Bocconcini – Rosette, italienske halvgrove rundstykker

Om du har vært i italia eller ikke tror jeg du vil digge disse her. For hvor godt er det ikke med fersk bakst til frokosten? Og hvorfor da ikke slå til med disse italiensk inspirerte Bocconciniene.

Bocconcini er klar til å nytes til frokost.

Denne deigen ble til ved at jeg trengte en pizza deig og istedenfor å lage kun en liten deig ble denne deigen nok til en pizzabunn og 10 rundstykker på ca. 87 gram hver.

  • 450 gram sammalt mel – den typen du liker best.
  • 400 – 450 gram hvetemel.
  • 1 pakke tørrgjær.
  • 5,5 dl fingervarmt vann.
  • 2 tsk malteekstrakt.
  • 2 tsk salt.
  • 1 tsk sukker.
  • Olivenolje til pensling.

Fremgangsmåte;

  1. Bland vann, gjær og sukker i eltebollen og rør rundt til gjæren har løst seg opp.
  2. Ha oppi det alt det grove melet og ca. 400 gram hvetemel (resten sparer du til utbakingen).
  3. Kjøre kjøkkenmaskinen noen runder men stopp før deigen er helt blandet.
  4. Ha i salt og maltekstrakt og bland ferdig deigen i maskinen.
  5. Sett deigen til heving i ca. to timer til dobbel størrelse.

    Deigen er løs men blir god å jobbe med etterhvert. Så bare la den heve til dobbel størrelse.

  6. Når deigen er hevet har du litt mel på bakebenken og så skal deigen eltes litt for hånd.
    Deigen er fortsatt litt løs, men bland med litt mel blir den bra.

    Som du ser er deigen fortsatt ganske løs, men elt i litt og litt mel til den er medgjørlig. Men husk at jo mindre mel jo bedre blir det ferdige resultatet. Når du har fått samlet deigen helt skal du begynne å kjevle deigen ut. Steg fra 7 – 11 skal gjentas hele tre ganger.

  7. Kjevle ut deigen til en firkant.

    Du starter med en firkant.

  8. Brett inn en tredjedel av deigen.

    Brett inn en tredjedel.

  9. Brett siste tredjedel over di to andre.

    Brett inn siste tredjedel over di to andre.

  10. Nå skal en tredjedel brettes inn den andre veien.

    Nå brettes nok en tredjedel bare denne veien.

  11. Nå skal siste del brettes.
    Nå brettes siste del inn slikt.

    Dette skal som sagt gjøres hele tre ganger.

  12. Nå skal du sette deigen til heving igjen i ca. 1 time til dobbel størrelse.

    Klar for heverunde nummer to.

  13. Når deigen var hevet ferdig to jeg en fjerdedel til pizzabunn og så delte jeg opp resterende deig i 10 emner på ca. 87 gram hver. Pizzaen ble som en vanlig bunn, bare litt grovere og sunnere. De ti evnene kjevlet jeg ut til så rektangler og rullet de sammen.

    Rullet sammen hvert rektangel til så ruller.

  14. Nå skal disse heve i ca. 30 minutter mens du forvarmer ovnen til 240 grader samtidig som du setter inn en liten kjele med vann i bunnen av ovnen.
  15. Når ovnene er varm, pensel rundstykkene med olje og sett inn brettet med rundstykkene på laveste rille kjelen din tillater og senker temperaturen ned til 220 grader og stek i 10 minutter.
  16. Ta nå ut kjelen med vann og senk temperaturen nok en gang til 180 grader og stek de videre i ca. 10 til 15 minutter.
La de avkjøle og så kan du servere de til frokost.

Selv spiste jeg de med hvitost og hjemmelaget bringebærsyltetøy.

Frokosten serveres med hvitost og bringebærsyltetøy.

 

Instagram HER – Facebook HER – SnapChat Unjem

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg