Har du bananer liggende? Er di begynt å bli brune? Er du redd for å ikke få brukt di?
Vel her kommer en redning som berger unna minst 3 bananer avhengig av størrelse selvfølgelig.
Grovt med banan er perfekt i matpakken, til kveldskosen eller når du bare ønsker noe litt søtt som metter. Banan bidrar til å holde baksten saftig over tid og tilsetter du noen rosiner får den også en ekstra dimensjon.
Denne oppskriften gir deg enten 2 brød eller 1 brød og 12 rundstykker.
Ingredienser;
- 1000 gram med en blanding av melet du har liggende, selv brukte jeg ca. 500 gram hvetemel og så en blanding av forskjellige rester av grovt, rett og slett det jeg hadde stående.
- 4 dl. h-melk, men du kan bruke vann også. Jeg brukte melk som var godt ut på dato.
- 300 gram banan.
- 100 gram brunt sukker.
- 25 gram chiafrø.
- 1/2 pakke tørrgjær.
- 2 ts. salt.
- 2 never rosiner (men kun om du liker det)
Fremgangsmåte;
- Bland sammen alle de tørre ingrediensene og ha så i lunken melk.
- Elt alt sammen godt til en smidig deig, tar ca. 10 til 15 minutter.
- La deigen hvile i 15 minutter.
- Del deigen opp slik du ønsker, selv delte jeg først en gang i to. Hvor en del ble til ett brød og resten til 12 rundstykker.
- Elt nå inn rosiner om du ønsker, selv brukte jeg to never i brødet men ingen i rundstykkene.
- La brødet og rundstykkene heve lunt og tildekket i ca. 60 minutter eller til dobbel størrelse.
- Stek brødet midt i ovnen ved 220 °C i ca. 20 minutter eller til det er gylne (avhengig av ovn). Rundstykkene trenger ca. 15 minutter.
Instagram HER – Facebook HER – SnapChat Unjem
2 kommentarer
Jeg elsker banan ellers og denne baksten passer til min gane:)
Ha en fin dag.
Så bra, gleder meg til å høre om du liker det like godt som oss her i huset.