#1 Lothepus Genseren

Julen nærmer seg og julegaver strikkes for fullt slik at alle som ønsker å gi en strikket gave får gitt dette. Denne her tror jeg er den største julegaven jeg har strikket – Lothepus Genseren Modell 340-01. Når jeg sa ja til denne tenkte jeg at det ville gå greit, raglanfelling og hun ønsket rund hals istedenfor hals med glidelås, så med andre ord minimalt med montering. Genseren er den Lothepus selv hadde på seg under Farmen Kjendis på TV2 i 2017. Mønsteret på genseren finner dere gratis HER.

Lothepusgenser i størrelse large med medium i lengde.

Men det var en ting jeg ikke hadde sett etter eller fått med meg og det er at det er forskjellig mønster på ermer og bol!! Så med andre ord måtte jeg passe på hele veien og holde tungen beint i munnen. 🙂

Stor forskjell på selve mønsteret fra ermer til bol.

Genseren er opprinnelig strikket i Pure Eco Wool fra Dale Garn, men siden garnbutikken min ikke fører det garnet ente jeg opp med å bruke Smart fra Sandnes Garn.

Ermene har dessuten litt ekstra mønster i forhold til selve bolen.

Jeg strikket genseren i størrelse large men med medium i lengde etter ønske fra hun som har ønsket den til mannen sin. Jeg ente derfor opp med følgende må; overvidde ca. 115 cm, armlengde ca. 51 cm og lengde ca. 77 cm.

Genseren strikkes på pinner nummer 3, 3,5 og 4 (mønsteret strikkes på pinne nummer 4 for å være sikker på at mønsteret ikke blir for stramt), noe som er veldig lurt da det er mye mønster og detaljer på denne.

Veldig mye og tett mønster i selve genseren.

Siden jeg har byttet ut både fargene på genseren og garnet tenkte jeg også å oppgi garnmengde og farger som jeg brukte, pluss en liten detalj. Jeg har strikket den i kun fire farger og ikke fem som det står i oppskriften da vi ikke fant en fin grønnfarge som passet inn med de andre fargene.

 • Koksmelert 1088 i bunnfarge 13 nøster = 650 gram.
 • Hvit 1001 2 nøster = 100 gram.
 • Mørk Gråmelert 1053 2 nøster = 100 gram.
 • Blåmelert 6324 2 nøster = 100 gram.

Du vil sitte igjen med noen meter av alle fargene med unntak av hvit, så om du kjøper med ett ekstra nøste i bunnfarge kan du for eksempel lage en lue som tilbehør for å utnytte garnet. 🙂

4 kommentarer
  1. Hei jeg er igang med samme gensere men har raknet opp nå 6 ganger på ermet da jeg gjør feil i mønster. Strikker i str Large på ermet og bol.må også bruke smart garn. Antall masker 56 økes til 57 på siste runde av vrangborden, så skal jeg strikke rett helt til målet av arbeidet måler 24cm og skal da øke jevn fordelt hver 1,5cm og da jeg bytter til pinne 4 og skal igang med mønsteret så blir det feil selv om jeg gjør som oppskriften sier, skal jeg gå en maske tilbake i mønsteret?😁😄

  2. hvordan gjorde du det med rund hals istede for splitten? hvor mange masker hadde du før du begynte på vrangborden?

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg