Dag 5 i karantene – Er du med på å finne ut risikoen for å bli smittet?

Hver eneste dag er vi overflommet av informasjon om Covid 19, hvor mange som er smittet, hvor mange som har dødd, nye restriksjoner, mulige nye funn osv osv….

Koronavirus convid 19

Det er ikke bare bare å forstå seg på koronaviruset og vite hvordan en skal tolke all informasjon. Personlig tror jeg det viktigste er å følge helsemyndighetene. Finner du nyheter fra andre kan det være lurt å undersøke troverdigheten til de, for her er det flere som bare kommer med sine meninger.

Men en ting jeg, du og vi alle kan gjøre er å svare på denne undersøkelsen til Oslo Universitetssykehus. Oslo universitetssykehus undersøker hvordan koronaviruset sprer seg i Norge og inviterer alle til å delta.

De undersøker risiko for å bli smittet av koronavirus i Norge både på arbeidsplassen og i samfunnet generelt.

“Hensikten med denne vitenskapelige studien er å lære mer om koronaviruset (COVID-19) sine smitteveier. Så langt vet vi at viruset overføres med dråper, men ingen vet hvor vi faktisk blir smittet. Vi vil undersøke om det er på T-banen, på fest, på handletur eller hjemme vi får koronavirus. Ved å sammenlikne svarene til de som har koronavirus med de som ikke har viruset kan vi finne ut dette.”

I spørreskjemaet er det spørsmål som kartlegger mulige risikofaktorer for å få koronavirus. Dette gjelder for eksempel dine reisevaner, hvor mange personer du treffer hver dag, dine handlevaner og hvem du bor sammen med. I tillegg er det spørsmål om hvem du omgås, om du kan ha vært syk med koronavirus, om du er testet og om du har risikofaktorer for å bli syk av koronaviruset.

Studien er godkjent av REK (nummer 124170), Personvernombudet ved OUS og at den er registrert på ClinicalTrials NCT04320732.

Studien ønsker å få inn så mange deltakere som mulig.

Selv har jeg akkurat vært inne å tatt undersøkelsen og jeg ønsker med dette å motivere deg til å gjøre det samme. Jo mer vi vet om viruset, jo større sjanse er det for at vi kan komme videre fra det snarere en senere,

Undersøkelsen finner dere HER.

Alle voksne i Norge kan delta uavhenging av bosted.

For å gjennomføre studien trenger di at mange friske personer melder seg. På denne måten kan di sammenlikne svarene deres med de som har viruset.

I tillegg ønsker di spesielt at noen grupper melder seg:

 • Personer som har koronaviruset.
 • Personer som har blitt testet for koronaviruset.
 • Personer som tror de har symptomer på koronaviruset.
 • Personer i karantene eller hjemmeisolasjon.
 • Ansatte i helsesektoren.
 • Pasienter på norske sykehus.

La oss alle gjør det vi kan for å finne en løsning på dette i tillegg til den flotte dugnaden vi nå har gående.

2 kommentarer
  1. Bra. Jeg har tatt undersøkelsen i dag. Fikk tips via NRK nyheter i dag tidlig. Fint at du også reklamerer for det. Jeg har også et innlegg på trappene om dette tema. Blir publisert senere i dag 🙂

   1. Så bra og flott å høre. Er jo ikkje mye vi enkeltmennesker får gjort. Men dette er noe som tar så liten tid og er helt klart verdt det. Så glad for at du sprer det videre også og jeg håper flest mulige følger vårt eksempel. 😀

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg