Nydelig krokankake

Krokankake til MC klubben

Denne kaken kommer du garantert til å få masse takknemlighet for å lage. Kaken er fantastisk god og får garantert føtter å gå på.

Jeg har som sagt fått eller tatt på meg å bake kake hver uke til mc klubben. Tenker forresten etterhvert å ha en ukentlig kake å komme med her på bloggen. Tanken er at jeg skal prøve å variere på hvilke kaker jeg jeg lager og kanskje også lage en kake som passer til sesong og slik.

Uansett passer denne kakene her til nesten alle anledninger du kan komme til å måtte trenge en kake til. Være seg klubbkveld, bursdag, bryllup, konfirmasjon eller hva enn det måtte være.

Å sånn ett lite tips som du vil skjønne mer av når du ser oppskriften, ikke kast eggehvitene. Ta vare på di og bruk dem til etter eller annet slik som jeg gjorde og lagde makroner. For det finnes jo ingen fornuftig grunn til å bidra til alle kiloene med mat som blir kastet årlig?

Kaken ser mektig ut, men er rimelig lett å innta.

Denne kaken kan du imponere med og høste masse takk hos de du lager den til. Den ser mektig ut, men utseende lurer deg. Den er som en drøm å spise og du klarer garantert ett kakestykke til eller to avhengig av hvor stort stykke du tar.

Skjemmer bort mc klubben med ukentlig kake.

Ingredienser til sukkerbrødet med dynking;

  • 6 egg.
  • 180 gram sukker.
  • 180 gram hvetemel.
  • 2 teskjeer bakepulver.
  • 0,5 til 1 dl. h melk blandet sammen med litt nesquik. 

Fremgangsmåte;

  1. Pisk egg og sukker til tykk eggedosis.
  2. Sikt oppi hvetemel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggedosisen. Pass på at all luften ikke blir slått ut.
  3. Ha deigen i en form på 24 cm i diameter, selv brukte jeg en firkantet form denne gangene. Er også lurt å ha bakepapir i bunnen på formen da slipper du at kaken setter seg fast.
  4. Stek kaken på rist midt i ovnen ved 175°C i 30-40 minutter, kommer an på hvordan ovnen din steker. Følg med og ta gjerne en test med en en kakepinne for å se om den er gjennomstekt. Er det deig på pinnen trenger den litt lengre tid.
  5. Avkjøl kaken i formen, kan godt snu den på hodet om du er redd den skal synke i midten.

    Luftig og lett sukkerbrød som ventes på å bli dynket med nesquik.

  6. Del kaken i to eller tre lag og dynk alle tre bunnene med nesquikmelken.

Ingredienser til vailjesmørkremen;

  • 5 dl. h – melk.
  • 1 dl. sukker.
  • 4 spiseskjeer maisenna.
  • 4 teskjeer vaniljesukker.
  • 6 eggeplommer.
  • 250 gram meierismør som er romtemperert.
  • 200 gram melis.

Fremgangsmåte for vaniljesmørkremen;

  1. Ha melk i en kjele sammen med vaniljesukker og gi melken ett oppkok.
  2. Visp sammen eggeplommer, sukker og maisenna i en bollen.
  3. Hell over litt av den varme melken og rør blandingen jevn.
  4. Tilsett resten av melken og rør godt.
  5. Ha så alt tilbake i kjelen og varm opp forsiktig under omrøring til vaniljekremen tykner. Rør hele tiden, da den fort kan koagulere på grunn av eggene.
  6. Ta kjelen av platen, sil den om du ønsker for å bli kvitt eventuelle eggebiter som kan ha dannet seg.
  7. Sett den til avkjøling til den er romtemperert. Dette gjøres fint mens kaken står å avkjøler seg også.

    Dykk og fløyelsmyk vaniljekrem.

  8. Pisk imens romtemperert smør sammen med melis til en hvit og luftig smørkrem.
  9. Når vaniljekremen er romtemperert, blandes den forsiktig med smørkremen. Begge kremene må ha sammen temperatur eller så kommer den endelige kremen til å skille seg.

Ingredienser til krokanen;

  • 400 gram mandler.
  • 200 gram sukker.

Fremgangsmåte til krokanen;

  1. Ha mandler og sukker i en stekepanne som ikke sukkeret fester seg til.
  2. Varm opp blandingen til sukkeret smelter, blir flytende og lysbrunt. Ikke rør før det skjer, men du kan riste lett på panene.
  3. Rør så blandingen godt sammen slik at mandlene blir godt dekket av det smeltede sukkeret.

    Bland smeltet sukker og mandler godt.

  4. Hell blandingen på et stykke bakepapir, husk dette er varmt og du brenner deg fort.
  5. La krokanen avkjøles helt.
  6. Hakk så krokanen opp i små biter.

Montering;

  1. Legg den nederste kakebunnen på et fat.
  2. Smør på krem og dryss over krokan.
    Denne prosessen gjentas mellom hvert lag.

     

  3. Legg på den andre kakebunnen.
  4. Smør på krem og dryss over krokan.
  5. Legg på den øverste kakebunnen, selv snur jeg denne på hodet for å få en fin kant på toppen om kaken er litt ujevn.
  6. Smør resten av kremen jevnt over hele kaken.
  7. Fordel resten av krokanen over toppen av kaken.
Nå er det bare å servere til alle som måtte ha lyst på kake.

Kaken er grei å fryse ned om du skulle få rester, men om du leverer den til en gjeng med karer slik jeg blir den garantert spist opp.

2 kommentarer
      1. Ja, denne kaka likte jeg godt selv også. Er egentlig litt skeptisk til ting med mandler i da jeg har vært allergisk for det før. Men det ser ut som om jeg har vokst det av meg.
        Ha en riktig fin kveld du også.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg