#7 – Middagstips – Gratinert kylling og pasta grateng.

I disse tider hvor miljø og matsvinn er høyt oppe på alle sine agendaer tenkte jeg å kaste meg enda litt inn i dette. Her i heimen hater vi nemlig å kaste mat og bruker derfor rette der vi kan bruke de.

Så her om dagen når vi hadde igjen stekt kyllingbiter fra en middag og pasta carbonara fra en annen middag ble denne middagen til. Liker veldig godt de dagene jeg ikke trenger å handle og få brukt opp kun det vi har kjøleskapet. Derfor sammen med disse restene pluss en brokkoli og ost som lå i kjøleskapet er dette både lett å lage pluss at det er smart.

Kylling og pasta grateng.

Fremgangsmåten er like enkel som den er genial. Her er den super korte to do listen;

  1. Sett ovnen på 200 grader.
  2. Ha kyllingen i bunnen på formen.
  3. Tilsett brokkoli.
  4. Tilsett pasta carbonara.
  5. Strø på ost.
  6. Stek midt i ovnen i ca. 20 minutter, du kan godt sette på grillen på slutten for å få enda mere farge på overflaten de siste minuttene. Men pass på her da grillen gjør at det fort kan bli brent.
Kylling og pasta grateng.

Enkelt ikke sant!?! Vel jeg kan iallfall love deg at det smaker kjempe godt pluss at du kan klappe deg på skulderen for at du ikke har handlet inn noe kun brukt rester. For det som er så genialt med denne måten å lage mat på er at du kan bruke akkurat det du har i kjøleskapet. Så om du har blomkål istedenfor brokkoli er det ingen ting i veien for å bruke det istedenfor for eksempel.

6 kommentarer

Siste innlegg