Vet du at i dag har det vært kanelsnurren sin dag?
Kanelbolle, kanelsnurr, kanel i svingene, kanelknute eller skillingsbolle – kjært barn har mange navn!
Kanelbollens dag har blitt feiret siden 1999, og selv om man nå finner mange varianter av kanelboller over hele verden, er det i de nordiske landene man finner de tradisjonelle kanelbollene.
Å hvor godt lukter det ikke i heimen av ferske boller og ikke minst hvor godt smaker det når di er fersk ut av ovnen.
Ingredienser;
- 0,5 liter melk.
- 125 gram melis.
- 0,5 pakke tørrgjær.
- 1 ts kardemomme.
- 700 – 750 gram hvetemel.
- 150 gram smør i terninger.
Fyll;
- romtemperert smør.
- Sukker.
- Kanel.
Fremgangsmåte;
- Bland alt unntatt smør i en bolle på lav hastighet 1 eller 2 i ca. 5 minutter.
- Fortsett på lav hastighet og tilsette terningene med smør. Når alle terningene er kommet oppi og alt har blandet seg, lar du det gå enda 5 minutter på hastighet 1 eller 2.
- Så helt til sist kjør 2 minuttene kjører på hastighet 5.
- La deigen hvile og heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
- Kjevle ut et rektangel.
- Smør på smør for å så strø på sukker og kanel.
- Brett deigen over seg selv og del opp i 24 strimler som du snurrer til snurrer eller knuter.
- Sett til heving nok en gang i ca. 30 minutter.
- Stek di midt i ovnen på 220 grader i ca. 14 minutter.
0 kommentarer