#7 USA Tur – En vandring ned Walk of Fame in Hollywood

Når vi først var i Los Angeles og Hollywood kunne vi jo ikke unngå å ta turen til Lanewood Ave &, N La Brea Ave –  selveste Walk of Fame hvor vi kunne se alle stjernene som er blitt plassert på fortauene på begge sider.

Walt Disney fikk to stjerner på Walk of Fame, 8 februar 1960.

Hollywood Walk of Fame er et internasjonalt ikon som de fleste som besøker Los Angeles tar turen til. Med omtrent 24 seremonier hvor stjerne får nye stjerner, har den konstante forsterkningen som vil glede publikumet som tar turen. Hollywood Walk of Fame er utvilsomt en av de mest vellykkede markedsførings ideene som noen gang er produsert.

Kermit the Frog fikk sin stjerne 14 november 2002.

Mannen som er kreditert for ideen for å opprette en Walk of Fame var E. M. Stuart, som tjente i 1953 som frivillig president for Hollywood Chamber of Commerce. Han ønsket dette året å lage noe for samfunnet som ville gi navnet på plassen ett preg glamour og spenning ifra alle fire hjørner av hva vi ser på som underholdning. Han utnevnte et utvalg for å begynne å utarbeide ideen, og arkitektfirmaet Periera og Luckman ble ansatt for å utvikle noen konkrete forslag.

Rascal Flatts fikk sin stjerne 17 september 2012.

Akkurat hvor den opprinnelige ideen kom fra er ikke sikkert; Imidlertid hadde taket i spisesalen på det Hollywood Historic Hotel en gang stjerner malt i taket med navnene på kjendiser og det kan ha vært en forløper for ideen om å plassere stjerner på fortauet.

Hollywood Historic Hotell
Hotellet som visst nok er forløperen til Hollywood Walk of Fame.

Det var først i 1955 at de grunnleggende prinsippene for forslaget kom til enighet. Disse planene ble krystallisert og forelagt byrådet i Los Angeles i januar 1956. Rådet omfavnet ideen og påla styret for offentlige arbeider å utarbeide ingeniørspesifikasjonene og lage det nødvendige vurderinger for å betale for forbedringene.

Britney Spears fikk sin stjerne 17 februar 2013.

Mellom mai 1956 og høsten 1957 ble fire komiteer nedsatt for å representere de fire forskjellige aspektene av underholdningsindustrien på den tiden – film, TV, innspilling og radio. Komiteene inkluderte noen av de mest fremtredende navnene innen underholdning, blant annet Cecil B. DeMille, Samuel Goldwyn, Jesse Lasky, Walt Disney, Hal Roach, Mack Sennett og Walter Lantz. Så mange som 150 navn ble sendt inn hver uke til vurdering om de skulle få en stjerne. Utvelgelsesprosessen var ikke uten kontroverser, noe som førte til at Charlie Chaplin aldri ble godkjent til å få sin egen stjerne.

Destiny’s Child fikk sin stjerne 28 mars 2006.

diKostnaden for å bygge Walk, inkludert ny gatelys og gatetrær ble bestemt til å være 1,25 millioner dollar!

Donald Duck fikk sin stjerne 9 august 2009.

15. august 1958 avduket Chamber and City åtte stjerner på Hollywood Blvd. på Highland Avenue for å skape spenning og for å demonstrere hvordan Walk ville se ut. De åtte utmerkelsene inkluderer: Olive Borden, Ronald Colman, Louise Fazenda, Preston Foster, Burt Lancaster, Edward Sedgwick, Ernest Torrence og Joanne Woodward. Konstruksjonen på gangen ble forventet å starte kort tid etter. Imidlertid ble det anlagt to søksmål som forsinket byggingen. Den første var av huseiere i motsetning til vurderingsdistriktet, og den andre ble inngitt av Charlie Chaplin, jr., for å få erstatning på $ 400 000 for utestengelse av faren fra Walk of Fame. Men i oktober 1959 slo dommer Fletcher Bowron fast at vurderingen var lovlig og kort tid etter avgjorde retten at Chaplin ikke hadde noen sak.

Mary Kate & Ashley Olsen fikk sin stjerne 29 april 2004.

8. februar 1960 begynte den offisielle byggingen på den lenge planlagte Walk of Fame. Den første stjernen som ble lagt i den nye Walk var den av Stanley Kramer 28. mars 1960. Han fikk stjerne nær krysset mellom Hollywood og Gower. Ved det høsten hadde arbeidet kommet langt nok til at det ble besluttet å innvie Walk 23. november 1960 i forbindelse med Hollywood Christmas Parade. Men selve jobben ble egentlig ikke fullført før våren 1961, da den endelig ble akseptert av Board of Public Works med de første 1.558 stjernene.

Disneyland fikk sin stjerne 14 juli 2005.

1. februar 1994 (som var Hollywoods bursdagsjubileum), ble Walk of Fame utvidet med en blokk mot vest fra Sycamore til LaBrea på Hollywood Blvd. Tretti stjerner ble lagt til blokken for å skape en øyeblikkelig attraksjon. På dette tidspunktet ble Sophia Loren hedret med den 2000. stjernen på Hollywood Walk of Fame.

Tinkerbell fikk sin stjerne 21 september 2010.

I dag fortsetter Hollywood Chamber of Commerce å legge stjerner til Walk of Fame. Gjennomsnittlig to stjerner blir lagt til Walk hver måned. The Walk er en hyllest til alle de som jobbet så hardt for å utvikle konseptet og for å opprettholde denne turistattraksjonen i verdensklasse.

Bryan Adams fikk sin stjerne 21 mars 2011.

Listen kunne vært så mye lengre og jeg kunne tatt x antall bilder til, men det ble nå disse som ble tydelige nok.

Ozzy Osbourne fikk sin stjerne 12 april 2002.

Har du lyst å søke opp din favoritt og se når han eller hun fikk sin stjerne kan dere søke inne på Walk of Fame sine sider HER.

Og har du lyst å se hvilke stjerner som kommer til å få sine stjerner kan der se på Walk of Fame sine side HER.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg