#2 – Lunt Kors skjerf

Reklame | Garnstudio og Adlibris

Michael Kors  er og har vært en av de hotteste designerne de siste årene, han har vært spesielt populær blant unge og voksne damer når det gjelder klokkene og veskene han designer. Veldig mange drømmer om å eie en av hans vesker, men på grunn av prisen har også kopier blitt populære. Mange kjøper seg veskene med navnet hans på når de er på ferie i for eksempel Tyrkia og Hella.

Lenge har også nå skjerfene, jakkene, luene og genseren hans inspirert mange strikker og de det har blitt til mange forskjellige oppskrifter som nå ligger rundt på nettet.

Skjerfet jeg har laget er inspirert av Michael Kors og består hovedsakelig av perlestrikk, det gir skjerfet en fin struktur og gjør at det ser mer komplisert ut enn hva en skulle tro ved første øyekast.

Skjerfet er ekstra langt slik at du kan surre det rundt halsen flere ganger og til tillegg er det mykt, varmt og litt uformelt med de lange frynsene derfor perfekt for kalde norske vinterdager. Og vinterdager er det dessverre ikke få av her i Norge, selv om det var varmerekorder her om dagen. Slik som hele 19 varmegrader på Sunndalsøra, da kan vi ikke akkurat snakke om vintertemperaturer!

Michael Kors inspirert skjerf.
Michael Kors inspirert skjerf.
Michael Kors inspirert skjerf.
Michael Kors inspirert skjerf.
Michael Kors inspirert skjerf.
Michael Kors inspirert skjerf.

Kunne du tenke deg å strikket ett lignende skjerf? Vel det kan du for under her finner du all informasjon du skulle trenge.

Utstyr;

 • Ca. 4 nøster alpakka-garn, for eksempel av typen Andes fra Drops. Selv har jeg brukt fargen hvit nr. 1101.
 • En passe lengde rundpinne nr 9.

Oppskriften;

 • Legg opp 23 masker (skjerfet skal være ca. 20 cm bredt).
 • Strikk første omgang en rett og en vrang.
 • Du fortsetter pinne nummer to med rett og vrang. For å få perlestrikk må du passe på at du alltid begynner pinnen med en rett maske. Den rette masken skal altså treffe den vrange masken fra forrige pinne. Det er dette som er perlestrikk-teknikken, rett og slett.
 • Selv løfter jeg første maske av vrange på hver pinne, dette for å få den fine kanten på skjerfet. Men dette er selvfølgelig valgfritt.

Selv strikket jeg skjerfet til en lengde på ca 150 cm før jeg felte av, men det er ingen ting i veien for å strikke både lengre og kortere enn om du ønsker det.

Frynser;

 • Lag 92 ca. 30 cm lange tråder.
 • Ta to og to sammen og tre dem gjennom hver av maskene i opplegg- og avfellingskanten.

Ganske så enkelt ikke sant? Ett perfekt skjerf med en litt oppskrift slik at du kan kose deg med et lite prosjekt og som ikke tar så lang tid å bli ferdig med.

Lyst å sjekke ut fargene finner dere ett lite utvalg her under, pluss enda flere farger om dere trykker på en av fargene.

Drops, Andes Mix, Garn, Ullmiks, 100 g, Orange 2920//Drops, Andes Mix, Garn, Ullmiks, 100 g, Orange 2920//Drops, Andes Mix, Garn, Ullmiks, 100 g, Orange 2920//Drops, Andes Mix, Garn, Ullmiks, 100 g, Orange 2920

0 kommentarer

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg