Kongens Nyttårstale

I morgen er dagen hvor Ari Behn bisettes og jeg sitter nå å på nattevakt og tenker på kongens sin tale til folket på selve nyttårsaften.Vår flotte Kongen som fyller 83 år i februar, har denne måneden vært konge i 29 år!

Kongens nyttårstale 2019.
Kongens nyttårstale 2019.

At kongen i en tid hvor hans familie, datter og barnebarn går igjennom en ufattelig sorg klarer han likevel å  minne oss alle på hvor viktig det er at vi tar vare på hverandre.

Kongen vår klarer å samle det norske folk selv om han snakker mye om sorg og håp generelt grunnlag klarer han likevel å gjøre talen varm og personlig. Dette er det ikke alle som klarer i en tid hvor sorgen sitter som hardest. Jeg ser på nett at flere går så langt som å kalle hans tale ett poetisk mesterverk og jeg kan grunn ikke si meg uenig.

Her er ett lite utdrag fra noe av talen som satt som ett skudd;

<Av og til er ikke livet til å holde ut. For enkelte blir det så mørkt at ingenting hjelper. Ikke engang kjærligheten til sine aller nærmeste. Noen ser ingen annen utvei enn å forlate livet. De som står igjen må leve videre. Fattigere – uten den de var glad i.>

Som Kongen vår sier er; freden er skjør, tilliten er skjør og livet er skjørt. Det blir vi stadig minnet om.

Vi må feire at alle mennesker er like mye verdt, dette kan virke selvfølgelig for mange men for andre er dette vanskelig. Men en plass må vi begynne og lever vi virkelig å etter det prinsippet kan forvandling faktisk skje.

Kong Harald avslutter talen med en enkel med grunnleggende og viktig setning;

<Da kan vi samles i håpet om et godt liv for alle.>

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg