En drøm av en sjokoladekake med ett hint av salt karamell.

Bare ved overskriften her kan få en til å få vann i munnen! Sjokoladekake, sjokoladekrem og salt karamell, her snakker vi en skikkelig god bombe som garantert vil bli spist opp. Perfekt til å server ved bursdager eller andre festligheter. Denne kaken kan lages slik jeg har gjort, du kan ha den rund og du kan ha den i etasjer alt etter hva du selv ønsker.

En drøm av en sjokoladekake med ett hint av salt karamell pyntet med gullpynt.

Ingrediensene til selve sjokoladekaken;

  • 125 gram mørk kokesjokolade.
  • 125 gram meierismør.
  • 1,5 dl sterk kaffe.
  • 4 store egg.
  • 300 gram sukker.
  • 200 gram hvetemel.
  • 2 ts. bakepulver.

Ingrediensene til sjokoladekremen;

  • 200 gram kokesjokolade (bruk den du liker best, selv bruker jeg en lys og en mørk av 100 gram hver).
  • 225 gram melis.
  • 100 gram meierismør.
  • 1 egg.
  • To spiseskjeer kaffe, men da må du beregne litt mere melis for å få kremen i rett konsistens. Men dette er kun til om du ønsker litt mere kaffesmak på kake og kan fint sløyfes.

Ingrediensene til det salte karamellpulveret;

  • 100 gram sukker.
  • 3 spiseskjeer vann.
  • En klype salt.

Fremgangmetode for kakebunnen;

  1. Brekk opp sjokoladen og smelt den sammen med smøret over svak varme. Pass på at sjokoladen ikke brenner seg. Tilsett kaffe når all sjokoladen er smeltet og sett det til avkjøling.
  2. Visp sammen egg og sukker til eggedosis.
  3. Bland sammen mel og bakepulver, så sikt det inn i eggedosisen.
  4. Rør til slutt inn sjokoladeblandingen. Bland det godt, men ikke for mye slik at all luften blir slått ut igjen.
  5. Ha røren over i en ildfast form. Selv brukte jeg en størrelse på 20 x 30 cm.
  6. Stek den på 180 grader nederst i ovnen i ca. 45 minutter.

Selv har jeg her brukt en avlang form her men du kan også bruke en rund form.

Kaken stekes nederst i ovnen i ca. 45 minutter.

Sett den til avkjøling, men ikke ta den ut av formen før den er kald. Gjør du dette hindrer du den fra å falle sammen på midten.

Kaken står til avkjøling, når den er helt avkjølt renskjærer jeg den rundt kanten for å få fine kanter. Men dette er kun når jeg bruker en slik form og ikke rund for.

Fremgangsmetoden for sjokoladekremen;

  1. Smelt sjokoladen over svak varm, pass på at den ikke brenner seg.
  2. Ha egg, melis og smør i en food professor og bland sammen.
  3. Ha i sjokoladen og bland det sammen godt.
  4. Ha i kaffe og du ønsker, men husk da at du trenger litt mere melis.

Fremgangsmåte for det salte karamellpulveret;

  1. Kok sukker og vann på middels varme til den får en fin karamellfarge. Ikke rør i sukkerblandingen før den er ferdig, på denne måten unngår du at den krystalliserer seg.
  2. Følg nøye med for når den begynner å bli brun er det fort at den blir for brun eller brenner seg. Husk den fortsetter å brune seg selv etter at du har tatt den av varmen.
  3. Når karmellblandingen har fått rett farge har du oppi saltet og rører lett rundt.
  4. Hell den over på ett bakebrett kledd med bakepapir og la den stå til den er helt kald. Obs; vær forsiktig, karamellen er veldig varm og det er lett å brenne seg.

    Karmellen står til avkjøling.

  5. Brekk nå karamellen opp i mindre biter og ha den i en blender. Kjør det godt sammen til det er blitt ett fint pudder.

Fremgangsmåte for å bygge kaka;

  1. Del kakebunnen i så mange lag du selv ønsker, selv delte jeg den i tre.
  2. Ha på ett lag med krem på første bunn og strø over ett lag med karamellpulveret.

    Første lag med krem før pulveret er strødd på.

  3. Legg på midterste del og gjenta prosessen. (du kan også strø på ett lag over kremen slik som her).

    Andre del ferdig med både krem og pulver.

  4. Legg på øverste lag og stør på karamellen først her før du har på kremen.

    Selv har jeg brukt sprøytepose for å ha på kremen, men du kan smøre den på med kniv også om du vil.

  5. Ha krem på på sidene.
  6. Helt til slutt strø på litt strøssel og den er klar til servering. Bør oppevares litt kaldt og da holder den seg god i flere dager.

    En drøm av en sjokoladekake med ett hint av salt karamell pyntet med gullpynt.

Nå er det bare å servere og nyte ett stykke eller to selv. Men den er mektig så selv klarer jeg kun ett stykke. 🙂

Ett stykke som bakeren selv skal innta, bare å sette seg ned å nyte denne.

PS; om du vil kan du prøve å blande karamellpulveret inn i sjokoladekremen før du har kremen på kaken. Dette er iallfall noe jeg selv skal prøve neste gang. Pulveret gjør at du kun får ett hint igjennom hele kaka uten at det overdøver kaken. Jeg vurderer også å ha en klype salt i sjokoladekremen neste gang også, dette rett og slett fordi jeg liker det søte med ett snev av salt i og synes sjokolade, karamell og salt passer perfekt i lag.

 

 

2 kommentarer
    1. Å Djeezes.. 😳😋
      Jeg som kjøpte iskrem fra isbilen..med sjokolade og salt karamell… farlig god blanding.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg