Grovbrød med det rare i……

Har du lyst på ett grovt brød og i tillegg prøve noe kanskje litt merkelig i det i tillegg?

Vel da er dette brødet helt rett for deg for dette grovbrødet inneholder blant annet eplemos. 🙂

Bonusen her er også at du slipper å elte det, bare å blande alt og så steke det. Til dels på grunn av eplemosen blir dette brødet så saftig og godt. Hvor perfekt høres det ikke ut med ferskt brød til frokosten med brunost på som ett eksempel?

Grovbrød med det rare i….

Denne oppskriften gir deg to brød.

Ingredienser;

  • 4 dl. siktet hvetemel.
  • 4,5 dl. sammalt hvetemel.
  • 2 dl. sammalt rugmel.
  • 3 dl. havregryn.
  • 4 ts. kanel.
  • 4 ts. bakepulver.
  • 2 dl. sukker.
  • 1 ts. salt.
  • 1 dl. smør.
  • 4 egg.
  • 5 dl. yoghurt naturell.
  • 2,5 dl. eplemos (ferdig eller hjemmelaget, vi hadde fått i gave fra svigerinne)
  • 1 dl. hakkede mandler.
  • 1 dl. linfrø.
  • 2 dl. solsikkekjerner.
  • 2 never rosiner.

Fremgangmåte;

  1. Forvarm ovnen til 180 grader over og undervarme.
  2. Gjør klar to brødformer og dekk til med bakepapir om du vil slik som meg.
  3. Pisk eggene godt sammen i en bolle og rør inn sukker, smeltet smør, yoghurt og eplemos til en jevn blanding.
  4. Bland i mel, havregryn, hakkede mandler, linfrø, solsikkekjerner, kanel, salt og bakepulver.
  5. Bland i rosiner.
  6. Rør alt sammen til en jevn røre.
  7. Fordel røren i de to brødformene, for meg ble det 1160 gram i hver form.

    Jeg måler opp i di to brødformene for å være sikker på at jeg får like store brød under stekingen.

  8. Stekes på nederste rille i 55 minutter eller til deigen ikke henger igjen når du stikker en kakenål midten.
    Stekes på nederste rille i ovnen.

    La det avkjøles helt før du skjærer det opp.

Nå som det er kaldt er det klart til å nytes. Selv deler jeg det opp i skiver før jeg fryser det, på denne måten tar vi bare ut det vi trenger og har fersk brød hele tiden.

Ingen skjæremaskin, men med brødkniven kommer du langt.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg