Vet du hva?
Jeg vet ikke jeg, men ser ut som karantene og matlaging for min del passer meg. Vel, matlaging og baking. Aldri laget så mye fra grunnen av i mitt liv. Og i tillegg har jeg lekt meg frem til nye smaker og oppskrifter. Pluss at jeg har vært supert flink med å kun bruke det vi har i hjemmet. Litt selv skryt er vel lov? 🙂
Slik gjelder det også når det kommer til denne pizzaen. Deigen består av ekstra eggeplommer på grunn av makronbaking, pizzasausen består av pølegryta som jeg lande i går.
Ingredienser til pizzadeigen;
- 2,5 dl vann.
- 25 gram gjær.
- 400 gram hvetemel.
- 1 egg, men ha gjerne opp 1 eller 2 ekstra plommer om du har til overs slik som meg.
- 30 gram olivenolje.
- 1 spiseskje helmelk.
- 1/2 teskje salt.
Hvordan lage deigen;
Det er viktig at vannet, melken og egget er romtemperert.
- Ha vann og salt i en bolle.
- Tilsett gjær som du løser opp i vannet med fingrene.
- Tilsett alle de våte ingrediensene.
- Ha melet oppi.
- Bland alt godt, du kan elte for hånd eller med en kjøkkenmaskin.
- La deigen hvile i 2 timer tildekket med et fuktig kjøkkenhåndkle.
- Kna ut deigen til passe størrelse og forstek den på 220 grader i ca. 5 minutter.
Fyllet;
- Tomatsaus, selv brukte jeg som sakt rester fra pølsegryta som vi hadde i går.
- Karbonadedeig.
- Rå italienske kjøttboller.
- Ananas.
- Sjampenjong.
- Løk.
- Ost.
Men her kan du altså ha på alt du måtte ønske, du tar på det du ønsker.
Laging av pizza;
- Ha på fyllet etter ønske og strø gjerne på litt oregano på toppen om du ønsker.
- Stek pizzaen på 220 grader midt i ovnen i ca. 15 – 20 minutter avhengig av ovnen din.
Når den er ferdig er det bare å nyte den. Denne er det også nok mat i slik at du har middag i to dager. Hvor kjekt er ikke det liksom? 🙂
Ser god ut 🙂 Takk for oppskrift 🙂
Bare hyggelig, kos deg med puzza du også når du får tid. 😊