Det er juni og Pride måned

Reklame | Nille og Pride

Pride er hele 50 år i år og fortsatt er dette en kamp det er verdt å kjempe for!

 

I 2019 er det 50 år siden starten på den moderne homokampen: Natt til 28. juni 1969 hadde folk sett seg lei av politiets trakassering av skeive og bestemte seg for å kjempe tilbake på utestedet Stonewall Inn i New York. Siden den gang har Pride blitt arrangert over hele verden.

Gay pride, eller bare pride, (homofil stolthet) har tre hovedpremisser; at folk bør være stolte av sin seksuelle orientering og kjønnsidentitet, at seksuell diversitet er et gode, og at seksuell orientering og kjønnsidentitet ikke kan forandres bevisst. Parader som feirer pride arrangeres over hele verden, symboler for pride omfatter regnbueflagget, det greske lambda-symbolet, og også rosa og svarte trekanter som er tatt tilbake og brukt i motsatt mening fra sitt tidligere bruk.

Så som i i fjor støtter jeg denne dagen og alle de som fortsatt dessverre må kjempe for sin egen tilværelse om å få lov til å elske den de måtte elske. Utrolig at vi sitter her fortsatt 50 år etter og kampen fortsatt ikke er over for noen. Håper virkelig vi en dag kommer dit hen at dette blir helt unødvendig!!!!

Det skal være en menneske rett å få være glad i og elske den personen en faller for, om det er av samme skjønn eller ei!

Mitt støtte i år som i fjor er fortsatt å sette farger på dagen, dagene, måneden og måneden som Pride kjempes i ved å strikke eller helse noe. Og det fine med dette er at også i år som i fjor selger Nille det flotte Regnbueganet sitt hvor 15 kroner går rett til selve støtten av Pride.

Hvor nydelig er ikke dette garnet som går glatt over fra en farge til den andre i regnbuen.

Om dere har lyst å lage noe selv av dette garnet anbefaler jeg dere å ta en titt på det nydelige sjalet  Erigeneia. Sjalet er heklet og draperer seg fint over skuldrene og viser alle de flotte fargen fra nakken og hele veien ned.

Sjalet blir også så stort at du har muligheten til å pakke deg godt inn i det når kulden etter hvert sette inn igjen.

Som skrevet over er Juni er opprinnelig den store Pride måneden, men det finnes store Pride dager rundt om i hele landet mange andre dager i året også og så langt er dette listen over stedet du kan være med på feiringen i 2019;

Alle FRIs Pride-festivaler har et felles tema som danner utgangspunkt for årets festival. I 2017 var dette temaet «fryktløs kjærlighet» og ble synliggjort blant annet gjennom kampanjen Gå for meg, som oppfordret folk til å delta på Pride for alle de som enda ikke kan eller tør delta. I 2018 var det felles temaet for festivalene «familie», mens i år feires den skeive historien sitt opphav.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg