Garntopia Flettejakke

En av vårens / nesten sommerens flotteste og utrolig lett jakke å ha på seg må være denne jakken her.

Jakken er ett helt nytt design fra Rauma og er strikket i det myke garnet Plum. Plum er et drøyt og mykt mohairgarn som gir utrolig behagelige og lette plagg. Det kan godt strikkes med dobbel tråd slik som på denne jakken eller blande det med andre kvaliteter for å få en litt mer pusete overflate.

Plum består av 70% Super Kid Mohair og 30% Polyamid, 1 nøste består av 25 gram = 250 meter.

Jakken er en enkel jakke med nydelig flettedetaljer over skuldrene og nedover ermene. Selv synes jeg innimellom det enkle er det beste og derfor liker jeg denne jakken veldig godt.

Jakken kommer i hele 6 størrelser som går fra størrelse x small og opp til xx large, på den minste størrelsen går det med 7 nøster og på største størrelse trengs det 12. Men jakken er noe kort for mange så  om du ønsker den lengre går det selvfølgelig med en god mere garn.

Pinnene som trengs er pinner på tykkelse 3,5 og 4 så selv om garn et ikke er det tykkeste så slipper en å strikke på de minste pinnene. For meg har dette noe å bety i alle fall siden jeg ikke r er glad i å strikke på mindre enn 3, selv om jeg selvfølgelig gjør det om det trengs til ett prosjekt.

Jakken har en strikkefasthet på 21 masker glattstrikk med dobbel tråd på pinne nummer 4 over 10 cm. Det er viktig å sjekke strikkefastheten da den har veldig mye å gjøre med om plagget blir mindre eller større enn hva oppskriften sier, pluss det kan også i utslag i mengde av garn som går med.

Til slutt trengs det mellom 7 og 8 knapper avhengig av størrelse på jakke for å avslutte den.

Jakken strikkes frem og tilbake med raglandsøkning og du strikker knappehull samtidig nedover hele jakken da stolpene strikkes samtidig. Så her trenger du med andre ord ikke å bekymre deg for montering om dette er noe du frykter eller ikke er så vant med.

 

4 kommentarer
   1. Anbefaler deg å søke på garnstudio sine videoder. De har mange liggende der som forklarer lett via bilder hvordan det gjøres. Så kan jeg prøve å få filmet eller tatt noen ved en anledning jeg gjør dette igjen. 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg