#25 USA tur – Hoover Dam

En ting som nesten er obligatorisk når du besøker Nevada og er på vei til eller fra Las Vegas er å stoppe ved Hoover Dam. På veien dit såg vi flere plasser at vi nærmet oss og så plutselig såg ingen ting men når du begynner å se at biler stopper opp skjønner en at en er nærme.

På vei til Hoover Dam ved Grand Canyon.
Kjærest på vei ut til selve utsiktspunktet, men først ett lite stopp ved inngangen.

Turen ut til utsiktspunktene starter ved inngangen ved skiltet til Nevada – The Silver State. Vi var egentlig begge nysgjerrige på hva slags utsikt vi kom til å få og hvor nærme kanten vi kom. Men vi begge likte dette inngangsområdet så godt at vi bare måtte ha ett bilde her begge to.

Meg selv ved inngangsområdet og i tillegg ved skiltet til The Silver State.

Så gikk turen videre, vi vandret inn i ett område med mange informasjonsplakater som fortalte hva vi hadde i vente og så kom vi oss ut på selve brua.

The obligatoriske bildet når du besøker Hoover Dam.
Utsikten er det lite å klage på her altså.
Kjærest var også fornøyd med stoppet.

Skal innrømme at selv om vi tok disse bildene kjente vi begge litt på hvor høyt det faktisk var. Når du ser ting på tv ser du ikke bestandig hvor langt ned ting faktisk er, men her snakker vi noen meter. På endepunktet på brua hvor du ikke kan gå lengre ser det slikt ut.

Lett og se at dette er litt an en konstruksjon og tok mange timer å bygge.

Hooverdammen er en demning som ligger på grensen mellom delstatene Arizona og Nevada. Demningen er også kjent under navnet Boulder Dam. Konstruksjonen er en 220 m høy buedam bygget i betong, som ligger 48 km sørøst for Las Vegas og har sitt navn etter Herbert Hoover som spilte en viktig rolle i byggingen – først som nærings- og handelsminister og senere som USAs president. Byggingen begynte i 1931 og den sto ferdig i 1936, med andre ord ble den ferdig to år tidligere enn planlagt. Reservoaret som ble skapt av oppdemningen heter Lake Mead og er oppkalt etter Elwood Mead som hadde oppsynet med konstruksjonen av demningen.

Etter å ha vært på brua og sett dammen dra avstand kjørte vi vidre nedover til selve dammen. Det er faktisk mulig gå over den og også inni den om du kommer dit på rett tid i forhold til åpningstider – noe vi ikke gjorde. Men opplevelsen på selve dammen fikk vi jo likevel med oss. 🙂

Første du ser er hvor magisk Mike O’Callaghan – Pat Tillman Memorial Bridge er.
Kjærest testet ut høydeskrekken her også.
Bildet fra delve dammen den andre veien enn mot selv brua, blir ikke helt det samme men.

Når du står på selve bygningen får du ett spektakulært bilde når du tar bilde mot brua, men det er litt mindre når du snur deg andre veien. Men utsikten synes jeg ikke det er noe å klage på allikevel. Tross alt magisk bare å være der og som å se her hvor nærme Lake Mead er.

Gleder meg allerede til helikopterturen som vi hadde bestilt.

 

Instagram HER – Facebook HER – SnapChat Unjem

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg