage stjerne.

Så er det bare å servere, pass også på å få ett stykke selv da jeg kan garantere at dette forsvinner fort.

Gjenta med andre del å lag en stjerne til og med den tredje kan du lage en tredje stjerne eller snurrer.

Nugattisnurrer av tredje del.

Få ting smaker bedre en ny gjærbakst.

Klarte ikke vente til de ble helt kalde, måtte bare prøvesmake.
0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg