#1 Skjerf – Tibet tørkle

Reklame | Saturniagarn

Noen ganger når jeg først ser en oppskrift er jeg noe usikker på om jeg helt liker det, sånn var det med dette tørkle. Det var liksom ikke helt min smak, men så lenge jeg ikke strikker det til meg selv kunne jeg heller ikke si nei til å strikke det. Personlig hva vi liker varierer jo og i tillegg så passer jo enkelt ting og farger bedre til andre enn hva det kanskje gjør til en selv.

Tibet Tørkle.
Tibet Tørkle.

Men vet dere hva, etter å ha strikket det og sett på det nærere har dette blitt til noe jeg liker. En tanke som har dukket opp er også den at dette kanskje kan passe utmerket som ett bunadssjal. Bunaden er jo ett svært og tungt plagg, men siden dette sjalet er så lett, varmt og behagelig å ha på seg at du nesten ikke legger merke til det. Pluss strikker en det i fargen fra selve stakken på bunaden får en jo ett helhetlig utrykk også.

Det som også gjorde at jeg grep sjansen på dette tørkle er at jeg fikk teste ut ett nytt garn, ett garn laget av ulla til Yak Oksene i Tibet.

Tibet tørkle.
Tibet tørkle.

Fargen som ble valgt var gult – Gult er KULT ikke sant? –  men ønsker du andre farger finner du mange fine og varme farger i garnet som du kan bruke. Om jeg kan gi ett råd bare er det at det kan være lurt å strikke det i lyse farger og ikke mørke, dette for at hullmønsteret kommer bedre frem ved bruk av lyse farger.

Tibet Tørkle.
Tibet Tørkle.

Har du lyst på ett slikt som dette finner dere oppskriften HER, og har du lyst å stikke i samme farge som meg brukte jeg fargen gul med nummer 10 på.

Selve mønsteret på sjal er skrevet på dansk, men lett å forstå selv for en som synes dansk kan være vanskelig å forstå. Det går med ca. 3,5 nøster på dette men det kan lett strikkes mindre eller større (som til bunad for eksempel) det er i så fall bare å kutt ned eller legge til x antall trekanter.

Strikkefasthet er på 22 masker over 10 cm. og alt strikkes på pinne 4mm.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg