Dag 10 i karantene – Stratosmakroner

Da er tre fjerdedeler av karantenen snart over og dagen brukes fortsatt til strikking og det å leke hobbykokk og hobbybaker. I dag prøver jeg meg på makroner med italiensk marengs og stratos.

Stratosmakroner

Makronerøren;

  • 100 gram mandelmel.
  • 100 gram melis.
  • 80 gram eggehviter.
  • 100 gram sukker.
  • 25 gram vann.
  • Konditorfarge.

Stratorkremen;

  • 200 gram stratos.
  • 2 dl kremfløte.
  • 2 – 3 klyper salt.

Slik lager du selve makronrøre;

  • Blande sammen mandelmel og melis, så sikter du det over i en annen bolle.
  • Bland inn 40 g eggehvite og rør med en slikkepott til du får en klissete masse. Sett til side.
  • Ha sukker og vann i en liten kjele. Kok det opp til en fin sukkerlake.
  • Pisk resten av de 40 gram eggehvitene til den blir litt stiv.
  • Hell den varme sukkerlaken ned i eggehvitene i en tynn stråle mens maskinen går på lav/medium hastighet.
  • Når all laken er tilsatt setter du hastigheten opp til høy og pisker i ca. 6 minutter til du har en italiens marengs.
  • Rør inn 1/3 av marengsen sammen med mandelblandingen med en slikkepott.
  • Tilsett så resten av marengsen og vend den inn til du har en røre som flyter litt utover.
  • Ha røren i en sprøytepose med rund tip og sprøyt runde makroner på et stekebrett. Dunk under stekebrettet noen ganger for å fjerne luftbobler.
  • La makronene tørke til de får en tørr hinne på toppen.
  • Stek makronene på 150 grader i ca. 12-14 minutter.
  • Avkjøl helt før du tar dem av matten eller bakepapiret. Personlig skal jeg unne meg en makronmatte når karantenetiden min er over.
Italiensk marengs med grønn farge.
Makronen står til tørking før steking.

Slik lager du fyllet med stratoskrem;

Stratoskrem
  • Del opp stratosen i mindre biter og ha det i en bolle.
  • Varm opp kremfløte og salt til kokepunktet.
  • Ta kasserollen av platen og ha oppi sstratosbitene. La de ligge litt der og smelte før du rører rundt.
  • Rør så godt til all sjokoladen smelter.
  • Sil kremen over i en skål og sett skålen kaldt i ca 2 timer eller til sjokoladen er kjøleskapskald.
  • Pisk fløte og stratoskrem opp litt forsiktig. Bare til den er passe til å ha i sprøytepose.
  • Ha kremen over i en sprøytepose med en passe tipp og sprøyt fyllet mellom to makronskall.

Oppbevar makronene i kjøleskapet eller på ett kaldt rom i en tett boks. Så har du små herligheter å kose deg med i flere dager.

Mine sto litt for lenge til tørking denne gangen mistenker jeg, så derfor sprakk mange av de. Men de smaker kjempegodt.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg