#6 USA Tur – Hollywood Sign

Vi kunne selvfølgelig ikke besøke Los Angeles uten å vandret litt å se, pluss vi måtte selvfølgelig opp til Hollywood skiltet. Som sagt så så vi skiltet fra hotellrommet vårt på Hollywood Historic Hotel, men selv om vi såg det fra hotellet kjørte vi likevel litt nærmere da det ble litt langt å gå til fra hotellet.

VI kjørte ett lite stykke før jeg tok beina fatt for å komme så nærme som over hode mulig.

På vei opp til det berømte skiltet.

Hollywoodskiltet er et skilt i Hollywood California, hver bokstav er 9 meter brede og 15 meter høye bokstaver. Hollywood skiltet er et registrert varemerke som ikke kan brukes uten tillatelse fra Hollywood Chamber of Commerce.

Skiltet ble satt opp i 1923 på toppen av Mount Lee i Griffith Park. Det ble opprinnelig plassert der for å promotere et nytt byggefelt i utvikling i skråningen ovenfor Hollywood.

Skiltet formet opprinnelig ordet «Hollywoodland» og var dekket med lyspærer. Det ble offisielt avduket den 13. juli i 1923 og man antok at skiltet skulle stå i omtrent ett og et halvt år. I 1932 tok skuespillerinnen Peg Entwistle livet sitt da hun hoppet i døden fra bokstaven H og  syv år senere, i 1939 avtok det offisielle vedlikeholdet av skiltet.

I 1949 bestemte Hollywood Chamber of Commerce at de siste fire bokstavene skulle fjernes og at de resterende bokstavene skulle repareres. Men siden byen Los Angeles bestemte at all belysning på skiltet ville bli på Hollywood Chamber of Commerces bekostning bestemte de seg for ikke å bytte ut lyspærene.

I 1978 bestemte den samme gruppen seg for å skifte ut det forfalne skiltet igjen. Nesten $250 000 fra donasjoner ble brukt til å kjøpe nye bokstaver, alle laget av australsk stål, garantert å vare i mange år. Den nye versjonen av skiltet ble avduket i en direktesending i forbindelse med Hollywoods 75-årsjubileum den 14. november i 1978, foran et TV-publikum på 60 millioner. Fra og med november 2005 ble skiltet igjen reparert ved at arbeidere strippet bokstavene ned til sitt metallunderlag for deretter å male dem hvite igjen.

Det er ulovlig og svært farlig å endre på skiltet. Selv om byen tidligere har tillatt endringer i enkelte tilfeller, vanligvis til reklamer for filmer eller produkter er dagens regler at skiltet ikke skal endres. Dette er mye på grunn av at naboene klager over bråk og for mange mennesker inne rett ved hagene deres, samt at ulykker har hendt.

Jeg kan veldig godt forstå at naboene kan bli litt lei over skiltets popularitet da det er så mange mennesker som ønsker å besøke det hver eneste dag. For når vi kjørte fra hotellet og opp dit fant vi fort ut at vi kom rett inn i trange nabolag.

På vei ned igjen kom jeg også over denne porten tilsett av husene og jeg syntes det såg meget koselig ut.

Jeg syntes selv porten på dette huset såg både gammelt og fint ut, så jeg måtte bare ta ett bilde.

Etter hvert så kom jeg meg ned til bilen igjen hvor kjæresten satt og ventet. Her fra kjørte vi ned fra høyden igjen og ned til selv byen, men på vei ned kom vi over denne utsikten over LA og jeg måtte bare ta ett bilde av utsikten.

Usikten over Los Angeles på vei ned fra Hollywood skiltet.
2 kommentarer
  1. Da vi var i USA i 2002 var vi på besøk til et vennepar av oss som bodde der. De bodde i San Jose ca 1 1/2 time fra San Fransico. Vi kjørte inn Los Angeles, og opp på Griffith Park Observatory. Der så vi Hollywoodskiltet 🙂 Det var en kjempestor opplevelse å se det skiltet som man hadde sett på film.

   Ønsker deg en kjempefin søndag <3 🙂

   Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

   1. Enig, var nesten surrealistisk å få oppleve det. Som du sier har jo vi her i Norge sett det på film så utrolig mange ganger, men det er noe helt annet å oppleve det selv. Selv om e skjønner naboen rundt skiltet kan bli litt lei av alle turistene.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg