Japanske kanelknuter

Om dette er mitt siste bakeprosjekt for denne gang kan jeg ikke si, men jeg bare måtte prøve ut denne ideen også. Men den store suksessen på japanske melkeboller måtte bare den teknikken prøves ut på ett nytt prosjekt også. Så derfor når samboeren drømte om kanelsnurrer tenkte jeg hvorfor ikke her.

Der av kom disse japanske kanelknutene til verden.

Andre forsøk med den japanske teknikken på baking.

Ingredienser til Tangzhong;

  • 100 gram hvetemel.
  • 4,5 dl. helmelk.

Ingrediensene på selve deigen;

  • Ca. 900 gram hvetemel.
  • 125 gram sukker.
  • 4 ts. kardemomme.
  • 2 ts. kanel.
  • 1 pakke søt tørrgjær.
  • 2 dl. helmelk.
  • 3 store egg.
  • 200 gram smør.

Ingrediensene til smørkremen;

  • 150 gram romtemperert smør.
  • 50 g. sukker.
  • 2 ss. kanel.

Fremgangsmåte til tangzhongen;

  • Visp melk og mel sammen i en kasserolle.
  • Varm blandingen forsiktig opp til den begynner å tykne, jevningen skal bli som en tykk hvitsaus.
  • Ha blandingen over i en bakebolle og smør den oppover sidene til den blir avkjølt.
Tangzhong blandingen som blir en tykk hvitsausblanding når den er avkjølt.

Når du lager denne japanske jevningen gjør at deigen tåler mye mere væske og derfor får du ekstra luftige knuter.

Fortsettelse på selve deigen;

  • Ha i resten av melken, eggene i blandingen.
  • Bland sammen mel, tørrhjær, sukker, kanel og kardemomme i en bakstbolle.
  • Sikt dette over i den våte blandingen med tangzhongen.
  • Elt alt sammen for hånd eller i en kjøkkenmaskin, dette tar noen minutter og deigen kan virke fast men dette er riktig.
  • Tilsett så romtemperert smør oppskåret i terninger og elt videre i cirka 15 minutter.
  • Deigen er ferdig når den er myk og smidig og du kan dra i de uten at den revner.
Alt sammen blandt godt sammen

Dekk til deigen med plastisk og ett kjøkkenhåndkle og la den heve til dobbel størrelse. Dette tar ca. 1 til 2 timer avhenging av hvor varmt den står.

Deigen er ferdig hevet når den er dobbel størrelse.
Ha den over på kjøkkenbenken.

Del deigen i to og kjevle deigene ut til store rektangulær leiv som er ca 0,5 cm tykk.

Kjevle ut deigen en etter en.

Bland sammen smøret, sukkeret og kanelen til smørblandingen. Del den opp i to og bre smøret utover deigen.

Fordel smø, sukker og kanel over hele deigen.

Brett nå deigen inn til midten og ta den andre kanten å brett over hele deigen så du får 3 lag.

Kjevle ut igjen så bredden blir ca 23 cm. Del så deigen opp i like store 12 deler.

Ta opp en strimmel og dra litt i den. Tvist den fra hver sin side og knyt en vanlig enkel knute. Gjør dette med alle strimlene og legg 12 knuter på ett stekebrett.

Ligg knutene på bakebrett og sett de til heving.

Dekk bollene til med plastikk og ett kjøkkenhåndkle og la etterheve i ca. 40 minutter.

Sett stekeovnen på 200 grader med over- og undervarme.

Stek så kanelknutene midt i ovnen i ca. 15 minutter og sett de til avkjøling.

Knutene står til avkjøling.

Når de sågar fått avkjølt seg litt er de klare til å nytes. Selv ga jeg bort noen til ei venninne og noen familiemedlem, mens vi beholdt resten. Så noen ligger klar til å spises, mens resten fryses ned.

Disse smaker like godt avkjølte som varme og de kan nytes når som helst.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg