Makroner med karamelsaus og hockeypulver

Noe av det skumleste en kan bake eller?

Jeg vet i hverfall at veldig mange grus seg til å prøve dette. Disse kan fort oppføre seg som små djevler og

ikke samarbeide med deg i det hele tatt. Her er det rett og slett mye som kan gå galt. Temperatur på ingredienser, mengder, røring, steking og hvile.

Men når du først knekker koden blir de perfekte hver gang. Det er iallfall hva jeg har funnet ut nå etter å ha prøvd x antall ganger. Skal ikke si jeg har den perfekte metoden, men jeg har i det minste funnet en løsning som fungerer utmerket for meg.

Så nå i istedenfor å gru meg til å sette igang er jeg helelr mer leken og gleder meg til å teste ut forskjellige fyll. Her på disse ble det en blanding av hockeypulver og karamellsaus. Selv synes jeg de smakte utrolig godt, selv om selvfølgelig dette er individuelt. Alt kommer jo i grunn ned til hva en liker og ikke liker.

Franske makroner med hockeypulver og karamelsaus.

 

Ingredienser til selve makronene;

  • 100 gram eggehviter som er romtempererte.
  • 100 gram sukker.
  • 100 gram melis.
  • 100 gram mandelmel.
  • Konditorfarge om du ønsker.

Fremgangsmetode makronene;

  1. Pisk eggehviter og sukker til stiv marengs på middel styrke.
  2. Sikt i melis og mandelmel.
  3. Rør det forsiktig sammen med en slikkepott. Det skal blandes godt, en del luft skal slåes ut men samtidig er det viktig at den ikke blir for flytende. Her må du teste deg frem og finne den rette konsistensen. Når du kan lage en sløyfe av røren som sakte men sikkert sklir ut i selve rører er den perfekt.
  4. Ha rører i en sprøytepose og her tilsetter du konditorfarge om du ønsker det. For å få denne marmorefekten har du oppi litt forsøkt på forskjellige plasser i posen og rører lett med en grillpinne.
  5. Nå skal du sprøyte røren ut på bakepapir eller makronmatte om du ønsker det. Selv bruker jeg makronmatte og de løsner lett fra matten når de er ferdige.
  6. La de stå å tørke slik at du kan ta på di uten at du har rører på fingeren. På denne måten sprekker de ikke og de vokser seg oppover og får føtter. Dette tar alt fra 30 minutter til 60 minutter.
  7. Stek de midt i ovnen på over- og undervarme 140 grader midt i ovnen i 14 minutter. De siste 4 minuttene åpner du døren på ovnen litt.
  8. Ta de ut og la de bli kalde før du tar de av matten. Om du synes de sitter litt fast kan du sette di i fryseren litt før du løsner det.

Ingrediensene til fyllet;

  • 100 gram romtemperert meierismør.
  • 125 gram melis.
  • 4 tskjeer med hockeypulver, her må du neste smake til for å se hvor sterk smak du ønsker.
  • 2 dl karamellsaus eller til du har den konsistens du ønsker.

Fremgangsmåte for hockeypulver og karamell smørkrem;

  1. Kjør smør og melis til hvit smørkrem i kjøkkenmaskinen.
  2. Bland inn pulveret og karamellsausen.

Montering av alt;

  1. Ha smørkremen i en sprøytepose.
  2. Sprøyt på krem på ett av skall til makronen og legg så på ett skal på toppen og press forsiktig sammen.

Disse passer perfekt til å fryses og her har du dermed kaker å server med en gang eller når enn du måtte få besøk.

Kos dere og nyt disse små djvelsk gode småkakene. 🙂

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg