Te briks

Tenkt at det bare er helgen igjen og så er julen her, tiden går virkelig fort! Selv skal jeg jobbe så å si hele julen, men jeg har prøvd å skape litt julestemning hjemme allikevel ved hjelp at litt baking.

En av de gjærbakstene jeg husker fra barndommen er hjemmelagde TeBriks som bare smaker fortreffelig til frokosten på julaften og resten av julen. Varmer du de litt i ovn, mikrobølgeovn eller brødrister før du spiser og legger på brunost blir de også utrolig nok enda bedre i smak.

TeBriks med brunost.

Ingredienser for å lage 20 stykker;

  • Ca. 1 liter hvetemel.
  • 1 ss sukker.
  • 0,5 ts skje salt.
  • 2 dl. melk.
  • 1 dl. vann.
  • 1 pakke tørrgjær – 50 gram.
  • 1 egg.

Fremgansmetode;

  1. Varm melk og vann til det er fingervarmt ca. 37 grader.
  2. Ha mel, sukker, salt og gjær i en bolle – pass på å ha gjær og slat på hver siden side i bollen da salt dreper gjær.
  3. Tilsett egg og vesken av melk og vann.
  4. Kna alt sammen til du sitter igjen med en jevn og fin deig.
  5. Sett den på en varm plass og la den heve til dobbel størrelse.
TeBriks deigen har her fått hevet til dobbel størrelse.
  1. Kjevle ut deigen til ett rektangel ca. 20 x 80 cm.
  2. Stryk på halvsmeltet smør over 2/3 deler av deigen.
  3. Brett den sammen i tre med den usmurte delen først.
  4. Snu skjøten ned mot bordet og del lengden inn i ca 4 cm. store stykker.
  5. La TeBriksen etterheve.
  6. Pensle alle TeBriksene med egg og litt melk før du drysser på ønsket mengde valmuefrø.
  7. Stek TeBriksene ved 250 grader midt i ovnen i ca. 10 minutter til de er gyldne.
  8. Avkjøl de på rist.

Så er det bare å glede seg til første måltid og alle etter.

Nystekte TeBriks som er klare til å nytes i julen.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg