Kaldhevet havrebrød

Når en skal bake er det så utrolig greit å bruke metoden kaldhevet. Altså hvor deilig er det ikke med rykende fersk brød til frokost eller kvelds? Her i huset liker vi det i alle fall veldig godt, men det er ikke bestandig en har en hel dag til å bake på. Derfor digger jeg oppskrifter som går ut på kaldheve over natten, dagen eller til og med nærmere ett døgn. Det skal så lite gjær til og brødet blir utrolig godt, slik som dette havrebrødet.

Kaldhevet havrebrød, godt og enkelt.

Ingredienser til 2 brød;

  • 350 gram siktet hvetemel.
  • 150 gram sammalt hvete, grovmalt.
  • 200 gram havregryn.
  • 1 ts salt.
  • 5 gram tørrgjær.
  • 5 dl kaldt vann.
  • 2 ss honning.
  • 2 never rosiner.
  • 20 gram linfrø.

Fremgangsmåte;

  1. Bland sammen siktet hvetemel (kan godt holde igjen 50 gram og bruke til utbaking), sammalt hvete, havregryn, linfrø, salt og tørrgjær i en bolle.
  2. Tilsett vann og honning og elt sammen.
  3. Dekk bollen med plast og la deigen heve på kjøkkenbenken over ca. 8 timer eller natten over.
  4. Ha brøden over på kjøkkenbenken og del den i to. Form to brød uten å kna det for mye sammen samtidig som du tilsetter rosiner.
  5. Ha brøddeigen over i brødformer og la de etterhev i ca. 60 minutter. Selv bruker jeg silikonformer som gjør at jeg slipper å smøre formene.
  6. Sett på stekeovnen med 260 grader ovr og undervarme.
  7. Sett brødformen inn i ovnen på midterste rille og senk temperaturen til 200 grader.
  8. Stek brødet i ca. 50 minutter.

Når brødene er ferdig stekt tar du di ut av formene med engang og avkjøler di på en rist. Dette gjøres for å slippe ut dampen og du sitter igjen med en skikkelig sprø skorpe.

Når brødet er helt avkjølt deler vi her i huset opp begge brødene i skiver og fryser ned. På denne måten tar vi kun ut skivene vi bruker og har da hele tiden tilgang til ferskt brød. 🙂

Del opp i skiver og det du ikke spiser med en gang fryser du ned.

Enjoy.

 

Instagram HER – Facebook HER – SnapChat Unjem

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg