Denne uke begynte en ny sesong av 4 stjernes middag og denne uken besto av langrennsløper Astrid Uhrenholdt Jacobsen, programleder Gaute Grøtta Grav, næringslivsleder Anita Krohn Traaseth og programleder Jon Martin Henriksen. I episoden som Gaute hadde lagde han knekkebrød og selveste Ole Martin Alfsen ble inspirert til å bake. Dette knekkebrød så både spennende og godt ut, pluss at det var en type jeg selv aldri hadde bakt før.
Så etter flere forsøk på google, x antall meldinger sendt rundt om kring for å få tak i oppskrift uten svar innså jeg at jeg måtte løse det selv. Dette ente med at jeg nå har studert klippet flere ganger og notert med hva jeg kunne. Godt mulig dette ikke er helt slik Ole Martin lagde det på kornet, men jeg har gjort ett forsøk.
Ingredienser;
- 5 dl. lunkent vann.
- 1 god spiseskje honning, ca 20 gram.
- 5 – 10 gram tørrgjær.
- 2,5 dl.sammalt hvetemel.
- 5 dl. sammalt rugmel.
- 1 ts. salt.
- 0,25 ts. bikarbonat (natron).
Til topping brukte jeg sesamfrø, salt og pepper. Men her kan du egentlig bare leke deg med de smakene du selv vil.
Fremgangsmåte;
- Bland vann, honning og tørrgjær.
- Tilsett begge melsortene og tilslutt salt og natron.
- Kjør det godt sammen, deigen blir fast men ikke tørr.
- Sett til heving kaldt over natten.
- Ha deigen over på kjøkkenbenken med litt mel og kjevl deigen til den er ca. 2 mm. tykk.
- Legg hver bit over på bakepapir og prikk hver del med en gaffel.
- Pensel litt med vann og strø over de smakstilsetningene du selv måtte ønske.
- La de nå heve i nok 40 minutter.
- Stekes i ca. 5 til 10 minutter på over- og undervarme på 240 grader.
- Avkjøl de helt før du så legger de i en tett boks.
Nå har du knekkebrød (kanskje ikke helt slik Ole Martin selv ville gjort det i forhold til mengde) som metter både til frokost og kvelds. Her hos oss falt de i hvert fall veldig godt i smak og kommer til å bakes igjen.
Håper du liker di like mye som oss.
Enjoy!
Instagram HER – Facebook HER – SnapChat Unjem